2 negatív tapasztalat a telefonnal kapcsolatban:
-Nagyon halkak a csengőhangok, ráadásul nem is olyan hangerővel csörög a gyakorlatban, mint ahogy a menüben beállítom. Ezen talán egy későbbi szoftverrel segíthetnének...
-A java-s dolgok borzasztó lassan töltődnek be, kilépéskor pedig majdnem mindig kapok egy hibaüzenetet. Csak le kell OK-zni, de zavaró...
Ezektől függetlenül viszont összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, így durván két hét használat után.
Meg mindig nem irta senki, hogy milyen letoltheto java applikaciok vannak, hol lehet ezeket letolteni, meg ilyenek :)
Haho! Vannak mar ilyenek? Hasznalhatok is?
"...letölthető olyan program is a PC-re, amely egy 16 bites, mono wav fájlból készíthetünk egészen élvezhető polifonikus csengőhangokat." Na, ez nagyon érdekelne... Tud vki erről bővebbet?
Keresgélj midiket a neten! Van néhány eléggé hangos!
Ajánlom, hogy valami pc-s wap browserrel (Klondike, Winwap, Opera)látogass el a tagtag.com/enci oldalra, ott találsz rengeteg linket polif. hangokhoz. Meghallgatod őket és amleyik szimpi azt letöltöd (vagy kábellel fel) a telóra.
Köszi Bálint!
Tényleg ez lehet, ugyanis minden full hangerőn szokott lenni. Szerintem így is csak néhány hang elég hangos.
Majd elmesélem a szolgáltatómnál a szervizben.
És majd nem hallgatom közelről, ha cseng a telefon. Az ember mindig tanul valamit. :)
Köszi GGusztinak is!
Üdv!
10-es sw-nél egyátalán nem lehet kikapcsolni a rezgést, 12-esnél meg csak max. hangerőnél nem lehet kikapcsolni. És tényleg azért, hogy ne tartsd a füledhez :-))). Egyébként csak 1 rövid zizzen.
Eddig ennyi a jól látható különbség a 10-es és 12-es közt. Már van 14-es is de azt nem tudni, hogy miben jobb.
A Hungária krt-n egyébként valószínűleg helyben megcsinálják a frissítést.
Akkor bemásolom ide is a válaszomat, amit ott adtam:
"Nem tudom, mit javíthattak rajta, elvileg csak egy szoftverfrissítés kéne neki, mert a 10-esnél tényleg nem lehet a rezgést kikapcsolni.
Még egy dolog: ha a Diszkrét1, 2, stb. csengőhangot állítod be üzenetjelzőnek, sms érkezésekor nem marad abba a rezgés, csak ha menüből kikapcsolod. Ez sajnos így van nálam is 12-es szoftverrel (ha jól tudom, létezik már 14-es is, de nem tudom, az miben jobb)."
A lényeg: sztem a Siemens szervízben kéne kérned egy szoftverfrissítést, az valószínűleg megoldja a gondot.
A telefon szoftver-verzióját meg tudod nézni, ha beütöd a *#06#-et, és utána az "Info"-t választod.
A "milyen mobilt vegyek"- ben hallottam erről a topicról, leírom Nektek is az esetemet, hátha van valami tapasztalatotok, vagy véleményetek.
Vettem egy C55-öst, nem lehetett lekapcsolni a rezgő hívásjelzést. Megjavíttattam garanciálisan, hiába. Ma reggel vittem megint vissza, mert most is rezeg, ha kell, ha nem.
Közben ráakadtam a Siemens ügyfélszolgálatára, és megkérdeztem, mit gondolnak arról, hogy egyik ismerősöm C 55-öse is ilyen.
Idézem a választ:
"A rezges tulajdonkeppen egeszsegugyi megelozesi celt szolgal.
Tehat ha figyelmeztetes, hogy a csengo keszuleket ne tegye kozel a fulehez.
A legelso keszulekek meg olyan szoftververzioval kerultek piacra, melyek
allando rezgessel jeleztek a hivast. Az ujabb SW verziok a rezgest
mersekelik. Ezert kell a szervizbe hozni a keszuleket"
óó, a MIDI fájlokat elég szépen lejátssza ha szabványosak (MIDI-0, MIDI-1). Az a lényeg, hogy csak az első 16 szólamot tudja, és 1-2 fícsör kimaradt belőle (amiket én nem nagyon értek hogy mik, mert nem vagyok nagy midista). a max. méret 64 kbyte.
én speciel az internetről szoktam néha midiket vadászni, és eddig mind úgy szólt a telefonon is, mint a gépen.
Azt a terminálos fórumot (vagy az alkalmazásokat) be tudnád linkelni ide is?
wav jöhet! ímélcímet ld. alant.
Köszi!
Megnéztem az oldalad, tetszenek a képek! Ha jónak találod, fel tudok ajánlani egy kis wav-ot a Gyalogkakukk hangjával, nekem most az van bent üzenetjelzőnek. :)
Egyébként kár, hogy csak ilyen gyenge minőségű hangot lehet rátölteni, én nem sajnálnám a helyet egy jobbtól. Ha minden igaz, egy ismerősömtől kapok majd egy midi fájlt, kíváncsi vagyok arra is. Milyenre kell "lebutítani", hogy működjön?
