Keresés

Részletes keresés

HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.10.07 0 0 50
Az a baj, hogy én sem tudom, hogy hova akarsz elvezetni, de leginkabb magadat viszed az erdőbe, oszt, hiába nyüvöd a fákat.
H-Turulnak tökéletesen igaza van.

Te meg sokkal jobban teszed, ha logikai síkokról, amik láthatóan nem neked valók, visszatérnél az érzelmiekre, amikre én ujfent azt fogom neked mondani, hogy mindenki érzelmeskedhet kedvére a saját leadózott forintjai kárára.

Előzmény: fanyűvő (49)
fanyűvő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 49
Mivel halvány segédfogalmad sincs arról, mire akarom rávezetni Tamaskát, valamint arról sem, hogy ebben most hol tartunk, értelmetlen a hisztériád. Az idézet jó helyen van.
Előzmény: H-turul (47)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.10.07 0 0 48
Kedves fanyüvő
Egyszerüen nem értem a párhuzamot:

Az állampolgárság az egy INTÉZMÉNYESULT -default irott szerződéssel (alkotmánnyal)alátámasztott- kockázati közösség, amelynek tagjai választott képviselőik utján gondoskodnak a közös pénzek megfelelő algoritmus (kibirható arányos teherviselés) szerint való beszedéséről, és a közösség egyetemleges hasznára való redisztribuciójáról.

Vitatársaid arról kivánnak téged megygőzni, hogy a határon kivüli magyarok nem a mienknek, hanem más intézményesült közösségeknek a tagjai, és ezért az ö egyoldalu kedvezményezteésük, a jogegyenlőséget és egyensulyt biztositó intézményi rendszer logikáját felbontaná, és a állampolgárok jogos elégedetlenségét kiváltó torzulását eredményezné.

Előzmény: fanyűvő (45)
H-turul Creative Commons License 2003.10.07 0 0 47
Vigyázz, Évszázados Tölgyeket Csak Úgy Félkézzel Könnyedén Kiszaggató!

Mingyá jön Hétszűnyi Koponyányimonyó és a hasadról eszi meg a kását!

Lelkecském! Az ugyan helyeselhető, hogy igyekszel tiszta forrásból meríteni és felhasználod a kiműveltebb emberfők gondolatait, de idézni csak pontosan szépen, ahogy a pajszer repül éppen!
Az inkriminált szöveget (ha elfeledted volna) arra az abszurd fölvetésedre válaszul követtem el, miszerint az emberi jogok sarkalatos része, hogy az Auckland környéki maori kiwipatkolók beleszóljanak, ki a bánat is legyen Bourkina Faso köztársasági elnöke, ezen keresztül mghatározhassák az adott ország költségvetési preferenciáit. "Érdekes" elméletedet ad abszurdum kifejtve eljutottunk addig a logikus végkifejletig, hogy ezen az alapon szíveskedj egy nagyobb forintösszeget átutalni a számlámra.
Én megértem, hogy végre leesett az ejtőernyős papírtantusz, de akkor szíveskedj a továbbiakban is ehhez tartani magad.

Előzmény: fanyűvő (45)
Szopránszabó Creative Commons License 2003.10.07 0 0 46
Azért ilyen hülye te sem szoktál lenni. Vagy csak bizalmatlan vagyok?
Előzmény: HitetlenTamaska (44)
fanyűvő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 45
Mindannyian fogjuk fizetni a budapestiek metróját? Először kapsz egy idézetet a topik elejéről egy eszmetársadtól
"Már pedig, még legkedvesebb édes testvéremtől se tűrönm el, hogy beleugasson annak a pénznek az elköltésébe, amit ÉN kerestem meg. Még akkor is, ha nem ő tehet arról, hogy nem tudott hozzájárulni. Kérni kérhet, szavazati joga nincs!"
Előzmény: HitetlenTamaska (44)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.10.07 0 0 44
Kezd ez a lüke topic érdekes lenni, ugyan ki ad pénzt a négyes metróra?

