Hm. A jobboldal frakciófegyelmét látva ennek már nincs jelentősége. Még 170-180 fő megjelenésével is 30-40 fős szavazatkülönbséget produkált eddig a kormányoldal.
NOL 2002. szeptember 3. 21:09 Szerző: Zsebesi Zsolt
Az MDF-elnökség arra kéri Boros Imrét, hogy hagyja el a párt parlamenti frakcióját; a demokrata fórum vezető testülete keddi ülésének egyhangú döntését Herényi Károly szóvivő jelentette be sajtótájékoztatón, Budapesten."
Az mdf mindíg vonzotta magához a mocskokat ( várhelyi A., H béla stb) most boross et.rontott sokat az mdf megítélésén.
Azzal a különbséggel, hogy míg eddig exportálták a szart más jobboldalipártokba most ők kapták a mocskot.
Egészségükre!
Balsai István, az MDF parlamenti frakciójának vezetője a sajtótájékoztatót követően az MTI-nek hangsúlyozta: 1990 óta a demokrata fórum képviselőcsoportjához való tartozás - függetlenül attól, hogy valaki tagja-e a pártnak vagy más módon került a frakcióba - olyan elvárásokat jelent, amelyeknek minden körülmények között meg kell felelni.
Hozzátette, ezzel a kijelentésével egyáltalán nem kíván állást foglalni olyan ügyről, amelyikről nincs tudomása, azaz, hogy ki, milyen módon vett részt, illetve milyen kapcsolatban volt vagy nem volt az egykori titkosszolgálatokkal. Jelezte: Boros Imrének lehetősége van arra, hogy bizonyítsa az ellenkezőjét annak, ami múltjáról nyilvánosságra került.
A frakcióvezető hozzáfűzte: ez nem függ össze azzal, hogy Boros Imrének a képviselőcsoport tagjaként tett írásos nyilatkozatait hogyan ítélik meg.
Boros Imre az MTI-nek telefonon csak annyit mondott, hogy megdöbbentő az MDF országos elnökségének kérése. Hozzátette: a szerdai napon írásos nyilatkozatot juttat el az MTI-hez az ügyben.
Azért gonosz vagy. Megyót meg börtönbe zárnád? Én nem. ebben nem értünk egyet. De ha végre megbukik akkor fizesse ki a házába beépített értéket. Ezzel te is elégedett lennél ugye?
Budapest, 2002. szeptember 3., kedd (MTI) - A Magyar Demokrata Fórum országos elnöksége keddi ülésén egyhangú döntésével arra kérte fel Boros Imrét, hogy hagyja el az MDF képviselőcsoportját.
Ezt Herényi Károly szóvivő jelentette be az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón.
Herényi Károly az elnökség indokait ismertetve elmondta: Boros Imrének a frakció előtt írásban tett nyilatkozata és sajtónyilatkozatai között feloldhatatlannak tűnő ellentmondások vannak.
Újságírói kérdésre válaszolva Herényi Károly kijelentette: ha Boros Imre nem mond le, akkor ügyében a lakitelki kétnapos frakcióülésen döntenek.
Én eddig azt mondtam, hogy Boros menjen el. De Nógrádi ügy után azt mondom semmit sem ér Mécsék jelentése. Ezek a faszik azt sem tudják mi a különbség tettes és áldozat között. Képesek lennének megtartani a náci szenvedések napját Auswitzban. Én eddig sem taksáltam sokra a másik oldal teljesítményét de fogalémam sincs hányas IQ kell ahhoz hogy ekkorát tévedjenek és ezt nyilvánosságra is hozzák.
Régi a hozzászólás, azért idemásolom: "Felhívnám a figyelmet az évszámra: 1989 !
Úgy tűnik, ez jelentős dátum az erkölcs felkent jobboldali papjai között. Ne felejtsük: az européer ex-külügyminiszter úr is ebben az évben lépett be a pártállam állampártjába.
Hiába na, nagy látnokok ha találkoznak..."
Apámnak volt egy kollégája aki '44 végén belépett a nyilas pártba, az igazoló bizottság ezt a lépését nem honorálta, aztán '47-ben megtakarított pénzecskéjén (már forint volt akkoriban!) vett egy nagyobb bérházat mintegy 20-25 lakással, majd amikor ezt államosították akkor vett egy jó nagy autószerelő műhelyt sok alkalmazottal. Hiába no,! Nem élt hiába az öreg, vannak utódai. Most vajon merre helyezkedne?
