Keresés

Részletes keresés

firstmaggio Creative Commons License 2003.11.14 0 0 72
De legalábbis annyit illene észrevenie KBS kollégának, hogy minimum JEL Viktor szabadította nemzetünkre az ilyen idióta Bencsikeket. Még ha esetleg ki is csúszott a kezéből, akkor is az ő bűne, hogy újságírás címén vezető jobboldali lapok idáig sűllyedtek. Ha csak ennyit belátna ő és néhány más jobboldali vitaképes gondolkodó már sokat javulhatna köznyugalmunk.
Előzmény: firstmaggio (71)
firstmaggio Creative Commons License 2003.11.14 0 0 71
Alice Drága!

Vitaképes olvtársunk szegény nem látja a fától az erdőt. Még rosszab neki ha látja, de tudatfelettije (eszménykép) elhomályosítja látását.
Az meg nekünk rossz ha aktív politikusként annyira naív, hogy tényleg hiszi Bencsiket nem Orbán mozgatja.

De azért igazad van: Becsüljük meg magáért a hangvételéért is! :-)

Előzmény: AliceCsodaországban (68)
kiski Creative Commons License 2003.11.14 0 0 70
Dehisz épp azért írtam KBS-nek, mert ő esetleg átláthatja a belső folyamatokat. Tán.

Remélem azért kivehető volt, hogy a beírásom nem ellene szól, s nem őt bántom vele. Ha persze félreérthető volt, akkor készséggel kotrok a klumpába.

Előzmény: AliceCsodaországban (68)
szenczip Creative Commons License 2003.11.14 0 0 69
fany, lécci idézzed hogy, mi volt olyan bicskanyitogató a MH-ban? Tudom hogy felétek axiómaként kell kezelni, hogy a ballib sajtó mocskolódik, de olyan boldog lennék ha végre konkrétumokat hallanék.
Előzmény: fany (67)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.14 0 0 68
Arany kiski olvtársam, tán nem az egyik vitaképes olvtársra kéne mindent rázúdítani... szvsz. elég baj ez neki is.
Előzmény: kiski (65)
fany Creative Commons License 2003.11.14 0 0 67
Oszt az hogy jön ide?
1, A taxis-cucc mellett (legalábbis eleinte) az ország többsége állt - naná, ki szeret drasztikus áremeléseket - itt meg erről szó sincs. A demokrácia meg nemigen irányulhat a többség ellen.
2, Közvetlen a rendszerváltás után volt az egyik, ahol a nép is meg a kormány is még csak tanulgatta az új játékszabályokat.
3, A taxis-blokádnál a tömeg követelése egy szerencsétlenül meghozott kormányrendelet visszavonása volt, nem a demokrácia ellen irányult. (Mondjuk a választójogi törvény _utólagos_ semmibevétele is.)

1. az ország többsége? Ki szervezte az egészet? Ki hergelte a NÉPET? Kinek lett volna jó, bevetik a katonaságot? Ki akart anarchiát?
2. igen és ezt akarták kihasználni az elvtársak nem a szocdemek hanem akik most ülnek a trónon.
3. ha nem tudod a választ, akkor minek írogatsz itt.
4. nem tudod, hogy ki rugót az akkor halálosan beteg miniszterelnökbe. (miket írogattak az emelt szellemű újságírók)
5. ugye nem kell felsorolnom az újságokat melyben a megválasztott közembereket minek, és milyen formában gyalázták. Mint ahogy most is teszitek az ország felével.
6. egyszer olvasnám, hogy bocsánatot kérnének azoktól akiket megaláztak 56-ért, (ki a Horn Gyula), vagy, hogy hiba volt a D209-est felemelni és mutogatni. Nem folytatom, mert ezeket úgy sem érted. Há’istennek az ország másik fele érti.
7. ma véletlenül bele olvastam a Magyar Hírlapba, nagy hiba volt. Amit összeírogattak a bíróság elnökéről és a bíróságokról, az valami bicska nyitogató volt. Gyorsan kezet is mostam.
8. Kéritek, idézzenek a másképen gondolkodok (nem olyanok mint Ti), minek mivel olyanok vagytok mint a sörös ló, szemellenzős. Csak egy résnyit láttok a világból.

