Keresés

Részletes keresés

pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 180
Szóval nem véletlenül írtam a vámpolitikát.
Lyó szerveződés esetén is csak akkor lehet érdekérvényesíteni, ha ezt segití a vám.
Hasonlatosan a sztájktörés tilalmához, időlegesen alkalmanként lehessen élni vele.
Természetesen ez egy utópisztikus gondolat, mert attól kapitalizmus a kapitalizmus, hogy nincs az a rendelet, törvény és semmisem, amely a nagyhalat akadályozná, hogy felfalja a kicsit, ha annak falásra támad kedve.
Ráadásul a nagyhalat maga a kapitalizmus kényszeriti az állandó falásra, mert különben egy szerencsétlen falni való kishal lesz::)))
Előzmény: pindiy (177)
antipongó Creative Commons License 2002.09.15 0 0 179
Hát nem tudom, nem szoktam venni felvágottat, ellenben évente 3-4 disznót levágunk.

Múltkor a tescoban ki volt írva egy egész sorra, hogy "Akció! Most csak 273 Ft".
Valami tusfürdő volt, amit otthon a maszek ABC-ben 260-ért adnak.
Ennyit az akcióikról.

Előzmény: Probatbicol (164)
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 178
Egyébként meg nincs min csodálkozni.
A multi azér lyött létre, hogy nagy és erős legyen és vissza tuggyon élni az erejével.
A kapitalizmus törvényei meg őt támogattyák.
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 177
Nem véletlenül írtam a vámpolitikát.
Mondjuk a mezőgazdasági tárgyalásokon amikor is maradtunk a 25%-os támogatásnál nem igazán vetettük fel, hogy akkor meg ennek arányába nyitjuk meg a piacot.::)))
Vagy nem igazán lenne káros a szabadon behozott import, mondjuk hús és más hasonló dolgok nem csak papiron történő ellenörzése, hanem mintavétel és laborvizsgálat, hogy annak eredménye az-é mint ami a papiron van.
Lennének itten meglepik::)))
Előzmény: Törölt nick (171)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 176
Hirtelen ez jutott eszembe :O))))
A lényeg, hogy egy nagy cég nem érzi meg, mert ő is igy tesz a beszálitóival. A kis/közepesek meg megdögölhetnek miatta.
Előzmény: pindiy (175)
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 175
Hát az a Vidi nem érzi meg, mert olyan mindegy mán neki, hogy 50 milliárd a ki nem fizetett számlája vagy éppen 60.::)))
Ilyenkor mán a bank lyobban félti a céget mint a tulaj::)))
Előzmény: magyar melós (169)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 174
Ismerős a dolog.
Amikor a "p*r*szt" visszaviszi a tv-t, a távirányitót meg "elfelejti" visszaadni. Az már teljesáron nem megy el.
Vagy számitógép. "Elfelejti" visszaadni a telepitőlemezeket, egeret, billentyűt, stb. Add el utána azt irható cd-re másolt telepitőlemezzel újként! Ki veszi meg?
Soxor meg azért viszi vissza, mert hülye a Win telepitéséhez.
Ja és ha a "remittendát" (különféle, láthatóan már sokáig használt cuccot) nem hozod el tőle (vásárolod vissza), addig nem rendel újat (mert meghatározott kerete van egy osztálynak).

