Keresés

Részletes keresés

aniTA Creative Commons License 2002.12.30 0 0 68
Akkor majd a börtönben összezacskóragasztja a tartozását?
Vagy hogyan van ez?
Esetleg eltartjátok az adótokból 3 évig aztán feloldozottnak érezheti magát?
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.30 0 0 64
fárasztó vagy. Zalatnay egy bűnöző, a vacak dalai nélkül csak jobb lenne ez a világ.
Előzmény: robbiewilliams (45)
sony x Creative Commons License 2002.12.28 0 0 63
Hm
Előzmény: robbiewilliams (62)
robbiewilliams Creative Commons License 2002.12.28 0 0 62
Tényleg, mi is ez a Zalatnay ügy pontosan?
tüzes fal Creative Commons License 2002.12.28 0 0 61
Egyébként érdekes ez az ügy több szempontból is.
Talán Zalatnay-t is átverték, mert az olyan csalók akik tudják előre, hogy nem fizetik vissza a pénzt, csinálnak valamilyen kft-t felveszik a lóvékat, kiveszik a lóvét a kft-ből különböző ügyletekkel, majd csődbeviszik a kft-t és azt mondják:
-Kérem, sajnos csődbe ment a kft, odalett a pénz, nagyon sajnálom, dehát ez korlátolt felelősségű társaság amely csak a kft vagyonával felel, legközelebb majd jobban vigyázunk, a viszont látásra.

A kft igazgatóját nem csukják be, akármekkora pénzel tartozott a kft...
Zalatnay talán azt hitte, hogy a népszerűsége miatt rá nem vonatkoznak a törvények, megérdemli az ítéletet.
A sok kapzsi ökör meg szintén megérdemli, hogy jól mexívatták a "magas kamatra" kihelyezett pénzzel.

misimacko Creative Commons License 2002.12.28 0 0 60
Én keveslem a 3 évet.
tüzes fal Creative Commons License 2002.12.28 0 0 59
"120 milla = 3 év
Tocsik-féle 640 milla = 15 év??
A Mill. Park-féle 1,5 milliárd = életfogytiglan??"

Ja!
Most mond meg mennyit kellene ülnie a volt komcsi bagázsnak a felvett 21 milliárd dollár államadósság miatt? :)

Előzmény: subika (40)
Snipper Creative Commons License 2002.12.28 0 0 58
Nem... Miért kéne?? Egy okot mondj... Azért mert 50 évvel ezelött elénekelt egy dalt?
Előzmény: sony x (56)
robbiewilliams Creative Commons License 2002.12.28 0 0 57
Az az igazság, hogy provokációnak szántam, de annyira hülyére sikerült, hogy azt hittétek, hogy ironikus :)))))))).
Na mindegy.
Előzmény: sony x (50)
sony x Creative Commons License 2002.12.28 0 0 56
Te nem sajnálod szegényt?
Előzmény: Snipper (54)
sony x Creative Commons License 2002.12.28 0 0 55
Légy szíves add meg a tankönyv íróját! Kösz!
Előzmény: HCS Sonáj (52)
Snipper Creative Commons License 2002.12.28 0 0 54
Mivel "csak" 55 millát lopott, igy "csak" ennyi jár neki... hogy dögölne meg
rali Creative Commons License 2002.12.28 0 0 53
Hát átvert,mert a szegény kis Dolfi szobafestő-mázolóként kezdte.Láttam néhány grafikáját - nem is voltak rosszak.
Előzmény: HCS Sonáj (52)
HCS Sonáj Creative Commons License 2002.12.28 0 0 52
Akkor minket átvert a töritanár, valamint a tankönyv írója is. És ez utóbbi azért kemény!
Előzmény: sony x (51)
sony x Creative Commons License 2002.12.28 0 0 51
Milyen hülyeség, hogy H. Adolf ikonfestőként kezdte. Láttál te már ikont? Tudod egyátalán mi az? Képeslapokat pingált a leszázalékolt karpaszományos, nem ikonokat!
Előzmény: HCS Sonáj (47)
sony x Creative Commons License 2002.12.28 0 0 50
Királyság volt ez a hozzászólás!
HCS Sonáj Creative Commons License 2002.12.28 0 0 49
Akkor Yo. Már kezdtem megijjedni :)))
Előzmény: Dark Future (48)
Dark Future Creative Commons License 2002.12.28 0 0 48
robbiewilliams hozzászólásából tessék kiérezni az iróniát, és ennek megfelelően kezelni. Az utolsó mondat teljesen egyértelművé teszi az álláspontját.
HCS Sonáj Creative Commons License 2002.12.28 0 0 47
Adolf bácsi annak idején ikonfestőként indult, majd később kiírotta a fél világot. Akkor ezt is nézzük el ???
A jog előtt mindenki egyenlő (elvileg, persze a valóságban totál nem ez van.)
missparker Creative Commons License 2002.12.28 0 0 46
Nem énekesnői minőségében itélték el, hanem csalói, sikkasztói, és okirathamisitói minőségében.
robbiewilliams Creative Commons License 2002.12.28 0 0 45

