Keresés

Részletes keresés

yipi Creative Commons License 2006.03.22 0 0 25

nagyon szívesen!

de ennyi idő alatt már biztosan teljesen újak is megjelentek a piacon. :-)))

yipi

Előzmény: la mancha (24)
la mancha Creative Commons License 2006.03.21 0 0 24

Kösz szépen!

Előzmény: yipi (23)
yipi Creative Commons License 2006.02.02 0 0 23
Előzmény: yipi (22)
yipi Creative Commons License 2006.01.31 0 0 22

a te kérdésedre is megoldást jelent az az ap amit az előző hozzászólásomban megneveztem, csak egy hállózati kártya kell a gépedbe, gondolom az megvan, és azzal összekötöd.

egyébként ez a d-link 4 féle funkció ellátására alkalmas, és elég nagy teljesítményű+ a beépítetten kívül, külső cserélhető antennával is rendelkezik. nézz utána  a neten vannak róla leírások.

yipi

Előzmény: la mancha (20)
_paha_ Creative Commons License 2006.01.30 0 0 21
köszi! :-)
Előzmény: yipi (19)
la mancha Creative Commons License 2006.01.30 0 0 20
Sziasztok! Elkélne egy kis segítség mert abszolut kezdő vagyok a témában. A munkahelyemen (nem a cégtől) befogható egypár nem jelszóval védett wireless internet. Sajnos az én laptopomon egy küső usb-s adapter van, ami nem olyan erővel fogja a jelet, mint a kolégám belső modemes "K" drága gépe. Így amíg ő vigan netezik, én csak érzékelem a lehetőségeket, és legtöbbször el sem jutok a kapcsolatig. De ha mégis azonnal megszakad. 1 pálcika jelerősséget észlelek. A kérdésem van-e olyan jelerősítő, vagy adapter, amivel én is tudnám használni ezt az "ingyen netet" ?
yipi Creative Commons License 2006.01.15 0 0 19

hi!

nem akarok nagyon beleszólni a dologba, de szerintem neked egy repeater funkcióval bíró ap kell, ami gyakorlatilg leklónozza a távoli ap-t, mintha ott lenne melletted.

pl: d-link dwl900AP+

yipi

Előzmény: _paha_ (15)
Vendég. Creative Commons License 2005.12.07 0 0 18

Bármikor!

Előzmény: _paha_ (17)
_paha_ Creative Commons License 2005.12.07 0 0 17
nagyon jól látod a helyzetet és azt hiszem meg is kaptam a választ, köszi szépen! (-:

nevezhetjük hotspotnak is: erre szeretnék kapcsolódni laptoppal.
Előzmény: Vendég. (16)
Vendég. Creative Commons License 2005.12.02 0 0 16

Igazából nem értem a kérdést, ezek szerint ez már működő rendszer, csak kis hatásfokkal. A jelet szeretnéd csak erősíteni vagyis a kapcsolat stabilitását. 

Legjobb, ha megtudod, milyen a szolgáltató AP-ja és olyant márkájút veszel te is, egy hiba lehetőséggel kevesebb. Amúgy neked megteszi bármely wifi router vagy bridge amelyiknek leszedhető antennája van. Ilyen például D-Link DL-514, Senao 2611 CB3, Linksys wrt54gs és még sokan mások. Ha van optikai rálátásod a szolgáltató antennájára, akkor szinte mindegy milyen.

Ha kinéztél egyet az internetben könnyen ki tudod deríten, hogy leköthető antennája van e.

A legolcsóbb, ha veszel egy laptopba való wifi kártyát, amelyiknek van antenna bemenete pl Senao 2511 ext 2 és ahhoz már tudsz csatlakoztatni nagy nyereségű külső antennát, de mintha azt mondtad volna, hogy azt nem akarod.

A Bridge (kliens módban üzemelő Access Point) tulajdonképpen az UTP kábelt fogja helyettesíteni, jól mondod.

Nem véletlenül Hotspotra akarsz te kapcsolódni?

