Keresés

Részletes keresés

Amocsok Creative Commons License 2003.04.17 0 0 366
2003.04.17.06:21
PoloskaPress

MESÉL A FEKETE DOBOZ

Görög biztonságiak vizsgálják annak a repülőgépnek a fekete dobozát, amely a magyar küldöttséget szállította Athénba az EU csatlakozás aláírási ceremóniájára. A gépet ma éjjel 00:00 órakor robbanás tépte darabokra.

A fekete doboz utastéri handfelvételeiből arra lehet következtetni, hogy a küldöttség tagjai jó hangulatban utaztak, aminek nem egyetlen oka volt a frissítőként felszolgált koktél. Az utasok közül ugyan néhányan sajnálatukat fejezték ki, hogy a fidesz képviselői nem utazhatnak velük, mert pl. az Áder bizonyára még jobban feldobta volna a hangulatot, és egy igazi karizma is hiányzik a társaságból. De ezzel aztán egy időre túl is léptek az ügyön.
Egy idő után, a beszélgetésekből arra lehet következtetni, hogy a miniszterelnök csavarhúzóval felszerelkezve a poggyásztérbe távozott. Állítása szerint papírzsepit keresett, de a későbbi eseményekből egyértelműen kikövetkeztethető, hogy ez csak álca volt.
Egy következő beszédfolyamból kivehető, hogy az aláíró toll további sorsáról van szó. Egy női hang (sajnos a felvétel alapján nem azonosítható egyértelműen a hang tulajdonosa) azt javasolta a miniszterelnöknek, hogy ajándékozza azt Orbán Viktor volt miniszterelnöknek, mert úgyis kimarad mindig minden jóból.

Földetérés után a miniszterelnök néhány szót váltott a repülőtér biztonsági főnökével. Valami csomagról beszélt ami a gépen van, de nem a küldöttség tulajdonát képezi. A biztonsági főnök utólag beismerte, hogy valóban találtak a gépen egy csomagot valami furcsa szerkezettel, aminek a kijelzője 00:01-et mutatott. A csomagra hanyagul rádobva egy szt-tiszti igazolványból kitépett lapra kék-sárga csillagos tollal írva a "Pancser munka. D209" üzenetet találták.

A csatlakozási ceremónia simán ment. Mindenki boldog volt. Szemtanúk szerint, csupán Orbán Viktor volt miniszterelnök szemében látszott egy kis szomorúság, mert ő már akkor tudta, hogy az aláírást követő koktélozásból halaszthatatlan alelnöki teendői miatt megint kimarad. De ezzel nem akarta terhelni kollégái jókedvét, ezért keményen összezárta fogsorát és próbált teljesen gondtalannak látszani.

A fogadás jól indult, vendégek is érkeztek. Egy idő után viszont felfedezték, hogy Orbán Viktor valahol elmaradt. Vártak egy keveset, hogy hátha megérkezik még, de a vendégek és a szigorú protokoll miatt végül csak elkezdték. A küldöttség tagjai még egy ideig próbálták kifelé mutatni jókedvüket, de egyre inkább elhatalmasodott bennük a Viktor iránti vágyódás.
És akkor a miniszterelnöknek eszébe jutott a repülőgépen elhangzott tollajándékozási ötlet. (Talán már soha nem tudjuk meg, kié is volt ez a nagyszerű ötlet.) És bejelentette szándékát, miszerint, elődje ugyan nincs itt, de ezt a tollat ő neki ajándékozza, hogy legalább lélekben mindig együtt lehessenek. Stb., stb.

A repülőgép robbanás néhány szemtanú beszámolója szerint úgy következhetett be, hogy egy repülőtéri vendégmunkás a tétlenséget elúnva úgy döntött, beállítja a furcsa szerkezet óráján a pontos időt.

