Keresés

Részletes keresés

devereaux Creative Commons License 2002.12.13 0 0 73
Hány százalékon is áll isten munkája? Ja, hogy elhanyagolható és marginális kisebbség? 0,4%? Felesleges is rájuk nézni. :)
Előzmény: belll (66)
devereaux Creative Commons License 2002.12.13 0 0 72
Megkapod "A Frappáns Visszavágások Nagymestere" címet. Kissé öntömjénező szöveg ... és az ebből adódó ellenvélemény "értelmes" indoklása.

Ennyire futja a gyümölcsökből? Kukacosak netán? Bővölködés van ezerrel a frappánsságban?

Igazán színvonalas beírás, csak gratulálni tudok. :)

Előzmény: belll (66)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.12.13 0 0 71
Sziasztok!

No, ennek nagyon örültem, köszi, satya! Ez egy kemény, határozott hang, valaki, aki tudja, mit akar. Ahogy pl. a napi politikai vitát távlatba állítja, és azt mondja, túl kell nézni a napi hülyeségeken, mert végülis 12 éve vallásszabadság van, és ez a lényeg, az nagyon szép.

Az is fontos, hogy figyelmeztet: ki tudja, mit hoz a következő 25 év, az Isteni irgalmasság az, amire a legnagyobb szükségünk van.

Egy hang, ami nem a napi politikai iszapbírkózásról szól, hanem arról, aki az egyháznak a legfontosabb: Krisztusról. Régen hiányoltam.

Előzmény: satya (70)
satya Creative Commons License 2002.12.13 0 0 70
A Heti Válasz mai számában is van interjó Erdő Péter érsek úrral...
Előzmény: satya (69)
satya Creative Commons License 2002.12.13 0 0 69
Sajnos nem hallottam, de próbáltam utánakeresni a rádió honlapján, de nem sikerült megnyitnom...
Előzmény: Fuly (67)
satya Creative Commons License 2002.12.13 0 0 68
Sajnos nem hallottam, de próbáltam utánakeresni a rádió honlapján, de nem sikerült megnyitnom...
Előzmény: Fuly (67)
Fuly Creative Commons License 2002.12.13 0 0 67
A Kossuth krónikában volt egy interjú Erdő Péterrel.

Ki hallotta?

belll Creative Commons License 2002.12.11 0 0 66
Itt vagy például te.:))
Előzmény: devereaux (65)
devereaux Creative Commons License 2002.12.11 0 0 65
Isten munkája lenne?

Nem hinném, hogy az abszolútum kontár munkát adna ki a kezéből.

Előzmény: belll (61)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.12.11 0 0 64
Szia, karesz4!

Mindenesetre némi szövegelemzés, hogy miért gondolom - veled ellentétben - hogy az Origo hírét komolyan kell venni.

Az természetesen tényleg elképzelhetetlen, hogy EP fölemeli a telefont és saját kezdeményezésre "üzenetet juttat el az Origo"-nak.

De képzeld el fordítva! Az Origo elhatározza, hogy mocskolódik egy kicsit az OD-ről. Ebbe a tendenciába remekül beleilleszkedik, hogy hírbe hozza az egyik esélyes érsekjelöltet. Fölhívják, hogy mi a véleménye az OD-ről, tagja-e, stb.

Namost, ha ezek után azt írják, hogy EP "üzenetet juttat el arról, hogy nem tagja az OD"-nek, annak egyetlen értelmes magyarázata, hogy a telefonon tényleg ezt beszélték meg. Az újságíró ezt magától nem találja ki, mert épp arról kíván írni, hogy milyen befolyásos, hatalmas, titokzatos, mit tudom én az OD Magyarországon.

Előzmény: karesz4 (60)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.12.11 0 0 63
Szia, bell!

No, akkor nézd meg mégegyszer azt az agyarvillanást, olvasd újra, lassan, tagoltan, végig.

Azt a furcsa fölfedezést fogod tenni, hogy az egész hozzászólás gúnyolódás a gondolkodásmódotokon.

Nem mondom, hogy szép volt tőlem, de azért az a hisztéria, amit itt előadtál utána, utólag sok mindent igazol.

karesz4 Creative Commons License 2002.12.11 0 0 62
Üdv!

Távozz tőlem, Sátán! meg sántán! :-)

Mondhattad volna, hogy hgy-s vagy. Odáig nem szoktam leereszkedni!

Karesz

belll Creative Commons License 2002.12.11 0 0 61
Kedves Karesz!
Kicsit túlreagáltad hozzászólásomat, ahhoz képest, hogy még eddig meg sem szólítottalak.
Csak emlékeztetnélek, hogy Lépcsőmászó elemző szösszenetének egyik alapja az, hogy én következetesen nem tartom hitelesnek az Origo hírét miszerint EP tagadja, hogy OD tag lenne. Én hitelesebbnek tartottam ez ügyben a te pozitív állításodat (és egyéb jelek is arra mutatnak, hogy EP OD-s). Tehát egyszer azért néz hülyének mert ezt az Origo nem hisszük el.
A másik állítása az, hogy lelkiroggyant ellenségkép keresők vagyunk, és fő problémánk az emberség hiány.
Gondold el, hogy ez milyen röhejesen hangzik ez a fülünkben, mikor a mostani kis összezördülésünk azzal indul, hogy én reagáltam Lm egy félmondatára, ahol kivillant egy pillanatra foga fehérje (vagy inkább agyara).