Előzmény: _paha_ (15)
_paha_ Creative Commons License 2005.12.02 0 0 15
ahol ez kéne, ott még semmilyen. (-:

a pppoe "lényege" ugye, hogy ethernet hálózaton "tárcsázol" és csinálsz egy ppp linket.

most így néz ki:

- szolgáltató AP-je valahol a távolban
- laptop wlan kártya nálam
- e kettő között felépül a kapcsolat -> megvan az ethernet
- laptopról pppoe link felépítése -> megvan a ppp kapcsolat -> van net

sajnos a jelerősség miatt ez elég bizonytalan, sokszor megszakad, vagy létre sem jön.

ezért így kéne:

- szolgáltatól AP-je valahol a távolban
- kliens módban üzemelő "AP" valahol a házban
- AP antennája a szabadban
- az otthoni AP és a távoli AP között felépül az ethernet kapcsolat
- a laptopot utp kábellel rádugva az otthoni AP-re, ő is bekerül az ethernet hálózatba
- laptopról pppoe link felépítése -> megvan a ppp kapcsolat -> van net

:-)
Előzmény: Vendég. (14)
Vendég. Creative Commons License 2005.12.02 0 0 14

Ha netet akarsz otthon vezeték nélkül használni, akkor igen.

Mi a net útja nálad?

Pl ilyesmi ? : Telefon aljzat - Szűrő - ADSL modem - Wifi router, switch ami az AP - Laptop

Előzmény: _paha_ (13)
_paha_ Creative Commons License 2005.12.01 0 0 13
szerintetek meg lehet azt csinálni valamilyen ap-vel, hogy kliens módban rácsatlakozom egy wlan hálózatra, majd az ap-re dugott gépen hozom létre a pppoe kapcsolatot a wlan hálón keresztül?

ha igen, melyik ap a legolcsóbb megoldás? még annyi kellene, hogy lehessen rá külső antennát dugni. az egész megoldás azért kellene, mert a lakásban nem elegendő a térerő és a laptop belső wlan kártyájára nem tudok (és nem is akarnék) külső antennát dugni...

kösz az ötleteket!
erchegyia Creative Commons License 2005.08.21 0 0 12
ment is minden tökéletesen, de most egyik napról a másikra, minden ok nélkül:

A gép látja a routert WiFi-n, de ha beírom a böngészőbe, az IP címét, akkor nem tud csatlakozni, pingelni sem tudom, illetve netet sem ad. A hálókarihoz kapott CD-n található program szerint van kapcsolat. Szépen számolja is a fogadott/küldött csomagokat.
Miért nem megy mégse a connect?????
Előzmény: Zeus SH (10)
admirális Creative Commons License 2005.08.19 0 0 11

A kitárcsázás azt jelenti, hogy autómatikusan kapcsolatot létesít? Ezesetben tudom a választ.

Előzmény: Zeus SH (10)
Zeus SH Creative Commons License 2005.08.19 0 0 10

A Linksys jó ;)

Elvileg szerintem már össze is lőtted, hisz ha csak összerakod, már meg kell hogy találják egymást. Aztán már el lehet játszogatni SSID-vel, meg VEP-pel, stb.

Engem ezzel kapcsolatban egy dolog érdekelne: Hogyan lehet vajon WLAN-on keresztül rávenni az ADSL modemet hogy kitárcsázzon? Sajnos nincs a közelben ADSL-modem, amivel ezt "végigjátszhatnám", és rohadt kíváncsi vagyok...

