A megnéztem a wikipédián a tantrix nevű szócikket. Tetszik.
Bár szerintem azért némi kibővítés igazán ráférne. Az új játékokkal, esteleg egy-egy linkkel az Élő-rangsorra, vagy az éppen aktuális nemzetközi (ennek hiányában a magyar) bajnokságokra...
Mivel tavaly is pont 20 ember volt, javasolnám a tavalyival mindenben azonos formátumot. (És nem csak azért, mert tavaly megfelelő eredmény született!)
Brittának sikerült a problémát megjavitani, ugyhogy ismét lehet telepiteni. Eddig nem ment nekem sem, most viszont igen, szóval remélem Neked is menni fog Csopi!
Ha csak esti a program, akkor lehet, hogy tudok játszani (bár egy-két más dolgon is múlik). Viszont ha benevezek, akkor meg már pont annyian leszünk, hogy mégsem csak esti lesz a program. Ez ám a paradoxon!
De tényleg ! Hogyan tudják kiszámolni az ELO-t ha még nem játszották le a Plate-n az ucsó meccset ? Jó, sokat már nem változtat az eddigieken, de azért mégis...
Hmm, ez egészen jó kérdés, mivel a WTC és a Plate egyetlen tornának számít.
Egyébként valóban vicces a Hilke, mint top Elo - meg a többi top Elo is viszonylag hamar elvérzett egyébként, a két döntős meg kullog 1950 körül. Kis számú meccs alatt könnyebb kiugró eredményt produkálni, másfelől meg itt valószínűleg az az anomália jött elő, hogy az ő selejtező csoportjából továbbjutó két ember egyébként is jól szerepelt a továbbiakban, miközben a csoportban mindhárman őrült magas pontszámot csináltak (64%-kal nyerni szokás egy csoportot, nem kiesni belőle).
A második játékos aki kétszer tudott nyerni. Ráadásul egymás után. Ráadásul ez a fickó is új-zélandi.
Gratula azért minden magyarnak.
De tényleg ! Hogyan tudják kiszámolni az ELO-t ha még nem játszották le a Plate-n az ucsó meccset ? Jó, sokat már nem változtat az eddigieken, de azért mégis...
Ja de ellenem Agata az utolsó gameben 1/15-ös sanszot húzott be, amúgy én nyertem volna, szóval valamikor ki kellett egyenlítődjön a családi szerencse :-)