Keresés

Részletes keresés

jobbhorog Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3873
Hol vannak a legújabb hírek az adókedvezmény megszűnéséről? Ez már biztos?
Előzmény: filiberto21 (3855)
filiberto21 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3872

Ott van a 10000 felépült bérlakás.....-:(((

TETŰ MSZP/SZDSZ!!!

Előzmény: szomi_szomi (3869)
Wic Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3871

Mit csináljon az aki nem naív, de mocskosul szüksége lenne lakásra?!

szerintem lakásra csak a kulákpokkoknak van szüksége.

nekünk az is elég, ha száguld a BUX! ez sokkla fontosabb, mint a mi gyarló vágyaink a házról.

Előzmény: szomi_szomi (3869)
filiberto21 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3870

III. Kamattámogatások

1. Jelzáloglevelek kamattámogatása

12. § (1) Lakás vásárlásához, építéséhez, bővítéséhez, korszerűsítéséhez, valamint a 16. § (1) bekezdésében meghatározott célra devizabelföldi magánszemélynek nyújtott legfeljebb 30 millió forint összegű és a szerződés alapján a forrásul szolgáló jelzáloglevél kamatánál a támogatás időtartama alatt legalább 1 százalékponttal alacsonyabb kamatozású kölcsönök, illetőleg az ebben a bekezdésben meghatározott célra és összeghatárig belföldi hitelintézet vagy biztosítóintézet által nyújtott kölcsönök, vagy ilyen kölcsönöket biztosító önálló jelzálogjogok megvásárlásának finanszírozására kibocsátott jelzáloglevél kamataihoz az állam jelzálog hitelintézet útján a polgárok terheinek mérséklésére támogatást nyújt a jelzáloglevél egész futamidejére, de legfeljebb az alapul szolgáló kölcsönök futamidejének első 20 évére. A támogatás mértéke a futamidő első 5 évében 7 százalékpont, de legfeljebb a jelzáloglevél kamatával megegyező mértékű. A következő évekre a támogatás mértékét a Kormány 2004. június 15-e előtt oly módon határozza meg, hogy az adósok terhei ne növekedjenek."

Előzmény: unnamed (3865)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3869

Hát SZVSZ ez közös érdem. :-)

De én is kérdezek: Szabad-e most felvenni a legjobb fajta hitelt a deviza hitelt mondjuk 10-15 évre?

Te írod:

"... Ennyire azért nem kellene naivnak lenni.
2. Mintha már lassan tíz éve folyton ezt hallanám, hogy baromira gyorsan változik a hazdasági helyzet, hullámhegyek-hullámvölgyek. Jó reggelt Magyarorszááááááááááág, vége a kádári langyos állóvíznek. ..."

Ugye egyszerűbben a kérdés: Be fog-e zuhanni a forint a közeljövőben vagy nem?

(Azért a közeljövőben. Mert ha csak 5-6 év múlva zuhan meg akkor lehet, hogy 10 évet nézve még mindig jobban járt a devizahiteles, mint a támogatott forint hiteles.)

Mit csináljon az aki nem naív, de mocskosul szüksége lenne lakásra?!

Előzmény: unnamed (3863)
Wic Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3868

nem.

5 éves periódusban lett meghatározva a kamatszint.

Előzmény: unnamed (3865)
filiberto21 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3867

Mi ebben a vicc? Magas kamat nélkül a forint már 300Ft/euró árfolyamon lenne, szerencsés esetben.

gondolod ,hogy a Járai Fidesz pártutasítás szerint jár el?

A kamat mértéken lehet vitázni, szvsz túl magas, de a jegybanknak védeni kell az árfolyamot és csökkenteni az inflációt.

TETŰ MSZP/SZDSZ!!!

Előzmény: unnamed (3863)
Wic Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3866
arra már nem volt idő, hogy kiderüljön, hiszen az mszp-szdsz kormány kiterjesztette, mindenki számára elérhetővé tette a lakáshitelezési rendszert.
Előzmény: unnamed (3860)
unnamed Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3865
Nos, akkor világosítsd meg a buta kis fejem: kollégáim ilyen irányú beszélgetéseit hallgatva nekem az jött át, hogy pl. a kamattámogatás csak öt évre szólt, még 20 éves hitelnél is. Így van?
Előzmény: filiberto21 (3862)
filiberto21 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3864

Azon lehet vitázni ,hogy milyen hibái voltak a rendszernek, hogy túl sok élösködő járt jól feleslegesen (Bankok,biztosító, közjegyzők, ügyvédek)

DE mit csináljon Kiss János tanár aki felvette a hitelt?