Előzmény: budai93 (170)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.15 0 0 173
Részletek az intejúból.
De lehet. Csakhogy ennek a lényege nem a pénz. A hatalom óhatatlanul a források feletti rendelkezési jogot is jelenti, amióta csak az ember szervezett társadalmakban él. Ami viszont valóban a lényeg, hogy a polgári kormány elhatározta, hogy egy új gazdaságfilozófiát követ. Jelesül: a magyar gazdaságot úgy kell alkalmassá tenni az Európai Unióba való részvételre, hogy legalább a térségi súlya meglegyen. Tehát nem feltartott kézzel bemenni az unióba, mert az egy kőkemény piacos társadalom. Ott az erőt becsülik, a szó legjobb értelmében, következésképpen nemcsak azért kellene – hogy a magam területéről beszéljek – a magyar mélyépítőipart visszahozni, mert én szeretem ikszet vagy ipszilont nem szeretem. Nem ez az érdekes. Hanem az az érdekes, hogy a magyar adófizető polgárok pénzéből megvalósuló sokmilliárdos fejlesztésnek az építési hasznát, majd az üzemeltetési hasznát csak és kizárólag külföldi cégek viszik el, amelyek egyébként nagyon jó munkát végeznek – tehát nem arról van szó, hogy ezek ne volnának alkalmasak – és ezek szereznek-e ezekkel a munkákkal referenciákat mondjuk egy későbbi romániai, szerbiai, ukrajnai útépítésre vagy pedig magyar cégek is, és ezt az „is”-t külön hangsúlyozom. Hiszen nem igaz az, hogy a magyar mélyépítőiparból, útépítőiparból a multinacionális cégek kimaradtak. A minisztérium hatáskörébe tartozó költségvetési pénzek piacából – ez körülbelül évi 120-130 milliárd forint – 2001-ben 60 százalékot a multinacionális cégek kaptak.
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 172
10 milla az a forgótőke, ami ugye "áll", ha nem fizetnek neki. Akkor meg nem tud termelni.
Mert a tisztességes ugye az lenne (akár törvénnyel is), hogy az eladott árú után mondjuk max. egy héttel fizetni kelljen.
Mindenesetre, ha nekem lenne annyi kezdőtőkém, én is markece(ke)t épitenék, Semmi felelőség, sok-sok bevétel.
Mindaddig, mig az emberek nem "cipőt a cipőboltból" elven "tanulnak meg" vásárolni.
Előzmény: magyar melós (169)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.15 0 0 171
Vámpolitikával nem igazán megy. Ugyanis a Magyarországra az EU-ból származó termékekre lassan nincsenek is vámterhek. Amivel megoldható lenne, az a termelők összefogása és képviselete. A multik igen sok esetben már a beszállitóknál is érdekeltek - tulajdonosi azonosság -, miközben bizonyos áruk beszállitói semmilyen képviselettel nem rendelkeznek.
Szerintem nem volt az rossz a politika, hogy magyar vállalkozókat helyzeti előnybe kell az államnak hoznia - támogatásokkal, képviselet -, hogy rendelkezzenek azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel a multik rendelkeznek. Mert ugye ezen területen magyar munkaerő van többségében, miközben a tőkét és a technologiát a befektető hozza.
Érdekes cikk van ezzel kapcsolatban Fónagy Jánossal készült interjúban. A Vegyépszer esete.
Bár ezt a ballibek a tények ismerete nélkül is már boritékolt véleménnyel fogadják.
Előzmény: pindiy (157)
budai93 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 170
A vevők egyszerüen felbontják az áruim csomagolását és mivel meg van rongálva vehetem vissza.
Volt decemberben egy visszárum ami majdnem elvitte az egész évi hasznomat,csupa lejárt szav.idejü megrongált cucc.
Akcióban gyári ár alatt kérnek egy csomó cuccot és ha nem figyelek oda ki sem pakolják,hiába fizetem a polcrendezőt.
Előzmény: magyar melós (168)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 169
Mondjuk egy Videoton nem érzi meg, de pl. egy 8-10 fős, 10 millás számtech cégnek nem mindegy.
Előzmény: Probatbicol (166)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 168
Amellett az egész cucc üzemeltetése, számítógépezése, a rezsi (hűtés, világítás, takarítás, ÁNTSZ-normák betartása), a biztonsági rendszer, a logisztikai szervezés és egyebek elég sokba kerülnek.
Jajjajjajjaj. :O)
Akkor példa:
Ha az Au****ba beszállitó vagy, fizetsz érte, hogy a polcon hová kerül az árú, fizetsz érte, hogy a füzetükben megjelenj, fizetsz érte.
Garancia-vállalási kötelezettségük nincs, azt Te adod (mint beszállitó).
Az árút Te szállitod, a visszárút Te viszed el.
Ergo szállitási költségük sincs.
Emellett ha a "vásárlókám" visszaviszi a cuccot 8 napon belül, mondjuk, mert a tv kávája nem megy a bútorhuzathoz, visszaveszik, Neked meg ott a csomagoláshiányos, használt cucc, amit új áron nem tudsz eladni sehol.
Az "eladók" sz*rt sem értenek ahhoz, amit árulnak (nem mélyenszántó kérdésekről van szó, csak primitiv, alapfokúról).
A 45 napos fizetési határidőről volt már szó. Akkor is ennyi, ha aznap eladják az összes cuccot.
Egyedül a húsárú, amit helyben feldolgozva árulnak, nem véletlen, hogy az utolsó mócsingot is beb*ssz*k a szinhús alá, illetve a legutóbbi vizsgálat szerint ezekben volt a legmagasabb a lejárt szavatosságúan árusitott élelmiszerek mennyisége.
"Tovább is van, mondjam még?" :O))
Előzmény: Probatbicol (158)
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 167
Egyébként egy lyobb mezögazdasági termelőnek a szükséges forgóeszköz kb az éves árbevétel fele.
A forgási sebbesség meg mondjuk úgy 10 hónap körüli.
No ezt toldja még meg vagy hat héttel a multi.
Oszt hasonlitsd csak össze a két terület forgóeszköz szükségletét.
A multinál bőven még negatív is::))
Hijába a multinál jelentősebb salyát tőkét mozgatnak meg a beszállítók,ahhoz kevés, hogy kellő szervezettség esetén is komoly érdekérvényesítést tuggyanak felmutatni.
Ha komolyat tudnának, akkor a multi menekülne.
Na most ezt nézd akkor, ha még szervezettség sincs az érdekérvényesítésre.

