Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2024.10.06 0 0 12658

Kicsi volt. :) Nekünk is elég lett volna az oceanview, az Infinity útnál az is volt kinézve. 

Előzmény: jazzcool1,2 (12657)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.10.06 0 0 12657

ha hidegben megyünk, akkor leginkább csak oceanview-t választunk, balkonost csak akkor, ha kicsi az árkülönbség. 

Előzmény: Caipi (12656)
Caipi Creative Commons License 2024.10.06 0 0 12656

Mi se vagyunk napozósak egyáltalán, de azért jó volt a QM2-n az erkélyen ücsörögni, meg fürödni a kinti medencében, meg mikor Bergenben

végre sütött a nap és volt rendes sailaway buli zenekarral. :) 

Erre most még 2 hűvös cruise-ra megyünk, legközelebb (2027?) egy jóidős helyet célzok majd be. 

Előzmény: jazzcool1,2 (12655)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.10.06 0 0 12655

a kültéri sajnos akkor sem kellemes. de napozni nem Izlandon kell :-)))

(szerintem másutt sem annyira érdemes, de már nagyon saját vélemény)

Előzmény: Caipi (12654)
Caipi Creative Commons License 2024.10.06 0 0 12654

Augusztusban állítólag 15-16 fokra kell számítani, bár 10 és 20 között bármi lehet.

Csak annyiban zavar, hogy aligha fogjuk tudni (ki)használni a hajó kültéri területeit. (Medence, füves rész, bár, stb.)

Előzmény: jazzcool1,2 (12653)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.10.06 0 0 12653

mi januárban voltunk... nem volt dermesztő, egy esős napot kifogtunk, de a többin sütött a nap. (amúgy a korábban általad írt Celeb Infinity úton épp ez év januárban voltunk. minden szuper volt.

Előzmény: Caipi (12652)
Caipi Creative Commons License 2024.10.04 0 0 12652

Csak kár, hogy olyan hideg van. Egy júniusban voltunk, most meg augusztusban megyünk, de akkor is. Mondjuk ha itthon 35-40 fok lesz, akkor azért annál jelentősen jobb. :) 

Előzmény: jazzcool1,2 (12651)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.10.04 0 0 12651

Izland szuper hely, tervben van újra elmenni és körbe hajózni. 

Előzmény: Caipi (12650)
Caipi Creative Commons License 2024.09.22 0 0 12650

Nagyon vacilláltam egy januári Celebrity Infinity (Spanyolo.-Marokkó) és egy augusztusi Celebrity Silhouette (Izland körül körbe) út között, de végül az utóbbit foglaltam, mert érdekesebbnek

tűnik a Solstice-típusú hajó, de még mégse az a nagy böhöm(, mint az Edge). Csak legyen azért érdemben más, mint a QM2. :) Meg nagyon tetszett nekünk Izland. 

Előzmény: jazzcool1,2 (12642)
Caipi Creative Commons License 2024.09.20 0 0 12649

Köszönöm szépen! :) És de, valamennyire fogja, mert obstructed view stateroomot foglaltam, de olyat, aminek csak az egyharmada előtt van az utolsó 'csónak' . (8014) Novemberben lesz úgyis. 

Előzmény: RékAri (12648)
RékAri Creative Commons License 2024.09.19 0 0 12648

Nagyon szépen köszönöm a részletes beszámolót. Remélem, jövőre a 8. fedélzeten kellemesebb körülmények között tudtok majd utazni és egyetlen mentőcsónak sem fogja akadályozni a kilátást. Érezzétek nagyon jól magatokat!

Előzmény: Caipi (12647)
Caipi Creative Commons License 2024.09.19 0 0 12647

Na jó, a durva rázkódás megfogalmazás azért túlzás, változó, közepestől durváig terjedő vibrálás volt inkább. De a pénzét veszni hagyó ember szerint ha börtönben alkalmaznának ilyet, az kínzásnak minősülne. :D 

Előzmény: Caipi (12646)
Caipi Creative Commons License 2024.09.19 0 0 12646

Kedves RékAri,

persze! :)

Magával a kabinnal, meg a Britannia Club-bal mint olyannal semmi bajunk nem volt, sőt. Az utóbbiért biztos nem fizetnék akkora felárat, de így nagyon jó volt, és örülök, hogy 

megtapasztalhattam. Ugye annyiban több a normál Britannia Balcony-nál, hogy jár a kabinhoz (Illy E.S.E.) kávépod, napi 2x0,5l víz és Walkers kekszek, ill. saját étterme van, nem a nagy közösbe kell menni vacsorázni. Ez a nagy közös mögött van, és nincs két turnus, vagy várakozós open dining, az asztalod ott van és 18:30-tól talán 21h-ig bármikor mehetsz, a pincéred is mindig ugyanaz lesz. Ja és a sima Britannia választéka mellett van pluszban egy kis á lá carte választék is, de az mindennap ugyanaz. 