Korovioff Creative Commons License 2003.04.17 0 0 365
Há nem hiszem. Vagy úgy mondanám, a bosszú mértéke egyenes arányban fog majd állni azzal a mértékkel, amekkora az a várakozásuk volt, hogy mi védjük meg őket :-) Menjél nyugodtan, ha erre gondolsz. Csak EU-aláirós tollat ne adj nekik ajándékba, mert bemosnak egyet. Legalábbis félő, hogy célzásnak veszik, mert őket kihagyták.
No, azt hiszem, nagy rugalmassággal gyártottam offtopikból intopik hozzászólást. Ennél rugalmasabb dolog csak kettő van: az át nem adott iparművészeti toll, meg a soha meg nem érkezett kisegitő gázálarc.
Előzmény: Törölt nick (358)
coboly Creative Commons License 2003.04.17 0 0 364
Nem vitatkozom, annak ellenére, hogy én is hallgattam. Csak tények miatt linkeltem a Stop-ot.
Hátha leadják közkívánatra, akkó meglessük. /Valaki biztosan felvette, nézze meg./
Előzmény: Tamás (360)
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 363
:-D
Előzmény: Korovioff (347)
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2003.04.17 0 0 362
De ász!:-D
Előzmény: armagnac (356)
butcher Creative Commons License 2003.04.17 0 0 361
ja, olyan "mi újság faszikám" stílusban. nem tudtam hogy ilyen nagy cimbik...
;-P
Előzmény: La Koma (254)
Tamás Creative Commons License 2003.04.17 0 0 360
Tényleg a "között" hangzott el, én is hallottam. Ezen felesleges vitatkozni.
Előzmény: coboly (359)
coboly Creative Commons License 2003.04.17 0 0 359
http://www.stop.hu/hirek/politika/index.tdp?f=39917
Itt is megvan.
"...
Meghajtom fejem Szent István, Rákóczi és az 1848-as forradalom emléke és 1956 hősei előtt. Köszönöm a békés rendszerváltást lehetővé tevő, 1989-90-es Nemzeti Kerekasztal tagjainak.
..."
Előzmény: kaanga (315)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.17 0 0 358
Nyáron majd bosszút állnak a magyar túrístákon a török rivieran?:-)
Előzmény: Korovioff (357)
Korovioff Creative Commons License 2003.04.17 0 0 357
:-) Úgy hallom, a törököknek már nem is kell a gázálarc. Ezt ügyesen megúsztuk. Végül nem kellett teljesiteni a "szövetségesi kötelezettségeinket". Ezeket jól megvédtük.
Előzmény: armagnac (356)
armagnac Creative Commons License 2003.04.17 0 0 356
Nincsen semmi probléma, ha tényleg megérkezne Orbánhoz a toll, aminek pl. a török gázállarc-kaland ismeretében sajnos csekély a valószínűsége, meg fogja találni a megfelelő felhasználási módot hozzá. Persze, akár azt is megtehetné, hogy csúnyán visszaél vele...
Előzmény: Mazsolax (351)
Tamás Creative Commons License 2003.04.17 0 0 355
Olvasol is? :-)))
Előzmény: Mazsolax (351)
Tamás Creative Commons License 2003.04.17 0 0 354
Szerintem Medgyessyt nem vezette semmifele rosszindulat, vagy Orban-fricskazasi szandek.

Szerintem meg igen. Azért ő sincs fából, politikus, ilyesmi, kizártnak tartom, hogy ne akart volna egy kicsit visszatromfolni.

Csak tudod, az egyik oldal így teszi, a másik meg úgy, hogy "D-209, D-209, PéterKÉM, mocskos kommunista, hazaáruló, D-209, nemzetáruló, D-209, D-209, PéterKÉM, mocskos kommunista, hazaáruló, D-209, nemzetáruló, D-209, D-209, PéterKÉM, mocskos kommunista, hazaáruló, D-209, nemzetáruló!!!!!!"

