Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2005.09.13 0 0 36
Keresek egy dallamot. A szövege úgy kezdődik:
"Viri venerabiles sacerdotes Dei"
Kb. a 16. században volt divatban, legalábbis 1580-ban született rá egy magyar költemény.
szomorce Creative Commons License 2005.05.15 0 0 35
Neked nincs kedved lapot szerkeszteni? Csak úgy hiányzik szerintem egy zenetörténeti lap. Ilyesmit, mint ez: http://komolyzene.lap.hu Meg gondoltam, te úgy jobban tájékozott vagy a neten ebben a témában...
Előzmény: PETYUS (33)
szomorce Creative Commons License 2005.05.15 0 0 34
(De különben nem én nagyítottam ám ki... Mik vannak!)
Előzmény: szomorce (32)
PETYUS Creative Commons License 2005.04.25 0 0 33
Be van linkelve a Kabócából is.
Előzmény: szomorce (32)
szomorce Creative Commons License 2005.04.24 0 0 32

Ez a cím különben jó. Vagy már írtam?

http://www.extra.hu/banhidi/zene/tartalomjegyzek.html

(Remélem, sikerül beírnom.)

szomorce Creative Commons License 2005.02.01 0 0 31
Szia, hogy vagy? Találtam oldalakat! http://reneszansz.lap.hu/ http://violadagamba.lap.hu/
Előzmény: PETYUS (30)
PETYUS Creative Commons License 2004.09.16 0 0 30
Nem butaság, csak már nem tudom a választ.
Eléggé kezdő zenetanulók voltunk akkoriban, és a bátyám akadt rá a könyvre a könyvtárban, megtetszett neki hogy vannak benne aránylag könnyen megtanulható jó kis régi táncdarab-kották, kikölcsönözte, kiböngésztük, és megjegyeztük hogy mit kell keresni.
Előzmény: szomorce (29)
szomorce Creative Commons License 2004.09.16 0 0 29
Valami butaságot kérdeztem???
Előzmény: szomorce (25)
szomorce Creative Commons License 2004.09.16 0 0 28
Állítólag Szűz Mária is ezen a napon született - meg még gondolom tízmillió ember... Én speciel 10-ére voltam kiírva, de előbb kibújtam.
Előzmény: PETYUS (27)
PETYUS Creative Commons License 2004.09.15 0 0 27
Érdekes. A feleségemnek is pont aznap van a szülinapja, de pl. Michelangelo Dávidját is azon a napon leplezték le, épp 500 éve.
Október 10-re viszont el kell érnünk a 45. hozzászólásig.
Előzmény: szomorce (26)
szomorce Creative Commons License 2004.09.15 0 0 26
Ez tök jó, ez a '04. 09. 08., előzmény szomorce 23! :) Pont aznap volt a szülinapom, és pont 23 éves lettem!
Előzmény: PETYUS (24)
szomorce Creative Commons License 2004.09.15 0 0 25

És ahhoz mi adta a lökést, hogy Szabolcsi Bencét olvass? Én is elolvastam egy Szabolcsit, A zene története, vagy valami ilyesmi a címe, már elég régen volt. Egy fekete színű könyv. És akkor még nem is tudtál semmilyen hangszeren játszani? És akkor hány éves voltál kb., amikor elolvastad?

Előzmény: PETYUS (24)
PETYUS Creative Commons License 2004.09.08 0 0 24
Nem lett vége, most sem ismerem eléggé, de az első lökést talán Szabolcsi Bence könyve adta, amely a lent megadott címekről elérhető.
Akkor persze még egyáltalán nem volt Internet, de a könyvet megtaláltuk a könyvtárban, aztán célirányosan is kerestünk hasonlókat. Ettől persze még nem lettünk "régizenészek", de volt egy felkeltett érdeklődés, ami később időnként újra felébredt, ha volt mitől.
Ez az én verzióm, lantos barátaimnál nyilván másképp volt, de eddig még nem kérdeztem rá. De talán a közeljövőben rákérdezek.
Előzmény: szomorce (23)
szomorce Creative Commons License 2004.09.08 0 0 23
De én úgy értettem, hogy a legelején! Onnantól kezdve, hogy vége lett annak az időszaknak, amikor nem ismerted a régi zenét! :)
Előzmény: PETYUS (22)
PETYUS Creative Commons License 2004.09.07 0 0 22
Gyűjtögetjük sok helyről.
Az alábbi helyekre beírtam néhány lelőhelyet:
http://forum.supergamez.hu/listazas.php3?azonosito=zenesz&id=1050417466
http://www.terrasoft.hu/kultura/kaboca/
Előzmény: szomorce (21)
szomorce Creative Commons License 2004.09.07 0 0 21
Én nem értek sajnos a lanthoz. Ti honnan szereztétek a reneszánsz zenét? Honnan ismeritek - kitől? Honnan vannak a kották? Vagy ha nem ti, akkor te...
Előzmény: PETYUS (20)
PETYUS Creative Commons License 2004.08.19 0 0 20
Kezdő lantos vagyok, az együttesben furulyázni szoktam.
De majd most talán rávetemedek arra is, hogy a reneszánsz lantiskolát magyarra fordítsam és kitegyem a kabócába.
A lantom sajnos csupán egy vándormadárlant, szimpla húrozattal, ezért nem ugyanolyan érzés a pengetése mint egy reneszánsz lantnak, de valahol ezt is el kell kezdeni.
Előzmény: szomorce (19)
szomorce Creative Commons License 2004.08.19 0 0 19

Szia!