Na! örülök hogy végre valaki másnak is megy. már kezdtem magam őrültnek nézni :)
Képernyővédő max. mérete 101x50 bmp-ben, de ha animációt akarsz csinálni, akkor tegyél ebből négyet egymás alá (így lesz 101x200) és nevezd el .bmx-nek. ha ezt feltöltöd, a 4 képet fogja váltogatni.
Ugyanez érvényes a "Calling Pictures"-re (az az animáció, amit akkor játszik le, ha valaki hív), csak annak a mérete 101x36 (ebből 4 az 101x144).
Siker!
Nem tudom, a freeweb miatt-e, de ma sikerült egy képet leszednem (270 byte mindössze, olyan picire csináltam, amilyenre tudtam). Ha több időm lesz, próbálkozom majd csengőhangok szerkesztgetésével is.
Képernyővédőnek max. hányszor hányas kép tehető be?
Nem ezt mondja sajnos, hanem ugyanazt, amit reservoir-nak is (kíváncsi lennék, neki azóta megoldódott-e).
CSD kapcsolódásnál két eset van:
1. tárcsáz, majd jön egy hangjelzés (gondolom, ez jelenti azt, hogy kapcsolódott), "kérem várjon", és így marad, nem történik semmi...
2. tárcsáz, szintén hangjelzés, majd pár másodperc múlva: "hiba letöltés közben".
Megpróbálom a freeweb-et is, bár nem valószínű, hogy a tar-ral lenne a hiba.
ahan, nálam is ezek vannak.
de ha azt mondta hogy érvénytelen formátum, akkor az azt jelenti hogy a kapcsolat az jó, csak amit le akarsz tölteni, azzal nem stímmel valami.
Próbálok kicsit pontosítani, hátha kiderül, hol a hiba...
Praktikumom van, percdíjas WAP-pal próbálkoztam. Én is a tar-ra tettem fel a fájlt, nincs ékezet a névben.
A mobilforum.hu-n találtam egy olyan beírást, miszerint WAP-nál a +36209000390-s, a HTTP beállításoknál pedig +36209000340-s számot kell használni. Megnéztem, nálam ezek vannak alapból...
A GPRS-t úgy tudod használni a Pannonnál, ha általánydíjas WAP-ot rendelsz meg, egyébként meg csak ha előfizetésed van, nem praktikum.
Ááálati kíváncsi lennék hogy miért nem sikerül pár embernek letölteni dolgokat... addig már eljutottam, hogy a westelesek az internethez nem férnek hozzá alapból, csak a wap-hoz...
lehet hogy nekem az a szerencsém, hogy még annak idején elég sokat használtam internetezésre a mobilom, és akkor be lett állítva rendesen...
mindenesetre ha valakit érdekel, még régebben összedobtam magamnak egy oldalt, ahonnan néha letöltök képeket (az is le van írva, hogy hogy kell letölteni)
www.tar.hu/atta161
ez így biztos működik, mert ezt használom.
Pannonos, praktikumos telefonom van, általánydíjas WAP-pal, ha valakit érdekel le tudom írni a http beállításokat amiket használok.
(ja és bocs a reklámért, de remélem, hogy segít valamit)
Megoldódott a probléma? Én nem wav-ot, hanem egy bmp-t próbáltam így leszedni (100/26/2 a szélesség/magasság/szín, tehát sztem megfelelő), és ugyanezt az üzenetet adta. Majd még próbálkozom. A WAP amúgy működik, nézegettem már pár oldalt. Pannonnál a GPRS-t még külön aktiváltatni kell?
Mellesleg első tapasztalataim:
Többen írtátok, hogy nagyon recseg, nos, a C35-ösöm ennél már sokkal rosszabb volt "idősebb" korában. :) A billentyűk kellemesek, a menü egyes részeit még picit szoknom kell. Amit sztem nagyon eltaláltak, az a középső, négyállású gomb, nekem remekül kézre esik, gyorsan kezelhető. A csengőhangok tényleg halkak, de a rezgés elég jó.
Dióhéjban ennyi.
Sikerült már esetleg találnotok vmi szép kivitelű és jól használható naptárat?
Ma megvettem a telefont, elsőre tetszik, de bővebbet még nem mondanék.
Egyelőre próbálom hasznosítani az itt olvasott infókat (logo, stb. letöltése). :)
Azért zavar hogy letöröltem,bár ha jol emlékszem szerintem sem vesztettem sokat.Csak az ems12si-t töröltem le, ha szépen megkérlek nem küldenéd át nekem?Vagy alaki aki hajlando rá?
Köszi, a Developer Village-n regisztráltam, van link is az SMTK-hoz, de asszem, az S55-é, és valami szerverhibát ír. Azért még próbálkozom a letöltéssel, a mail csak a végső megoldás, ha lesz szélessávom...