Szerintem nagyon durva dolog 3 évet adni egy énekesnőnek. Főleg egy olyannak, mint Cini, aki olyan dalokat adott a világnak, hogy azok nélkül lényegesen szegényebbek lennénk.

Bíróság sux! Miért kell adót fizetnije olyan nagy énekesnek, mint Cini?
l

Dark Future Creative Commons License 2002.12.28 0 0 44
Mint lentebb írtam, szerintem kimondottan jól járt a három évvel. Rosszul akkor járt volna, ha valaki ráküld egy oroszul vagy ukránul beszélő pénzbeszedőt.
Régebben sokat járkáltam könnyűzenészek között. Rohadt nagy színészek, könnyen eljátsszák a hattyú halálát, aztán meg röhögnek jót rajtad a hátad mögött. Tessék elvonatkoztatni a névtől, és csak a cselekményt nézni.
rali Creative Commons License 2002.12.28 0 0 43
Ott a pont.
Előzmény: Laja73 (42)
Laja73 Creative Commons License 2002.12.28 0 0 42
Egyértelmű hogy mint palimadarat csőbe húzták

nem egyértelmű, csak lehetséges.

Előzmény: kérdések és válaszok (41)
kérdések és válaszok Creative Commons License 2002.12.28 0 0 41
Egyértelmű hogy mint palimadarat csőbe húzták és elfolyt kézen-közön a lóvé. Ez az uzsorások országa, és ha nem úgy történnek a dolgok ahogy ők szeretnék, ejtik és süllyesztik a delikvenst. Okulásul más áldozatoknak.Ebben ez a koncepció! Ha maradt volna valamennyi a kredencben, úgyis elő adta volna szerencsétlen, hogy megmeneküljön. Persze az ügyvéd díjazásán felül.
subika Creative Commons License 2002.12.28 0 0 40
Amikor meghallottam a hírt, akkor gyors fejszámolásba kezdtem:
120 milla = 3 év
Tocsik-féle 640 milla = 15 év??
A Mill. Park-féle 1,5 milliárd = életfogytiglan??

Ja, és még valami: amikor a Sacit a pléhbojnak fotózták, akkor minden nyilatkozaton úgy nézett ki, mint akit skatulyából húztak... most, hogy egy 3 éves rialitisóra készül, rögtön zsíros-kócos-elhanyagolt lett... nagy dolog a média...