"... az egyik legtutibb módszer a szekták eltüntetésére Magyarországról. "
Egyrészt ez az "emberséges" szándék nem a mi emberséghiányunkat támasztja alá, másrészt azt is aláhúzza, hogy nem kell nekünk ellenséget keresni. Van. Persze ez nem most és nem ebből a fél mondatból derült ki. Tudjuk, hogy szeretnétek minket taccsra tenni és ez már sikerült is volna, ha a HGy nem Isten munkája lenne. Így viszont Isten munkája ellen harcoltok.
Fentiek figyelembe vételével nagyon is kíméletesen neveztem bugyutának ezt a kis elemzést. Lehet, hogy te ezt mocskolódásnak tekinted és azt képzeled, hogy ettől erősebbek és jobbak lesztek, én meg azt mondom, hogy amíg az ellenségeink ilyen tévesen ítélik meg a helyzetet, addig esélyük sincs ellenünk.
Üdv. Te kis bonyolult életű.:)
belll

Előzmény: karesz4 (60)
karesz4 Creative Commons License 2002.12.11 0 0 60
Üdv!

Szerintem meg Te sikeredtél elég bugyutára, de ne fordulj ezzel orvoshoz, mert szvsz gyógyíthatalan eset vagy... éld a magad kis egyszeű életét, mocskolj csak tovább, ezzel mi természetesen erősebbek és jobbak leszünk...

Karesz

Előzmény: belll (58)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.12.11 0 0 59
Eleve nem tartottam túl valószínűnek, hogy elgondolkodsz rajta. Én elvégre a mumust képviselem, tehát akármit mondok, az automatikusan megtámadandó/figyelmen kívül hagyandó.
Előzmény: belll (58)
belll Creative Commons License 2002.12.10 0 0 58
Ez az elemzés elég bugyutára sikeredett.
Minden esetre ne menj pszichológusnak, vagy ha már az vagy, akkor add át őszinte részvétemet a pácienseidnek.:)
üdv
belll
Előzmény: lépcsömászó (56)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.12.10 0 0 57
kis kiegészítés:

A szakirodalom szerint (Harry Potter) a mumus alakváltoztató démon. Alkalmazkodik az ember lelkében élő legnagyobb félelemhez, és annak a képében jelenik meg. De ez csak úgy az eszembe jutott, ne is figyeljetek oda :-)!

lépcsömászó Creative Commons License 2002.12.10 0 0 56
Szia, bell!

Most nem mindegy, hogy külön vagy nem külön?

Létezik egy emberi mentalitás - sajnos a keresztények között is - amely szeret mindig mindent jobban tudni, és összeesküvést, szándékosságot szimatolni ott, ahol egyszerűen csak a számára ismeretlen kezdődik.

A számunkra ismert körét persze mindig tágíthatjuk, de ez egyrészt nehéz munka, másrészt meg végső soron reménytelen: valahol mindig rá kell hagyatkoznunk a közösségre. Ezt nehéz elviselni, ha valaki a lelke mélyén Istennek képzeli magát. Ez feszültséget gerjeszt, a feszültség haragot, a harag pedig megtalálja a maga célpontját, legyen szó zsidókról, katolikusokról, liberálisokról, nagytőkéről, Habsburgokról, Jézus Krisztusról, vagy akit éppen akarsz.

Topicbeli megnyilatkozásaid alapján nagyjából téged, Adrielt, meg Endit találom ilyen értelemben haragos kereszténynek. Az Istentől adott emberi helyzeteteket nem fogadjátok el, de szavaitokban a katolikusokra haragszotok. Mivel azonban valódi problémátok nem a katolikusokkal van, hanem saját szükségszerűen korlátozott emberségetekkel, mondhatok én, vagy bárki bármit, ami a katolikusok ilyen-olyan igazát megmutatja, automatikusan figyelmen kívül hagyjátok, hiszen a "katolikusok" egyszerűen csak a nektek jutott mumus. Másoknak a zsidók jutottak, megint másoknak a korlátlanul bővíthető fönti lista valamely másik tagja.