Notabene: 1990. áprilisában javasoltam Antallnak a politikus-képzés német modelljének átvételét (egy párt - egy alapítvány - egy műhely, normatív költségvetési finanszírozással). Nem fogadta el, mondván, ne csináljunk újabb marxista egyetemhez hasonló intézményeket. Akkor tehát nem is jöttek létre ilyen intézmények, mindössze a német alapítványokkal alakult ki együttműködés, amelyek azonban nem iskolák voltak, hanem ad hoc konferenciasorozatok, szereplési lehetőséget kínálva az aktuális "elitnek".
Később kialakultak alapítványi műhelyek, fő céljuk azonban - a tartalmatlan kvázi szabás-varrás tanfolyamok mellett - a pártfinanszírozás lett. Így aztán vakvágányra is futott az egész. A professzionális képzést pl. Lezsák alapítványa sem tudta megoldani.
A legjobb példa: az MDF hajdan rendkívül erős szakértői kollégiumainak erodálása.
Egyetértek, de ez az úgynevezett személyzeti munka kimerült abban, hogy mindig csak a meglévőből, a rendelkezésre állókból, illetve pontosabb így fogalmazni a megmaradtakból kerültek kiválasztásra az újak.
Megcsavarva az egész azzal, hogy olyanoknak kellett elmenni - és most nem Csurkáékra gondolok -, akiknek valamilyen ok miatt véleménykülönbsége volt az éppen regnáló vezetéssel, vagy akik légüres térbe keveredtek mert egyes pártvezetők véleményét, nyilatkozatát, akcióját, szövetségkeresését elfogadhatatlannak tartották.
Rendkívül nehéz előállni egy konszenzusos magatartással, vagy azzal az igénnyel hogy valamilyen nyilvánvaló szamárságot jó lenne visszavonni vagy legalább beszélni róla.
Arról nem is szólva, hogy a csendben kvázi szürke eminenciásként dolgozókra előbb-utóbb felesleges rosszként kezdenek el tekintgetni és bár tudják mit csinálnak, mik a nézeteik mégis elkezdenek különböző kombinációkat találgatni. A levegő így nagyon fojtogató tud lenni.
Csak meg kell nézni egyébként kik állnak az élre és magyaráznak a jövőről államférfiúi hevülettel, postamesterek, plakátragasztók, kampánylegények, akcióhuszárok.
Az egyik legnagyobb hibának azt tartom, hogy nem ismerték fel a politikust úgyanúgy ki kell képezni, mint bármilyen más szakma képiselőjét.
Ezt én még az 1990-s választások körül kezdeményeztem, de csak újabb pártiskolák születtek.
Nem vették komolyan a társadalmi szervezeteket, pedig meggyőződésem, hogy ezekben kellett volna a közösségért dolgozni tudó és az emberekre hatni képes politikuspalántákat keresgélni.
Most elindult valami hasonló a polgári körök gondolatával, de ahogy ezt a FIDESZ kommunikálja teljesen hiteltelenné teszi az egészet
Oda jutottunk, hogy a politika 12 év alatt rengeteg értékes embert felzabált mindegyik táborban, meg kell nézni a megmaradottakat, mint egy vert sereg, vezetők és cél nélkül - vezért szándékosan nem írtam -. És ez is mindegyik oldalra igaz.
Üdvözült tekintetű képviselők rohangálnak fel-alá a nem is tudom minek az érdekében és közben előszeretettel neveztetik politikusnak magukat.
A jobb érzékelhetőség kedvéért én két féle megnevezéssel illetem őket - politikus és politikai szereplő -. Szeretnék is egy listát összeállítani a két csoportról. A politikai szereplők listája viszonylag egyszerűen elkészíthető, de a magyarországi politikusok névsorát megcsinálni kegyetlenül nehéz, hát még az államférfiakét.
az persze egy kultúrált, intelligens, hogy is mondjam... feltételezés ( persze nem pletyka ) volt, hogy megyó rákos, és csak a választást akarták vele megnyerni, után jön a kovács. még szerencse, hogy ti ilyen böcsületes lovagok vagytok...
Annyit hallottam, hogy Rozika genetikailag csak félig tartozik a családhoz (postás helyett testőr - ez már az igazi elit). Ez a "sejteltérés" idegi megpróbáltatás elé állította a családfőt, és orvosi kezelésre szorult.
Má' reggel be akartam írni, hogy tényleg csak 3-at.
Magyarúl nem tud!
Ba-ban, be-ben cserék szavak ejtése, stb.
Azé' ment bankárnak, mert ott cámokat kell leírni?
Tényleg: hogy ír? (skót?)
wizes.
Hát, elég nehéz abbahagynom a röhögést a Boros kereszttűz után. A legjobb az volt, hogy azért tanult meg 3 nyelvet, hogy kibabráljon a komcsikkal. Hahahahahahahahaah!