Ez persze elég messze vezet. Már nem lehet azt megtenni, hogy az arab világot kirekesztjük, csináljanak, amit akarnak egymás között. Franciaország, Anglia, Hollandia túl szélesre tárta már a kapuit az Ázsiából, Afrikából érkezett bevándorlók előtt. A probléma ma már itt van a szomszédunkban.
nem mondtam hogy ezt mondtad. sajat allaspontomat akartam hangsulyozni. hogy ugy szar ez az egesz ahogy van. talan az hogy minden mas ut/megoldas(???) meeg szarabb...
es a vilag lelegzetvisszafojtva var hogy tenyleg lesz szaddamnak mergesgaza? tenyleg ki fog csinalni 100000 amerikait. hu de jo. tok jo. ott lesznek a halottak. es majd az is jo lesz ha valaszkent az usa atombombakat dob le...
ember kivancsi allat. szenzacioehes. holnap mindenki televiziozni fog....
azt mondom hogy lehet. nem vagyok en olyan okos. lehet. es akkor mi van ha el vagyunk keseredve?
az is lehet hogy az usat is csak VELETLENUL tamadtak meg. lehet hogy japannal volt igazabol bajuk. lehet hogy ok is csak peldat statualtak.
lehet hogy az egesz szabad vilaggal/keresztenyseggel van bajuk. mi meg homokba dugjuk a fejunket. pedig AKKOR milyen egyertelmu volt hogy ELLENUNK iranyul a tamadas. ugye milyen konnyen otthagytuk a szarban az usat? pedig lehet (es valoszinu) hogy csak peldat statualtak. hogy figyeljetek gyerekek. legyetek jok mert vannak mas modszerek is.
ismet celoznek a torokelvagasra. (meg jo hogy ezen nem kaptad fel a vizet. pedig engem sokkal de sokkal jobban elborzaszt mint egy hulye ember hulye fenyegetese. tudod???...)
szerintem egy usa nelkuli vilag egyaltalan nem lenne jobb. sot szerintem sokkal rosszabb lenne...
gondolj arra hogy hany becsuletes arab/berber torkat vagtak el a fundamentalistak. es egymas elott. es a gyerekek elott. aztan a gyerekeket. mert az aldozatok nem voltak elegge fundamentalistak.
most ilyen emberekkel harcolunk. nem? tehat minden fogas megengedett. nem?
vagy majd egyszer itt mennek el egy faluba rendet csinalni? rendnek nyilvan lennie kell. ha az ember attol fel hogy at fogjak vagni a torkat akkor valoszinuleg igyekszik rendes fundamentalistakent viselkedni.
ha azt mondod hogy szeptember 11 mogott NYILVANVALOAN szaudarabia allt akkor nem tudok tiszta szivbol ellentmondani. ha azt mondod hogy szaud arabiat nem tudtak volna LEGAALIS celpontta tenni es ezert irakot valasztottak, nem tudok tiszta szivbol ellentmondani.
de akkor is a lanyomnak mondod hogy a vejem ertsen belole. ez szerintem ervenyes allaspont...
mindegy milyen szinu a macska ha megfogja az egeret...
Lehet, hogy éppen nem figyeltem, amikor bemondták, hogy a szeptember 11. mögött az iraki kormány áll? Vagy tévednék? Egyébként ez csak most merült fel, amikor az USÁban már eldöntötték, hogy támadnak. Milyen más evindenciája van Amerikának arra, hogy Irak támogatja a terrorizmust? Ja, támogatni tudná! Vagy támogatná a jövőben! Na, ilyen indokkal háborút indítani nem szabadna.
szerintem a megtamadott nagyon sokszor (ha nem mindig) tudja hogy ki a tamado. legfeljebb nem mondhatja meg.
nem hiszek a kezigranatos aldozat sztorijanak hogy o nem gondol senkire es neki nincs is ellensege.
igenis tudjak. es fenntartom hogy allami tamogatas nelkul nem megy. hiszen az onfelrobbanto terroristak is onfelrobbantos iskolakba jarnak. evekig keszulnek. koztudottan. ezt meg lehet csinalni allami tamogatas/elnezes nelkul?
ha az egesz nem az olaj miatt van, ha az egesz dolog nem egy konstrualt valami irak gyarmatositasara (es ebben nem hiszek) akkor amerika igenis tudja hogy ki/kik az ellensege(i).
itt a forumon is gyorsan kiderul. meg a kapcsolatok. meg a tobbnickusegek. meg az egymas tamogatasa, alakerdezesek. provokaciok. moderacioval valo kapcsolatok. egy kis vilag. szvsz. remelem nem paranoia.
nem hiszem hogy terrorizmus a mai vilagban letezhetne allami tamogatas nelkul. ezt egyszeruen nem tudom elhinni.
hiszen a felderitesnek annyi de annyi eszkoze van. hiszen figyelik/figyelhetik a gyanus embereket.
az lehet hogy egy orszagban hagyjak mukodni a masik orszag altal tamogatott szervezetet, valamifele okbol. felteve ha azok nem a 'vendeg'orszagban fejtik ki aldasos tevekenyseguket...
pelda? carlos. csak egy pelda.
ezek a dolgok nem a levegoben vannak...
az afganok is tudtak hogy mit csinalnak. nem azt mondtak hogy obl nincs itt. nagyon jol tudtak hogy ott volt. es obl-nek volt mashonnan allami tamogatasa. akaar az usabol. nemzetkozive lett a vilag.
itt a forumon is vannak arab penzen irogatok. miert ne lennenek. miert csak a baloldal irogatoi lennenek GERINCTELENEK? ez a jobboldalon is fennall.