Mert én eddig ugy tudtam, hogy a Budapesti Önkormányzat és a központi költségvetés állja, reszint hitelekből lesz finaszirozva, és természetesen mindannyian fogjuk fizetni, a vidékiek is, akiknek szintés érdekük, hjogy müködjék a főváros.

Előzmény: fanyűvő (43)
fanyűvő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 43
Ha valami nem világos, segítek értelmezni. Talán nézd át, miről beszéltünk eddig itt.
Amiről valaki azt hitte, hogy az a saját zsebe, az qrva nagy tévedés.
Hogy megértsd, először kérdezd meg, ki ad pénzt a négyes metróra!
Előzmény: HitetlenTamaska (42)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.10.07 0 0 42
Latom te is szükségesnek tartottad elővenni Nemeth Zsoltikat, amit kiderült, hogy a más zsebében való kotorászással ne vagy népszerü.
Előzmény: fanyűvő (38)
vízöntőő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 41
Szerinted nem jött már át, aki akart?
Csaak egyszerűen átjön és kér tatózkodásit és marad. Mér pont a kettős állampolgárságra várt volna, ami bizonytalan.

ááááááááááááááááááá

Már megint riogatunk, ugy mint a 23 mill. románnal?

Előzmény: tomcat11 (26)
vízöntőő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 40
Hogyhogy mi köze? Hát bozgoroznak az elvtárak:(
fanyűvő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 39
Kovács bozgorozott egyet.
fanyűvő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 38
Mi köze van Kovács Lászlónak Németh Zsolt származásához és egyáltalán miért emlegette. Ezt tekinthetem a választói egy részének szóló orsósviktorozásnak?
puzdra Creative Commons License 2003.10.07 0 0 37
„ Németh Zsolt (Fidesz-MPP) - Országos lista

1963. október 14-én született Budapesten. Õsei a
Felvidéken, Nagysalló környékén és Erdélyben, a
Székelyföldön éltek. Édesapja, Németh Géza (1933-1995)
református lelkész. 1956 után internálták, 1972-ben egy
templomépítés okán lelkészi hivatalából elbocsátották,
csak 1989-ben rehabilitálták. Évekig az erdélyi
menekültszolgálatban dolgozott, a hozzá fordulókkal saját
gyülekezetet alapított. Édesanyja, Kriza Judit
(1934-1993) vegyészmérnök, a Vadrózsák címû balladáskönyv
összeállításáról is neves Kriza János unitárius püspök és
költõ leszármazottja. Két testvére van, Géza (1959)
villamosmérnök, Áron (1970) teológushallgató. 1994 óta
nõs, felesége Forgács Ildikó.
1973-tól az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Iskolájának a
tanulója volt, 1982-ben matematika-angol tagozaton
érettségizett. Ezután felvételt nyert a Marx Károly
Közgazdaság-tudományi Egyetemre. Egyéves, Szombathelyen
letöltött sorkatonai szolgálat után, 1983-ban kezdte el
tanulmányait. 1984-tõl a Rajk László Szakkollégium tagja
volt. 1987-ben közgazdász-szociológus oklevelet szerzett.
1987-tõl 1990-ig az MTA Tudományos Minõsítõ Bizottsága
tudományos továbbképzési ösztöndíjasa volt a
Magyarságkutató Intézetben. Kutatási területe a
nacionalizmus politikai elmélete. Cikkei, tanulmányai
jelentek meg hazai, valamint a határon túli lapokban,
kiadványokban. 1987-1988-ban az MTA Mûvelõdéskutató
Intézete Közép-Európa Kutatócsoportjának a tagja. 1988-
tól 1989-ig a Soros Alapítvány ösztöndíjával
politikaelméleti tanulmányokat folytatott az oxfordi St.
Antony's College-ban. 1987-tõl 1990-ig a Marx Károly
Közgazdaság-tudományi Egyetem Széchenyi István
Szakkollégiumának alapítójaként a kollégium nevelõtanára,
egyúttal elõadója volt, óráit a a nacionalizmus politikai
elméletérõl tartotta. 1992-tõl 1995-ig a Széchenyi István
Szakkollégiumi Egyesület elnöke….”

http://www.mkogy.hu/kepviselo/elet/n322.htm

puzdra Creative Commons License 2003.10.07 0 0 36
Kovács hazudik. Németh Zsolt Németh Géza volt (elhunyt) rákospalotai református lelkész fia. És Budapesten született.

