Szanyi urat e körökben elég jól ismerik, sokan... :) Őt felhozni Kovács utódjának nem Szanyi érdemeit növeli, Kovácsét csökkenti... :)))
Öngól, mondanám, de hát nem meccselünk.
Egyébként vágta a rossebb a képet. Én csak leltem.
Egyébként az van a szalag tetején, hogy "nem hagyjuk magunkat", gondolom én.
Hát innen is üzenem neki, ahogy olvaslak, gondolom el is jut: MI SEM, Kovács elvtárs!
K.L. nagyformátumú szakértő politikus (bár idős), tekintélye elismert, mértékadó. De ott lesz idővel helyette sok más fiatal, pl. mondjuk a Szanyi Tibor.
Ja, képeket félremagyarázható formára vagdalni meg én is tudok, ha akarok...
a lekommunistázás az nem feltétlenül egyet jelent a Rákosista rezsimmel.
A mszp egyáltalán nem fiatalodott meg. Azok a fiatalok aki k meg vannak nagyon jól átvették az öreg elvtársak minden negatívumát.
Az mszp semmit de semmit nem változott.
Ugyanaz a vagyonátventő és továbbvivő párt mint 12 éve. Legfeljebb most több ember kéredzkedett a húsosfazékhoz.
Az áldemokratikus dolgaik pedig ahoz kellenek,hogy az átvert választópolgár mint báb aszisztáljon a további osztogatásokhoz elvtársi jutalomfalatokhoz. Egyszóval a nagytortát haraphassák.
Elég sokat változott mostanra az Mszp. 12 év nagy idő. Megújult, megfrissült, szebb és jobb lett. Hamarosan senkit sem kommunistázhattok le, már csak koránál fogva sem. De én örülnék, ha lenne végre egy európai jobboldal is. Talán Dávidék ha kiszabadulnak a Fidesz nyomás alól és lábrakapnak...
1 embert próbáljanak elvinni ilyen jogcím alatt.
Szerintem akkora országos (és baloldali és liberális közösen!)tüntetést látnak a nyakukon, hogy Európa beleremeg. Utána meg úgy rugják tökön őket az únióból, hogy egyből Észak-Koreában találják magukat.
A provokátorozással, tulajdonképpen mentegettelek.
Ha te ezt tényleg komolyan gondolod, akkor megkövetlek érte, de egyszersmind súlyos esetnek is minősítelek. Azért ha legközelebb újra akarjátok nyitni a táborokat, előtte szóljál...
"szociáldemokrata nemzeti közép"
ezt nem a keresztségben kapja ám az emberfia. Ennek meg kell felelni ezt ki kell érdemelni. Nem azért lesz szociáldemokrata nemzeti közép mert Kovács kijelentette.
Gondolod, hogy Recsket a baloldalra szavazók egyöntetűen botlásnak tekintik? Mert hogy tulajdonképpen f@asza rendszer volt, csak nem volt ideje kinonie a gyerekbetegségeket?
Gondolod, hogy az ilyen dumára, "gondolatra" mondtak igent?
>Recsk hiba volt ez tény. De Recsket nem a baloldal csinálta, hanem néhány megalomániás beteg ember. Félresiklott a dolog, de - és ez is azt mutatja, hogy ki áll a jó oldalon - a személyi hibákat ki tudta javítani a párt, sajnos a nép nem várta meg a javulást.>>
Te 1 jobbos vagy & baromkocc?
(mber nem lehecc)
Mind1. Ezt a verset nagyon gyűlölik a hozzád hasonló komcsik; akkor itt van olvassál!!!
Egy helytartóhoz, 25 év után
Haynaunak indultál. Ez rég volt, mondják
Megszédültél. Naftalinba tetted
a kötelet s előkerült a kolbász.
Azt hallom, hogy szeretnek.
Trézsi anyánk! Jó öreg Ferenc Jóska!
Tisza István: esze mint a borotva!
Bölcs vezetőnk, Rákosi! Ha az ember
meg nem szökik, megszokja.
Szabad utazni, csendesen morogni
s lopni - várhatsz-e helytartótól többet?
Olbrich, Bierut, Gottwald, Ulbricht, Novotny:
mind elmarad mögötted.
Álnok vagy, szkizofrén, provinciális
s hazug. Opportunizmusod csigája
hány szovjet elvtárs nadrágján mászott fel!
Rendszerint nem hiába.
Egy népet segítettél megalázni
az orosznak. Függetlensége álmán
tipródsz fölényes közönnyel mint Pálffy,
Bach Sándor, Tisza Kálmán.