Előzmény: qncogi (63)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.14 0 0 66
Igazad lett, Alizka!
Előzmény: kiski (65)
kiski Creative Commons License 2003.11.14 0 0 65
Sajátosan benőséges lelki igényeid kielégítésére maga Hegedűs ifjú készséggel szervez majd -gondolom- elegánsan koreografált autodafékat a Duna-parton.

Amennyiben ilyesmire nem volna időd -vagy az efféle szórakozások léha jellege nem egyeztethető össze egy fideszes vezető államférfiúi imázsával-, akkor bizonnyal lehet majd kapni videón is. Különösen azt a részt lesz érdemes többször is visszajátszani, ahogy a fókuszban álló anya úgy próbál holtában is a vízbe esni, hogy a csecsemőjét a feje fölé tartja.

Szóval, Kovács Béla Sándor, nagy sz@rban vagy. Merthogy a vezéred támogatja ezt az elmesápkórost, mitöbb szeretettel tartja a pártban, a miép-szavazók lenyúlása pártdirektíva szinten folyik (arra ugye, nem készült forgatókönyv, miként lehetne ezeket a vérgőzös állatokat domesztikálni?), mérsékelt emberként nehéz lesz a pártlétra csúcsaira emelkedned, pláne, hogy ott egy elítélt köztörvényes bűnöző foglalja előled a pártigazgatói helyet.
(A párt pedig kiköpi szájából a langyosakat.)

Előzmény: Kovács Béla Sándor (57)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.14 0 0 64
OFF
"séróból komcsizol bárkit a nem Ovista."

Én?!
Ja, és sértődött sem vagyok. Figyelmeztettem rá, hogy az álláspontja abszurd - dekoder olvtárs megerősítette ezt -, nem hiszi. Erre ráhagytam. Ha neki ez kell az önbecsüléshez.
ON

Előzmény: szenczip (60)
qncogi Creative Commons License 2003.11.14 0 0 63
Oszt az hogy jön ide?
1, A taxis-cucc mellett (legalábbis eleinte) az ország többsége állt - naná, ki szeret drasztikus áremeléseket - itt meg erről szó sincs. A demokrácia meg nemigen irányulhat a többség ellen.
2, Közvetlen a rendszerváltás után volt az egyik, ahol a nép is meg a kormány is még csak tanulgatta az új játékszabályokat.
3, A taxis-blokádnál a tömeg követelése egy szerencsétlenül meghozott kormányrendelet visszavonása volt, nem a demokrácia ellen irányult. (Mondjuk a választójogi törvény _utólagos_ semmibevétele is.)
Előzmény: fany (62)
fany Creative Commons License 2003.11.14 0 0 62
Jaj jaj jaj jaj jaj jaj jaj feledékenység!!!
Kiszervezte a taxis balhét????
Előzmény: perelek (33)
qncogi Creative Commons License 2003.11.14 0 0 61
Na.:)

Előzmény: AliceCsodaországban (56)
szenczip Creative Commons License 2003.11.14 0 0 60
Nagy a sértődés, de azért séróból komcsizol bárkit a nem Ovista.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (57)
geszthi Creative Commons License 2003.11.14 0 0 58
Tenyleg szegeny Bencsik. Hisz csak azt irta tovabb amit Orban elkezdett a Szena teren a nemzeti unnepen!

Orban Viktor 2003.10.23

"Gyakran szegezzuk egymasnak a kerdest: mikor mozdolunk mar meg? Mikor valtjuk valossaga azt a masik magyarorszagot?

S valoban, a polgari koroket azert hoztuk letre, hogy ha eljon az ido az egesz orszag egyszerre mozdulhasson meg.

Mindannyian tudjuk akik itt vagyunk, s egyre tobben erzik szerte az orszagban, hogy hazanknak valtozasokra van szuksege. Szovetsegunk mar keszen all de az orszag meg nem. .Ugyanis amire szuksegunk van az nem pusztan szemelyi valtozas, nem is csupan a kozeleti viszonyok atalakitasa, ha nem joval tobb ennel.

S mivel melyebbre hatol hosszabb idot is kivan."

Aztan csodalkoztok, hogy a nagy polgarok nem birnak mar varni...

