"Amikor a legutóbbi Fradi-UTE futballmérkõzés elõtt az újpesti szurkolók a szokásos rendõri felvezetéssel elfoglalták helyüket az Üllõi úti stadionban, és transzparenseiket kihajtva, néhány izraeli zászlót a magasba bökve mocskos zsidózni kezdtek, érezni lehetett, ez kultúrtörténeti pillanat."
forrás:http://www.es.hu/old/0131/index.htm
Néhány alacsony minőségű topic-romboló szerint ez már ténynek bizonyul. Csak azért, mert van forrás megjelölés?
Aki ott volt, tudja ez egy hatalmas hazugság.
Hagyjuk az említett/ek esetében a "tények" és a "vitatkozni" szavakat. Ő/ők ezeket csak használják. Fogalmuk sincs mit jelent.
Picit?
A baj csak ezzel az, hogy a "viták" 90%-a már százszor át lett beszélve oda-vissza, pro-kontra. És mégis mindig előlről kezdődik. Kurva unalmas már, hogy évek óta ez megy. Akárhányszor lett megcáfolva valami is. Öreg eltűnik két napra aztán előlről kezdi. stb, mikor hogy.
Kicsit akkor nézzük a tényeket itt is:)
Megnézzük ebben a hónapban milyen nikek fordultak meg nálunk. Akiknek a stílusa ...mondjuk így nem üti meg a megfelelő mércét.
-Tápiószecső,
-Greenie,
-Kaposvölgye,
-Fradi az NBI bajnoka,
-Megyebíró,
-Fradika,
-Kisgonosz,
-Habi,
-mögb,
-Lecso11 (igaz "apám" te nem éreztél késztetést erre, biztos az álteregód volt!?! Lecso11 válasz erre | adatok | e-mail 2003-08-16 11:02:55 (45530) )
-Kommunista Dózsa,
-Haller tér...
Ráadásul utóbbi kettő szinte többet ír oda, mint az összes újpesti együtt.
És csak másfél hetet néztem vissza.
Rajtuk kívül kb. még egy tucat ember jött hozzánk (lehet kicsivel több is), akikkel érdekes módon nem volt semmi probléma. (ha gondoljátok felsorolom őket is)
Mit is várhatnánk...?!
Az azért már vmi, hogy 1-2 zöld is látja, van, ami nincs rendben ezen a Fórumon. Jó lenne, ha a magukat moderátoroknak tartók is felébrednének.
Igen meglepő lenne, ha meghallgatásra találnál.
Inkább az a valószínű, hogy broáf és társai újúlt erővel piszkítanak be hozzánk.
Ez neveltetés kérdése. Ők ilyenek. Nem topic-tiszták.
Nem örülök, hogy ebbe a vitába belekevertél.
Valóban már többször kimoderáltak, (általában a politikában), valóban emiatt volt több nickem.
DE, egyik sem volt fikanick, és mindig vállaltam, hogy én vagyok a név mögött. Ha anyáztam, adtam a nevem.
A másik, nem hiszem, hogy rendszeresen járok bármelyik másik topikba offolni. Te ezt tetted.
Többet voltál nálunk, mint a lilák közt.
Több topikot nyitottál rólunk mint a sajátaidról.
A nicked most is magáért beszél.
Az Ute topikban történtekről nem tudok mit mondani, nem igazán olvasom, néha benézek röhögni Bélabán, vagy egy-egy vereségetek után kajánkodni, de ez minden.
Ahogy itt sírsz az viszont szánalmas. Szegény üldözött Strong! Mintha Te hónapokon keresztül nem a Fradi topicot hánytad volna tele. Moderátori figyelmeztetés ellenére! Sztem ha vkinek nincs alapja, hogy ebben a témában kinyissa a pofáját, az Te vagy!
Nah látom azért nagyjából mindenki egyetért abban, hogy a DK-ban nem emgfelelő a moderáció.
Legalább is az Újpest topikban semmiképpen!
Mi következik ebből?
Nagyon kedves nick neved van,szeretem az olyan embereket,akik nem vkinek szurkolnak,hanem vki ellen.
Ahhoz képest,hogy neked ez az első hozzászólásod igen tájékozott vagy...
Más: Caps Lock gombot látom már ismered.A fenyegetőzésednek pedig tényleg semmi értelme.
