Keresés

Részletes keresés

villma Creative Commons License 2003.02.15 0 0 33
Nekem viszont nincs elég zsebkendőm ,Ozagen! Így aztán csak azt mondhatom neked, mint az a lány, annak az asszonynak: " hagyjál, hagyjál már"

Hülyitesz itt rendre mindenkit az öklét rágó lány
könnyeivel, ÓÓÓÓÓh-Ó szegényke! Én láttam egy öreg
embert sírni a Dunaparton, gyűrött kezével törölgette a fagyos szemét. Meséljem el, mit éreztem, amikor azt sem tudom, Ő mit érzett? Csak
sejtem. És akkor mi van?
Mások könnyei nem arra valók, hogy játsszunk velük
,ha már a saját könnyeinkkel nem tudunk mit kezdeni.
A kibaszott hó kíméletlen következetességgel hullik alá az égből, s az öreg embernek nincs telefonja, amit füléhez emelhetne, s ha volna is,
nem szólna bele senki.

Előzmény: Ozagen (29)
York Creative Commons License 2003.02.15 0 0 32
Hát nem írtam ide, azért mert féltem
hogy a történeted, kettőbe metélten
se füle - se farka, majd szana-szét fekszik
és a beírásom sem biztos, hogy tetszik
elejétől végtől egyként közrefogva,
a lány meg ott marad két végén zokogva...

Nagy levegőt véve ültem itt és bátran
elejétől kezdve a végére vártam
:-)

Ozagen Creative Commons License 2003.02.15 0 0 31
Ami pedig a buszsofőröket illeti, nos, róluk megvan a véleményem.

Brechti recitativókban ássák alapjában alá a társadalmi morált? Ojh.

Ozagen Creative Commons License 2003.02.14 0 0 30
Illetve volt valaki, egy asszonyság, aki szólt hozzá, de kérdése olyannyira érdemtelen, hogy mindegy mit mondott: ha szólott volna hozzá, azzal sem tehetett volna többet.
Ozagen Creative Commons License 2003.02.14 0 0 29
Jó napot kivánok. A nevem Ozagen. Én vagyok ennek a topicnak a gazdája.

Nocsak, nocsak. Ott sír az a lány. És miért nem mer hozzá szólni senki, pedig oly keservesen harapdálja öklét? Kinn meg az a kibaszott hó oly kíméletlen következetességgel hullik alá az égből, oly következetességgel, mint ahogy ez a lány, mint írtam volt, sír, kénytelen füléhez kapkodni telefonját, végképp elgyötörve gyűlölt vagy szeretve szeretett zaklatójától, percről percre.

Azt mondja: "Hagyjál, hagyjál már".

Orrfújás.

Mint korábban már megállapítottam, van neki elég zsebkendője.

Ozagen Creative Commons License 2003.02.09 0 0 28
A SOFŐR ÉNEKE

Hej, hej, én vagyok, ki
Óvom biztonságotok.

Én vagyok, ki megvesztegethő
Vagyok. Buszon ilyet látni,

Nap, mint nap elszenvedem.
Nem ezért kapok pénzt.

Ha jönne Brecht, őt is, bizton
Állítom, lekenyerezném.

Ojh, sír egy lány. Napi eset.
Éjjel szétszakadt fejű emberekkel

Álmodok. Nekem nem tellik
Pizzára. Mindig irigyeltem

Azokat, akik, hogy úgy mondjam,
Pengéjükkel a tészta közepét

Hasítják ki, csak úgy nyisszantanak,
Heje-huja, én vagyok a sofőr,

Aki mellett mindig áll
Egy lány, aki nem sír.

Előzmény: Ozagen (27)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.09 0 0 27
A BUSZON ÜLŐK KARA:

Ó, az nem természetes, hogy
Egy lány, aki sír, ennyire
Keservesen tegy azt, amit tesz.

EGY ASSZONYSÁG:

Mindenki csak hallgat. Ötödfeles
Jambusokban mindenki csak
Hallgat. Ez nagyon-nagyon szörnyű.
Szurtos almukon nyűglődnek ezek.
Vackolódnak saját lelki kényelmük
Büdös szénáján, szerintem, igen,
Mindenki saját maga alá szarik.