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.28 0 0 39
Ami engem zavar benne - egyébként kösz az infot, legalább tudok róla - az az, hogy míg egy gyorshajtásos balesetnél (lám lám itt balesetről beszélünk) kvázi a baleset befolyásolhatatlansága "dönti" el, hogy meghal-e benne valaki avagy sem, egy csalási ügyből kifolyólag aki öngyilkos lesz, az maga dönt az életéről, aki elválik az szintén, tehát az "áldozatnak" itt ebben az esetben megmarad az életéhez/ről rendelt önrendelkezési joga. Azért Zalatnayra tolni a felelősséget, mert lám-lám öngyilkos lett valaki vagy elvált enyhe manipuláció.
Nem arról van szó, hogy Cinit fel akarnám menteni a felelőssége alól, csak éppen azt is túlzásnak találom, hogy országosan őt teszik felelőssé más emberek saját döntése miatt.

Más, ez inkább a következő hozzászólónak szól: mentelmi jogot meg lehet vonni, többször megtörtént, tavaly karácsonykor is volt egy karambol a Lehel piacnál, ott is felelősségre vonták a képviselőt, csak előtte megvonták a mentelmi jogát.

Előzmény: Laja73 (37)
harm2 Creative Commons License 2002.12.28 0 0 38

IMHO az, hogy x bűnöző a nagyobb bűncselekményt megúszta, az nem lehet indok arra, hogy akkor most ússza meg y bűnöző a kisebbet is. Ezzel az erovel a politikusok által felállított rekordok alatt értelmetlen lenne mindennemű törvénykezés.

Ami pedig Elődöt illeti, kb. egy hete történt egy közlekedési baleset Budapesten. Emlékeztek ugye, Képviselő Úr b@szott megadni az elsőbbséget, karambol, gyalagossérülés. Képviselő Úr b@szott megfújni a szondát. Képviselő Úr b@szott megvárni a kiértesített ügyészt. Elsétált. ÉS EBBŐL MÉG CSAK BÍRÓSÁGI TÁRGYALÁS SEM LESZ!!! Mert ő Képviselő. Mert neki joga van. Mert neki mentelmi joga van. Mert mi birkák, ezt eltűrjük.

Előzmény: LUCzI FERencz (24)
Laja73 Creative Commons License 2002.12.28 0 0 37
mind a ketten azonnal meghaltak, az elkövető 3 évet kapott - kérdés, hogy írországban mennyit ül le belőle
sokan mondják, hogy jogos zalatnay büntetése, hiszen tudta, hogy csal, hogy sikkaszt - szemben az ír férfival vagy császár előddel, akik nem szándékosan követték el tettüket
szerintem itt van a kutya elásva. ha egy felnőtt ember nem fogja fel, hogy gyorshajtásával mások életét kockáztatja, az esetleg az elkövetőt minősíti, de semmiképpen nem lehet felmentő ok! akkor zalatnay is mondhatja, hogy ő nem tudta, hogy ez lesz a vége, ő végig bízott benne, hogy meglesz a lóvé (vö. "én jól vezetek, nagy rutinom van")

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.28 0 0 36
Csatlakoznék, bár kicsit más példával és káromkodni sem szeretnék.
Ha emlékeztek, két évvel ezelőtt a leányfalusi strand előtt egy gyorshajtó elcsapott két gyereket, akikből az egyik azonnal meghalt. Nem tudom pontosan mi történt ebben az ügyben, egyvalamit tudok, hogy börtönbüntetést nem szabtak ki senkire.

A jogalkalamzás amennyire én látom példastatuálásra szolgál. Szinte teljesen mindegy, hogy ki mit csinál a jogi következménye attól függ, hogy lehet-e vele példát statuálni vagy nem. Amiben az a furcsa, hogy ha precedens jog lenne Magyarországon, akkor még érteném is az egyéni elbírálást (uzsorakamatnak beugró szegény kisbefektető károsult, aki persze szintén elkövetett hitelezési csalálst (uzsora kamat Magyaroroszágon tiltott) de mivel ő a kisember, most jól megbüntették a saját nevén saját munkájával jó nevet kreáló és azt kockára tévő "nagy"embert, na gratulálok!), de itt poroszos szabálykövetés van, tehát nem értem.

Előzmény: LUCzI FERencz (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!