De undok vagy! Nekiáll kutatni, és kideríti, hogy a '?' nick kezdte el az egészet, meg hogy annak idején csak ez az egy nick írt ide jobbról-balról, és mégis kénytelen lesz sajtóbotrányt csinálni. ;)
Jobb ha tőlem tudod, hogy ez egy jobboldali találmány:))))) Mégpedig én szabadalmaztattam, anno 88-ban, vagy 89-ben...á, olyan régen volt már:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Az originál így szólt: "Jé, egy 0-ás topic:)))" Ha nem hiszed járj utána:)))))
OFFOFF
A moral hazard az a jelenség, amikor vki aki biztosítva van vmilyen veszély ellen, kevésbé igyekszik elkerülni ezt a veszélyt, extrém esetben
pedig tesz is azért, hogy ez a veszély bekövetkezzen.
Pl. úgy tartják, hogy a gépjárműbiztosítások miatt az autósok kevésbé elővigyázatosan vezetnek. Extrém eset, ha vki felgyújtja nagy értékre biztosított házát.
De ugyanez a jelenség, amikor 1 hitelező nagyobb dellával dobja + Szváziföld imbecilis uralkodóját, tudván hogy pl. az IMF helytáll a hitelért.
Az én problémám az, hogy hogy mondanánk ezt magyarul.
Jó lenne némi szövegkörnyezet, gondolom valamiféle cselekvés szélesebb közvélemény körébeni megítélésével kapcsolatos...mondjuk szépen kifejezve etikai kockázat, csúnyán meg rossz pr. Hm?
OFF
ööö.., pft-re... hát, akkor vázolom a helyzetet: most számoltam ki, hogy ha napi 8 órát foglalkoznék igen intenzíven a szakdolgozatommal, akkor is kb. 1 hetet csúsznék a leadással... Még szerencse, hogy imádott tanszékem nem a rugalmatlanságáról híres. :)
Szóval szeptember végéig a házból nem mozdulok ki nagyon, Butapestre + pláne nem megyek. Aztán tréning az államvizsgára...
Ámdeviszont november elejétől reményeim szerint Bpest, elvileg tehát 1 pft is beleférhet.
Nadehamár így +találtuk 1mást ezen a kései órán, nem tudsz vmi jó magyar kifejezést a "moral hazard"-ra? Pont most nincs itt Viator, szerintem ő vágná... :(
ON
ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍmádom!
Ez a vaslogika, ez igen! Ebből még lehet valami!
De kérlek, segíts. Előfordul, hogy vörös az ég alja. Ilyenkor készüljek arra, hogy támadnak a komcsik? Vagy csak másnap a padlást fogják tisztára söpörni?
Meg képzeld el, van, aki értelmes témákat vet fel! Azokkal most mi legyen? Ők is veszélyes kódoló kis dzsémszbondok?