Na szóval amiért nem szeretnék újra ilyet, az az, hogy felsőbb fedélzeteken (12.+13.) vannak, és állítólag csak a felsőkön fordul elő az, ami az egyetlen negatívum volt: a vibrálás. 

Hónapokig olvastam előtte véleményeket, és tucatjával néztük a videókat, de soha nem említette ezt senki, pedig aztán rákeresve van róla jópár beszámoló, kizárólag a 10. fedélzettől fölfele.

Ez nem kötődik a hajó haladásához, azaz motorhoz, eleve 13:15-kor szálltunk fel Hamburgban, és éjfélkor indultunk, na addigra majdnem belediliztünk. Pár perc heveny rázkódás, szünet, pár perc heveny rázkódás, szünet, ilyen volt. A lábad alatt durván remegett a padló, ha üvegek közel voltak egymáshoz, azok enyhén zörögtek, az üveges / poharas  víz felszínén is látszott. Második naptól egyrészt valamennyire hozzászoktunk, másrészt kevesebbszer volt, mint Hamburgban, de továbbra is rendszeresen, és jól soha nem esett. :) Mikor némileg háborgott a tenger is, és ahhoz adódott hozzá, 

mi meg aludtunk volna egy hullámzó és időnként rengő ágyban, az végképp nem igazán tetszett. :D De persze elaludtunk azért hamar.

A dolog okáról csak feltételezések vannak, pl. állítólag valakinek azt mondta a személyzet egy tagja, hogy a hajón levő nagy mosó-és szárítógépek okozzák. A technikus férjem szerint ez simán lehet. (És azt is mondta, hogy ez a vibrálás olyan zavaró frekvencián van, hogy előfordulhat, hogy az egészségre is káros.) De azt is írták több helyen, hogy mert a ugye 13. fedélzeti kabinok utólag lettek ráépítve (mi ott voltunk), de a beszámolók szerint a 10.-en, a 11-en és 12.-en is előfordult. Viszont sokan tagadták ezekben a topikokban, mondván, hogy ők ugyan nem éreztek ilyet, mások érezték, de nem zavarta őket, volt aki egyik felső emeleti kabinban érezte, a másikban nem, de olyan is, aki a lefoglalt Southampton-New York-Southampton visszaútját emiatt nagy pénzveszteséggel inkább lemondta.

Rejtély... de jövőre a 8.-on leszünk. Remélem, ott nem lesz. :) 

Előzmény: RékAri (12645)
RékAri Creative Commons License 2024.09.19 0 0 12645

Kedves Caipi!

Megosztanád velünk, hogy mi nem nyerte el a tetszésedet a Britannia Club Balcony kabinban  a Queen Mary 2 fedélzetén?

Előzmény: Caipi (12625)
Caipi Creative Commons License 2024.09.10 0 0 12644

Nagyon jól hangzik, amiket írsz, mindenképpen beveszem az ötéves tervbe. :) 

Előzmény: jazzcool1,2 (12643)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.09.09 0 0 12643

úgy emlékszem, hogy az Infinityn a tenderezés is gyors volt, egy halom mentőhajót is bevetettek, és nem kellett előre időpontot foglalni, illetve mindig volt ingyenes shuttle busz a belvárosba, ha a kikötő távolabb volt. 

Előzmény: Caipi (12641)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2024.09.09 0 0 12642

Kétszer is. Szerettük! Jó műsorok, finom ételek, hatalmas választék a büfében is. Előtted sütik az általad kiválasztott steaket, vagy halat. A négy omlett station, ahol kb 16 feltétből lehet válogatni... És ezen a hajón kivétel nélkül mindig és mindenki nagyon udvarias, kedves volt. 

Előzmény: Caipi (12634)
Caipi Creative Commons License 2024.09.06 0 0 12641

Amúgy útközben a kikötőkben a tenderes kiszállást kivéve nekünk se volt semmilyen időpont., és tényleg jól működött. Csak a bőröndös beszállás volt nagyon kötött, mert alapból gondolom mindenki korán, déltől már fel akarna szállni. 

Előzmény: kirsan (12639)
Caipi Creative Commons License 2024.09.06 0 0 12640

Néztem közben a TUI-t. nincs olyan út jövő tavaszra, ami - ennyiért - tetszene, de a jövőre nézve evidenciában tartom. :) 

Előzmény: kirsan (12639)
kirsan Creative Commons License 2024.09.06 0 0 12639

Igen, de azért jó ez a rendszer, mert minden kikötőben korán köt ki a hajó, igaz nem is megy olyan sokat, mert így van megtervezve. Minden kikötőből későn indul el. Általában este 10 kor. Így teljesen eloszlik a ki-be szállás, ill. a chekin és chekout is. Sosincs sorbaállás.