Előzmény: Kovács Béla Sándor (9)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.14 0 0 57
"Én csak Orbántól több mocskosságot tudok összegyűjteni, mint ti az egész ellenoldaltól"

Ahogy gondolod. Ti vagytok a fasza csávók! Ti, komm... pardon: szociáldemokraták különös anyagból vagytok gyúrva. Én meg a fasizmusra való - sajnálatosan kielégítetlen - lelki igényemmel együtt elnézést kérek, hogy vagyok. Már múlik...

Előzmény: jehu (50)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.11.14 0 0 56
Köszönöm! (MIkor is van Béla névnap?:-) )

Egyébként elárulom neked, hogy ezekben a figurákban mi a legkártékonyabb, ami ellen most már Orbán se tud mit tenni, mert ha nyíltan ellenük fordul, akkor is rosszul dönt. Az a legkártékonyabb, hogy ők nem politikai szereplőket szidnak általában, hanem a szavazóikat. (Mellesleg én a te helyedben megvenném minden héten a Demagógratát, én is megveszem, sőt megvallom ugyanúghy élvezem mint anno a Pannon Rádiót Frankával, nagy hiba volt, hogy megszünt...) Mert az, hogy XY politikus ilyen vagy olyan, az egy konrét személyre szóló kritika, de hogy ÁLLANDÓAN ÉS mindig vissza-visszatérően a fél országot ("kicsivel többet mint a felét") lepanelprolizza, fehérjehalmazotzza, állandóan szembeállítsa a "jó" polgári szavazóbázissal - nos én nem vagyok egy kampányszakember, de ha engem az mszp ezzel megbízna, ezt a Bencsiket állandóan és mindenhol szerepeltetném. Aztán mindig csak annyit tennék hozzá, hogy hát igen, ez az a lap, ez az az ember, aki mellett anno Orbán kampányolt...

Elég baj ez nekünk hidd el.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (48)
dekóder Creative Commons License 2003.11.14 0 0 55
"a tömeges infantilizmus megjelenése volt. Ebben az értelemben jogos a fasizmus (felelőtlen cselekvésre való tömeges igény, mely vezér iránti vágyban jelenik meg) lelki igényéről beszélni"

Szerintem képtelenség így beszélni, amivel amúgy egy rakás normális emberről állítod, hogy őket "a Semmmi/Gonosz homogenizálja..." . Egyrészt nem volt felelőtlen cselekvés az ott megjelentek részéről, így az erre való igényről sem volt, lehetett szó. Az, hogy sokan mennek el egy politikai gyűlésre, önmagában nem fasiszta jellegzetesség, hanem a politikai gyűlésekre jellemző. Amondó vagyok, nem kellene elhasználni a szavakat.

"Ami azóta történik" - nos, erről annyit, hogy azóta tizedannyian se mennek el politikailag gyűlni, egy-egy demokratás demonstráción pedig jó, ha harmincan vannak.

Előzmény: jehu (53)
antigér Creative Commons License 2003.11.14 0 0 54
Ne is beszéljetek erről , mer az amik ideérnek még...
Előzmény: Indián (0)
jehu Creative Commons License 2003.11.14 0 0 53
Olyan szövegre, hogy a jobboldal stb. nem emlékszem. Az Eörsi-írás konkrét eseményhez kapcsolódott, s emlékeim szerint általánosító erejű volt, de mégsem az egész jobboldalról beszélt.
Az a bizonyos nagygyűlés a tömeges infantilizmus megjelenése volt. Ebben az értelemben jogos a fasizmus (felelőtlen cselekvésre való tömeges igény, mely vezér iránti vágyban jelenik meg) lelki igényéről beszélni.
E. találkozott valami olyannal, amihez hasonló T. Mannt a Mario és a varázsló c. művének megírására késztette.

Ami azóta történik, igazolja Eörsit. S ezt a szempontot - mármint hogy kinek és miben van igaza - nem szabad teljesen mellőzni.

Előzmény: dekóder (51)
szenczip Creative Commons License 2003.11.14 0 0 52
hamár sajtó:

Kiváncsi lennék tudna-e valaki az agyarnemzetből 98-2002 között olyan cikket idézni, amelyik halványan akár, de birálta volna a kormányt? A 'túl puhák vagytok fiúk' nem ér!!

dekóder Creative Commons License 2003.11.14 0 0 51
Én a Béla Sándorral értek egyet abban, hogy van egy szint - és a jelenlegi politikai élet sajnos ezen a szinten van -, ahol már nincs értelme méricskélni. De ha mégis volna értelme, akkor azt is el kellene mondani, hogy a "jobboldal lelki igénye a fasizmus" című, rendre elhangzó kijelentések igenis arról szólnak, hogy "a másik oldalt a Semmmi/Gonosz homogenizálja..."

