Keresés

Részletes keresés

Alejandro DeSilva Creative Commons License 2003.01.24 0 0 110
Tudsz adni erre egy linket?

Koszonom.

Előzmény: báliNT (108)
gguszti Creative Commons License 2003.01.24 0 0 109
Köszi, a gond csak az, hogy nincs kábelem...
Előzmény: báliNT (108)
báliNT Creative Commons License 2003.01.24 0 0 108
A Terminalos forumban van nagyon jó naptár belinkelve, újabb software (18-as) és még soksok hasznos dolog.
Előzmény: gguszti (107)
gguszti Creative Commons License 2003.01.24 0 0 107
Pl. egy szép/jó naptár engem is érdekelne!

2 negatív tapasztalat a telefonnal kapcsolatban:
-Nagyon halkak a csengőhangok, ráadásul nem is olyan hangerővel csörög a gyakorlatban, mint ahogy a menüben beállítom. Ezen talán egy későbbi szoftverrel segíthetnének...
-A java-s dolgok borzasztó lassan töltődnek be, kilépéskor pedig majdnem mindig kapok egy hibaüzenetet. Csak le kell OK-zni, de zavaró...

Ezektől függetlenül viszont összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, így durván két hét használat után.

Előzmény: Alejandro DeSilva (106)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2003.01.24 0 0 106
Meg mindig nem irta senki, hogy milyen letoltheto java applikaciok vannak, hol lehet ezeket letolteni, meg ilyenek :)
Haho! Vannak mar ilyenek? Hasznalhatok is?
gguszti Creative Commons License 2003.01.21 0 0 105
Idézet a GSM Portál S55 tesztjéből:

"...letölthető olyan program is a PC-re, amely egy 16 bites, mono wav fájlból készíthetünk egészen élvezhető polifonikus csengőhangokat."
Na, ez nagyon érdekelne... Tud vki erről bővebbet?

gguszti Creative Commons License 2003.01.17 0 0 104
Köszi, majd körülnézek!
Előzmény: báliNT (103)
báliNT Creative Commons License 2003.01.17 0 0 103
Keresgélj midiket a neten! Van néhány eléggé hangos!

Ajánlom, hogy valami pc-s wap browserrel (Klondike, Winwap, Opera)látogass el a tagtag.com/enci oldalra, ott találsz rengeteg linket polif. hangokhoz. Meghallgatod őket és amleyik szimpi azt letöltöd (vagy kábellel fel) a telóra.

Előzmény: gguszti (102)
gguszti Creative Commons License 2003.01.16 0 0 102
Nekem is az egyik gondom az, hogy nagyon halkak a hangok. :(
Igazán segíthetnének vhogy ezen is...
Előzmény: TSanda (101)
TSanda Creative Commons License 2003.01.16 0 0 101
Köszi Bálint!
Tényleg ez lehet, ugyanis minden full hangerőn szokott lenni. Szerintem így is csak néhány hang elég hangos.
Majd elmesélem a szolgáltatómnál a szervizben.
És majd nem hallgatom közelről, ha cseng a telefon. Az ember mindig tanul valamit. :)
Köszi GGusztinak is!
Üdv!
Előzmény: báliNT (100)
báliNT Creative Commons License 2003.01.16 0 0 100
Sziasztok!

10-es sw-nél egyátalán nem lehet kikapcsolni a rezgést, 12-esnél meg csak max. hangerőnél nem lehet kikapcsolni. És tényleg azért, hogy ne tartsd a füledhez :-))). Egyébként csak 1 rövid zizzen.

Eddig ennyi a jól látható különbség a 10-es és 12-es közt. Már van 14-es is de azt nem tudni, hogy miben jobb.

A Hungária krt-n egyébként valószínűleg helyben megcsinálják a frissítést.

Előzmény: TSanda (98)
gguszti Creative Commons License 2003.01.16 0 0 99
Szia!

Akkor bemásolom ide is a válaszomat, amit ott adtam:
"Nem tudom, mit javíthattak rajta, elvileg csak egy szoftverfrissítés kéne neki, mert a 10-esnél tényleg nem lehet a rezgést kikapcsolni.
Még egy dolog: ha a Diszkrét1, 2, stb. csengőhangot állítod be üzenetjelzőnek, sms érkezésekor nem marad abba a rezgés, csak ha menüből kikapcsolod. Ez sajnos így van nálam is 12-es szoftverrel (ha jól tudom, létezik már 14-es is, de nem tudom, az miben jobb)."

A lényeg: sztem a Siemens szervízben kéne kérned egy szoftverfrissítést, az valószínűleg megoldja a gondot.

A telefon szoftver-verzióját meg tudod nézni, ha beütöd a *#06#-et, és utána az "Info"-t választod.

