hehe, gondoltam, hogy a "méretes" jelzőbe belekötsz majd...
szal azér méretes, mert 10%-kal többet vártatok a szociknál, aztán fordítva sült el a dolog. mert ha tudod, hogy valami gáz lesz, akkor felkészülsz rá.
ti pedig fölényes győzelmet vártatok és vékony bukás lett belőle...
tudod:
ha a fradi kikapna a manchestertől, akkor nem viselné meg a fiúkat. de ha a dunaszekcső csapata veri meg őket, akkor az sokkal kellemetlenebb :D
ja, voltam nyaralni, de csak 3 napot.
megyek majd aug. végén is, de talán a hónap közepén is. majd meglátjuk :P
Mindenesetre még a nagyvadakról is véges mennyiségű bőrt lehet lehúzni. Szerintem Kende kissé mohó lett. Az a baj, hogy az első könyv is csak össze van hányva, öles szerkesztési hibákkal, láccik rajta, hogy sietett nagyon.
A második könyv meg kicsit túlzás, hagyná más élni és "alkotni" Vitykát iciri-picirit, oszt meg lehetne írni a következőt is.
és ha az azelőtti 4 évben is itt éltél volna elfogulatlanul, akkor aszt is fel tudnád fogni, hogy az ország 49%-a miért választja a kisszart, a nagyszar helyett....
kár, hogy valóban 51% azon emberek aránya ebben az országban, akik csak 4 évre tudnak/akarnak visszaemlékezni...
Az az érdekes,hogy Kende teszem azt HOrnról nem írt könyvet,pedig két évig Horn közeli munkatársa,tanácsadója volt.E tevékenységéről,a Halott újságíró nem hazudik cimű könyvben lehet olvasni.
Miféle méretes zakó? Wan egy minimális baloldali többség a Parlamentben, Te meg úgy wered magad, mintha kétharamdotok lenne. Tényleg, nem mész nyaralni? Wagy egész nyárra internet-közeli pártfeladatot kaptál?
Azért mert valaki leír egy igaz állítást, attól még a másik állítását is bizonyítania kell.
Én is tudom, hogy vannak szar orvosok: de nem írhatok könyvet arról, hogy minden orvos szar.
Egyébként nem olyan régen vesztett egy pert egy orvossal szemben.
Nagyopn jól bevált dolog, hogy egy könnyen ellenőrizhető semleges tény mellé odahelyeznek valami elhitetendő nem bizonyított véleményt. A felületes befogadó a tény triviális volta miatt könnyedén elfogadja a mellékmondat hazugságát is igazságnak.
Kende főként ezzel operál, nagyban. (Annyira nagyban, hogy már az ellenőrizhető tényekre sem fordít gondot.)
Sok ténybeli igazság van a könyvében, mármint a Mik vagytok ti, Istenek címűben, mely az orvosokról szól.
Ebben akönyvben ír egy nőgyógyászról, akinek sorozatos műhibái miatt végül is távozni kell mindenhonnan. Az illetőt még hallgató koróból ismerem, és évfolyamtársai már akkor megjósolták, hogy több temetőt fog megtölteni. Az apja egyébként prof., volt.
"De hagyd meg a független, egyik oldalra sem elkötelezett ember törékeny szabaságát, hogy egyik oldalt se istenítse, a másik oldalt se írja le véglegesen." Gondolom, te is egyik élő példája vagy a "független, egyik oldalra sem elkötelezett" embereknek. :)
Akkor már csak azt nem értem, miért akarsz itt másokat befolyásolni a véleményeddel, miért nem hagyod meg a törékeny szabadságu(n)kat?!
"A FIDESZ-ről csak azért nem fog olyan sok dolog kiderülni utólag, mert nem volt erre elég idejük." Meglepő állítás! Szédülök a súlya alatt!
Eddig arról papoltatok, hogy loptak, csaltak, raboltak. Ezt pillanatok műve volna bizonyítani, ha már annyit és annyira vitték a fijjúk!
Most visszatáncoltok, ha látjátok, hogy semmi???
Tisztességes kis eljárás volt ez részetekről elejétől végig!
ez az, csináljátok...
nem ám önvizsgálat, hogy talán valamit elb*sztatok, hanem az a gonosz kende megbuktatta szeretett vezéreteket...
egyébként azért vagytok már röhejesek, mert ugye meggyőződéssel állítjátok, hogy csalás(ok) volt(ak) a választásokon. aztán a vereségről a ballibsi médiatrágyadomb tehet.
döntsétek már el végre, hogy miért sikerült összeszedni ezt a méretes zakót?
az meg sem fordul a kicsi fejecskétekben, hogy talán ti nyomtatok el valamit?! :P
az ott leírtak, bármennyire is fájnak sokaknak, nagyrészt igazak. Óvatos vagy: nem azt mondod, igazak, hanem csak nagyrészt.
Ezt azt is jelenti, hogy vannak benne hazugságok is. Jól gondolom?