Ozagen Creative Commons License 2003.02.09 0 0 26
Miként jöhetnék ahhoz, hogy megszólítsam. KÉRDŐJEL. Van bármiféle felhatalmazásom arra, hogy kinyissam a számat, miközben Kurtz ezredes kinyilatkoztatásait olvasom. Van? Tényleg van?

Van jogom enyhíteni szenvedésén. KÉRDŐJEL.

Eközben Középszintű Döntéshozó kezében hal még 7 ember 60 kilométer magasan.

Borzadványosan bonyolult história ez.

Kurtzról jut eszembe. A topicnak ez is lehetne a címe.

BUSZUTAZÁS, MOST.

(Lehet, hogy beírom a hülye topicba.)

Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 25
Persze, képesek vagyunk szanaszétkürtölni, hogy legyalázzuk azoknak az agyát, akik nem gondolkodnak úgy, mint mi. Hogyne. Bassza meg. Álljon már vigyázz!-ban, honvéd.
Előzmény: Ozagen (23)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 23
(Kezd a pasi kissé átmenni Brechtbe. Nektek nincs ilyen érzés'tek?)

Akkor fejezzük be a gondolat idézését.

"Meg fogjuk tenni, mert rossz címre jöttek, kibaszottul rossz ajtón kopogtattak. Ez nem Németország 1938-ban, vagy a Mississippi Oxford 1963-ban. Mármost, Mr. Melrose, mit gondol, képes közhírré ezt az üzenetet?"

Előzmény: Ozagen (22)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 22
Naésmég ezt olvasom:

"... és akkor felégetjük városaikat, vagy kaptáraikat, vagy a rohadt hangyabolyaikat, akármiben laknak, napalmmal radírozzuk le gabonatábláik borostyánszínű hullámait, atombombával bíbor hegyeik fenségét, Istennek hála, Allah akbar: Amerika tüzes pisijét öntjük tavaikba, óceánjaikba... de mindezt TISZTESSÉGES és MEGFELELŐ módon, FAJI, NEMI, ETNIKAI vagy VALLÁSI MEGKÜLÖNBÖZTETÉS NÉLKÜL."

Előzmény: Ozagen (21)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 21
" - El fogjuk törölni ezeket a behatoló seggfejeket, barátom, és ha valaha is visszajönnek a Terra Firmára, akkor letépjük a kollektív, szürke fejüket, és rászarunk a kollektív, szürke nyakukra: ha ellenállnak, saját tachnológiájukat használjuk föl, amelyet máris egész jól kezdünk érteni, a saját hajóikon megyünk vissza a kiindulási pontjukra, vagy pont olyan hajókon, amilyeneket a General Electric, a DuPont és az istenáldotta Microsoft épít..."
Előzmény: Ozagen (20)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 20
Perifériális Mezőből vizslatom a Lányt, Aki Sír. Mit sír! Keservesen zokog. Soha még nem éreztem ennyire kényszert arra, hogy egy idegent megszólítsak. "Tehetek Önért valamit?" Vagy "Ez a hózás csak egy butácska vis maior, senki semmiről nem tehet. Csak arról van szó, hogy Tél Tábornok és ez a Különös Busz átértelmezi az Idővel kapcsolatos nézeteinket."

Persze nem szólítom meg. Csak hivatásszerűen csodálkozom. És kényszeredetten olvasok. A Front Mező egy könyvre szegeződik.

Ezt olvasom:

Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 19
Menetidő: 61 perc.

Hát, khm meg hö, ennél kilátástalanabb vállalkozás nem létezik.

Az egyedik perc:

Lehuppanok, csuklyámról hódombok penderülnek asszony ölébe, ki később azt revelálja Lánynak, Aki Sír, egy vizsgáért nem érdemes sírni, szóval asszony azt mondja, Húúúú, a hó, meg rám esett, én pedig szembe nézek a pasival, aki olvas címlapon a 7 hullával 60 K magasan.

