Na, látom nem értesz. Spílberg dolgot a te definíciód értelmezéséhez, példaként hoztam fel. Nem azt mondtam, hogy az számomra művészfilm. Mivel, az én "szubvéleményem", hogy a te szavaddal éljek, a művészfilm szónak, mint egy film műfaji meghatározásának nincs értelme. Ez olyan, mintha egy festményre azt mondanánk művész festmény, amit ugye nem teszünk, mert köcsögség, mondanánk egy másik topikban, méghozzá azért nem, mert maga a festészet a művészet, mint olyan.
Akárcsak maga a filmművészet. Tehát minden film művészeti értékkel bír, hiszen a filmművészet terméke. Persze a filmművészeten belül vannak a magas kultúrát kiszolgáló filmek, amiket te csípsz, meg vannak olyanok, amelyek nem.Azokat te nem csíped. A fenti okoknál fogva, rühellem a művészfilm szó létét, használatát, egyébiránt köcsögségnek, sznob, intellektuel baromságnak tartom.
A vandamme-os egy hülye analóg,amit akkor szoktam elsütni,ha valaki multiplexbe invitál,mire én:kösz nem vagyok rá kíváncsi,mert ugye lentebb is írtam,hogy mi lesz benne.
Ha neked a ryan közlegény művészfilm,az a te dolgod bocs.
Vannak modert art movie-k is.Van itt egy River Phoenix topic is.Nem tom láttad-e az Otthonom Idaho-t.Na az művészfilm.
Sokak pedig így definiálják,a komersz és az art közötti különbséget:élvezhető,kacagtató,jaj de jópofi(kommersz)és a lila köd(art).
Tehát mondjuk a Spílberg közlegény megmentősdije nem művészfilm. Csak, hogy értsem a különbséget.Mer ugye abban is megmentenek valakit, ugyan nem a világot, hanem egy közlegényt, de azért elég kommersz nem?
Összegezve: ha egy film kommersz, nem egy rétegnek szól és ha netalántán megmentenek benne valakit, ne adj isten a világot, akkor az nem művészfilm.Minden ezen kívül eső filmet művészfilmnek hívunk.Jól mondom?
Nem.Szubvélemény,de minden művészfilm,ami nem kommersz,amiben vandamme nem menti meg a világot meg a hasonlók,de a címben is benne van,hogy például Almodóvar,Ivory,Bunuel filmjei.Rétegfilm,amiket nem a multiplexekben vetítenek(vagy csak igen ritkán).
A Szobát nagyon nagyon imádom:)
James Ivory rendezte a Maurice-t,a Napok Romjait,a Túlélni Picassót,a Jefferson Párizsbant és amit mostanában adnak az HBO-n,az Aranyserleg,asszem az is az ő filmje és nem olyan régi:)
Asszem már a címben is sokat elárultam a topicról.Beírtam a keresőbe és csak egy Almodóvar topic volt korábban,az is csak a Mindent anyámmal kapcsolatban.Én James Ivory-t is nagyon imádom.Ti?