Én is morfondírozok a církon, viszont nem akarom potyára kihívni a kéményseprőket (gondolom van kiszállási díj).
Én egy héra-égős cserépkályhát, illetve a Kalor 2-es fali gáz-hősugárzót váltanék ki vele.
A kérdésem, hogy vajon ennek a két cuccnak a megléte eleve feltételezi, hogy bélelt a ház kéménye?
Mert ha igen, akkor a forma (és a papír) kedvéért természetesen kihívom a Men In Black-et!
Gázkészüléket csak gáztömör kéménybe engednek kötni. Ez a gyakorlatban a falazott béleletlen kémény bélelését jelenti, vagy új épített kémény létrehozását. Ezen kívül a gázkészülékek elhelyezésére vannak szabályok, de azokat be lehet tartani, ha nem extrém kicsi lakásban, kicsi helyiségbe akarod eldugni a készüléket.
Elsősorban tehát a kéményt kell ellenőriztetned, ha van, majd utánajárnod, hogy a bírja-e a tárcád az esetleg nem megfelelő kémény bélelését, vagy új építését.
Ja, még annyi, hogy szerintem mindenféleképpen a kéményseprő céggel vedd fel a kapcsolatot.
Más nemhiszem hogy beleszólhatna, csak ők.
Majd mondd el, hogy mi lett )
Ittvagyok !
Megkérdeztem, de sajnos te nem sokra mégy vele azthiszem.(
Neki a kéményseprő nem engedélyezte, csak ha mind a 4 emeleten valami bélést tetet a kéménybe az égéstermék miatt, de persze ezt nem vállalta, igy maradt a konvektor.
Sorry ((
Mitől függ, hogy engedélyezik-e a fűtés átalakítását cirkósra (ahol most gázkonvektor van)? Hol lehetne megtudni, hogy egy lakás megfelel-e a felételeknek (egy megvételre kiszemelt darabról van szó, tehát gyors válaszforrást keresek).