Nem vagyok különösebben multi ellenes, bár igyekszem a lehtő legkevesebbet oda szállítani, mert vannak számomra előnyei is.
Nevezetesen hozzályárul a tőkekoncentrációhoz, müködteti a kiválasztódást, segit tönkretenni a gyengéket, akiket aztán fel lehet a nagyobbaknak vásárolni.
Legalábbis amig nem kerül rám a sor, mint gyengére::)))
Szóval a folyamat úgy néz ki, hogy van a fogyasztó aki lyól lyár az olcsobb áruval, aztán van a multi, meg lesz az az egyetlen beszállító aki a piacot uralja.
Aztán persze a végére meg elfogy a fogyasztó, mivel megszünt a munkahelye, hisz az egyetlen megmaradt termelő éppen azért maradt meg mert ő volt a leghatékonyabb, aki a legkevesebb emberrel tudott termelni.::)))
Ha meg elfogyott a fogyasztó, mennek le az árak, tönkre megy az utolsó termelő, a multi lyár megint lyól, mert nála maradt az uccsó pénz, hisz nem hüje egy tönkrement céget kifizetni::)))
Imhol a teljes perspektíva.

Probatbicol Creative Commons License 2002.09.15 0 0 166
Tessenek már megmondani, hogy mely iparágban nem csinálják ugyanígy? Ki hiszi azt, hogy például a FORD 8 napra fizet a beszállítóinak, tegye fel a kezét!?

Még valami. A 45 nap sok is, meg nem is. Még mindig jobb, mint sok derék hazai vagy ha úgy tetszik "nemzeti" vállalkozás, amelyik egyáltalán nem fizet, hanem felszívódik.

Előzmény: magyar melós (165)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 165
Tudod azt is én fizetem, hisz az árumat aznap eldja és nekem 45 nap múlva utal
Pontosan. És ebből finanszirozza a következő markec épitését, nem hitelből!
Az elsőt megépiti, az kitermeli egy év alatt a következő épitési árát, aztán már kettő termeli ki a következőkét.
Pl. az Au**** kb. 25-30-at tervez Bp.-n és környékén (K.mét és Szfv a legtávolabbiak).
Előzmény: pindiy (160)
Probatbicol Creative Commons License 2002.09.15 0 0 164
Miért, kinek kellene kifizetni? Én zabálom meg, nem?

Valami paradicsomi állapot lebeg a szemetek előtt, ahola TESCO mindenkit örökbe fogad és ingyen adja a cuccot.

Légy erős, nem drágább, mint a sarki fűszeres, ahol viszont patkányszaros a felvágott.