Előzmény: TSanda (98)
TSanda Creative Commons License 2003.01.16 0 0 98
Üdv mindenkinek!

A "milyen mobilt vegyek"- ben hallottam erről a topicról, leírom Nektek is az esetemet, hátha van valami tapasztalatotok, vagy véleményetek.

Vettem egy C55-öst, nem lehetett lekapcsolni a rezgő hívásjelzést. Megjavíttattam garanciálisan, hiába. Ma reggel vittem megint vissza, mert most is rezeg, ha kell, ha nem.
Közben ráakadtam a Siemens ügyfélszolgálatára, és megkérdeztem, mit gondolnak arról, hogy egyik ismerősöm C 55-öse is ilyen.
Idézem a választ:

"A rezges tulajdonkeppen egeszsegugyi megelozesi celt szolgal.
Tehat ha figyelmeztetes, hogy a csengo keszuleket ne tegye kozel a fulehez.
A legelso keszulekek meg olyan szoftververzioval kerultek piacra, melyek
allando rezgessel jeleztek a hivast. Az ujabb SW verziok a rezgest
mersekelik. Ezert kell a szervizbe hozni a keszuleket"

Érdekes, nem?
Üdv!

gguszti Creative Commons License 2003.01.16 0 0 97
Terminál Fórum - Mobil - Siemens C55
Van már benne durván 1300 hozzászólás.

Mail ment az itteni címedre!

Előzmény: RealNitemare (96)
RealNitemare Creative Commons License 2003.01.16 0 0 96
óó, a MIDI fájlokat elég szépen lejátssza ha szabványosak (MIDI-0, MIDI-1). Az a lényeg, hogy csak az első 16 szólamot tudja, és 1-2 fícsör kimaradt belőle (amiket én nem nagyon értek hogy mik, mert nem vagyok nagy midista). a max. méret 64 kbyte.
én speciel az internetről szoktam néha midiket vadászni, és eddig mind úgy szólt a telefonon is, mint a gépen.
Azt a terminálos fórumot (vagy az alkalmazásokat) be tudnád linkelni ide is?
wav jöhet! ímélcímet ld. alant.

thx.

RN

Előzmény: gguszti (94)
gguszti Creative Commons License 2003.01.15 0 0 95
Ja, még annyit, hogy a Terminál ide kapcsolódó fórumán nagyon jó alkalmazásokhoz találtam linket! Naptárak, játékok, stb.
Előzmény: gguszti (94)
gguszti Creative Commons License 2003.01.15 0 0 94
Köszi!
Megnéztem az oldalad, tetszenek a képek! Ha jónak találod, fel tudok ajánlani egy kis wav-ot a Gyalogkakukk hangjával, nekem most az van bent üzenetjelzőnek. :)
Egyébként kár, hogy csak ilyen gyenge minőségű hangot lehet rátölteni, én nem sajnálnám a helyet egy jobbtól. Ha minden igaz, egy ismerősömtől kapok majd egy midi fájlt, kíváncsi vagyok arra is. Milyenre kell "lebutítani", hogy működjön?
Előzmény: RealNitemare (93)
RealNitemare Creative Commons License 2003.01.15 0 0 93
Na! örülök hogy végre valaki másnak is megy. már kezdtem magam őrültnek nézni :)
Képernyővédő max. mérete 101x50 bmp-ben, de ha animációt akarsz csinálni, akkor tegyél ebből négyet egymás alá (így lesz 101x200) és nevezd el .bmx-nek. ha ezt feltöltöd, a 4 képet fogja váltogatni.
Ugyanez érvényes a "Calling Pictures"-re (az az animáció, amit akkor játszik le, ha valaki hív), csak annak a mérete 101x36 (ebből 4 az 101x144).
Előzmény: gguszti (92)
gguszti Creative Commons License 2003.01.14 0 0 92
Siker!
Nem tudom, a freeweb miatt-e, de ma sikerült egy képet leszednem (270 byte mindössze, olyan picire csináltam, amilyenre tudtam). Ha több időm lesz, próbálkozom majd csengőhangok szerkesztgetésével is.
Képernyővédőnek max. hányszor hányas kép tehető be?
Előzmény: gguszti (91)
gguszti Creative Commons License 2003.01.14 0 0 91
Nem ezt mondja sajnos, hanem ugyanazt, amit reservoir-nak is (kíváncsi lennék, neki azóta megoldódott-e).
CSD kapcsolódásnál két eset van:
1. tárcsáz, majd jön egy hangjelzés (gondolom, ez jelenti azt, hogy kapcsolódott), "kérem várjon", és így marad, nem történik semmi...
2. tárcsáz, szintén hangjelzés, majd pár másodperc múlva: "hiba letöltés közben".
Megpróbálom a freeweb-et is, bár nem valószínű, hogy a tar-ral lenne a hiba.
Előzmény: RealNitemare (90)
RealNitemare Creative Commons License 2003.01.14 0 0 90
ahan, nálam is ezek vannak.
de ha azt mondta hogy érvénytelen formátum, akkor az azt jelenti hogy a kapcsolat az jó, csak amit le akarsz tölteni, azzal nem stímmel valami.
Előzmény: gguszti (89)
gguszti Creative Commons License 2003.01.14 0 0 89
Próbálok kicsit pontosítani, hátha kiderül, hol a hiba...
Praktikumom van, percdíjas WAP-pal próbálkoztam. Én is a tar-ra tettem fel a fájlt, nincs ékezet a névben.

