Nono! Csak 399!!! :-))
Na, megéri, vedd meg.
Ha esetleg Te is találsz a neten olyan oldalt, ahol a német haditechnikáról "ábrándoznak", akkor szólj! :-)
Abban van mindenféletervezett, vagy már meg is valósított fegyver. A szerző Kurt Rieder. A kedvencem a XXI-es tipusú U-boot (U-2540). Az akkori technikával észlelhetetlen volt!
Igen. Az a baj, hogy már azt sem érem el, aki beszélt azzal az emberrel, aki látta azta bizonyos oldalat a neten. Lehet, hogy ezt kerestem? Mindenesetre tetszik. Olvastad "Hitler titkos fegyverei" c. könyvet?
Olvastad az eredeti felvetésemet is? Én kerestem valami ehhez hasonlót. Ami képeket itt látok, azok nagyon tetszenek. Egyébként tényleg sok link nem vezet sehova... :-(
Nagyon jó?
Rákattintottam a középen látható WWII German Aircraft Projects List linkre ott egészen meg lehetett nézni 4 gyártónak a projectlistáját(vagyis többnyire csak a címüket) aztán a többi link mögött nincs oldal.
A főlapon két oldalt szürke háttérben látható linkek szintén nem vezetnek sehova!
Én az ilyen oldalt nem nevezném nagyon jónak:)
Persze, ha Neked tetszik akkor használd nyugodtan, ez csak az én személyes véleményem:)))
http://www.luft46.com/
WaseK!
Ezt a címet kaptam, le is írtam a (20)-ban. Azóta nagyon nem is kerestem, mert ez tetszik.
Nézdd meg az oldalt! Nagggyon jó!!!
Ezt a német inváziós dolgot megbeszéltük A 2. Világháború topicban, úgy 1600. hozzászólás tájékán.Még szépen ki is listáztam a dolgokat, hogy milyen erők álltak a két oldalon:)
Valóban várták a megszállást, az angolok, csak ugye a német flotta nem volt képes a partraszállást reálisan végrehajtani. A vízeken ugye a német flotta nem vehette fel a versenyt a Royal Navy-vel (mint említettem, eredetileg 44-45 környékére várták a "nagy" háborút a németek, akkora készültek volna el a Kriegsmarine igazán ütős hajói is).
A repterek és radarállomások elleni támadások abbahagyása Hitler ostobasága volt. Szerintem ha Hitler a taktikai és harctéri döntéseket a tábornokaira bízta volna, akkor talán a németek nyerik a háborút...
Csak bele kell gondolni, mi lett volna, ha hallgatnak Guderian, Rommel, Raeder vagy Galland szavára...
Az olajhiányal kapcsolatban: '42-ig nem voltak _igazán_ komoly gondjaik, de akkor sem dúskáltak éppenséggel. A német zsebcsatahajók pl. nem egy esetben félig feltankolva futottak ki portyázni...
Na végre egy felkészült ember!
Szerintem GB-nál ott szúrták el, hogy polgári célpontokat kezdtek el bombázni. Érdekes módon úgy 8-10éve többször elhangzott, hogy az angolok már beletörődtek a veszteségbe, és várták a német megszállást. Csak amikor Londont kezdték szórni az ipari létesítmények és repterek helyett, akkor keménykedtek meg. Na most ezt az értékelést újabban nem hallani...
Egy Moszkvában tanult ismerősöm mondta, hogy ők ott úgy tanulták, hogy '41-'42-ig nem volt olajhiány a németeknél. A problémák utána jelentkeztek.
A ritkább nyersanyagok valóban gondot jelentettek, és a fejlesztések is nagyon elhúzódtak.
Egyáltalán nem kellett volna az angolokat addig piszkálni, amíg egész Szovjetúnió nem az övék. Túl sok frontot nyitottak meg egyszerre, Dönitz meg nagyon elbízta magát. (Igaz, hogy a legényei megtettek mindent...)
Is-is. A németek annyira bíztak magukban, hogy úgy gondolták, hogy nem lehet olyan nehéz angliát megszállni - hisz Franciaországot is alig másfél hónap alatt elfoglalták.
Ugyanakkor nem hagyhatták, hogy a nyugati végeken valós veszély maradjon fent, ezért erölködtek annyira anglia ellen. Csakhogy a németek nem voltak felkészülve a II.VH-ra, sem harckocsik terén (a Francia hadjárat során alig néhány tucat Pz III.-suk volt, sebtében cserélték le pár hadosztály Pz I.-eseit és II.-esit cseh 35(t) illetve 38(t)-re), sem repülőgépek terén (nem volt igazán nagy hatótávolságú vadász- ill. bombázógépük), sem haditengerészet terén (sem a feleszini, sem a tengeralatjáró flotta nem volt igazán harcra kész, Dönitz eredetileg azt tervezte, hogy akkor fog az angol flottával szembeszálni, ha kész lesz a Bismarck, a Tripitz, és a két Graf Zeppelin-osztályú repülőgép-anyahajója...
I.: A németeknek már 1938-ban tiszta volt, hogy nyersanyaghiányban szenvednek. Udet, aki a fegyverkezési programért volt felelt, már akkor felhívta a náci vezetés figyelmét erre a sarkallatos problémára. A német repülőgépépitési programot pl. a kezdetektől gúzsba kötötte az aluminiumhiány. A nyersanyagproblémákba pedig bejátszott az olajhiny is. Már 1940-ben gőzerővel dolgoztak a szénből való olaj előállítására vonatkozó terveken.
II. Afrikába többek között azért is mentek, hogy a Bakui olajmezőkhöz eljussanak dél felől, Egyiptomon át. De mint tudjuk Rommel részben épp az üzemanyaghiány (és egyáltalán mindennemű utánpótláshiány) miatt nem tudott átvágni az angolokon...