Németh Géza és temploma volt a nyolcvanas évek végén az erdélyi első menekültek mentsvára.

Kovács egy segg.
Inkább kettő.

Előzmény: kobor62 (33)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.10.07 0 0 35
Folytatom,
mint ahogy neked sincs eleve kotelesseged a hataron tuli magyarral szemben, es neked is szabadsagodban van ugy boldogulni ahogy tudsz, es vigyazni arra, hogy masok ne turkaljanak a zsebedben.

Mindenkinek joga van az egyeni eletstrategia megvalasztasahoz, csak ahhoz nincs, hogy a masok rovasara tegye.

Előzmény: HitetlenTamaska (31)
vízöntőő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 34
Kovács és Németh elmérgesedő vitája

NSZ • 2003. szeptember 27. • Szerző: MTI - Jelentés

A romániai magyarság vezetői elégedettek a Medgyessy–Nastase megállapodással, hiszen ez teszi a romániai magyarság számára hozzáférhetővé a kedvezménytörvény alapján járó kedvezményeket és támogatásokat – közli Kovács László külügyminiszter tegnap az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében. „Meggyőződésem, hogy a kedvezménytörvény ügyében azok értékelése a mérvadó, akik Magyarország határain túl a kisebbségi létet a mindennapok valóságaként élik meg” – fogalmaz a külügyminiszter a Németh Zsolthoz (Fidesz) címzett levélben. Németh Zsolt csütörtökön nyílt levélben fordult Kovács Lászlóhoz, jelezve, hogy Budapesten született. Ezzel Kovács László azon kijelentésére reagált, amely szerint „Németh Zsoltnak, aki (...) Erdélyben született, csak elhagyta Erdélyt, (...) kisebb a jogalapja, hogy a Lendvay utcai székházból megmondja, mi a jó az erdélyi magyaroknak, mint Markó Bélának és az RMDSZ vezetőinek”.

Előzmény: kobor62 (27)
kobor62 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 33
http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=134167&DocID=118227#118227

Kovács és Németh elmérgesedő vitája

NSZ • 2003. szeptember 27. • Szerző: MTI - Jelentés

A romániai magyarság vezetői elégedettek a Medgyessy–Nastase megállapodással, hiszen ez teszi a romániai magyarság számára hozzáférhetővé a kedvezménytörvény alapján járó kedvezményeket és támogatásokat – közli Kovács László külügyminiszter tegnap az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében. „Meggyőződésem, hogy a kedvezménytörvény ügyében azok értékelése a mérvadó, akik Magyarország határain túl a kisebbségi létet a mindennapok valóságaként élik meg” – fogalmaz a külügyminiszter a Németh Zsolthoz (Fidesz) címzett levélben. Németh Zsolt csütörtökön nyílt levélben fordult Kovács Lászlóhoz, jelezve, hogy Budapesten született. Ezzel Kovács László azon kijelentésére reagált, amely szerint "Németh Zsoltnak, aki (...) Erdélyben született, csak elhagyta Erdélyt, (...) kisebb a jogalapja, hogy a Lendvay utcai székházból megmondja, mi a jó az erdélyi magyaroknak, mint Markó Bélának és az RMDSZ vezetőinek".

A külügyminiszter pénteki levelében hangsúlyozza, egyetlen nyilatkozatában sem vonta kétségbe származási helye alapján bárki véleménynyilvánítási jogát. Mint írja, Németh Zsolt érvelése szándékosan félremagyarázza az ő nyilatkozatait. Kovács Németh Zsolt levelét a Fidesz véleményeként értékeli.

H-turul Creative Commons License 2003.10.07 0 0 32
Kedves Fákat Tövestül Kiszaggató!

"A verset azért másoltam be, hogy segítselek az érvelésben."
Ments meg Uram a segítőimtől...

