Jaj, hát már hogy csengene le, nagyon is él ez a topik a maga nyugodt kis módján, szépen, finoman és harmónikusan, mint ahogy a topik tárgya is.
Szerintem az önismétléseket a lehető legmagasabb szinten művelik, ezt jó értelmben értem, tehát mindig tesznek bele valami újszerűt.
Van egykét dolog, amit nem szívesen hallgatok meg tőlük, mert nem árasztanak olyan kellemes és nyugis hangulatot, mint mondjuk egy kellemes kis freejazz vagy egy nyugodt kis tressmetál egy vasárnap délután bent a jó meleg kandalló mellett.
A Meet The Residents viszont tényleg valóban nagyon jó hangulatú, a Wormwood és a Demons is, sőt ez utóbbi szerintem, Szalapala, igenis kezdő Res-hallgatóknak igenis ajánlott, meg merném mutatni az Anyukámnak is. Mindhárom albumról az a véleményem, hogy rendkívül kellemes, minden irónia nélkül állíthatom. Pl a nagy kedvencem: a Freak-show, amit szintén nagyon szívesen hallgatok, annak nem minden részére lehet ezt elmondani. Bár most nem jut eszembe semmi kellemetlen rész belőle, lehet, hogy nem jó példa. Mindegy.
Mire rábukkanok erre a topikra, addigra le is cseng...
Mivel a Residents nem holmi "műfajokon kívül álló" valami (utalva az egyik ismertetőre), hanem nagyon is avantgard progresszív rock, ezért persze én is szeretem őket. Legalábbis a korai lemezeiket. Azok egészen jók. Később -úgy vettem észre-, csak magukat kezdték ismetelgetni, sokat kornyikálnak, modorosak lettek, ezért az már nem tetszik. Nekem -ha választani kellene-, talán a "Meet the Residents" tetszik a legjobban. Annak még a borítója is nagyon ott van.
Mostanában egykét napja letöltöttem még két Residents lemezt, és meg kell hogy mondjam, hogy zseniálisak.
A Wormswoodról és a Demonsról van szó.
Azért ezek se kezdőknek valóak, de aki már ismeri a Residentst az maximálisan meg lesz elégedve velük.
Egyre jobban tetszik ez a banda, és visszavonom a múltkori kijelentésemet. Igenis elmennék egy koncertre - nemis koncertre. hanem előadásra - Bécsbe, Prágába vagy akárhol lennének a közeljövőben.
A Meet the Residents az egyik legelső lemezük, szerintem nagyon jó és egyáltalán nem nehezen befogadható, elsőre is hallgatható, de másodikra meg már 'érthető' is. A felvétel esetleg picit amatőrnek tűnhet. Szerintem érdemes nem halogatni, halgasd meg, talán bejön. Csak az elejétől a végéig kell, és nem csak "belehallgatgatni".Szóval ajánlom.
Amúgy milyen hordozón van meg? CD-n, bakeliten, vagy máson?
Sziasztok! Nemrég hozzájutottam egy Residents-lemezhez, Meet The Residents a címe, de még nem hallgattam végig, nagyon kísérleti jellegűnek, nehezene befogadhatónak találtam. Majd ha végighallgatom, és van rá igény, esetleg leírom ebbe a topikba az impresszióim. Most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy a lemez meghallgatására mikor kerítek sort, de talán még a nyár folyamán. Rendben?
Kedves Invitro, ebben a szerény és békés, szeretettel átitatott topikban az a hang amelyet a hozzászólásod első felében megütöttél, csöppet sem fog sikert aratni. A második fele sokkal inkább. Elővettem a porszívót, kitisztítottam már a szoftverekésoprendszerek helyét. És mégegyszer mondom neked szeretettel, ha ideges vagy, hallgass Residentset. Remélem eljön az a világ, amikor mindenkit csak a Residents fog érdekelni.
Szia Invitro!
Na úgy tűnik, végre megvan a Freak Show cdrom, csak egy gond van vele: csak win3.1-en fut. Kéne egyet szereznem. Amúgy meg akit érdekel...
Earwax, esetleg mégegy próbálkozást?
Tényleg, már fordult ilyen elő, de mostanában azért működik ez a gambrinus@freemail.hu címem. De még nem kaptam Szalapalától mailt. Meg mástól sem mostanában. Lehet, hogy megint bedöglött?
Hát üdvözöllek ebben a topicban "Öreg"! Nekem is a Göczey féle Stars and Hank Forever van meg kazin, még a bátyám vette fel asszem.
Én is tudok erről a feldolgozás tervről, ismerek is Gershwin Kék rapszódia feldolgozást, meg a J.Brown féle Man's worldot is (ezekre gondolsz?).
Van nekik mindenféle más átdolgozás is, igaz, azok nem feltétlenül kortársak és nem feltétlenül amerikaiak, pl Beethoven Für Elise, stb, van még pár hasonló cucc.
Merre szoktál nézelődni cd-k után?
Én csak most látom ezt a topicot, mert ritkán járok a Kultúrában.
Na most:
Én úgy 1985-ben vettem fel a Stars and Hank Forevert kazettára - asszem még a Göczey Zsuzsa adta le az akkori egyébként igen színvonalas műsorában - és utána évekkel később a Freak Showt - az induló Tilos Rádióban adták le, alkalomhoz illően valóban horrorisztikus minőségben szóltak akkor, szóval kurva gyenge felvétel. De utána nejem hozott nekem Londonból egy igazi Freak Show-t CD-n valamint beszerződött utána Amerikából általam egy Whatever Happened to Vileness Fats? & The Census Taker című compact disc.
Én szeretem a Residentst, néha ha olyan helyen járok keresek tőlük CD-t, de nagyon kevés helyen láttam őket polcon. Ami keveset hallottam, az nekem teccik, de a világ végére azért nem megyek értük. Koncertért meg már "öregkorom" miatt nem mennék Bécsbe se.
A Stars & Hank kapcsán azt hallottam anno a 80-as években, hogy az ezredfordulóig sorozatot akarnak kiadni egykori és kortárs amerikai zeneszerzők hasonló párosításával. Egy darabig vártam erre, aztán ebből olyan nagyon nem lett semmi, ha jól emlékszem.(kijött a Gershwin és James Brown lemez és nagyjából vége.)
De most kezdek megint utánamenni erreföl.