Én nem a változtatás ellen vagyok, hanem a visszamenőleges változtatás a megbocsáthatatlan.

TETŰ MSZP/SZDSZ!!!

Előzmény: unnamed (3858)
unnamed Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3863
Nos, ki is tartja magasan a kamatot? Az a tetű mszp/szdsz? Vagy talán valaki más? :))))
Előzmény: szomi_szomi (3861)
filiberto21 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3862

Más országban is magas a lakosság eladósodottsága, ez a fogyasztói társadalom.

A legelfogadhatatlanabb lépés az , hogy aki már felvette a hitelt az már nem tud visszakozni. Ennek a rétegnek mindenképp békén kellett volna hagyni a rá vonatkozó törvényt, mert ez a kör ennek az ismeretében vette fel a hitelt nem az ország makrohelyzetét vizsgálta, valamint nem rendelkezik jóstehetséggel, hogy megjósolja, hogy pár ezer szavazattal olyan kormány jön , aki először szétszórja az állami pénzt, majd utána elkezdi kifacsarni az embrektől mindent amit csak tud.

Én ezért utálom mindenekfelett a mai tolvajbanda MSZP/SZDSZ-t.

Ha most változtat akkor mindenki aki a jövőben fel akar veni hitelt tudja mivel számoljon, de aki már felvette?

Megértem ,hogy távozol, nehéz a te helyzeted és se vállalnám az ördög ügyvédje szerepét.

TETŰ MSZP/SZDSZ!!!

Előzmény: unnamed (3857)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3861

Én mindkét félre haragszom, mert mindegyik gátlás nélkül nyirbálja a másik hosszútávra tervezett dolgait. És igazad van, 20 évre adósságot vállalni nem szabad Mo-n. Mindig csak a köv választásig. :-)

És tudom naivitásnak tűnhetett, hogy, ha az egész fejlett világban 2-3% a kamat és Mo.-n meg folyamatosan csökken és már 7-8% körül van és a hasonló kaliberű országokban (Lengyelország, Szlovákia) is hasonló a helyzet, akkor azt hiszi az ember, hogy nem lesz bő egy éven belül 12%. 

Azóta okosodtam: Senkinek sem hiszek el semmit. :-)

Hál istennek nekem nincsenek anyagi gondjaim. De teszem félre a pénzt mint az állat, hogy minél előbb előtörleszhessek (nekem is figyel a 4% büntető kamat) és ne érezzem magam ennyire kiszolgáltatottnak.

Előzmény: unnamed (3850)
unnamed Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3860
Hosszú távon sem?
Előzmény: Wic (3859)
Wic Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3859

Viszont ők alkották meg azt a rendszert, ami az ország teherviselő képességét jelentősen meghaladta

?????

miért is?

tudomásom szerint nem volt negatív a mérlege a lakáshitelezési rendszernek.

Előzmény: unnamed (3857)
unnamed Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3858
Még egy szóra: majd egyszer ráérő idődben számold ki, hogy a nagyon ügyes fideszes hitelen mekkorát kaszáltak:
- a bankok
- az ügyvédek
- a közjegyzők
- az építőanyag-kereskedők, építési vállalkozók (bár ők legalább adnak valamit a pénzedért).

Meg fogsz lepődni.
Előzmény: filiberto21 (3855)
unnamed Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3857
Viszont ők alkották meg azt a rendszert, ami az ország teherviselő képességét jelentősen meghaladta. Gondolkozni kellett volna picikét annak idején.Leginkább a polikikusoknak.
Idén és jövőre a gépkocsi hiteleket kezdik felmondani, és tartok tőle, hogy a következő kormányváltás után (bárki is kerül hatalomra) jönnek a lakáshitelek is.

Egyébként további kellemes fröcsögést, én távoztam.
Előzmény: Wic (3854)
filiberto21 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3856

jó helyre jöttél mi? -:))

Tetű Raiffeisen!!!