Elnézést kérek.

Általános nevetés. És: Leverik a csuklyámról a hót a népek. A Hátulsó Népek.

És: a Lány, akkor még Nem Annyira Sír.

Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 18
OZ, AGAIN:

Kérsz egy zsepit?

LÁNY:

Nem, nem kérek, mert van.

OZ, AGAIN:

Segíthetek valamiben?

LÁNY:

Miért hitte rólam az a nő, hogy lekések a vizsgáról?

OZ, AGAIN:

Fingom sincs. Más kérdés?

LÁNY:

Fogd be a pofád.

OZ, AGAIN:

Sz4r, ha karistolod körmöddel az ablakot. Feláll a szőr a hátamon.

LÁNY: Persze. Persze.

Előzmény: Ozagen (17)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 17
Gyakran Ismétlődő Kérdések (FAQ):

FAQ: Kialakult valaminő, khm, érzéki viszonyulásod ezzel a Lánnyal, Aki Sírt?

OZAGEN: Nem, határozottan állítom, nem.

FAQ: Ezek szerint nem akartad megb4szni?

OZAGEN: Elnök úr, megismétlem, határozottan nem volt ilyen szándékom. Visszautasítom a kérdésben implikált gyanúsítást. Én nem ismerkedem buszon.

FAQ: Tettél mindenfajta megjegyzéseseket úgymond húsos ajkakról, hasonlítottad a Lány, Aki Sírt, Darryl Hannah-hoz, aki annak idején roppant érzéki jelenség volt.

OZAGEN: Valahogy érzékeltetnem kellett a szituációt. Leírtam valamit. Ennyi, nem több.

Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 16
KÖZJÁTÉK-OFF

Két nappal később a Buszon, ezen az Időgépen, ahol a mobiltelefonok zenekari offenzívája tombol, látom a Lányt, Aki Sírt.

Néhányszor összeakad a tekintetünk. Nem mintha én kezdeményezném. Tekintet-kontaktus után általában, áltatom magam, én vonom el a tekintetemet. Azzal nyugtatom magam:

"Haver, más idősávban ténykedünk. Ki a Fasz Érdekli a Lányt, aki Harapdálja az Öklét?"

Előzmény: Ozagen (15)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 15
Szóval: hívásfogadás, bőgőmasinák vagyunk, sírás-zokogás, orrfújás. Aztán türelmetlen körömkocogtatás a Merdzsó-busz ablakán, miközben önfeledt utasok önfeledten mentik ki magukat mobilon munkahelyükről.

Szemben, velem, önfeledten középszintű döntéshozó önfeledten olvas 7 ember felrobbanásáról és miszlikre szakadásáról 60 kilométer magasan.

Bal kezemnél zéró aura önfeledten németül magol. A prepoziciókat magolja, tudom, mert belenézek eltaknyolt kézírásába.

Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 14
Nem tudtam megfigyelni, milyen márkájú a telefonja. Mindenesetre kicsiny volt. Tíz másodpercenként kapkodta a füléhez, de csengőhangot nem hallottam. Csak egyszer vagy kétszer zúgott fel Szécsi Páltól a "Gedeon bácsi".

Másrészt: az út vége felé, különösen azután, hogy áthaladtunk a Mercedes busszal egy vasúti átjárón, a lány hangja, amely eddig elutasító volt, midőn beleszólt telefonja mikijébe, megenyhült.

Mondhatni, megkönnyebbültté vált.

Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 13
A 61 perces utazás közepén én is erre gondoltam. Aztán egyre inkább nyilvánvalóbbá vált előttem: ennek a lánynak sokkal súlyosabb problémai lehetnek. Ez nem csak egy szimpla krízishelyzet. Ez nem egy afféle, hö, őrülési jelenet.

Ez a Lány, Aki Harapdálta az Öklét, Harcolt az Idővel.

