Nidriben van egy jó hely a parton, sajna nem jut eszembe a neve, de a taverna előtt táblán hirdeti a görög estet, szeretik is, eléggé autentikus, és nem kell külön fizetni érte!!!!!! Ingyenes vendégcsalogató, a konyhájuk is jó és korrektek az árai! Meg fogod találni könnyen!
Attól függ milyen autód van,lefelé még lemegy de felfelé????????????? szerintem keress képeket Katshimáról és nézegesd,amint irtam én is vadkempinges vagyok de inkább kifizetem a kempinget lefkadán igy nyugodtabban alszom főleg ,hogy van árnyék is a kempingben,és ha vissza jövök a városból még meg van a lakóautóm :)
Szia én is sartira jártam vadkempingezni (hajó kikötő),aztán átszoktam Lefkádára,sajnos nem találtam még ott vadkempinges helyszint ahol ott is hagynám a lakóautómat,viszont megtaláltam a legjobb kempinget Dessimi beachen :) Katshimán szoktak vadkempingezni,de ott nulla az árnyék.
Sziasztok! Lakókocsival lehet-e vajon valahol letáborozni kempingen kívül? Tavaly Sarti kikötője mellett voltunk, itt egész "kemping" volt.....Nem zavartunk senkit, minket se zavartak, nem szóltak, hogy tilos lenne ott táborozni. Áramunk volt, wc, zuhany 150 m-re ...
Idén július közepén mennék lefkadára, és kérdésem lenne, hogy ha viszek egy 5 méteres gumicsónakot 25 LE motorral, akkor ahhoz milyen engedélyeket kell beszerezni? Hajólevelem és jogsim van.
Van valakinek tapasztalata, ilyen kis csónakot érdemes oda kivinni?
Köszönöm előre is.
Esetleg valaki nem tud egy 3 hálószobás appartmant jó helyen? Vagy 3 stúdió is jó lenne.
A kompozás nekünk sem jött be anno! Még a szerb háború idején találta ki az iroda, hogy körbekompozzuk Európát. Olaszország déli részéig busszal, onnan komppal mentünk Korfuig, csak a fedélzeten volt elviselhető az utazás, de itt meg úgy leégtünk, mint máskor 2 hét alatt, a széltől nem is éreztük a nap erejét!! A belső utastér meg borzalmasan lehangoló tud lenni 2-3 óra után!
Kérdésem: ugyan vagy 5-6x voltunk már Meganissin, de csak gyalogosan jártuk be az öbleit, jó párat így is sikerült kiélveznünk, de...van olyan öböl, amit nagyon ajánlasz? Már ha egyáltalán megjegyezted a nevüket. Mert idén megint többször átugrunk, és újabb látnivalók után kutatunk majd. Persze tudom, hogy sok csak a víz felől megközelíthető, de kreatívak vagyunk, volt már régebben olyan is, hogy lestoppoltunk egy kirándulóhajót Korfun nem messze Paleokastritsától a Liapades öbölben, és a kapitányt rávettük egy hazaútra az üvegfenekűjével :) Persze ez nem lett általánossá, de nem ismerünk lehetetlent :D
időközben közvetet módon informácót kaptam egy ismerős pártól akik olaszországból kompoztak tunéziába és finoman fogalmazva nem voltak elragadtatva az hajózástól bár nekik ezt oda-vissza kellet megtenniük.most komlyan elgondolkodom a kérdésen és lehet,hogy a jól bevált autózást választom.korábban olvastam.hogy Nidriben lehet motorcsónakot bérelni egy egész napra,ez gyakorlatlanoknak is vállalható? Meganisi szigete esetleg így is élérhetővagy ahhoz a távolság túl nagy?ezt csak a helyismerettel rendelkezők tudhtják.
skiathos nem releváns, a mamma mia! óta extrém drága az odajutás. korfun viszont a fővárosba annyi, amennyit írtál, lefkimibe csak annyi, amennyit kerkyra írt. és az út is jóval rövidebb odáig.
szerintem gondold át ezt a trieszti verziót. hidd el nem véletlen, h gyakorlatilag senki sem választja ezt...bármennyire is kulturált és igényes tud lenni egy ilyen komp ma már, azért még sem egy turistahajó...
