Keresés

Részletes keresés

Gép-ész Creative Commons License 2003.05.26 0 0 35
Én nem érzem, hogy bárki sértegetne...
Előzmény: occy (33)
occy Creative Commons License 2003.05.26 0 0 34
Ahogy a senkiházi, lumpen, leitatott aljanép Kis János is pl. svájcisapkává alázta a magyar nemzet legfőbb jelképét.
Előzmény: deus (32)
occy Creative Commons License 2003.05.26 0 0 33
Ha csak magyarokat sért, akkor nem baj. A magyarokat Magyarországon nem lehet elégszer és elég keményen sértegetni. :(
Előzmény: divot (31)
deus Creative Commons License 2003.05.26 0 0 32
Sokak számára (számomra is) az a sértő, hogy mint magyar, hazaszerető ember, kénytelen vagyok eltűrni, ahogy senkiháziak, lumpenek, leitatott aljanépek a magyar nemzet jelképeit, szimbólumait megalázzák, és magukat deklarálják magyarnak, míg aki esetleg velük nem ért egyet, azokat lehazaárulózzák.

Majd amikor a mocsok, utcákon randalírozó ganékat kipucolják a közéletből, kicsavarják a mancsukból a jelképeinket, és nem lehet visszaélni, dobálózni a minden magyar ember számára fontos dolgokkal, akkor lehet pampogni, hogy "magyarkodás".

Mert addig a "magyarkodás" csak eufemizmus.

Előzmény: divot (31)
divot Creative Commons License 2003.05.26 0 0 31
Miért, lehet, hogy jól néznék ki, bár bajszom nincs. :)

De visszatérve az eredeti fölvetéshez, tényleg el kellene felejteni ezt a kifejezést, mert sokaknak sértő.

Előzmény: Gép-ész (28)
Gép-ész Creative Commons License 2003.05.26 0 0 30
És ha én mégis a nemzet részének gondolom magam, akkor mi van? Rólad meg inkább nem mondom meg, hogy mit gondolok, mert úgy próbálok kommunikálni, hogy ez legyen az első és utolsó nickem :)
Előzmény: c45 (29)
c45 Creative Commons License 2003.05.26 0 0 29
Az internacionalista kozmopolita globalista baloldal miért lenne a nemzet része? Majd ha lesz egy olyan baloldal, amelynél a prioritási listán a nemzet áll az első helyen és nem az épp aktuális világhatalom hátulsó fele, akkor az majd a nemzet részét képzi.
Előzmény: Törölt nick (2)
Gép-ész Creative Commons License 2003.05.26 0 0 28
Nekem eszembe se jutna, hogy magyarkodsz, inkább az, hogy milyen hülyén nézel ki :)
Előzmény: divot (24)
Dr. Stig Helmer Creative Commons License 2003.05.26 0 0 25
A Malév gépeken Magyar Nemzetet sem lehet olvasni, mert az "magyarkodás" lenne, van népszabadság, más újság nincs.
Előzmény: divot (-)
divot Creative Commons License 2003.05.26 0 0 24
Ha egy német polgár bőrnadrágot ölt, és a fejébe vadászkalapot nyom, majd elmegy sörözni, az hagyományőrzés. Ha ezt én teszem meg csizmával és csizmanadrággal, fehér inggel, meg mellénnyel, akkor magyarkodom. Na ezeket nem értem igazán.
Gép-ész Creative Commons License 2003.05.26 0 0 23
Ebben végülis igazad van, inkább azokra kell tekintettel lenni, akiket zavar. De hogy akarod keresztülvinni ezt a dolgot? Hogy tiltasz be egy szót?
Előzmény: Törölt nick (21)
carlos z. Creative Commons License 2003.05.26 0 0 22
Az már tényleg uncsi kicsit, amikor ugyanazokat a sémákat puffogtatjuk. (Puszta, huszár, gémeskút).
Ilyenkor az az érzésem, hogy tényleg nincs másunk...

cz.

Előzmény: olajoshal (20)
olajoshal Creative Commons License 2003.05.26 0 0 20
Ez ugyanaz a történet, mint amikor az atlétikai VB
volt a Népstadionban. A megnyitó koreográfiájában volt egy gémeskút, valamint huszárok.
Másnap a Népszabadságban (világ proletárjai egyesüljetek!) Hegyi Iván tollából jelent meg valami gusztustalan förmedvény a magyarkodásról.
Gép-ész Creative Commons License 2003.05.26 0 0 19
Semmi, jogod van hozzá. Csak tájékoztattalak az álláspontomról. Arra próbáltam rámutatni, hogy korántsem egységes az álláspont a kérdésben a magyarok között :)
Előzmény: Törölt nick (18)
Zmac Creative Commons License 2003.05.26 0 0 17
Elnézést, ezt nem ide szántam!
Előzmény: Zmac (15)
Zmac Creative Commons License 2003.05.26 0 0 15
Tudsz pontosabb adatot mondani? Ha a szabályszerűen tokozott fűtőelemek kritikus tömege néhány száz kiló, akkor a kipotyogott dúsított uráné lehet egy nagyságrenddel kisebb.
A lényeg sajnos az, hogy valószínűleg van annyi urán a medencében, amiben akár a pasztillák nem kellően óvatos eltávolítása közben láncreakció indulhat el. Ez nem azt jelenti, hogy atombombaként felrobban az ott lévő összes hasadóanyag. Amikor az első atombombát csinálták, éppen az okozta az egyik legnagyobb gondot, hogy az induló láncreakció szétszórja az uránt, még mielőtt a teljes tömege elhasadna. Ilyen módon egy néhány kg hagyományos robbanóanyagnak megfelelő nukleáris robbanás következhet csak be, de ez bőven elég lehet ahhoz, hogy a szétszóródó radioaktív anyag lakhatatlanná tegye a környéket.
carlos z. Creative Commons License 2003.05.26 0 0 14
Akkor mostantól kezdve a magyarkodás helyett használjuk a baromság kifejezést?

cz.