Előzmény: antipongó (162)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.15 0 0 163
Én csak az sok marha embert nem értem, aki inkább nem a sarki füszereshez lyár, hanem elmegy hömpölyögni a tömegbe
Na ez a lényeg!!!!
Ha a sarkihoz mennének, az eltarthatná magát (meg egy-két embert), a markecek meg nem épülnének annyira.
Próbáld nekik megmagyarázni. :O))
antipongó Creative Commons License 2002.09.15 0 0 162
Az akciók árát is te fizeted ki, ne félj.
Előzmény: Probatbicol (161)
Probatbicol Creative Commons License 2002.09.15 0 0 161
Én a sarki fűszereshez járok, de kéthetente, amikor nagybevásárlás van, akkor a Tesco-ba, ahol azért lehet spórolni az akciókon rendesen.
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 160
Tudod azt is én fizetem, hisz az árumat aznap eldja és nekem 45 nap múlva utal.
A többi adat is stimmel, lehet, bár lehet ugyan, hogy saját pénzt tettek bele, mert olcsóbb, de ugyanezt még bankihitelből is érdemes finansziroztatni.
Én csak az sok marha embert nem értem, aki inkább nem a sarki füszereshez lyár, hanem elmegy hömpölyögni a tömegbe::)))
antipongó Creative Commons License 2002.09.15 0 0 159
Hát ez a mai baloldal, na.
Előzmény: balgabelga (156)
Probatbicol Creative Commons License 2002.09.15 0 0 158
Jaj, pindiy, legalább te ne beszélj csacsakságokat, vannak arra itt elegen.

Én láttam a TESCO beruházási tervét, annak csak 20 %-a volt bankhitel, a többi saját tőke. Nem éri meg nekik hitelt felvenni, ha van tőkéjük, a saját tőke használata olcsóbb. Ki vesz fel hitelt, ha van pénze? Ráadásul a bankkamat nem enged elég marzsot, nem tudják a kereskedelmi árrésből kipréselni és még profitot is termelni.

Amellett az egész cucc üzemeltetése, számítógépezése, a rezsi (hűtés, világítás, takarítás, ÁNTSZ-normák betartása), a biztonsági rendszer, a logisztikai szervezés és egyebek elég sokba kerülnek.

Előzmény: pindiy (157)
pindiy Creative Commons License 2002.09.15 0 0 157
Egyébként a multik a forgalom úgy 9 %-át kérik vissza mindenféle lyogcimen+pénzbeli hozzájárulást az ulyabb üzletek nyításához.
Mostan a lehetetlen fizetési határidőket haggyuk is.

Persze lehet ezen változtatni, a beszállítok szervezettségével meg vámpolitikával.

A multiságban az igazán nagy 5let, hogy nem kell hozzá tőke.
Még annyi se mint a sarki füszeresnek.
Banki finanszirozásból elkészül a bolt, a beszállítók meg finanszirozzák az üzletmenetet.

Az állam meg félrenéz és elfelejti, hogy az erőfölénnyel való visszaélés elkerülése véget felállitott valami hivatalt.

Előzmény: Probatbicol (147)
balgabelga Creative Commons License 2002.09.15 0 0 156
Bugyuta balosok!

1. Szerintetek Orbán egy senki.
2. Naponta min. 20 db fikatopicot nyittok róla.
3. Ezekben a topicikban izzadságos munkával próbáljátok őt lejáratni.

Megoldás 1.: Ha ennyit foglalkoztok vele, akkor szerintetek mégis fontos Orbán, és a "senkizés" csak egy primitív lejáratási kisérlet. Ez szánalmas.

Megoldás 2.: Úgy gondoljátok, hogy Orbán valóban egy senki, de ti elég hülyék vagytok ahhoz, hogy egy általatok senkinek tartott egyénnel foglalkozzatok. Ez szintén szánalmas.

Probatbicol Creative Commons License 2002.09.15 0 0 155
Amiket felsorolsz, azok valós, de csak jogalkotási kérdések. Nem akarom leegyszerűsíteni, de egy tollvonással rendezhetők.

Társadalmi méretű ügyeket említs inkább, ne olyasmiket, ami egy mély lélekzetvétellel rendezhető. Mert ha ezeket a vadhajtásokat lenyesegeti egy tökös kormány (miért nem tette meg vajon OV?) - akkor a multi csomagol és elmegy? Egy frászt. Csak tökösnek kell lenni.

Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.15 0 0 154
Egy szépség versenyen Téged csak a bulldog elözne meg.
Szellőztess, bűdős vagy.
Előzmény: wizes (152)
rinpoce Creative Commons License 2002.09.15 0 0 153
Hnnna!

Megint csötörés van a topikban...

wizes Creative Commons License 2002.09.15 0 0 152
Tutira vettem: buta vagy!
wizes.
Előzmény: Törölt nick (150)
wizes Creative Commons License 2002.09.15 0 0 151
Te sem vagy széllel-bélelt!
Ki fizet!?
wizes.
Előzmény: László2000 (134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!