Előzmény: airone (3846)
filiberto21 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3855

Persze a csapból is a kedvezméynes hitel folyt, törvényben rögzítve!

Sőt még az is belevolt írva, hogy 2004- ben át kell tekinteni és javítani.

A tetű Medgyessy megígérte, hogy nem bántják a rendszert csak kiszélesítik.

Ehhez képest kinyírták az adókedvezményt és megemelték a kamatokat és levitték a fel vehető hitelnagyságot 5 millára. Jövőre szüntetik meg az áfakedvezményt.

Persze fel kell készülni a legrosszabb esetre is, de ennyi erővel senki ne vegyen fel hitelt 1 évnél hosszabb időre, mert ki tudja mit hoz a jövő év.

Egy kormánynak a kötelessége volna biztosítani a polgárok felé a kiszámíthatóságot, az a tolvajbanda (MSZP/SZDSZ) azonban nagy ívben szarik minderre.

Az emberek nagyrésze nem ért a pénzügyekhez, adókhoz és ha támogatják ,hogy lakást vegyen és kell is neki lakás akkor megveszi.

Rá két évre meg a tolvajbanda benn hagyja a szarban....

TETŰ MSZP/SZDSZ!!!

Előzmény: unnamed (3844)
Wic Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3854

1. Akkor miért nem a fideszre haragszotok

talán mert nem a fidesz változtatta meg a lakáshitelezési rendszert a jelenlegi helyzetre. ez nem jutott eszedbe?

Wic Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3853

mivel ma Magyarországon 2 évre nem lehet előre tervezni, nemhogy 20 évre, a fiatalok dögöljenek meg, és ne vegyenek fel hitelt.

Vagy pedig fogjuk be a pofánkat, hisz kényszerhelyzetben vagyunk, mert lakni kell valahol, meg a kölköket is tenni kell valahova (dugjuk fel magunknak őket? ez jó lesz?), úgyhogy adjunk hálát a kormánynak, hogy csak ennyivel emelte a kamatokat.

Mocsok MSZP/SZDSZ!

a tetűket nem sértem meg...

Előzmény: unnamed (3844)
unnamed Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3852
gazdasági helyzet... bocs
unnamed Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3851
(Észre)vettem.
Előzmény: szomi_szomi (3849)
unnamed Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3850
1. Akkor miért nem a fideszre haragszotok, aki elhitette veletek, hogy következik 20 év (kamat)kánaán. Ennyire azért nem kellene naivnak lenni.
2. Mintha már lassan tíz éve folyton ezt hallanám, hogy baromira gyorsan változik a hazdasági helyzet, hullámhegyek-hullámvölgyek. Jó reggelt Magyarorszááááááááááág, vége a kádári langyos állóvíznek.

3. Mindezek ellenére együttérzek veletek. Amivel mondjuk sokra nem mentek, sajnos.
Előzmény: szomi_szomi (3845)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3849
Ez unnamednek szólt.
Előzmény: szomi_szomi (3848)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3848
És persze az anyagi helyzetem persze semmit sem változott. Egyszerűen kiszámíthatatlanok a viszonyok. :-(
Előzmény: szomi_szomi (3845)
filiberto21 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3847

Ha jár az adókedvezmény, akkor januárban fizesd vissza, így nyersz szerencsés esetben 120 eFt-t, idén meg a törlesztés után kaphatod meg.

Előzmény: airone (3834)
airone Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3846
Raiffeisen.
Előzmény: filiberto21 (3840)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3845

Zavarni nem zavarsz, csak ott valszeg használhatóbb választ kapsz.

Politika: Nekem az csípi a csőrömet, hogy 2 éve a 20 évre felvett hitelem (támogatott) az elérhető legjobb volt, erre most meg a lehető legszarabb (lásd mai index cikk). Azért ennyire gyorsan nem kéne forogni a világnak. :-(

Előzmény: airone (3838)
unnamed Creative Commons License 2004.10.25 0 0 3844
Biztos vagy benne, hogy a kormány a hibás? Hitelfelvétel előtt nem kéne tán alaposan tájékozódni, és végiggondolni, hogy hogyan is alakul az elkövetkező 20 évben a család pénzügyi helyzete?
Előzmény: kbs007 (3839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!