Előzmény: erchegyia (9)
erchegyia Creative Commons License 2005.08.10 0 0 9
Ide is beírom, hátha:
WiFi-s hálózatot szeretnék kiépíteni...
A hardverek már megvannak
Egy Linksys WRT54G router, illetve a hozzá tartozó 54G hólókari.
Mivel magyar használati útmutató nincs hozzá (persze, egyértelmű, minek is?!) a beállításokhoz kéne némi help, mi mit jelent, mire érdemes állítani, hogy tudom aktiválni a WLAN hálót stb.stb.
Ha valaki tud segíteni, akár itt, akár mailben, szívesen fogadnám....
admirális Creative Commons License 2005.08.05 0 0 8

Szeretnék egy WLAN hálózatot csinálni itthon, amire egy Nokia 9500-al csatlakoznék. Mi szükséges egy ilyen létesítésére? Jelenleg egy PC-m és egy ADSL elérésem van, semmi más. Köszi

NevemTeve Creative Commons License 2005.07.19 0 0 7
Nálam a WLAN működésének legfőbb feltétele, hogy a közbeeső ajtók nyitva legyenek, viszont az oldalra nyíló WC és fürdőszoba ajtaja csukva... így elég jól megy..
nymand Creative Commons License 2005.07.17 0 0 6
Én vettem még régebben egy X-Micro AP-t. Nagyon olcsó volt a többi márkához képest, azt gondoltam bóvli, legalább óccsóó. Aztán nagyot ütött. Saját hülyeségéből kb kétszer havonta jó, ha ledöglött. Az én saját hülyeségemből kb. 3x, havonta (mindig akkor történt, amikor hosszabb ideig matattam a kezelőfelületén). Ja, és kültéren volt majd egy évig, komolyabb védelem nélkül, melegben-fagyban :)
Zeus SH Creative Commons License 2005.07.15 0 0 5

...és a Surecom még mindig fal túlsó felén van, mikor bluetooth-olok, véletlen sincs semmi kapcsolat (elvileg) közte és a bluetoth között

Előzmény: Zeus SH (4)
Zeus SH Creative Commons License 2005.07.15 0 0 4

Antenna ötletek jöhetnek, pláne ha olyanok is jönnek, amikkel a pcmcia-os kártyám érzékenységét fentebb pöccinthetem ;)

Ha vigasztal a dolog (tudom hogy nem) nekem a Surecom  wlan routerem döglik le folyton. A pontos típust meg nem tudom mondani, a szomszéd helységben van, és amíg le nem döglik, a közelébe sem megyek ;)

Lehet hogy véletlenek, de eddig úgy tűnik,  mintha olyankor döglene le gyakrabban, mikor nagyobb adatmennyiséget zavarnék át rajta, vagy a bluetooth kártyámon megy  át több adat. Utóbbit abszolút nem értem, számomra már a vudu varázslat szintjét üti, de 5 esetből kétszer ledöglik a surecom, ha bluetooth-on át adathívást követek el.

Előzmény: Junior013 (3)
Junior013 Creative Commons License 2004.02.29 0 0 3
Jól lehaltak a WLAN fórumok. Talán még ez a legfrisebb a maga 3 hónapjával...
Pedig szerintem egyre több embernek elkelne a segítség.
Nekem pl. abban, h mitől fagy le időnként csak úgy a D-Link DWL-900+ (rev. A)-m? É)
Kisebb távolságú (1-2 km) fix összeköttetésekhez viszont egyszerű & olcsó antenna ötleteket tudok adni.
Előzmény: _paha_ (2)
_paha_ Creative Commons License 2003.12.24 0 0 2
összegek?

Előzmény: AgentOrange (1)
AgentOrange Creative Commons License 2003.12.24 0 0 1
Egy rádiós router, meg egy PCMCIA wlan kártya a laptopba.
Előzmény: _paha_ (0)
_paha_ Creative Commons License 2003.12.24 0 0 0
egyelőre nem találok, pedig érdekelne, most akarok beszerezni egy ilyen eszközt, hogy jövő nyáron már a kertben internetezhessek a notebookommal. :-D

mi kell ahhoz, hogy egy meglévő hálózatra rá tudjak tenni egy ilyen wireless eszközt?

trasgo Creative Commons License 2003.09.23 0 0 topiknyitó
Talán itt kaphatsz hasznos információt, vagy nem hibásan müködö Wireless Lan eszközröl, beálításról

trasgo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!