Nálam a büdöskéket üresre zabálták. Este még megvoltak, reggelte pedig nem volt rajta semmi zöld. Tegnap a kavicsvirágnak álltak neki. Szórtam már nekik többször ki csigairtót, de valahogy nem használ. Most minden reggel és este sózom a dögöket.
Nem volt kemény tél és ezért vannak ennyire sokan a szakemberek szerint.
Olyan egynyári virágokat kértem a kertészetben (kicsit szinesíteni a bokrok közti részeket), amit nem szeretnek a csigák, mert a begóniát tavaly lezabálták. Kaptam ezt a piros levelűt, a lila paprika virágot és kakastaréjt. 3 nap alatt eltűntették.
Az egynyáriakért nem kár, de az Annabelle hortenziámat eléggé sajnálom, egy éves, de nem tudom, kibírja-e. :-(
Végre, megjött a tavasz, vagy inkább a nyár. A nagy konténerben tartott almafám, és a két Viburnun Carlesii sajnos elpusztultak. Hiába szigeteltem alul, és oldalt. Mégis azt hiszem, hogy a gyökerük rohadt el. Elkezdtek rügyezni, aztán annyi. A kedvenc orgonám is szenved. Ha elvirágzott, átültetem nagyobb konténerbe, és nem fogok tálat tenni alá.
Hát, a balkon nem kert! Főleg ilyen hosszú, rekord hideg télen nem!
Itt Windsorban aztán zokoghat a kertész! Legalább 3 héttel vagyunk lemaradva, olyan hosszú és kemény volt a tél. Rekord hidegek, record hó. És még mindig nem lehet kitenni semmit a szabadba. A fák még szürkék, a fű még csak most kezd zöldülni.
Helyetted teszek fel én képet, stílszerűen zokogni is lehet rajta:
Mármint a hülye kereskedő leleményességén aljasságán, hogy a narancsszínű madártejet (Ornithogalum dubium) volt pofája fagytűrő orchideaként árulni a szegedi piacon...
Sajnos mást nem tudsz tenni,mint megpermetezed rovarírtó és gombaellenes elegy keverékével,hátha ilyen irányú a baj,bár szerintem a hellyel lehet valami bajuk.Nekem el is száradt egy szép nyírfám.Remélem a tiéd megmarad.