Ez komoly?? Én meg évek óta vadászom a második kötetét, már feltúrtam minden antikváriumot, nem tudtam, hogy meg sem jelent! :) Már ha a Hans Raber félére gondolsz.
Majd megkérdezem a kutya.hu-n J.L.-től, ő biztos tudja..
Nem tudom. Remélem nem jár úgy, mint a Kutyafajták enciklopédiája, aminek csak az első kötete jelent meg és az érdeklődés hiánya miatt a másik kettő nem. Szerintem az első kötet árából szánnak a másik kettő finanszírzására, tehát az eladott példányszámtól is függ, hogy mikor várható a folytatás.
Ha jól tudom, Anna dolgozik rajta.
Új játék:-)) Totózzunk is:-))
Nem tudom ugyan ahhoz hány jelentkező kell, de érkezési sorrendben meg lehetne játszani a kutyáinkat:-))
1 kutya 1-es
2 kutya 2-es
több kutya x
A Minden kutya... könyvet tavasszal vettem meg, az első kötetben az első három fajtacsoport van benne. Minden fajtának leírja a standard-jét és egy rövid történetet is róluk. Egyik részletesebb, a másik kevésbé.
Nekem tetszik (bár a Tibet-terrier nincs benne), általában érdeklődöm más fajták iránt is.
Néhány fajtánál részletesen leírja a hibákat és azok súlyosságát is. Általánosságban nagyobb rálátást ad a fajtákra.
Ha valaki bíró szeretne lenni, sokat tanulhat belőle.
Szia Max!
Ha esetleg hatosban is meg akarad játszani ezeket,(néha az se fizet rosszul), akkor itt van hozzájuk hatodiknak : 2 (hátha a 2 kutyám meghozza a szerencsét)
Egyébként én is lottózgatok hasonló álmok megvalósitásáért is.
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék a hátsó szögelés témához hozzászólni, hogy a korrekt hátsó szögelés azt jelenti, hogy "a csontok szinte szögelés nélkül találkoznak. A comb, a szár és a lábközép egy függőleges egyenest képeznek." ( Miklós Levente A Kutya 2003. november)
Ezt fényképről csak akkor lehet megállapítani, ha a kutya standard módon van beállítva. Megjegyzem, a meredek hátsó szögelés példájaként bemutatott kutya nem így áll, tehát elhamarkodott lépés ezt így eldönteni róla.
A Tibet-terrier hosszúszőrű fajta, ezért pontos véleményt csak megtapogatással lehet kialakítani.
A képen szereplő kutyát láttam élőben, és semmi gond nincs a szögelésével.
A Minden kutyát megrendeltem...
A kutyás könyvek listáján láttam egy kutyahatározót, meg egy Nagyenciklopédiát, de nem volt túl meggyőző a leirásuk:((
Egyszer megpróbálok emberi időben szabadulni a melóból, s feltúrok pár könyvesboltot:-))
Hát ha onlájn formában megfelel, akkor a www.kutya.hu-n elég sok fajtaismertető van, igaz nem eléggé részletesek, tehátpl.sztenderdleírás nincs azért...
Segítsetek könyvet keresni, légyszi!
Akasztják a hóhért, kivételesen nem segít a netkönyvkereső:-))
Amig el nem kezdtem figyelni az elveszett-talált kutyákat, addig azt hittem elég sok kutyafajtát ismerek. Hát nem. Én leragadtam Szinák-Veres Kutyakalauzánál. Most nagyon kéne valami olyan könyv, CD, amin tényleg minden fajta rajta van, ami errefelé előfordulhat. Lehetőleg még beszerezhetőt mondjatok:-))