A szabadság csodaszarvasát űztük
négyszáz éve. De ki fut most utána?
Te érted el. Szívós vagy. Egy országot
toltál át Ázsiába.
Tiéd a jelen. Agycenzurázott
múltaddal mint vagy? Olykor, esti csendben
hallod-e újra, ahogy Rajk barátod
nyakcsigolyája reccsen?
Ha altatóval sem tudsz már aludni:
Tóth Ilonka sóhaja utolér-e,
s Losonczy hörgése, akinek kását
töltettél tüdejébe?
Mint víz alatti, elmerült harangok:
hintáznak-e hajnal felé ágyadnál
a tizennyolc esztendős iskolások,
kiket felakasztattál?
És a jövő? Aki még el nem gárgyult,
az ismeri a kilövőpályákat,
miket a ruszkik szerte Dunántúl
gyér erdeibe vágtak.
Ha háború jön, rajtunk kezdik. A föld
olajfestéke hámlik. Izzó szőre
leperzselődik. A Balaton fölforr,
gázfelhő lesz belőle,
a városok rizsporrá kenődnek szét,
halálsugarak csapnak fel az égre,
és nem marad se sír, se rom sem emlék.
Más nem lehet a vége.
Mit bánod ezt? Amíg élsz, zsíros torkok
csámcsognak körül és ha meghalsz, tested
dísz sírba kerül. És hol vannak ők már,
akik utat kerestek,
hogy nagyhatalmak öngyilkos viszálya
közt magunkat békésnek és szabadnak
tudjuk egyszer? Nagy Imre így kívánta.
Őt is felakasztattad.
Ezt én így gondolom. És még sokan mások is. Erről döntöttünk tavasszal és most is.
A provokátorozást meg talán hagyjuk OFF és kérlek ne vedd elő azt, hogy korábban mit írtak e név alatt. Az más volt. Én más vagyok.
Hát nem tudom, én máma délután találkoztam a néppel. Köszöni jól van mondta, csak a bölcsességfoga kínozta szegényt. :-DD
Ekkora pátoszt vazze, csak nem Sztalint olvasol mostanában?
Ebből tényleg nagyon nagy baj lesz...
Ki fogja meghatározni, hogy mit tartunk "gyűlöletbeszédnek" ?
Mert ez egy nagyon fontos dolog.
Valami miatt mégis az a nagyon-nagyon rossz érzésem van, hogy ha ezt a törvényt megalkotják, akkor az mszp politikai ellenfelei és bírálói elég gyorsan börtönben fogják magukat találni.
Recsk hiba volt ez tény. De Recsket nem a baloldal csinálta, hanem néhány megalomániás beteg ember. Félresiklott a dolog, de - és ez is azt mutatja, hogy ki áll a jó oldalon - a személyi hibákat ki tudta javítani a párt, sajnos a nép nem várta meg a javulást.
Lécci, küldjél mÁr abból a centiből. Amin rajta van a piros vonal a "demokrácia" jelzéssel, mert én már nem kaptam olyat....
Szép, amikor a hóhérok utódai osztják a demokrácia ismérveit. :(
Nem vagyok mazochista, és nem is parázok.
Ha ilyen törvényt fognak hozni, akkor kimegyek az utcára tüntenti ellene, és tudom, sokan leszek.
De úgy nem lehet félteni a szabadságot, hogy másokat akarsz elnyomni. Nekem nem az kell, hogy bezárják a a csigatévét, vagy ledózerolják a népszabót, hanem az, hogy ők se dózerolják le a mi, sajnos mára már csak nyomokban megmaradt nyilvánosságunkat. Semmilyen diktatúra nem lehet jó, nem szolgálja a szabadságot. Ez szvsz axióma.
Meg kell mutatni H. Kovácséknak a naptárt, ez már nem a kommunizmus amikor azt csináltak amit akartak, ezzel egyetértek. De ettől még nem óhajtok másféle diktatúrát SEM.
Ti sose juttok már hatalomra, van ennyire bölcs a nép. Elég volt neki Orbán királykodásából. Örüljetek, ha eléritek a küszöböt 2004-ben. Európa (és az USA sem*) nem vevő a szélsőségre, ideje észrevenni.
---
* Orbánt nem fogadta az elnök, Medgyessyt hajlandó
De ha nem kapnak észbe, mielôtt meghoznák a törvényt, hogy ez ellenük is fordítható és igény is lenne rá,
,
,akkor meghozzák a törvényt és te parázhatsz. Gondolom nem fogsz örülni amikor az életed egy nagy meaculpává válik, mert elfelejtettél idôben ráijeszteni az újdonsült számonkérôidre...