Előzmény: ZöPö (9)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 12
Nem, korántsem.
Előzmény: Bogart (7)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.08 0 0 11
Nem tudok válaszolni. Ez a történés, ez a 61 perc kedden történt, amikor Kurva Alacsony Rangszámú Tél Tábornok tombolni kezdett.

A buszon emberek ültek. Ezek az emberek munkába igyekeztek - volna. Ám a legnagyobb derűvel viseltettek ama várható következménnyel szemben, hogy elkésnek, hogy az Idő legyőzi őket. Megadták magukat, és ezt felszabadultan viselték el.

Nem akarok semmiféle megoldást előre belengetni, de ez a lány láthatóan nem munkába igyekezett. Viselkedése, tipródása ezért volt feltünő, és bizonyos szempontból riasztó.

Ő harcolt az idővel. De ez a harc bonyolult volt. És felzaklató.

Előzmény: Bogart (6)
ZöPö Creative Commons License 2003.02.07 0 0 9
A végállomásnál ápolók várják a lányt. Az lassan, lehajtott fejjel, ellenkezés nélkül ül be a tejüveg ablakos fehér furgonba.
Előzmény: villma (8)
villma Creative Commons License 2003.02.07 0 0 8
Miértek nélkül megnézhetnénk magunkat, még mindig a fán lógnánk:)

A lány megtörli a szemét, kifújja az orrát, egy percig bambán néz maga elé, majd hirtelen fölkacag. Hangosan nevet, egyre hangosabban, a végén már hahotázik.

Na?

Bogart Creative Commons License 2003.02.07 0 0 7
(Lehet, hogy belerondítottam jól felépített topikodba?)
Bogart Creative Commons License 2003.02.07 0 0 6
Miért érdekes, hogy sír az a lány? Megkérdeznéd tőlünk, hogy miért vidám az a lány, ha vidám lenne? Ha sugározna úgy 500 rad-dal. (Vagy valami ilyesmi.:-)) )
Miért a szomorúság a fontos? Miért, hogy csak a bánatot tudjuk, vagy próbáljuk megélni? És miért van, hogy néha a váratlan boldogságot, a váratlan örömet nehezebb megélni. (A fenébe a sok miérttel!)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.06 0 0 5
Esik a hó, ilyesmi.

Szemben középszintű gazdasági döntéshozó négyrét hajtja újság.

A Lány, az ott zokog. Harapdálja kacsóját.

Mellettem ül egy diák, németül tanul jegyzetből, zéró aura.

Lány: egy orrfújás, egy telefon-hívásvétel. Körmével pattintgatja a busz-ablakot.

Blabla-bla-bla.

Középszintű felveszi kesztyűjét.

Marcia alla Turca.

Mi a megoldás?

Előzmény: Ozagen (4)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.06 0 0 4
Abban, őszintén szólva, semmi kivetnivalót nem tartok, hogy

Egy Lány Ott Sír.

De hogy ezután harapdálni kezdje öklét?

Én eddig azt hittem, ez csak közhely. Szófordulat.

Mi sem állt közelebb hozzám, mint annak a kérdésnek a tisztázása:

Miért Harapdálja Öklét Egy Lány?

P. s.: Mert ez következett be. Fújta a szél a havat, gyakorta a Lány, aki Sírt, füléhez emelte telcsijét, és harapdálta az öklét. Ott a Buszon. Értlemiségi-Ember olvasott tegnapi újságot, én meg hülye regényt, amelyben sokat finganak.

Előzmény: Ozagen (3)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.06 0 0 3
Normál menetidő: 21 perc.

Tényleges menetidő: 61 perc.

Húúú, bazmeg.

Ehhez képest: nyugalom.

Csöngenek a telefonok.

Csengőhangok:

Marcia alla Turca.

Csajkovszkij B-moll zongoraverseny.

Ami Stewart: Hot Stuff.

Meg még néhány Bach János Sebestyén utánérzés.

Bazmeg.

És a lány sír.

Előzmény: Ozagen (2)
Ozagen Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2
Én 800 oldalas könyvbe lapítok bele, pedig

Sír Ott az a Lány.

Hull a hó, hózik.

Előzmény: Ozagen (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!