A mobilforum.hu-n találtam egy olyan beírást, miszerint WAP-nál a +36209000390-s, a HTTP beállításoknál pedig +36209000340-s számot kell használni. Megnéztem, nálam ezek vannak alapból...

Előzmény: RealNitemare (88)
RealNitemare Creative Commons License 2003.01.14 0 0 88
Hi!

A GPRS-t úgy tudod használni a Pannonnál, ha általánydíjas WAP-ot rendelsz meg, egyébként meg csak ha előfizetésed van, nem praktikum.
Ááálati kíváncsi lennék hogy miért nem sikerül pár embernek letölteni dolgokat... addig már eljutottam, hogy a westelesek az internethez nem férnek hozzá alapból, csak a wap-hoz...
lehet hogy nekem az a szerencsém, hogy még annak idején elég sokat használtam internetezésre a mobilom, és akkor be lett állítva rendesen...

mindenesetre ha valakit érdekel, még régebben összedobtam magamnak egy oldalt, ahonnan néha letöltök képeket (az is le van írva, hogy hogy kell letölteni)
www.tar.hu/atta161
ez így biztos működik, mert ezt használom.
Pannonos, praktikumos telefonom van, általánydíjas WAP-pal, ha valakit érdekel le tudom írni a http beállításokat amiket használok.
(ja és bocs a reklámért, de remélem, hogy segít valamit)

Előzmény: gguszti (86)
gguszti Creative Commons License 2003.01.13 0 0 87
"Többen írtátok, hogy nagyon recseg..."
Mármint a készülék háza. :)
Előzmény: gguszti (86)
gguszti Creative Commons License 2003.01.13 0 0 86
Megoldódott a probléma? Én nem wav-ot, hanem egy bmp-t próbáltam így leszedni (100/26/2 a szélesség/magasság/szín, tehát sztem megfelelő), és ugyanezt az üzenetet adta. Majd még próbálkozom. A WAP amúgy működik, nézegettem már pár oldalt. Pannonnál a GPRS-t még külön aktiváltatni kell?

Mellesleg első tapasztalataim:
Többen írtátok, hogy nagyon recseg, nos, a C35-ösöm ennél már sokkal rosszabb volt "idősebb" korában. :) A billentyűk kellemesek, a menü egyes részeit még picit szoknom kell. Amit sztem nagyon eltaláltak, az a középső, négyállású gomb, nekem remekül kézre esik, gyorsan kezelhető. A csengőhangok tényleg halkak, de a rezgés elég jó.
Dióhéjban ennyi.

Sikerült már esetleg találnotok vmi szép kivitelű és jól használható naptárat?

Előzmény: reservoir (64)
gguszti Creative Commons License 2003.01.13 0 0 85
Sziasztok!

Ma megvettem a telefont, elsőre tetszik, de bővebbet még nem mondanék.
Egyelőre próbálom hasznosítani az itt olvasott infókat (logo, stb. letöltése). :)

RealNitemare Creative Commons License 2003.01.06 0 0 84
hajíts egy mailt a telefonszámoddal.
(pri3st@freemail.hu)
Előzmény: gvixi (82)
Zol Creative Commons License 2003.01.06 0 0 83
Azoknak, akik linux alól próbálkoznak: SCMxx
bár a C55-öt nem írja, de a telefonkönyv föl/le nagyjából működik... a többit nem próbáltam
gvixi Creative Commons License 2003.01.03 0 0 82
Azért zavar hogy letöröltem,bár ha jol emlékszem szerintem sem vesztettem sokat.Csak az ems12si-t töröltem le, ha szépen megkérlek nem küldenéd át nekem?Vagy alaki aki hajlando rá?
Előzmény: RealNitemare (79)
Hülyesamu Creative Commons License 2003.01.03 0 0 81
Köszi, a Developer Village-n regisztráltam, van link is az SMTK-hoz, de asszem, az S55-é, és valami szerverhibát ír. Azért még próbálkozom a letöltéssel, a mail csak a végső megoldás, ha lesz szélessávom...
Előzmény: RealNitemare (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!