Frank Gambale/Stu Hamm/Steve Smith - Confuse-a-Blues (akusztikussal nyomul a Gambale, de eszeveszetten dögös!!!)
Stuart Hart - Running Out Of Words
Kotikoski/Kleutgens/Colaiuta/Tavaglione - Sanctuary (a Kotikoski nagyon "kin?tte magát"!)
Scott Henderson/Victor Wooten/Steve Smith - Crash Course ( a GuitarGod Henderson-tól egy laza gyilkos!)
Attention Deficit - The Risk Of Failure (metálosok figyelem! a volt Testamentes Alex Skolnick remeke, ki átment fúziós jazzbe [hál 'stennek])
Greg Howe - Heat Activated (na persze, a Mester - mint mindig - a legjobbat adja!)
Szerintem sincs "legjobb", legfeljebb aktuális kedvencek léteznek.
Lynyrd Skynyrd: Free Bird
Slash: Give in to me (Michael Jackson)
Slash: Back Off, Bitch (GN'R)
Slash: Ain't Life Grand (Snakepit)
Gary Moore Still got the Blues utáni munkái
Nehéz ide bármit is írni, mert 'legjobb' objektíve elég kevés van, úgyhogy most szubjektíve, és nem legjobb, csak most épp tetsz:
Testament: Return to Serenity
Meshuggah: Future Breed Machine
+hogy közhelyes legyek, szóval olyan igazi legjobbak:
Vai: For the Love of God
Satriani: Crushing Day
Dream Theater: Lie
Sziasztok!
Nem tudom ,szerepelt-e már, de azt hiszem, mindenképp itt a helye:
Beatles: Nowhere Man. Harrison szólója állati jó. Ez az egyetlen üveghanggal végzödö szóló, ha nem tévedek.
Van Halen - Eruption
Yngwie - Far Beyond The Sun
Zappa legtöbb szólója
Greg Howe összes
John Norum - Healing Rays
Scott Henderson szólóinak nagyrésze
Richie Hallebeek & Antti Kotikoski Generator c. lemeze
Dream Theater - Mission Impossible Theme
Ken Tamplin - Sing Hallelujah
LTE - 3 Minutes Warning
Billy Cobham - Quadrant 4 (Tommy Bolin!)
Mahavishnu - Inner Mounting Flame lemezen lév?k
Return To Forever - Vulcan Worlds
axem ebbe a topicba már korábban is írtam, és az akkori hozzászólásban azt írtam, h minden idők legjobb gitárszólója ez-és-ez, uggyhogy ha most beírok mást, kicsit olyan íze lexx a dolognak, mit amikor Király Linda és Krisz Rudolf kaliberű "sztárokról" állítják, h világhírű, azaz ők magyarországon világhírűek...
Szal jelenlegi kjedvenkeim:
Malmsteen: Valhalla
u.ő: As Above, So Below
u.ő: Amadeus
Nuno Bettencourt: Earth
És azért illeik szólni a legdögösebb riffekről:
Zakk Wylde: minden, ami a Rock Star c filmben felhangzik
Randy Rhoads: Mr. Crowley, Crazy Train
Zakk Wylde: Perry MAson, I Just Want You, Mama, I'm Coming Home
jó ez a belew ember,de van neki saját projectje?én még csak másoknak hallottam játsszani pl:talkingheads(nagyot alkot a Remain-on),zappa...
télleg a sheiken kurvanagyot is énekel atiny lights ban.
Én eléggé vájtfülű vagyok, a klasszikus 70-es évekbeli progresszív-rock a mániám. Szerintem a legszebb gitárszóló, amit eddig hallottam, és bármikor hallgatva feláll a szőr a hátamon: Steve Hackett - Genesis (Selling England by the Pound) - Firth of Fifth című számának sustaines gitárszólója. Eszméletlen kurvajó. Hallgassátok meg!
Látom, nagyon bejött a Serenity. :-) A kedvedért elárulom, hogy ezt anno én töltöttem fel az ftp-sitera, amit a gitármánia topicban találtunk ki. Nem én játszottam fel egyébként :-), hanem nagy kedvencem, az Arena hozta össze. Ha érdekel tőlük más is, szólj.