Dési János Belpol. rovatvezőnek ment át a Népszavahoz, nem slapajnak. Van szerencsém őt ismerni jó néhány éve, és kifejezetten üdítő volt vele együttdolgozni, amikor még rendszeresen közöltünk közvélemény-kutatásokat a Népszavában. Ő azon kevés újságírók közé tartozik, akiknek nem kellett állandóan alapfogalmakat magyarázgatni, mert ért a szakmályához.
Volt szerencsém egyszer néhány napot eltöltenem külföldön úgy, hogy akkoriban gyakorlatilag vele voltam legtöbbet. Magánembernek udvarias, visszahúzódó, finom, visszafogott humorú, szereti az életet, még iszogatni is jókat lehet vele. Egyáltalán nem egy törtető, másokat legázoló valaki.
Bár - mint azóta kiderült - nagyon sok mindenben nem értek vele egyet, de én mindenképpen a jó és emberileg is tisztelhető újságírók közé sorolom.
1. Azért "maradt" ki, jólértesültkém, mert reggeli műsort vezet a Klub rádióban, és egyszerre két helyen tartózkodni még neki is fejtörést okozhat.
De azért tetszik, ahogy kreálod a nagyszabásű elméleteidet.
2. "kérdéseit gyakran olyan sajtóértesülésekre alapozta, amelyek alapját már rég megcáfolták." Ha mondanál erre egyetlen pici példát, megköszönném.
Pl. az, hogy ippeghogy nem tudta az objektivitás látszatát megőrizni, kérdéseit gyakran olyan sajtóértesülésekre alapozta, amelyek alapját már rég megcáfolták. Magyarán "séróból", felkészületlenül próbált politikust megfogni, oszt az meg nem jött be neki. No és persze főleg jobboldaliakra vadászott.
Egy bizonyos körnek ez a minta. De Gyárfásék már kezdik megtanulni, hogy ez nem elég.
Valaki mregkérdezte: Kicsoda Dési János?
Erre bemutatkozott egy csomó nick, akiknek a bemutatkozására pedig semmi szükség. Ismeri Őket mindenki nagyon jól. Ja, a kérdésre visszatérve, én nem tudnék mondani az illetőről semmi többet, mint ami látszik a TV képernyős megjelenésekből, a Népszavát sosem olvastam, a rádióját sem hallgatom.
haggyad má.
ez a mániája,hogy antiszemitizmust provokál,utána meg szalad árulkodni hogy tiltsanak le.
nem is kell válaszolni,sokkal jobban bosszantod vele.
Jó gyerek, ismerem vagy huszonöt éve. Van aki bírja, van aki nem. Van aki nyit róla fikatopikot, van aki nem. Van aki, élvezi és jön a fajsúlytalan fajos dumájával, van aki nem.
Dési a legtehetségesebb fiatal újságirók egyike, ez a topik is nyilván azért nyilt nagy hirtelen, mert most már böki valakiknek a szemét. Aztán jön a lezsidózás, lekomcsizás, és társaik.
"Minden magára valamit is adó napilapnál dolgoztam már. Most a Klubrádió mellett a Népszavánál, remélem még jó sokáig. Voltam már bérmikulás, és tudósítottam mindenféle parlamenti eseményről. Lelepleztem minisztereket és államtitkárokat, és írtam a mátyásföldi kultúrházban tartott szextáncversenyről. Fogtam kezet hivatalban lévő amerikai elnökkel (ez itt a dicsekvés helye) és aludtam el két pogácsa felett sajtótájékoztatón. Vettem gyerekkereskedőtől kisbabát és sokat foglalkoztam Wallenberg sorsával. Írtam vendéglő- és kocsmakritikákat Nagy Levin néven. Vitt el rendőr, beidéztek tanúnak, hallgatták már le a telefonomat és előfordult én is kifüleltem mások magánbeszélgetéseit. De ezek tulajdonképpen nem olyan fontosak. Mert a lényeg az, hogy el tudom-e találni, mi az, ami érdekelheti a közönséget, az olvasót, a hallgatót. Hát ezt próbálom meg itt is. Reggelente 7 és 9 között kiderül, milyen sikerrel."
Vagyis egy 0. Sok helyről kirúgták már, a Népszavánál megragadt. Asszem a Pest Megyei Mírlapnál mutációsként kezdte, de ott nem sok sót evett meg, hamar elzavarták nem sokkal a rencerváltás előtt. Tehetségtelennek tartották. Az is.