Előzmény: Törölt nick (12)
Gép-ész Creative Commons License 2003.05.26 0 0 13
Én magyarnak érzem magam, szeretem ezt az országot, szeretek itt élni. És nem érzem sértőnek ezt a szót. Akkor most mi van? :D
Előzmény: Törölt nick (12)
lolka_bolka Creative Commons License 2003.05.26 0 0 11
nem egeszen.

szerintem ez valami olyasmi lehet, amit egyszer apam mondott, mikor valami f*sz index nelkul mindenkit veszelyeztetve szlalomozott a kocsisorban:

kisfiam, nekem nem az a bajom, hogy ha valaki ugyes es ugy vezet, hanem ha ugyeskedik.

szerintem a kulonbseg erezheto.

okos/okoskodik innentol pedig lehet folytatni a sort, a magyar, magyarkodik -kal.

Lolka

divot Creative Commons License 2003.05.26 0 0 9
Nézd, valószínűleg pld. Németországban is van olyan tökkelütött politikus, aki hasonlókat mond német összefüggésben. Ettől ő még nem lesz németeskedő, csak idióta. Ezért kellene elfelejtenünk ezt a kifejezést, amit sokszor ok nélkül is rásütnek emberekre.
Előzmény: carlos z. (8)
carlos z. Creative Commons License 2003.05.26 0 0 8
Az a magyarkodás, amit Lányi Zsolt mondott az egy magyar katona szuronya vs. nagyobb számú ellenség fejlett technikája összefüggésben...

cz.

Woland Creative Commons License 2003.05.26 0 0 7
Ez az aberrált kifejezés kommunista találmány, de fontos, hogy magyarországi kommunista találmány! S mint tudjuk, az ide telepített komcsik voltak a legnemzetköziebbek az összes közül. Ma leginkább az szdsz-esek, pethor Konyecek kedvenc kifejezése. Értelme valóban nincs, kb. a hazaszeretők megbélyegzésére szolgál. A népzenés példa nagyon jó, valószínűleg mi vagyunk az egyetlen ország a világon, ahol nem a népzene szól a rádiókban, repülőgép fedélzetén, stb. S mi vagyunk az egyetlen ország, ahol a médiában, politikában legitim szó lehet ez a magyargyűlöletről tanúskodó idiotizmus, nyelvi és tartalmi képtelenség.
Gép-ész Creative Commons License 2003.05.26 0 0 6
Az, hogy a többi nyelvben nincs ilyen kifejezés, az vagy azt jelenti, hogy nem ismerik fel a saját hülyeségüket (nem úgy, mint mi :)), vagy azt, hogy ők nem szoktak úgy viselkedni, hogy arra külön szót alkottak volna :)))) Szerintem az előbbi :))
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5
amúgy gratulálok a körítéshez.
Ami a többi nyelvet illeti a spanyolhoz, az angolhoz és az olaszhoz tudok hozzászólni, ott valóban nem tudok ilyenről mint ahogy az sem bevett, hogy az illető a nemzeti hovatartozását hangsúlyozza honfitársának.
Leszámítva persze a Berlusconi franchise-t
Ariel Creative Commons License 2003.05.26 0 0 4
azaz..
Előzmény: Gép-ész (1)
divot Creative Commons License 2003.05.26 0 0 3
Értem a példáidat, de azok egyszerű agybajok.
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.26 0 0 2
rendben :-)
alkossunk definíciót.
pl. valami olyasmival kezdeném, hogy az illető ott domborítja ki, hangsúlyozza magyarságát ahol annak az ügy/ a téma szempontjából semmi jelentősége, relevanciája nincsen.

ilyen pl. a magyarságát hangsúlyozni magyarok között (magyar vagyok nem turista - eladó vagyok nem vevő copyright UP)

a másik a magyarabb vagyok a nálad hangaztú érvelés.
Tipikusan ilyen a köznyelvbe mára már teljesen beleszajkózott "nemzeti oldal" kifejezés, amikor bal- és jobboldal egyaránt a nemzet része.

más ?

Gép-ész Creative Commons License 2003.05.26 0 0 1
Elkáposztástalaníthatatlanságoskodásaitokért :))))
Előzmény: Ariel (0)
Ariel Creative Commons License 2003.05.26 0 0 0
s0t..

mas nyelvekben az elkap0sztatalanitas sem talalhat0.. :DDD

divot Creative Commons License 2003.05.26 0 0 topiknyitó
MÁr rengeteg hozzászólásban olvastam a magyarkodás kifejezést, és már eddig sem tetszett. Ma én is megkaptam egy ismerősömtöl, a következő miatt. Megemlítettem, hogy a Malév gépein is lehetne autentikus népzenét feltenni, mert sok külföldi utas valószínűleg szívesen hallgatna ilyen zenét.Példakén a Swiss Air-t hoztam föl, ahol az egyik csatornán kiváló sramlit hallgattam. Szerinte ez fölösleges magyarkodás lenne.
A vicc az egyébként az, hogy ilyen kifejezés (már mint a magyarkodás) csak a mi nyelvünkben van. Tehát nincs angolkodás, németeskedés, franciáskodás. Talán ideje lenne ez ügyben is Európához csatlakoznunk, és elfelejteni ezt az idétlen fogalmat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!