Keresés

Részletes keresés

Unimatrix 0 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 30

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni:

A 4"-os búvárszivattyúnak elég a 110-es cső vagy 125-ös kell?

Köszi,

Unim.

Csaba110 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 29

Szia Tomi !

Szeretném megkérdezni Ráckevén furattunk kutat és ott mit tudsz a vastartalomról mert szeretnénk a kut vizét bevinni a házba wc öblitésére használni és kell e kavicságyas szűrőt ,vagy elég csak a papírfilteres szürő. Köszi.

Üdv . csaba

Előzmény: www.tomikut.fw.hu (23)
Berecke22 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 28
Mennyibe kerül, egyátalán van-e olyan felmérés, ami megmondja, hogy mennyi víz lesz a készülő kútban, meddig lesz elég?
kamugabesz Creative Commons License 2008.06.23 0 0 27
Min múlik, hogy milyen nagyságú szürökavicsot használjak a fúrt kútnál?
AzHofi Creative Commons License 2008.06.09 0 0 26
Az én geothermal rendszerem zárt, ott a glikolos víz megy le, aztán van a sondenkopf, és jön vissza, és közben nyáron lehűl, télen felmelegszik. Nem is tudom milyen rendszer az, ami közvetlen felhozza a kútvizet. Hova teszi utána?
Előzmény: www.tomikut.fw.hu (23)
kfhboglár Creative Commons License 2008.06.09 0 0 25
Klórsokkot kell alkalmazni, attól még barnább lesz 1 nap múlva, aztán pelyhesitsd a vizet, maj valami slagos módszerrel szívd ki a mediből. De ne forgasd vissza a medencébe.
Előzmény: faggyas (22)
g50 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 24

Hello!

Tud valaki Bp,17.ker-ben kútásó árat mondani?

Köszi

www.tomikut.fw.hu Creative Commons License 2008.06.04 0 0 23
Szia!

A víz vas tartalma akkor válik ki amikor a víz oxigént kap! Van szűrő, de szerintem horribilis az ára...!
A szakmánkban a geotermikus fűtésnél jelentkezik a vasas víz gondja, mivel a visszasajtoló kút szűrőjében, ill. közvetlen a szűrő mellett a természetes szűrővázban csapódik ki ez a magas vastartalom. Ez ebben az esetben kb. 1-2-3 éves folyamat. A kút olyan szinten el tud tömődni, hogy az eredetileg elnyelethető vízmennyiség 20-30 %-át nyeli csak el, és nem tudunk ellene mit tenni.
Van olyan terület (pl. Tököl), ahol a talajvíz annyira vasas, hogy kerti locsolásnál elég rövid idő alatt a betont barnára festi....!
A problémádnak esetleges megoldása lehet, hogy a vizet egy nyitott kavicsszűrőn kell átpumpálni, ahol a vas egy része kicsapódik, a többi pedig keseríti tovább az életed..! Ja, és a szűrőkavicsot cserélgetni kell...!!!:-( -ill. esetlegesen egy olyan vízadó réteget kell megcélozni egy új kúttal, ami nem vasas vizet ad...!
Tudom, ez egy kicsit elkeserítő, de ez van...!

Szia!
Tomi
www.tomikut.hu
Előzmény: faggyas (22)
faggyas Creative Commons License 2008.06.03 0 0 22
Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni valakitől.Furott kútból töltöttem fel a kerti medencémet és ronda vörös színe van.Azt mondták a kútfúrók hogy magas a vas tartalma a víznek.Mit lehet csinálni hogy ne legyen olyan ronda???Van valami ami leköti vagy semlegesíti a vasat a vízben????A szűrő nem boldogul vele.Előre is köszi.Javaslatokat várok ide vagy a faggyas@citromail.hu-ra üdv Lídia
tutanhamon Creative Commons License 2008.02.04 0 0 21

Sziasztok!

Valaki segítsen rajtunk! Olyan házba szeretnénk költözni, ahol nincsen vezetékes víz, mivel ez egy erdős terület. Van fúrt kút, de azt mondja a tulaj, hogy olyan fél órán keresztül ad vizet, utána kell várni vagy negyed órát, amíg újra lesz víz. A kérdésem az lenne, hogy mennyi az esélye annak, hogy ez nemcsak talajvíz, ill. van-e rá esély hogy másik kút fúrásával több vizet tudnánk nyerni? Nem szeretnénk úgy járni, hogy megvesszük a házat aztán idővel nem lesz vizünk. Esetleg vki vállalna ilyen felmérést? Ötleteket várok S.O.S.

tgabika11 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 20
Van az 6-7 ezer is
Előzmény: maniatis (17)
Helem Creative Commons License 2006.04.11 0 0 19

Szisztok!

Ha kell fúrok 45eFt ért egy kompett kutat, anyaggal együtt.

http://www.kufuro.fw.hu/

Betulapendula Creative Commons License 2006.04.10 0 0 18
van valakinek friss infója?:)
Előzmény: maniatis (17)
maniatis Creative Commons License 2003.07.03 0 0 17
Hello!
Én úgy hallottam, hogy olyan 2-3 e. Ft/m.
Maniatis
Előzmény: kulcsarg (16)
kulcsarg Creative Commons License 2003.07.03 0 0 16
Kb mennyibe kerül 1 fúrt kutat csináltatni????
Nokiafan Creative Commons License 2003.05.17 0 0 15
autózd körbe a nem vízműves környéket (talán diósd felé?) és figyeld az útszéli fákon az illegális reklámtáblákat ;)

vagy ugorj át Biára, ott találsz 1000x1000-et

ha meg leszel elégedve a mesterrel, berakhatnád ide az elérhetőségeit....
thx.