:-)

Előzmény: Nargile (348)
egy korsó sör Creative Commons License 2003.04.17 0 0 353
aláírás - fogadás, előtt - között. Kicsit kavarognak itt a dolgok.
Előzmény: Nargile (349)
egy korsó sör Creative Commons License 2003.04.17 0 0 352
aláírás - fogadás, el
Előzmény: Nargile (349)
Mazsolax Creative Commons License 2003.04.17 0 0 351
Vélményem szerint megint csak sikerült a D209-esnek a figyelmeteket lekötni, mégpedig piszok jól. Porhintés az egész. Van min csámcsogni, és persze megint csak rossz fénybe hoznia mást. Persze ezen kívül még az agyatokba is bevésődik a dolog. Az a nagyon érdekes, hogy azt a cikket nem elemezgetitek, ami igazolja, hogy MP. megint csak nem állta a szavát.
"Medgyessy Péter miniszterelnök athéni indulása előtt, a Ferihegyi repülőtéren még úgy nyilatkozott: szándékai szerint EU-tollát árverésre ajánlja majd fel annak érdekében, hogy a befolyt összeggel hozzájáruljon a működésképtelenné vált Rádió C újraindításához. A főszerkesztő Kerényi György komolyan vette a felajánlást, mert azt mondta: bízik abban, a gesztus elsősorban azt jelzi, hogy a kormány elkötelezett a romák helyzetének javítása iránt.
Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerda este telefonon Athénból azt közölte, hogy a Magyar Nemzeti Múzeumban tervezik kiállítani azt a tollat, amellyel Medgyessy Péter miniszterelnök aláírta Athénban Magyarország európai uniós csatlakozási okmányát. A Kovács László külügyminiszter által használt íróeszközt árvereznék el a Rádió C javára."
Ez egy nagy szemétség Tőle. Ha már egyszer valakinek ígérek valamit, azt illik betartani. Ti nem így vagytok vele? Az egész arról szól, hogy nektek és a hozzátok hasonlóknak teremtett a D209-es hírt, illetve megint csak biztosította a már megszokott eszközökkel, alatomos módon a másik bemocskolását. Egyébként a tollat nem volt módja odaadni,(de Orbánnak be lehetett szólni, és ezzel a beszólással legalább a nagyvilággal is tudathatta, hogy Orbán nem volt ott) így akár még árverezhetik is. Valójában nem hiszem, hogy feledékenység okozta a dupla igéretet, ami a tollat illeti. Ennél sokkal számítóbb.
Előzmény: Törölt nick (8)
felpillantó küllő Creative Commons License 2003.04.17 0 0 350
"Szerintem Medgyessyt nem vezette semmifele rosszindulat, vagy Orban-fricskazasi szandek."

Más szerint meg igen. Szerintem meg nem tudom. Ettől kerek és színes a világ. :)

Még olyanokról is nehéz véleményt nyilvánítani ilyen esetekben, akiket régóta ismer az ember. Hát még olyanokról, akivel soha 1 szót se beszélt. Szerintem fölösleges is. Mások szerint meg nem.

Előzmény: Nargile (348)
Nargile Creative Commons License 2003.04.17 0 0 349
Kovacsrol jobban el tudok kepzelni Orbannal szembeni rosszindulatot. Azonban ez csak hipotezis.
ahol potenciálisan elég sok EU-s miniszterelnök vesz részt

Ebben biztos vagy? A miniszterelnokoknek nem a hivatalos ceremonian kellett lenniuk?

Előzmény: Amorf (344)
Nargile Creative Commons License 2003.04.17 0 0 348
Szerintem Medgyessyt nem vezette semmifele rosszindulat, vagy Orban-fricskazasi szandek. En ugy gondolom, hogy egy jo politikai marketing fogast latott abban, hogy a ket miniszterelnok egyutt es kozosen es a media elott stb. Szerintem ot ez a szandek vezette. Nem mondom, hogy Medgyessyben nem lehet rossz indulat, nem szent ember o. De szerintem itt es most teljesen oszinten gondolta ezt a dolgot. Es szerintem kivalo beszedet tartott.
Előzmény: noir2 (339)
Korovioff Creative Commons License 2003.04.17 0 0 347
Boldog Húsvétot, és ez nem toll :-)
Előzmény: noir2 (346)
noir2 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 346
pont ellenkezöleg,
azért kell a smile, mert semmi esélyem egy jó vicc elmondására, alapvetöen savanyú vagyok.

nos, viszont jó ebédhez szóljon nóta,
és mindenkinek Kellemes húsvéti ünnepeket!, mivel keddig nem leszek.
(addig pl a tollak is célbaérhetnek.)
ennyi
:O)noir

Előzmény: Egy_kisebb_isten (342)
felpillantó küllő Creative Commons License 2003.04.17 0 0 345
"A Fidesz Vonza a narancsos buktát. savanyúúúú lehet.."

