Talán nem is pillanatnyi "szomorúság" íratta velem azt a pár sort és talán nem is egy általános hangulat..
Inkább úgy mondanám:mára már sokkal kevesebb illuzíó maradt bennem annál,mintsem elfogadhatnám-feltétel nélkül elfogadhatnám mindazt,amit-nagyon szépen- leírtál,meghatároztál.
Gondolataid első részével nyilvánvalóan egyetértek."Lehet" valós igaz barátokat szerezni virtuálisan,mint ahogy lehet a "reál" életben is.
Talán még könnyebben is megy a dolog,hiszen sokkal nagyobb a választék,szelektálhatunk és mindezt megtehetjük mindenféle álszemérem és fájdalmas mellébeszélés nélkül-a kezdeti szakaszban.Hiszen,ha nem tetszik a partner,pár elnéző szó egy E-mailben-vagy az sem- és kész.
De:éppen ebben rejlik a dolog fonákja....
Elképesztő csapdák rejlenek mindkét fél számára a bizalomnak,vagy bizalm..
NEM.Nem folytatom.A dolog ilyen színtű kifejtése csak unalmas közhelyként realizálódna a többiek számára-gondolom én- és ennek az okfejtésnek már vajmi kevés köze van irodalomhoz,együttolvasáshoz...
Nem akarok OFF lenni-permanensen semmiképpen sem..
És ne haragudjatok ezért a "kis" offocskáért sem..
lehet valaki magányos, mert önmaga nehezebben nyilik meg, és lehet a körülményei miatt.
képzelj el mondjuk egy kisfalusi körorvost, aki hétfőtől szombatig nem hagyhatja el a körzethatárokat, mondjuk nevel vagy 4 gyereket egyedül, és mindehhez még társaságra vágyik, akikkel nem csupán a kukoricakapálás, netán a lótartás rejtelmeiről lehet eszmét cserélni...
az olvasás gyönyörű szórakozás, de nem interaktiv, s bár sajnálom, hogy mostanság nekem is kevesebb lett a felfalt betü az életemben, az élő kapcsolat lehetősége mégis megérte..!
( de ez a ti együtt olvasásotok most meginditotta a fantáziámat! :-)
Nem voltál hosszú és örülök, hogy leírtad!
Én egyre inkább abban erősödöm meg, hogy aki nyitott és őszinte valóságosan, az nyitott és őszinte a neten is (Most tényleg felejtsük el a szélhámosokat és tudatos hazudozókat - akiket talán nem is olyan nagyon nehéz kiszűrni.)
A nehezebben megnyílóknak talán könnyebbség, hogy "magában van" és mégsincs magában.
Mindenkivel megeshet, hogy olyan valakivel találkozik, akivel az utcán elmentek volna egymás mellett, s itt kiderül, hogy egy srófra jár az agyuk, hasonló ütemet ver a szívük.
Nekem is volt ilyen találkozásom és örülök neki!
Kinek van TVNetWork Internete? Szeptember 01-től megváltoztatja csomagjait, díjait és egyéb szabályait a TvNetWork. Ti milyen csomagot fogtok választani? Minden vélemény érdekel. Különben elég gyors, eddig nem volt különösebb probléma, kotlátlan hozzáférésem volt eddig. Akit érint a téma, légyszi írjatok véleményeket illetve hogy kinek milyen csomagja van, hogy fértek bele. Köszi Rokki
Bár ugy tünik, "elirodalmiasodott" a topic (ami persze kicsit se baj:-), azért én bátorkodom az első kérdésfeltevésre reagálni.
Volt itt néhány megjegyzés az interneten kötött kapcsolatokról, de nem tünt tulzottan meggyőzőnek, sőt, volt pejorativ is közöttük.
Én igy gondolom:
Ha valaki okosan használja, igazi arcát mutatja, és őszinte, valódi emberi kapcsolatokat, barátokat szerezhet itt. Nyilván nem a társkereső hazugságokra épülő, vagy épp szándékos átverésekről szóló felületeket kapirgálom, hanem az ilyen és ehhez hasonló topicok, chatek, emailváltások a szinterei ezeknek a valódi kapcsolatoknak. Nekem olyan barátságaim alakultak itt, amiket nem cserélnék egyetlen IRL kapcsolatra sem, s amik az idő mulásával, és a személyes megismerkedés után is megállták a helyüket. Talán a kezdeti jótékony névtelenség miatti őszinteség az oka, de még inkább az, hogy azt hiszem az ember nagyon rászokott a vizuális megitélésre, ami nem feltétlenül jó, sőt.... Első-"látásra"-szerelem... Nem kétlem, hogy van ilyen, de azt igen, hogy pusztán a vizuális élmény határozná meg.
Itt a neten nem látod, akit megszeretsz, legyen az barát, vagy akár szerelem. Nem azt látod, hogy kicsi vagy nagy, hogy szép, vagy csunya, csak azt, hogy milyen a lelke. Mert szép lelket hazudni nehéz, hosszu távon lehetetlen...
Röviden:-)igen.Kicsit hosszabban:igen, egy kis, családias hangulatú iskolát találtunk, ahová könnyen beilleszkedett, barátokra lelt, ahol nem akarták sem a szárnyait levagdosni, sem mázsás súlyokkal megpakolni. Mert az is gond, ha a gyereked 3 évesen olvas, 4 évesen ír és számol, és akár jóindulatúan, akár rosszindulatból csodabogárként kezelik. Persze, itt is megkapta, hogy "okostojás" meg "kompjuteragyú", de inkább barátilag, mint bántólag. Ma már összejárnak, buliznak, mobiloznak, mint minden kiskamasz:-)
És most szeptembertől mégis váltunk. Ez megint egy tépelődős év volt. Hát, majd kiderül...