Előzmény: bucibá (14)
bucibá Creative Commons License 2003.05.16 0 0 14
Segítsetek.
Keresek embert kútfúrás ügyben Törökbálint környékére.
Alfred Creative Commons License 2003.04.04 0 0 13
Kozák István 20-9423416
Nem drága, de valami vékony csövet dug le, és a méllyebben lévő vizet szivattyúzható magasságba emeli. Köves, sziklás helyeket nem vállal.
Alfred Creative Commons License 2003.04.04 0 0 12
Infomaker:
A félreértés elkerülésére, ezt nem én találtam ki, ez egy létező rendszer, itt lehet olvasni róla bővebben.

Nem akartam légkondit, mert az a hideg és a meleg oldalon egyaránt hangos, nagy, ronda és energiazabáló.

Előzmény: Infomaker (9)
radicsi Creative Commons License 2003.04.02 0 0 11
Engem is érdekel ez a lehetőség, de nem lesz egy kicsit drága ?
Előzmény: Alfred (6)
kmkz Creative Commons License 2003.04.02 0 0 10
végre
Infomaker Creative Commons License 2003.04.02 0 0 9
hát nem tudom.

Bent van egy szobábak egy akkora hőcserélő 9 fokkal, és lehűti a szobát?

Nem egyszerűbb és olcsóbb egy légkondi?

Előzmény: Alfred (8)
Alfred Creative Commons License 2003.04.02 0 0 8
Infomaker:
"És vissza is nyomja a vizet a földbe?"
Nem, első nekifutásra elfolyatjuk a csatornába, illetve elötte mint kertipatak hangulatnövelő funkciója van.

"Mekkora hőcserélő kell, hogy a flöldből jövő 5-10 fokos víz lehtűtsön nyáron egy kérót? Szerintem nagyon nagyok lennének."
9foknál hidegebb vízre nem lehet számítani. Nem tudom a hőcserélőim adatait, de két akkora berendezés, mint egy nagyobbfajta tüzoltópalack.

Kútügyben találtam némi okosságot itt!

Előzmény: Infomaker (7)
Infomaker Creative Commons License 2003.04.02 0 0 7
És vissza is nyomja a vizet a földbe?

Vagy hova lesz a végén?

Mekkora hőcserélő kell, hogy a flöldből jövő 5-10 fokos víz lehtűtsön nyáron egy kérót? Szerintem nagyon nagyok lennének.

Előzmény: Alfred (6)
Alfred Creative Commons License 2003.04.02 0 0 6
Nokiafan:
Hőcserélővel "kiveszem" a meleget a házból.
Jelenleg egy orosz membrános búvárszivattyúm van, azzal kell bejáratni. Ha már tiszta lesz a vize, akkor majd hagyományos motoros búvárszivattyúval fogom fölnyomni.

Amúgy most hallottam egy szolnoki cégről, akik százméteres lukat fúrnak, csak egy vékony csövet nyomnak le. Az az érdekes, hogy a vízkivételhez nem kell szivattyú, mert abból a mélységből már a rétegnyomás löki föl a vizet!
Hétvégére kapom meg a nevét és a telefonszámot a cégnek, de addig is hallott erről már valaki?

Előzmény: Nokiafan (5)
Nokiafan Creative Commons License 2003.04.01 0 0 5
- hűtésre??
- mivel és hogyan hozod fel a vizet??
Előzmény: Alfred (4)
Alfred Creative Commons License 2003.03.31 0 0 4
Az elmúlt ősszel fúrattam itt Lágymányoson kutat. Semmilyen engedélytnem kértem rá, nem is szándékozom. Tizenhét méter mély, 150-es cső van benne, még nincs bejáratva, mostanában kezdem folyamatos használatra bírni. Csak kerti locsoláshoz és a ház hűtésére fogom használni.
Nokiafan Creative Commons License 2003.03.31 0 0 3
Lord Iffy Creative Commons License 2003.03.26 0 0 1
mi az a kombó módszer?!

volt egy jó kis topik, ásott vagy fúrt kút vagymi a cime, asszem a kertészetben. olvassd el azt is! :o)

a (nem)bejelntéssel kapcsolatban ha megtudsz valamit, engem is érdekel.:O)

Funk Creative Commons License 2003.03.25 0 0 0
Elvileg lehet hogy bejelentésköteles,de suttyomban kell csináltatni.Vannak kézzel fúró emberek,3 lábú négy-öt méter magas álvánnyal dolgoznak,nekem a 12 m mély kutat fél nap alatt vájták.Annyi,hogy a lukat kibélelik 110-es szaroscsővel,ebbe megy le a szivattyú csöve,vagy egy búvárszivattyú,amit egyébként nem ajánlanak,mert állandóan rázza a pvc csövet,és mindig felkavarja a cső alján kialakult lukban az apró szemcsés homokot.Locsolásra jó,de pl wc tartályba szerintem nem,mert a homok televeri az egészet,a kocsi polírját pedig összekercolja.

Üdv:Funk

Előzmény: Nokiafan (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!