Ezt nem értem. Vonza tudtommal kisgazda színekben futott.

Előzmény: turulkovics (337)
Amorf Creative Commons License 2003.04.17 0 0 344
OK, rendben. Én meg a magam részéről a tollajándékozást tartom feleslegesnek. Noirnak abban igaza van, hogy ez egy fricska volt. Csak azt nem értem ezt miért kellett!
Továbbá rosszindulatú feltételezésnek tartom azt is, hogyha Orbán egy Medgyessy-féle koktélfogadás helyett egy néppárti tanácskozásra megy el, ahol potenciálisan elég sok EU-s miniszterelnök vesz részt, akkor az ünneprontás lenne. Sztem a tollajándékozás hamis gesztusa volt ünneprontás, de azt szerintem sem Medgyessy találta ki, sokkal inkább el tudom ezt képzelni Kovácsról.
Előzmény: Nargile (336)
TamasS Creative Commons License 2003.04.17 0 0 343
"Medgyessy tollat ragadván.
Mint ügynök aláírván,
remegő kezekkel a nagy semmit.
Adván hírül, a sok komcsinak
hogy most lehet rabolni újra,
mert itt az új KGST, amit most
EU-nak hívnak és D209-es ügynökök
motoznak benne szakadatlanul,
támogatva mindent mi a kapcsolatokat
erősíti. Mert ilyen az ügynökök
munkája. Sok kapcsolat és mégtöbb
SZÉGYEN!"

Ezzel a "költeménnyel" inkább ne indulj el az Eurovíziós Dalfesztiválon :-))

Előzmény: csudálatos manó (165)
Egy_kisebb_isten Creative Commons License 2003.04.17 0 0 342
Még jó hogy te ilyen humoros vagy,gondolom ezért is kell minden mondatod végén pont helyett smile-t használnod :)
Előzmény: noir2 (341)
noir2 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 341
SZVSZ mégcsak nem is találó, de ezért SZVSZ:-)
:O)
Előzmény: Egy_kisebb_isten (338)
Korovioff Creative Commons License 2003.04.17 0 0 340
Kedves Nargile, rosszindulatúnak rosszindulatú, az igaz - most mit tagadjam - de feltételezésnek nem feltételezés.
Előzmény: Nargile (333)
noir2 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 339
a topik címében MP tolla van ezért foglalkoztam én a tollal oly sokat:-).
az állításom pedig nem rosszhiszemü, csak ha szerinted egy emberi gesztust tényekkel alá lehet támasztani, hát persze, hogy nem lehet, én csak egy embert néztem, és láttam, aki úgy tudta az elmúlt évben kapott rugásokat "meghálálni", hogy le a kalappal.
Orbán pedig szvsz ezért nem ment el a fogadásra, de azt hiszem az ö szája ize lett keserü ez által.
Fel kellett volna fogni, hogy mégegyszer a történelemben nem lesz EU-ba belépés, és ha Orbán végigélvezte MP-D209-s meccset söt...akkor most is csak egy picit kellett volna pirulni, de ö inkább lelépett
azért ne kell rám haragudni:-)
:O)
Előzmény: Nargile (333)
Egy_kisebb_isten Creative Commons License 2003.04.17 0 0 338
Ha OV lenne a képeken biztos te is megtaláltad volna bennük a humort.Egyébként a háromból kettő nem humoros, de SZVSZ találó.
Előzmény: noir2 (325)
turulkovics Creative Commons License 2003.04.17 0 0 337
tetszettek volna a választásokat megnyerni. A Fidesz Vonza a narancsos buktát. savanyúúúú lehet..
Előzmény: Korovioff (334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!