Most már csak az a kérdés, hogy hazugságok és igazságok aránya mekkora mennyiségben és minőségben. (Esteleg egy kis igazsággal szemben áll egy nagy hazugság?)
Ha szerinted nagyrészt igazak, akkor idéznél kettő darab olyan tényt, ami egyértelműen igaz (nem részigazság, nem ferdítés, nem tévedés, hanem a maga valójában igaz), és éppen ez az igazság ami fáj sokaknak?
Csak a második olvasásra kezdtem derülni ezen a "fárszt derül ki" kifakadáson. Ez sok mindent elárul. Ez kicsit úgy hangzik, mintha azt mondanád, hogy "a francba is, engem nem érdekelnek a tények".
Félre ne értsd, a világért sem állítom, hogy nekem van igazam veled szemben; ez csak a meggyőződősem, de attól még neked lehet más véleményed. Sőt, én még azt is elfogadom, hogy kiderült, neked volt igazad. De a jövőt egyikünk se látja, és bizony akár az is kiderülhet, hogy frász ide, frász oda, de mégis kiderül még egy rakás dolog; úgy értem, az eddigieken felül is.
Ráadásul a jövő a múltban gyökerezik - micsoda közhely, igaz?! -, és aki elfogulatlanul szemlélte a pillanatonként múltba forduló jelent, annak azért lehetnek elképzelései a jövőről.
Meglátjuk, barátom, meglátjuk. Bárcsak neked lenne igazad.
Az a baj, hogy aki elfogult, bármelyik irányban, az mindig mindent sarkítva fejez ki. Itt éltünk, te is, én is, mások is négy évig, láttuk, hallottuk, tapasztaltuk. Neked tetszett, te inkább nem hiszed el: tessék, a te dolgod. De hagyd meg a független, egyik oldalra sem elkötelezett ember törékeny szabaságát, hogy egyik oldalt se istenítse, a másik oldalt se írja le véglegesen. A dolgok bonyolultabbak ennél, és állandóan változnak. A FIDESZ-ről csak azért nem fog olyan sok dolog kiderülni utólag, mert nem volt erre elég idejük. De ettől még a másik oldal nem lesz automatikusan makulátlanná. Hagyjuk a túlzásokat.
Frászt derült ki bármi is... Még a gerincesebb baloldali újságírók is megírták, hogy a könyw egy utolsó, útszéli rágalomgyűjtemény.
Persze ez tök mindegy, elfogyott pár tízezer példányban, a nép betette a Kiskegyed, meg a Tesco Cola mellé a kosárba a bewásárlóközpontban, aztán szörnyűlködött ezen a Wiktor gyereken, s meggyugodwa gondolt arra, hogy bezzeg a Péter, az ám az úriember...
>BM-es zsargonnal "legendák" találhatók.
Az más, illetve szűkebb, speciálisabb jelentéssel ez; gyakorlatilag az illegális ügynökök
számára kreált, ellenőrizhető tényeken alapuló ál-élettörténetet nevezik így. Rosszul
használtad, ha a könyv legenda - Viktorka kém.
Csak csendesen megjegyezném: az első könyv megjelenése óta kiderült, hogy az ott leírtak, bármennyire is fájnak sokaknak, nagyrészt igazak. Ez a nagyrészt időközben egyre nagyobb résszé válik.
Van egy nagyon szerény jóslatom: pár év múlva a Kende-könyv kapcsán azon fogunk vitázni, hogy ez a Kende gyerek milyen naív volt, és hogy mennyi kézenfekvő, nyilvánvaló dolgot nem vett észre és nem írt meg. Vagy nem mert megírni.
A valóságszerintem rácáfol majd a könyvre. Úgy értem, még jobban.
Én olvastam mindkettőt.A tartalmától erltekintve a véleményem:Debreczeni tud irni,Kende nem.Elég elovasni az idióta fűlszöveget a könyv hátulján arról hogy ki kinek a tudatalattija.Az egész stilus siralmas.A tartalom meg nem ide tartozik,
Nofene. Mi lesz a címe? Viktor, a loser?
Egyébként érdemes együtt olovasni Debreczenivel
(legutóbb dicsérte Pünkösti a Népszabadságban). Nagyjából ugyanazokat írják, csak Debreczeni szerint mindez derék dolog volt.
A fél-össznépi apakomplexus húzódhat meg, valóban, a háttérben. Ezt valamelyik mélypszichopatológus meg tudná mondani. Sokan vágynak a "kemény kéz" irányítására, sokkal kényelmesebb, mint a szabadság.
Vegre meg1 balos konyv balosoknak!
Gondolom most nem az mszp gyulesen,hanem a parlamentben fogjak ingy'e osztogatni!
Kereslet aze' van ra,mert az iro ,olvaso es a tartalom 1 szinten van!
Az szdsz azt propagalja,hogy az embereket az eletre kell nevelni!Ezert kell az iskolakban csokkenteni az orak szamat!Szerintem az a reteg mar kialakult,akikre ok alapozzak a jovot!
Jo olvasast, oszt irany valasztani!