nem hiszem hogy barki ismetlem barki azt allitana hogy az iraki nep ennek az egesznek haszonelvezoje lenne. eleeg baj az ha barhol egy vezeto retege egy orszagnak ugy politizal hogy ez elofordulhasson.
hiszen a kuvaiti is egy eleg autokratikus rendszer. meegsem a kuvaitot akarjak elfoglalni. pedig olaj van ott is. megsem a szaudiakat akarjak megtamadni. ugy latszik azert vannak akik nem ennyire bunko modon kormanyoznak...
ujsagot olvaso ember vagy. ugye emlekszel algeriara? tudod mi van algeriaban? hogyan gyilkolasszak az embereket a fanatikusok?
nem tudom mi lesz a kovetkezo lepcsofok...
el tudom kepzelni hogy egy algeriai szelsosegesek altal vegrehajtott nagy durranast csinalnak franciaorszagban es franciaorszag nagyon komoly, logisztikai es katonai segitseget nyujt algerianak az iszlam fundamentalizmus felszamolasahoz. ehhez 50-100000 franciaorszagi halott szukseges es elegseges.
ensz hatarozattal vagy anelkul. algeriai kormanysegitseggel vagy anelkul.
es ezzel az akcioval is egyet fogok erteni. ensz jovahagyassal vagy anelkul. es ha valamelyik orszag megtamogatna egy ilyen mozgalmat nyiltan, akkor a franciak azon orszag ellen is haborut inditananak. akcio - reakcio.
sajnos ha magyarorszag ellen lenne ilyen akcio, akkor mink arra lennenk kepesek hogy felemelnenk a kezunket es mondanank hogy ezt azert nem kellett volna.
ezek hipotezisek. azt sem mondom hogy ervenyesek azt sem hogy ervenytelenek... hipotezisek.
ma a radioban mondogattak hogy minek kellett afganisztan. mire jutottak vele. haat azert egy jolfejlesztett terrorista bazist azert megtalaltak es elpusztitottak. elegge fejlett kikepzokozpont volt a bora bora barlangjaiban. nem kellett volna elpusztitani? hadd mukodjenek? nekem nem ez a velemenyem!
Akkor itt egy kis szemelyes tortenet: egy europai nagyvaros Magyar Kulturalis Intezetenek portasakent probalok szert tenni egy kis keresetkiegeszitesre. Ugyanabban az epuletben van a konzulatus is. Kabe egy hete bejott ket iraki, akik olvastak az ujsagban, hogy nalunk van az iraki ellenzeknek valamifele kikepzotabora. Ok Szaddam altal szamuzott ellenzekieknek vallottak magukat, akiknek a diktator kinyirta a csladjat, stb. Szoval jelentkezni akartak.A konzul ur nyilvan elhajtotta oket, mondvan, hogy re nem igy mukodik.Elmenet mindenkivel kezet fogtak, mindenkinek megkoszontek, hogy ilyen fasza orszagunk van, hogy segitjuk a demokraciat.
Nyilvan ez az egyik lehetseges szemszog. Az olasz foglaloke meg a masik. Nem szivesen lennek mostanaban donteshozo.
Pl. pontosan dokumentálni kell a megsemmisítési folymatot, be kell mutatni a helyszínét, kikérdezésre rendelkezésre kell bocsájtani az abban részt vevő szakembereket.
jogilag elkepzelheto hogy igazad van. hiszen az usa es szovetsegesei is ezert probaltak egy tiszta es vilagos hatarozatot elfogadtatni es azzal operalni.
ezzel egyutt azt vallom hogy cselekedni kell.
es minel elobb ott kellene hagyni irakot az irakiaknak.
csak remenykedni lehet hogy korrekt kutatassal fognak bizonyitekokat talalni.
a nemzetkozi terrorizmussal valo kapcsolat meg majdnem egyertelmu. talan azt is lehet bizonyitani...
mindenesetre egy uj vilagrendszer, uj nemzetkozi jog korvanalazodik. lehet nem szeretni. de lehet hogy nem lesz (nekunk) rosszabb...
mindenesetre tetszettek volna a fegyverkezesre megfelelo osszegeket aldozni. az imadkozas, raolvasas nem tul sokat er az amerikai fegyveres erokkel szemben... persze ez csak szvsz.
ha esetleg felfogod a kerdesemet es valaszolsz ra akkor folytathatjuk.
ha nem tudod felfogni (akarmiert) akkor meg ne eroszakoljuk ezt a dolgot...
szerintem...
tudod egy logikus dolgot kerdeztem. te meg nyomatsz egy kliset. en is egy temasgondolkodasu vagyok. de nekem a dolgokrol altalaban a szex jut eszembe. nem ilyen marhasagok mint neked!
"A taszari kikepzes sajnos egyertelmuen a haborut tamogatok koze sorolta Magyarorszagot."
Taszár már önmagában is elég volt, de a ma reggeli hírekben bejelentették, hogy vagy 30 ország nyíltan felsorakozott az USA, a háború mellett.
Köztük mi is. :((
Megyó már megint aláírt valamit. :((
Semmi nem lesz. Ahoz keveset tettunk, hogy erdemben "foglalkozzanak" velunk. Az iraki nagykovet nyilatkozatabol meg latszik, hogy latjak a kulonbseget a kormany es a nep velemenye kozti kulonbsegrol.
Miért nem egyenesen az amerikai nagykövetségre mentek? Ja, mert azt fegyveresek őrzik?
Nekünk csak a szívünk nagy, kedves Tzp. Egyébként nem vagyunk mi olyan nagyok.
De az egész sztori jó hangosan kong az üres biliben, ezért érdemes nagyokat kiáltani bele.
A taszari kikepzes sajnos egyertelmuen a haborut tamogatok koze sorolta Magyarorszagot. Igy nem csoda, hogy Magyarorszagot szemeltek ki celpontnak a tiltakozok.