Előzmény: belll (55)
belll Creative Commons License 2002.12.10 0 0 55
Kedves Füli!
Feltaláltad a hidegvizet.:))
Pontosan a ti egyik pápátok vont párhuzamot a szabadkőművesek és az OD között. A szabadkőművesek titkosságával ugyanaz a baj mint a OD-jével és mindenben nagyon hasonlítanak egymásra.
A zsidó világuralmi összeesküvés-elmélet viszont nem sorolható ide. A zsidók kultúrájukból következően minden társadalomban a felső réteghez tartoznak amíg hagyják őket. Az ő dolgaikat egyrészt a keresztény antiszemitizmus sodorja az összeesküvés elméletek közé. Annyi alapja van csak hogy a szabadkőművesek meghívásos alapon toboroznak az elitből, ott meg mindig elég sok zsidó található, ergo a zsidók a szabadkőművesek között is felül voltak reprezentálva, de külön zsidó összeesküvés csak a náci fejekben létezik.
üdv
belll
Előzmény: Fuly (52)
Fuly Creative Commons License 2002.12.10 0 0 54
:)
Előzmény: lépcsömászó (53)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.12.10 0 0 53
Bingó! Tényleg erről van szó. Ennél az OD-láznál teljesen jól tetten érhető a hitesek körében, hogy mennyire tele van a fejük azokkal a gondolkodási mintákkal, amelyek miatt pl. a keresztény antiszemitizmus, meg a belső felekezeti gyűlölködések kialakultak a történelem folyamán.

Jó, kívülálló ezt mindig világosan látta, de itt szinte matematikai az azonosság. Valóban, csak be kell helyettesíteni az "OD"-t "Cion bölcsei"-re, és rögtön világos, mitől van szó.

No, azt javasolnám, foglalkozzunk komolyabb dolgokkal, úgymint megtérés, imádság, felebaráti szeretet. Ennek, ami itt zajlik, semmi értelme, úgyhogy a magam részéről be is fejezem.

Előzmény: Fuly (52)
Fuly Creative Commons License 2002.12.10 0 0 52
Ha az OD titokzatosságát elhiszed, akkor hidd el a szabadkőműveseket is és a zsidó világuralmi összeesküvést is.
Előzmény: Adriel (50)
Muster Mark Creative Commons License 2002.12.10 0 0 51
Ja persze, a zsidók meg keresztény vért isznak.

ELÉG AZ ÖSSZEESKÜVÉSELMÉLETEKBŐL!!!

Adriel Creative Commons License 2002.12.09 0 0 50
„jelentős befolyással bír politikai és pénzügyi körökben, de a belső működését titokzatosság veszi körül” – jegyzi meg tudósításában a Reuters hírügynökség

Érted a különbséget?

nyilvánosan egy 9 tagú apáca-zárda Fenyvesligeten, a háttérben pedig "oly kulcspozíciók megszerzésére törekednek, amelyekből az egyház és a világ számtalan intézménye ellenőrizhető, s irányítható terveik szerint"- ahogy a svájci teológus fogalmazott.

A titokzatosság ebben rejlik. Ehhez "diszkrét taktikát alkalmaznak", vagyis pl. a tagok olykor letagadják a tagságukat.

A.

Előzmény: satya (48)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.12.09 0 0 49
satya Creative Commons License 2002.12.09 0 0 48
Ha titkos lenne, nem adná meg a címét, elérhetőségét. Akkor csendben maradna.
Előzmény: Adriel (47)
Adriel Creative Commons License 2002.12.09 0 0 47
"A Fenyvesliget Kulturális Központ (1125 Budapest, Varázs utca 12.) 1993-ban indult, kollégiumában kilenc egyetemista lány él jelenleg."-írod.

"Az OD-hez képest a Maffia, fehér ruhás szűzlányok gyülekezete"-írta egy katolikus teológus.

„jelentős befolyással bír politikai és pénzügyi körökben, de a belső működését titokzatosság veszi körül” – jegyzi meg tudósításában a Reuters hírügynökség

Véleményem szerint mindhárom hír, vélemény igaz, egyik nem zárja ki a másikat. A titokzatosság abban is rejlik, hogy a titkos szekta egy 9 lányból álló nő-kollégiumot tart fenn, ami nyilvános, de ebből aligha tesz szert "jelentős befolyásra politikai és pénzügyi körökben", ahogy a Reuters hírügynökség fogalmaz.

Előzmény: satya (42)
karesz4 Creative Commons License 2002.12.09 0 0 46
Üdv!

Nem őt vádolom, hanem az origot! Fogd már föl! Erdő Péter nem az az ember, aki üzenget az origonak!

Karesz

Előzmény: satya (45)
satya Creative Commons License 2002.12.09 0 0 45
Szóvak hazugsággal vádolod?
Ugyan miért lenne tagja, és ha az, akkor miért nem vállalná?
Előzmény: karesz4 (44)
karesz4 Creative Commons License 2002.12.09 0 0 44
Üdv!

Az origo kevéssé hiteles cikke egyáltalán nem mérvadó, mégegyszer mondom! Egészen biztos forrásból tudom, hogy tagja! De miért lenne ez rossz??? Ez kifejezetten jó dolog! Ez azt jelenti/jelentené, hogy a gyengécske Magyar Katolikus Egyház nincs egyedül mostantól, sőt!

Karesz

Előzmény: satya (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!