Mit szoktál rajta pengetni? Lanttanár vagy?

Kimásoltam még régebben a zeneirodalmi oldalt, amit belinkeltél. Csak sajnos hiányzik egy fejezet belőle. (Úgy emlékszem, az orosz romantikusok.)

Előzmény: PETYUS (17)
Wiz.arD Creative Commons License 2004.08.18 0 0 18

A lantmuzsika igazán gyönyörű, szívesen meghallgatnálak Titeket! /Csak ne laknátok a világ végén! ;))/

Előzmény: PETYUS (17)
PETYUS Creative Commons License 2004.08.18 0 0 17
Nahát bizony!
Hogy visszatérjünk a témára:
Végéhez közeledik a kb. 100 éves német lantom visszafejlesztett formában történő felújítása.
Maholnap már pengetni fogom. (Tegnap is pengettem, de bundok nélkül nem az igazi.)
Előzmény: szomorce (16)
szomorce Creative Commons License 2004.08.18 0 0 16
Nahát!
jack pepsi Creative Commons License 2004.08.16 0 0 15
Sziasztok. Ti is szeretitek a régi zenét. Mert ha igen, akkor jó helyen járok, látom már ez lesz a kedvenc fúromom. Én tudjátok mit szeretek főleg a régi amerikai noise rockot és noise metált, tehát kb. a nyolcvanas évek végéről-kilencvenes évek elejéről pl. mondok alapzenekarokat pl. Scratch Acid, Jesus Lizard és a nagy kedvencem, az Unsane. Ismeritek az Unsane-t? Na az olyan durva zenét játszott, nem hiszed el, csináltak vagy 6 lemezt (mondjuk én ezekből csak a régebbieket szeretem, mert szerintem később eladták magukat, sell-outok lettek), és olyan kibaszott kemény mind, hogy hallgatod hallgatod és érzed, hogy már a füleden szinte folyik ki az agyad bazmeg, mert kibaszott megviselő hallgatni a lemezeiket, de épp ez a jó benne, érted, néha kell hogy így levigye a fejedet valami. Szóval ha nem ismeritek az unsane-t, hallgassátok meg, szerintem nagyon egyedi, és hallgassatok más noise rockot is, főleg a régebbi bandákat ajánlom, amiket már az elején is említettem, a későbbiek nem olyan jók már szerintem, bár kivételek akadnak, biztos ma is vannak jó noise rock zenekarok, de azért amit a nyolcvanas évek végén-kilencvenes évek elején az amerikai noise rock zenekarok letettek az asztalra, az nem semmi, az alap teljesen, és főleg az Unsane csinált kurva jó dolgokat szóval azt hallgassátok meg szerintem bazd meg.
szomorce Creative Commons License 2004.08.15 0 0 14

Ideírom a linkünket!

promusica.uw.hu

Nem kell www.!

PETYUS Creative Commons License 2004.04.17 0 0 13
Szekszárdi Tavaszi Reneszánsz Est Sok Sok Zenével
http://www.terrasoft.hu/kultura/eszhid/esemeny/stressz
KTa Creative Commons License 2003.09.28 0 0 12
Szeretnék egy kobozt venni. Ha tud valaki Bp. környékén eladó példányt, megköszönném, ha írna.
szomorce Creative Commons License 2003.08.23 0 0 11
Aha, asszem tanultuk. Te hol ismerted meg?
Előzmény: Caidhan (10)
Caidhan Creative Commons License 2003.08.22 0 0 10
Én Claude LeJeunet szeretem nagyon; a "Le Printans"-t...
Előzmény: szomorce (9)
szomorce Creative Commons License 2003.08.22 0 0 9
Sziasztok! Van itt valaki, aki szereti Dufayt? Ockeghemet? Vagy Josquint? Vagy Palestrinát? Vagy Byrdöt? Vagy bármit a kórusmuzsikából?
KTa Creative Commons License 2003.03.01 0 0 8
Szia PETYUS!
Örülök, hogy bővült az oldal. Nagyon jó a lexikon és a többi anyag is. Kösz.
Előzmény: PETYUS (7)
PETYUS Creative Commons License 2003.02.27 0 0 7
Akit érdekel az ógörög zene, az qkkantson ide!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!