Szia, a nyugati part nem kisgyermekes program,nekem 3 fiam van elég nagyok már, de igy is sokszor beszippantotta őket a hullám,(beszarásjelzőkigyullad)ha igazán nagyon szépet keresel akkor kompozni kell vagy hajót bérelni és át kell menni Meganisire,eszméletlen meleg sekély és meseszép öblök vannak.a nyugati parton nem igazán van árnyék sem ,pedig ott délután az nagyúr :). ettöl függetlenül nyugati parton korán reggel elég kevés a hullám,de ez nagyon változó.Azért nem hagynám ki a programfüzetből ha már Lefkádán vagyok :)Mindegyik hamar mélyül.Főleg a legalsó részen a világítótoronynál.
Köszönön a személyes tapasztalatból adódó észrevételt,mert elméletileg kigondoltam a hajózást de csak az tudja reélisan megitélni aki már ezt a valóságban is átélte.Kissé elbizonytalanodtam....Az árról csak annyit hogy nekünk 6fő+autó Skiathosra 350 eur. lenne,Korfura 200 eur.Ha ezt nézem árban nem is olyan nagy az eltérés Triest-Igoumenitsa 450eur. körül. Kérdésem:többen írtátok,hogy a Lefkada ny-i part hullámos és gyorsan mélyül ami gyerekeknek nem ideális.Gondolom a hullám nem mindennapos vagy igen?A legszebb partok közül melyik a legkevésbé gyorsan mélyülő.Milosról sok szépet írtatok,de gyerekbarát-e?Hogy én is segítsek valakinek aki tranzitszállást keres:Petrovec Motel Livija ,az autópálya mellet Skopjéhoz közel modern,olcsó(2014 6fő 52 eur.)Az angol tudásuk limitált de nagyon rugalmasak és segítőkészek,ami a legfontosabb.
Mi 2002-ben mentünk Triesztből Korfura komppal. Azt hittük, hogy csodás élmény lesz.
Bár felejthetetlen élmény az igaz, de nem éri meg. 24 óra a kompon (nekünk az időjárás miatt 30 óra volt) és dög unalom. Az Isztrián kívül nem láttok semmit "csak" a tengert, mert a komp az Adria közepén megy. Csak Albániánál megy ki a partközelbe. Az elején még érdekes, de a 3. órától már csak a visszalévő időt számolod. Nem leszel sokkal pihentebb mikor odaérsz. Ennyi idő alatt autóval is le lehet érni és olcsóbban.
De ha "hajós" élményt akartok, akkor vágjatok bele.
sztem sokan örülnénk ha az út után beszámolnál a tapasztalotokról. így innen nézve a 24 órás komp se biztos, h egyszerű lesz a gyerkőcöknek. szóval, jelentkezz majd be ha van kedved. :)
szállás: ha visszaolvasol akkor viizo mesélt is arról, mennyire nem volt egyszerű azidőtájt szállást találnia. úgyhogy sztem feltétlenül foglalj előre, főleg, h sokan lesztek.
Én is így kalkuláltam,de az életben nem lehet mindent pénzben mérni.A legfontosabb,hogy viszonylagosan kipihenten érkezel egy út után ahol a horvát szigetek látványa még érdekességekkel is szolgál,de ami az én személyes "problémám"hogy a 2 kisebbik gyerek nagyon nem bírja a hosszú autózást.Tavaly már azM0-on azt kérdezték hogy mikor érünk oda....Persze az ottlétet már nagyon élvezik.De számomra az a legfontosabb hogy a négy gyerekemért én vagyok a felelős,és emlékszem tavaly mennyire fáradtan kellet vezetnem,amikor a reakcióidő növekszik és Vranjenél egy kamion majdnem átment rajtunk!!Én a saját sávomban voltam!!!Hazafele kipihenten nekem sem volt gondom és a gyerekek sem nyafoktak.Ezért tervezem odafelé a hajót.Hogy igazam van -e majd meglátjuk.
Az út 24 óra 6 fő kabin+autó egy út 430 Eur.interneten. A utazási irodákban drágább.Tapasztalt "Lefkádások szerint aug.második felében szükséges -e szállást előre foglalni?2014 aug. Nei Pori dugig volt.Az én tapasztalatom is az volt tavaly,hogy a vízhőmérsklet elmaradt a korábbi évekhez képest.Köszönm az eddigi infókat