De mondom, szerintem nincs értelme. És ha elég sokan mondanánk ezt, megunva az egészségre amúgy hasznos mantrák ismételgetését, akkor történhetne valami fontos is végre. Mondjuk, hogy az egész társaság elhúzna a francba. ;-)

jehu Creative Commons License 2003.11.14 0 0 50
És ki a som az a Varga képviselő úr..?
Vagy szedjük össze, miket zagyválnak a Szalai Annamáriák, a Mátraik és a többi futottak még..?

Én csak Orbántól több mocskosságot tudok összegyűjteni, mint ti az egész ellenoldaltól ;-)

Megj.: Varga is konkrét személyről beszélt, konkrét ügy kapcsán. És nem arról, hogy a másik oldalt a Semmmi/Gonosz homogenizálja...
Ez utóbbi duma - Kövér és variációkban Orbán, Pokorni, Schmitt stb. - közvetlen érzelmi előkészítése lehet bármikor bármilyen mocskos erőszaknak!
És akkor még a "főutcai" handabandázókról nem is szóltam.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (45)
ATTIS 54 Creative Commons License 2003.11.14 0 0 49
"Lovas, aki egyebet sem tesz, mint nyílt levelekkel ostromolja az egész emberiséget, a jobbosoknak Tisztelt, Kedves, Nagyon Tisztelt XY megszólítással, a balosoknak meg így pl,, hogy : "KOvács!" "Gáljé!"

Szerencsére ezek az emberek, vagy legalábbis a többségük érzi, hogy mi a megfelelő, sőt egyetlen "fegyver" az ilyen emberekkel szemben. Nem válaszolnak neki, nem reagálnak az irományaira. Kiváncsi vagyok, hogy Lovas észreveszi-e valaha, hogy azok, akiknek ír többségében lesz@rják, hogy mit mond, válaszra sem méltatják. Korábbi hozzászólásomban ezt értettem morális ítélet alatt.

Előzmény: AliceCsodaországban (41)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.14 0 0 48
Tényleg: sok boldog névnapot!
borkay Creative Commons License 2003.11.14 0 0 47
"Minegyik azt hiszi, hogy ő jajdenagyon karizmatikus meg tisztességes meg mittudomén, mindegyik valóságos hősnek képzeli magát"

Hát szegények tévednek... Ezt Te is meg tudod egymagad testesíteni?!

jehu Creative Commons License 2003.11.14 0 0 46
Azé emlékezzé má...!
A Gyorn Hula meg a Kuncze és a Pető rendszeresen avattak föl mindenfélét, és plecsniket is osztogattak híveiknek! Szónokolták, hogy most a rombolás ideje jött el, ideiglenesen, de nemsokára a napraforgók meglátják a napot!
És bár arról nem beszéltek, hogy adott jelre majd mozdulni kell, de mindenki tudta, hogy folyton ilyesmin jár az eszük...
;-)
Előzmény: perelek (33)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.14 0 0 45
Varga képviselő úr: "Teljes vagyonelkobzás, aztán majd tárgyalhatunk, mennyit fog ülni."

Hidd el, ennek a "ki a hülyébb" ha úgy tetszik "ki a különb" játéknak nincs semmi értelme. Aki azt hangoztatja, hogy egyik vagy másik oldal jobb (Okosabb, udvariasabb, megfontoltabb, bölcsebb szebb, férfiasabb, nőiesebb, stb) egyedekből áll, azt nem lehet komolyan venni.

Előzmény: jehu (43)
Bicska Macheath Creative Commons License 2003.11.14 0 0 44
Boldog névnapot :-)
jehu Creative Commons License 2003.11.14 0 0 43
Vedd már észre, hogy jószerivel csak publicisztikákat tudtok emlegetni, azokat is rendre meghamisítva, míg mi vezető politikusaitok megszámlálhatatlanul sok ocsmány dumáját (magatartásukról pedig beszélni sem érdemes).
Előzmény: livefast (34)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.11.14 0 0 42
Elkéstél. Nézz magad alá!
Előzmény: perelek (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!