Előzmény: Caipi (12638)
Caipi Creative Commons License 2024.09.06 0 0 12638

De fura, én meg pont a mindenki akkor száll fel / le, amikor akar dolgot gondolnám szervezetlennek és tolongósnak. :)

A Queen Mary 2-n teljesen jól működött a dolog, 13:15-ös felszállásunk volt, nem voltak sokan, szerintem bőröndleadással, becsekkolással együtt félórán belül a hajón voltunk. A bőröndjeink is megérkeztek 1-2 óra után a kabinhoz. A leszállásra 9:20-at kaptunk, talán hatan voltak előttünk... de ha magunk akartuk volna vinni a bőröndöt, akkor bármikor leszállhattunk volna. (Ill. ha kértünk volna shuttle-t, akkor előre választhattunk volna időpontot.) 

A tenderezés is jól működött kifele, visszafele nem mondanám. :D Még jó, hogy csak Andalsnesben volt. 

Előzmény: kirsan (12637)
kirsan Creative Commons License 2024.09.06 0 0 12637

Nekünk is a tolongó tömegből, és a szervezetlenségből lett elegünk. Nem azért megyek, hogy ne tudjak pihenni, vagy sorba álljak minden ki-beszállásnál. Amikor először mentünk Aidával, korán kellett kiszállnunk, mert siettünk a reptérre. (korán indult a gép) Kérdeztem a recepción, hogyan megy náluk? Nem értették a kérdést, mondom bőröndcimke, időpont, stb. Mire a válasz, amit szeretnék. 4-kor kiköt a hajó, fél ötkor legkésőbb kiszállhatok. Ha akarom én viszem a bőröndömet, ha akarom ők kiviszik, és ennyi. Az MSC-nél egyszer letartóztattak, mert az volt kiírva, hogy csak 9-kor lehet elvenni a bőröndöket, és én 10 perccel előbb elvettem, mert siettünk, nehogy lejárjon a hetes autópáya matricánk. Egy másik hasonló eset miatt több ezer eurós büntit adtak. Nem azért megyek pihenni, hogy megkeserítsék az életem.

Előzmény: Caipi (12636)
Caipi Creative Commons License 2024.09.06 0 0 12636

Hogyhogy mit szeretnék, hajózni szeretnék. :) És nem akarunk se bulihajóra, se úszó vidámparkra, se gyerekkel teli hajóra menni, és mindenhol tolongó

tömegre se vágyunk. 

A Cruise Critic szerintem egy nagyon jó oldal, és hát azért az angolok / amerikaiak hajózóbb népek, mint a németek. Ott néztem ki a leírásokból, hogy melyik

társaság lehet nekem érdekes, a tulajdonosa igazából nem igazán érdekel. (A CUNARD is a Carnivalé. és akkor mi van? Ezerrel tartja az angol hagyományokat, és Southamptonban van

legtöbbet.) Persze nyilván ők német hajókról nem sokat tudnak, ezért aztán én se. :)

Igen, láttam, hogy az Infinity 23 éves, de tavaly vagy idén is újítgattak rajta valamit, nagyon jók a vélemények róla, és ahogy írtam, tetszik a beltér. 

Ami a költségeket illeti, amiről tudsz előre, az szerintem nem rejtett ár. :) A CUNARD-nál az angoloknak van napi borravaló, de ez eltávolíttatható, azaz nem kötelező, a német árban

viszont benne van. Mivel ezt múltkor is írásban igazolták, (és most a következőre is,) ezért eltávolíttattam, mikor persze mégis terhelték. ("Ó, ez automatikus", mondták.) De persze kiosztottunk azért ha jól emlékszem összesen 145 USD borravalót. 

Az ital meg teljesen jó nekünk alkalomszerűen fizetve, a CUNARD italcsomagjai nagyon nem érik meg. Így is ittunk tömérdek sört és Prosecco-t, meg Champagne-t is. :) Persze volt 250 USD OBC-nk is. (Legközelebb csak 170 lesz.) Az upgradelt Club kategóriában a szobához járt kávé(pod, Illy E.S.E. rendszerű)  meg üveges víz. 