Tegnap éjjeli egykor sikerült a végére érnem a Csokoládé testvérkötetének, a Szederbornak. Igazi nyári könyv!! Naaagyon finom. Tényleg tele ízekkel, illatokkal, vidékkel, nosztalgiával és sok-sok nyárral és meleggel. És aki olvasta a Csokoládét annak meglepetésekkel is :o)
Köszönöm, megnéztem:-)Kaptam pár érdekes szempontot, hogy mire figyeljek...majd... Mert az az igazság, hogy félretettem én is:-( Tényleg nem nyári olvasmány! És engem is örömmel töltött el - mert milyen az ember -, hogy még nálam okosabb, ismert emberek is nehezen boldogultak a művel!:-) Közben azon gondolkodtam, hogy 1997-ben talán az volt számomra a legfontosabb, hogy a fiamnak megtaláljuk a képességeinek és egyéniségének legjobban megfelelő iskolát. ( Mert ha jól figyeltem ezen a késői órán, a beszélgetés akkor történt.)
Márait tizenéves korom óta falom minden mennyiségben. Hessehez ma már nincs türelmem. Anno kezdő németes koromban mindenevő voltam, akkoriban olvastam pár könyvét de ma már nincs kedvem hozzá.:-(
Kedves Boszi!
Nagyon mérges lettem amikor a bejelölt,várt műsorom helyett sportközvetítés volt.Én megnéztem amikor élőben adták a döntőt.
Később visszamentem az m2-re már javában beszélgettek .Ez is olyan volt nekem,mint a könyv maga.--Nagyon szégyelltem,de nem bírtam végigolvasni.Azt hittem vénségem az oka,most egy kicsit megnyugodtam,ha tudós embereknek is ekkora gondot okozott,talán még nem jutottam a teljes leépüléshez.Különben Márai "Mágiája" is csodálatos gondolatokat ad,és sokkal közelebb áll hozzám Vele vígasztalódom.
Piri
Szörnyű nyögvenyelős ez a beszélgetés. Arról nem is beszélve ahogy az asztrológiát belekeverik már kész ostobaság. Én is julius 2.-án születtem, azonkívűl sokat foglalkozom asztrologiával érdeklődési szinten. Nos azt, hogy mit jelent az, hogy a rák jegyében születni már teenager koromban tudtam, ugyanis semmit. Össze kell vetni mindent, hogy valakiről asztrologialiag mondani lehessen valamit.
Azt hiszem a Hesse olvasásból nálam egyelőre nem lesz semmi. Ma viszont találtam két olyan Márai könyvet, amit még nem olvastam. Sürgősen megvettem. Mindig bebeszélem magamnak, hogy már az összes Máraim meg van. Aztán mindig előkerülnek újak, hála a kapzsi örökösöknek.:-)
nyár van, de azért szaporodtak a remek olvasmányélémények :-)
Yeats halott! - ami 15 mai ír író kollázsregénye (ezt a szót most találtam ki...vagy már hallottam valahol, nem vagyok biztos benne...vagy a film mintájára szkeccsregénynek kellene hívnom?), szóval 15-en egy-egy fejezetet írtak belőle (köztük a jólismert Robby Doyle, én ugyan nem olvastam sem a Commitments-et, sem a méregzsákot, sem a furgont, de filen mindhármat imádtam, meg Frank McCourt, na az Angyal a lépcsőn megvolt még tavaly), a regény egy sok szálon futó krimiparódia, nagyon szellemes és vicces, nem is értettem, hogy tudták megoldani, hogy a szálak ne fussanak szanaszét...talán mindenki elolvasta az addig megírt fejezeteket és aztán gombolyította tovább...
Most meg Prága, Arthur Phillips regénye 4 amerikai és 1 kanadai fiatal hányattatásai Budapesten 1990-ben, a rendszerváltozás amerikai szemmel, mi magyarok, meg a városunk egy budapest-rajongó amerikai író szemével (ez az első regénye, egyébként ő is lehúzott itt 2 évet 1990-től, nappal dolgozott valami amerikai cégnél, esténként meg szaxofonozott egy jazzklubban, közben élvezte, hogy az orra előtt "zajlik a történelem" :-)
Jah, a címe félrevezető, mert ugye itt játszódik, de a szereplők egyike folyton Prágába vágyódik, mert ugye, Henry Miller és Hemingway nyomdokain járó ifjú amerikai bölcsésztitánoknak az volt a Mekkája akkoriban..:-)
Látom, tökéletes a nyár a topicban!
Három hétig engem is (majdnem)eltérítettek az olvasástól, illetve a sláger a Csodálatos Mary volt, esti meseként, három unokámnak.
Meg a Trapiti.
az érzelmileg majdnem semleges volt az 'otthon lenni' ?? :o)))) ha már ívről van szó...
túl vagyok a 'mumus' vizsgámon, így itt lenne az ideje az üveggyöngyjátéknak. Csakhogy azóta sem sikerül megszereznem, így azt hiszem, marad a Fürdővendég. Meg a szederbor...meg néhány Benedek István...aztán majdcsak rámtalál a vágyott könyv is, gondolom még nincs itt az ideje a találkozásnak, lehet, hogy tényleg az életmű végére kell eljutnom odáig...
Hesse a felvételin is szerencsét hozott :o))