"Jól össze van benne foglalva egy bizonyos szemléletmód."
Ugye nem baj, ha inkább maradok Horatius, Petrarca, Dante verseinél?

"Miért adnék egyetlen kanyit is?"
Azért fiatalember, mert mindeddig azt magyaráztad, hogy bármely, mégoly távoli rokonnak is joga van a zsebemben kotorásznia. Akkor nekem is a tiédben. Vagyok annyira rokonod, hacsak Ádámról-Éváról.

Előzmény: fanyűvő (21)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.10.07 0 0 31
Kedves tomcat11

Irod
" de a határon túli magyaroknak az a kötelességük..."

Ettol mar elkezdett borsodzni a hatam. Ugyan mond meg nekem, kivel szemben van nekik kotelesseguk?
Veled szemben? Es ugyan miert?

Az ember szabadnak szuletett, csak maganak elkotelezett, es senkivel szemben nincs eleve kotelessege.

Előzmény: tomcat11 (26)
kobor62 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 30
fanyűvő válasz erre | adatok | e-mail 2003-10-07 16:34:48 (24)

Miért adnék forrást, mikor alig egy hónapja történt?

Én miért adjak forrást?
Csak felhívom a figyelmed, hogy rosszul emlékszel.
Esetleg tudatosan hazudsz.

Előzmény: fanyűvő (28)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2003.10.07 0 0 29
Nos kedves fanyűvő azért ez nem teljesen így volt abban a Napkeltében.
Igaz, hogy Kovács megemlítette Németh Zsolt származását, és az is igaz, hogy utalt Németh Zsolt egy az erdélyi magyarok képviselőivel folytatott beszélgetésére.
Az a beszélgetés a kettős állampolgárságról szólt és az akkor még egységes RMDSZ vezetők felvették a külügyi államtitkárnak az etnikai alapú állampolgárság bevezetését.
Németh Zsolt válasza a következő volt, sommásan: "Nem időszerű!"
Ennyi kedves fanyűvő. Ezt a "nem időszerű" véleményt említé meg Kovács abban a Napkeltében.
Ha nem hiszed, járj utána, hisz alig 1 hónapja volt.
Előzmény: fanyűvő (20)
fanyűvő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 28
Mit mondott és hogyan?
Előzmény: kobor62 (27)
kobor62 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 27
Nem ezt és nem így mondta. A többi stimmel.
tomcat11 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 26
Nem tudom, hogy konkrétan miről van szó, de a határon túli magyaroknak az a kötelességük, hogy a szülőföldjükön álljanak helyt, nem pedig az, hogy az anyaországban nyomuljanak ezerrel, vagy kettős állampolgárságot követeljenek, ami garantáltan semmire másra nem jó, csak arra, hogy 5 perc alatt áttelepülhessenek.

(Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy például azok az erdélyi magyarok, akik románul pofáznak a buszon, csakhogy a többiek ne értsék őket, ne csodálkozzanak azon, ha románnak tartják öket.)

Előzmény: fanyűvő (-)
fanyűvő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 25
Nem József Attila írta, az biztos. Ne nézd a formát!
Előzmény: HitetlenTamaska (23)
fanyűvő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 24
Miért adnék forrást, mikor alig egy hónapja történt?
Előzmény: HanG99 (22)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.10.07 0 0 23
Tudod fanyuvo, ilyen verset POLGAR nem ir, csak csasztuska tanfolyamon kikepzett proli.
Előzmény: fanyűvő (21)
HanG99 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 22
nem ártana hozzászólásaidhoz forrást mellékelni, hogy ne másnak kelljen rámutatni hazugságaidra. ja és forrásként ne MN-t, vagy speaker topicot hozz elő, hanem idézetet, akár az Index hírei közül is. megtalálod, ha keresed az eredetit.
fanyűvő Creative Commons License 2003.10.07 0 0 21
A verset azért másoltam be, hogy segítselek az érvelésben. Jól össze van benne foglalva egy bizonyos szemléletmód.
Miért adnék egyetlen kanyit is? Medgyessyék neked már megcsinálták a "Jóléti Rendszerváltást".
Előzmény: H-turul (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!