Valóban fura egy kicsit, azért túlzásba sem kell esni. Valószinüleg azért gondolhattak ilyesmire, mert ez a vizilabdában teljesen megszokott. Persze nem azt mondom, hogy ezzel egyetértek, sőt szerintem sem tisztességes dolog így előnyhöz juttatni az ellenfelet, de azt sem szabad elfelejteni, hogy mi is a Szeged jóvoltából jutottunk tovább a nyolcaddöntőbe... A másik oldalról viszont azért is örülök, hogy nem adtuk le a meccset, mert ez a sikeresnek ítélhető mérkőzés most nagyon kellett a csapatnak, főként lelki okok miatt!
Igen furcsa , nem sportemberhez, nem egy volt VASASoshoz méltó, tiszteletlen a sporttal, tiszteletlen a VASASsal, a szurkolókkal. Tudtam , hogy két elvont figura akik vízilabda zsenik, de ilyen szövegekre valőban nincs szükség. Ennek ellenenére szerintem nem kell őket kitaszítani,tettek annyit ( bár köszönhetnek is nagyon sokat) hogy örömmel fogadjuk őket majd esetleg egyszer vissza.
Úgy látszik Kiss Gergő elkezdte a bajnokságot. Éppen itt volt már az ideje, így is sokat várt vele.
Talán elég lesz a hátralevő 5 meccs ahhoz, hogy valamennyire rendben legyen ez a szezon (is). Csak az a kérdés, hogy mi hosszútávon a jobb. Behúzni kínkeservesen 5-6 jó meccsel az újabb bajnokságot, aztán hátradőlni, hogy minden rendben, vagy rádöbbenni, hogy egész évben megfelelően kell játszani, és megújulni.
Nehéz kérdés, mert nagyon nem szeretném, ha az Eger nyerne.
most legalább látszott valami szikra, voltak szép akcióink, persze az előnyjátékunk továbbra is pocsék, és a végére bizony kondícionális problémáink is akadtak, mondjk ehhez nagyban hozzájárult a két bíró is, akik minden második támadásunban kontrát fújtak, az Eger meg többször kapott olyan előnyt, hogy már szinte náluk sem volt a labda...
A vasárnapi szegedi meccs után megint sikerült 2 gólos vezetésről X-elni az utolsó negyedben.
Döbbenet, hogy ha végre sikerül komoly meccsen előnyre szert tenni, a csapat támadó játéka meghal, és szinte a kapu felé sem nézünk.Mikor tanuljuk már meg, hogy egyrészt 32 percig tart egy meccs, és nem 26 percig, és végig tenni kell a győzelemért.
Nem kibekkelni kell a meccseket, hanem megnyerni. De ehhez gólok kellenek. Viszont legalább 2 éve csak esetlegesen lövünk gólokat.
El tudtam szabadulni, úgyhogy láttam, sajnos.... korábban is voltak hullámvölgyek, de nnyire kilátástalannak sohasem éreztem még a helyezetet. A győzelmünk azon múlott, hogy a szentesiek elfáradtak a végére és hogy a Kovács Robi megrázta magát, ezzel a játékkal nemhogy a Final fourra, de még az OB1-es dobodóra sincs esélyünk, pedig a keret, a nevek alapján képes lenne mindkettőre...
A szinte amatör Szentes ellen a hivatalos jegyzőkönyv szerint csak 6 játékos próbálkozott kapuralövéssel. A két ún. center összesen 1 (!) lövéssel próbálkozott.
Ez az adat mindent elmond a csapatról. Igaz, hogy 5 játékos ment, 5 játékos jött, és valóban csapatátalakulás van, de itt sokkal többről van szó.
Még meg lehet az újabb bajnoki arany, de szerintem az lenne a legrosszabb most. Ezzel megint el lehet fedni az alapvető problémákat.
Ez a csapat most nem csapat. Nincs semmi koncepció a játékban, mert az nem koncepció, hogy 5 méterről Miho, Kiss, vagy Kovács Robi rálövi a labdát vagy-vagy alapon.
Az eddigi mellébeszélésen túl kell lépni mind a vezetőknek, mind az edzői teamnek, mind a játékosoknak.
Azért az nagyon szomorú, de sajnos igaz, hogy csak a többi csapat gyenge formájában bizhatunk a bajnokságban.
Annál szomorúbb, hogy a bajnokság toronymagas esélyese ( Eger ) milyen katasztrofálisan szerepelt az Euroligában. Minket ugyanakkor ez a szintén harmatos Eger ronggyá vert a Komiban.
A Szeged elleni meccseket nem is emlitem.
Szeretnék azért egy nagy formajavulásban bízni, bár sajnos nem sok reményt látok.
A mostani Vasas alapjában véve jó és klasszis játékosokból áll, de nincs irányító, szervező játékos. Kb. 3 részre lehet bontani, kiöregedő sztárokra, igyekvő, de nem túl kreatív fiatal játékosokra és Mihora. A friss igazolások - ez utobbi és Kiss Gergő kivételével nem váltották be a reményt (pl. Steinmetz B., Vámos) a korábbról itt maradt derékhad meg ennyit tud. De azért szerencsével és a többi csapat szintén harmatos szereplésében bízva még akár bajnokok is lehetünk.
Az eredménynél már csak a mutatott játék volt elkeserítőbb. Amit ebben a szezonban nyújt a csapat az egyszerűen kiábránditó. Semmi elképzelés, előnyök rendszeres kihagyása és minden komoly ellenfél ellen vereség.
Óriási szerencsével sikerült továbbjutni az Euroligában, itt viszont már egy pontszerzés is hatalmas siker lenne. Remélem a csapat rámcáfol majd, de ehhez komoly javulásra lenne szükség. Ebben már hónapok óta reménykedek, sajnos hiába.
A Vasas megragadta azt az esélyt, amit a kotori problémák adtak, és Nagy Viktor bravúrjainak köszönhetően nyert a csapat.
Ez elismerésre méltó. Ugyanakkor továbbra is számos probléma volt megfigyelhető. Pl. sokadik alkalommal sikerült egy agyonnyert meccset mejdnem elbukni. Szegeden X lett a vége, de a Kotor elleni hazai meccs is majdnem elment a sima vezetés után.
A 2. negyed közepétől 7-3 után a Vasas támadásban teljesen leállt, és ez nem férhet bele.
Örüljünk a nagy valószínűségű továbbjutásnak, ez sem látszott tutinak pár hete, de a 2. hely nem ígér sok jót a következő szakaszban.
Jó lenne már végre komoly meccsen, komoly csapat ellen végig jól és meggyőzően játszani.