De megnézem majd a TUI-t, ha így dicséred őket, azért nem hangzik rosszul egy olyan ár, amiben benne van az ital. :) És ne aggódj, miattunk nem szégyenkeznél, teljesen európai népek vagyunk. :) Én eleve gyerekkoromban 4, felnőttként 6 évet töltöttem kint Németországban, a beszédem alapján se tudnád, hogy magyar vagyok. De szegény férjem nem szeretné a dolgot, mert angolul ért valamennyit,

németül viszont nem, és már 2 amerikai buszos körútra is német irodával mentünk. :) /Mert olcsóbb, mert jobb helyeken alszanak, felnőttként kezelik az utasokat és sokkal több a szabadon beosztható idő./ 

Gondolom / remélem a Mein Schiff-eken nem a legegyszerűbb réteg utazik, mert akkor azt se szeretnéd/-m. Azokat ugyanis korlátlan alkohollal ellátva inkább elképzelni se szeretném. :) Azokat is szégyellné

valaki, ne hidd, hogy csak a magyarok ilyenek, a - jobb és kifejezőbb szó híján - prolik ilyen közegben mindenhol parasztok, csak nálunk a negyvensokév miatt sokkal több van belőlük. 

Előzmény: kirsan (12635)
kirsan Creative Commons License 2024.09.05 0 0 12635

Az Celebrity a RC amerikai brandja az Infinity 23 éves hajó, amit 17 éve újítottak fel. A HAL a Celbrity amerikai brandja.  Mit szeretnél?  Az Aida is az RC brandja, de német. Ha választani kell, a németeknek nem lehet szart eladni, mert tönkremenne benne a cég. Egyértelműen a TUI a legjobb társaság a  minőségben, de a legdrágább is. Viszont ott mindent megkapsz, ami ár ki van írva, azt fizeted. A németeknél nem lehet rejtett ár. Nekünk ez a legfontosabb. Nincs plusz kikötói illeték, borravaló, ital költség, stb. Amit a honlapjukon látsz, az az ár. Annál csak olcsóbb lehet az akciók, stb miatt. Az amerikaiaknál minimum a borravaló ami katasztrofális, mert mindenhol mindenki elvárja. A németeknél tilos. De nekem az a legjobb, ha mindenki amerikaiakkal megy, mert így kevesebb magyarral találkozunk a német hajókon. Már elnézést, de eleget szégyenkeztem az MSC-n és a Costán. Mi az aranykártyánkat hagytuk veszni náluk, és nem bántuk meg.

Előzmény: Caipi (12634)
Caipi Creative Commons License 2024.09.05 0 0 12634

A Celebrity Infinity-n járt valaki?

Már megint megtetszett nekünk egy hajó egy a YouTube-on feldobott videóból. Annyi Queen Mary2-t néztünk, hogy állandóan hajós videókat ajánl. 

Azt írtam teljesen őszintén, hogy nem szerettünk bele magába a cruise-olásba, de azt hiszem tévedtem. :) Mindketten úgy érezzük, hogy nagyon messze van még az az újabb Queen Mary 2-s hajózás....(2025 nov.)

A Cruise Critic-en végigolvastam a hajóstársaságok leírását, és az alapján azt gondolom, hogy a Cunard, a Celebrity és a HAL a nekünk valók, ill. az itt olvasottak alapján úgy vélem, hogy esetleg a TUI és az AIDA is, csak nem iskolai szünetben. 

Hunameca Travel Creative Commons License 2024.09.02 0 0 12633

Keress meg emailben vagy messengeren. 

Előzmény: POtti0113 (12632)
POtti0113 Creative Commons License 2024.09.02 0 0 12632

Hello!

Köszönöm a bejelentkezésed......reméltem,hogy információkat kapok Tőled.

Lassan ,de biztosan haladok a  szervezésben.

Mindennek örülnék,ami a komplett utazással kapcsolatos.

Előzmény: Hunameca Travel (12629)
Caipi Creative Commons License 2024.09.02 0 0 12631

A QM2-n is volt pár, de nagyon kevés. 

Így hogy megint megyünk a QM2-re viszont elvetettem a jövő évi Key West-i nyaralást, de nagyon fáj a szívem, mert nézem az ott játszódó Bad Monkey sorozatot az Apple TV+-on,

csak meg kellene ejteni valamikor, valahogy...:)

Előzmény: Hunameca Travel (12630)
Hunameca Travel Creative Commons License 2024.09.02 0 0 12630

Én is azért szeretem a Holland America Line-t, mert egy úszó nyugdíjasotthon :-)

Tökéletes ha csendben és nyugalomban akarsz pihenni. 

Akadnak ugyan gyerekek, de csak a szünidőkben és akkor sem olyan nagy számban mint a "gyerekbarát" hajókon. 

Előzmény: Caipi (12625)
Hunameca Travel Creative Commons License 2024.09.02 0 0 12629

Repjegyben szállásban, programokban, kirándulásokban tudok segíteni, ha szeretnéd. 

Előzmény: POtti0113 (12624)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!