Valóban sok fradi szimpatizáns írhat a lila topicba, ha ezt írjátok (én még nem éreztem kéztetést arra se,hogy beleolvassak).
De azt írni,hogy újpesti szurkoló nem jár át hozzánk fikázni azért én ferdítésnek érzem.
Miként általánosítanod sem érdemes. Mert ez alapján,akkor minden újpesti szarházi,minden fradista zöld majom lenne? Nem hinném.
Ugyan nem olvasom egyik említett topicot sem ,ha nincs számomra aktualitása,de a probléma valós...
Legutoljára a "képek belinkelése..." topicban szembesültem ezzel az ellentéttel,nem odaillő problémával(UTE-FTC)!
Egy jó moderátor aranyat érhet, egy rossz viszont tönkretehet egy kiváló fórumot.Volt már erre példa más esetben...
Sok "jó arc" fordult már ki ilyen viták után "a kocsmából hányni"!És nem is jöttek vissza ,esetleg csak néha "benéztek az ablakon,ha erre jártak".
Szóval szummaszummárumszummum van alapja a felvetésnek,de azt azért hozzá kell tenni,hogy mindkét oldalnak vannak "sötét" tagjai.
Ui:Eddig a modikkal nekem nem volt problémám, minden kérésemet szinte azonnal teljesítették.
Ha kimoderálnák a fradisták, akkor megint jönnének az összeesküvéselméleteikkel, hogy Szieben a moderátor, vagy lila moderátor, MTK-s moderáltor, debreceni moderátor stb.
Ez a topik az Újpest topikban hónapok óta létező, elképesztő és tarthatatlan hangulat miatt keletkezett.
Ha valaki benéz az Újpest és a Fradi topikokba, hatalmas különbséget lát. Mi a különbség? Az előbbiben szerepelnek az ellen táborának hozzászólásai, viszont az utóbbiban elvétve találunk csak ilyen hozzászólást.
Hogy miért? Az közismert, hogy a fradisták között 2-3, vagy mégtöbb moderátor is van, akiket név szerint nem fogok felsorolni. Mindenki tudja, kikről van szó. Viszont a tevékenységük szánalmas voltát tökéletesen megmutatja ez a két topik. A Fradi topikban az Újpest szurkolók által írt hozzászólásokat még akkor is kitörlik, ha az egyetlen modus moderandi-s szabályt sem szeg meg. Az Újpest topikban viszont nem hajlandóak törölni egyetlen Fradista által megejtett, csak és kizárólag az Újpest fikázására irányuló, az Újpest szurkolók izgatását célul maga elé tűző hozzászólást sem! Mégpedig többszöri felszólítás után sem teszik meg ezen kötelességüket.
Előfordult, több esetben is, hogy Újpest szurkoló IRL adatait adták ki, illetve azok kiadásával fenyegettek. Ez azonnali törlést kéne, hogy maga után vonjon. Egyetlen esetben sem történt meg.
Az FTC szurkolók gyakran élnek az ún. fikanickek használatával. Csak az Újpest szurkolókkal szembeni vitákra, az Újpest topik beszennyezésére hozzák létre ezeket a nickeket. Egy moderátor látja az IP címeket, így azzal is tisztában van, hogy ki kinek a hányadik nickje. Azaz kit, melyik "jómodorú s köztiszteletben álló" fradistát kéne törölni eredeti mivoltában is...
Az állapot tarthatatlan. A moderátorok működése az indexre, a fradisták működése az FTC-re nézve szánalmas, viszont az Újpest szurkolók és az Újpest topik sínyli meg tevékenységüket, illetve tevékenységük hiányát.
Ezen két féle képpen lehetne változtatni:
1. A T. fradista moderátorok a jövőben nem önkényesen, hanem a modus moderandi szabályainak megfelelően működnek. Mivel már bizonyították, hogy erre nem képesek, ezt a lehetőséget akár törölhetjük is.
2. az Újpest szurkolói között is kinevezünk egy moderátort, aki csak és kizárólag az Újpest topikon belül szűnteti meg a az alpári hozzászólásokat.
Most gondolom sok zöld jön majd a rendőr dumával és az "egyből rohantok a moderátorokhoz" dumával. Nekik javaslom: egyszer az életben, még ha nehezükre is esik, gondolkodjanak ember módjára, és nézzenek bele a topikunkba! Gondolják át amit írtam. És ne primitív majmok módjára, ide is csak fikázni járjanak....