Magam is megtehettem volna számtalan alkalommal, hogy lerázzak egy egy /pár mormont, krisnást, buddhistát, muzulmánt, zsidót..../ Jehova Tanuját...., de mindannyiszor győzőtt a kíváncsiság.... és elfogadtam a "beszélgetéseiket"! Sokban hozzájárultak egyféle "keresztény" bibliai szemlélet teológiai különbségtétel mgértéséhez..., ami azt jelentette nálam, hogy levontam az általam igazságnak tekintett dolgokat és összehasonlítottam más egyház, felekezet által kész ténynek beállított dogmáikkal!
Ehhez azért egy felszabadult és hovatartozás mentesnyitottságra van szükség, vallási toleranciához..... Ha elfogult és fanatikus elveekt vall valaki...., soha nem látja meg a valódi értékeket!
Nem kell ehhez betérni, kitérni, akár feladni a " hitet" ...... Emberek vagyunk, felebarátai a másiknak.... és nem ellenlábasai, mégha más is az ideológiája !
Én úgy szereltem le őket egyszer, hogy amikor megkérdezték, ismerem-e Jézus üzenetét, akkor mondtam: egy pillanat, és kivittem nekik vagy 6-7 Bibliát a gyűjteményemből, és megkérdeztem ez jó lesz üzenetnek? :) Tényleg nem csörömpöltek többet :)
Délelőtt huncutkodtunk a barátnőmmel, akkor zavartak meg a csöngetésükkel. Nem örültem, úgyhogy mondtam nekik, hogy várjanak egy kicsit. Bementem, elővettem a legnagyobb kést, amit találtam, és kimentem.
- Na most mondjad bmeg!
Értették a finom utalást, és elszaladtak.
Érdekes módon azóta a mi házunkat messzire elkerülik.