Keresés

Részletes keresés

Yreg Creative Commons License 2008.11.16 0 0 3375
Most a véletlen kis s betűn akadtál fent a Hound szón vagy csak nem ismered az első magyar kiadást, ami az eredeti angol kötet alapján készült A vád tanúja címmel? :)
Előzmény: Taira (3374)
Taira Creative Commons License 2008.11.16 0 0 3374
És a Hounds of Death mitől A vád tanúja? :-)
Előzmény: rabótnyik (3373)
rabótnyik Creative Commons License 2008.11.16 0 0 3373
Jesper Olsen:És ne feledd az angliai "A vád tanúja" kötetet ( Hounds os Death), mert amit az Európa kiadott, az egy amerikai válogatáskötet.
Micimalacka Creative Commons License 2008.11.14 0 0 3372

Az egyetlen, amit képtelen voltam végigolvasni.

És sziasztok, elég rég olvasok errefele:-)

Előzmény: Taira (3369)
Maazs Creative Commons License 2008.11.13 0 0 3371
Szerintem a Barna ruhás férfi is elég gyenge eresztés volt. De tulajdonképpen nincs olyan író, legalábbis szerintem, aki minden könyvét zseniálisra tudja elkészíteni. Ha az arányokat nézzük, ennyi megjelent regényből ha van is egy-egy gyengébb, ettől AC az egyik legnagyszerűbb, legzseniálisabb krimiíró volt. 
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.13 0 0 3370

Nekem Az Elefántok nem felejtenek is elég zavaros volt. Ezt a kettőt egyébként már majdnem nyolcvan évesen írta, nem csoda, hogy nem lettek olyanok, mint az előbbiek.

Egyébként nekem azok a könyvei sem a kedvenceim, ahol a gyilkosság és krimi szál csak mintegy mellékesen vannak jelen, és a könyv nagy részét a szereplők lelki vergődései teszik ki, mint pl. az Alibi, vagy a Hétvégi gyilkosság. Azokról az írója ismerete nélkül is látszik, hogy nő tollából születtek. (Ezt persze nem pejoratíve értem.)

Előzmény: Taira (3369)
Taira Creative Commons License 2008.11.13 0 0 3369
NINCS A sors kapujánál borzalmasabbja. :-)
Előzmény: Maazs (3367)
fűzfavirág Creative Commons License 2008.11.12 0 0 3368
És hány rosszabb van, mint a Kék vonat... de ebbe talán ne menjünk bele.
Akkor inkább azt mondom, SZERINTEM nem vesztettél sokat. Noha a hatvanas évek Londonja egy hetvenes írónő szemével érdekes benne.
Előzmény: Maazs (3367)
Maazs Creative Commons License 2008.11.12 0 0 3367
Szerintem sem olyan rossz. Van ennél gyengébb is. Például a Titokzatos kék vonat. Ha jól tudom AC is ezt a könyvét szerette legkevésbé.
Arrak Creative Commons License 2008.11.12 0 0 3366
Nem olyan rossz könyv azért az:).
fűzfavirág Creative Commons License 2008.11.12 0 0 3365
Előbb-utóbb megjelenik majd, ahogy az Európa kiadásait nézem. Amúgy valóban harmatos krimi. Öreg volt már Christie, mikor írta. Sokat nem vesztettél.
Előzmény: Törölt nick (3364)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.12 0 0 3364

Nem tudja valaki, hogy a Harmadik lány című regényt tervezik még kiadni? Az az egyetlen krimije Christie-nek, amit nem olvastam még, és eddig csak egyszer jelent meg, de az a kiadás sincs meg sehol, könyvtárban sem találtam. Miért hanyagolják ennyire, talán gyenge lett a többihez képest?

Jesper Olsen Creative Commons License 2008.11.12 0 0 3363
Lehet, hogy tisztábban látunk ennek az összesítésnek a segítségével. Milyen művek (újra)kiadása várható még.

Ha valaki hibát észlel benne, kérem jelezze!

ÖSSZESÍTÉS AGATHA CHRISTIE MŰVEINEK MAGYAR KIADÁSAIRÓL

I. Krimik és novelláskötetek:

Az Európa Kiadó "új köntösben" (esetenként új fordításban) kiadta:

A Bertram Szálló; A titokzatos stylesi eset; A vád tanúja (novellák); Az ABC-gyilkosságok; Az Ackroyd-gyilkosság; Az alibi; Cipruskoporsó; Egy marék rozs; Éjféltájt; És eljő a halál...; Gyilkolni könnyű; Gyilkosság a diákszállóban; Gyilkosság a paplakban; Gyilkosság az Orient Expresszen; Gyilkosság Mezopotámiában; Halál a Níluson; Három vak egér; Hercules munkái (novellák); Holttest a könyvtárszobában; Lord Edgware meghal; Macska a galambok között; Nem csalás, nem ámítás; Nemezis; Nyaraló gyilkosok; Nyílt kártyákkal; Órák; Öt kismalac; Paddington 16.50; Poirot első esetei (novellák); Poirot nyomoz (novellák); Pókháló; Rejtély az Antillákon; Szunnyadó gyilkosság; Találkozás a halállal; Temetni veszélyes; Tíz kicsi néger; Tragédia három felvonásban

37 kötet

Az Európa Kiadó 2009-es tervei között szerepel:

A fogorvos széke; Bűbájos gyilkosok; Ferde ház; Függöny

4 kötet

Az Aquila Kiadó adta ki:

A hét számlap rejtélye; A karácsonyi puding (novellák); A kristálytükör meghasadt; A kutya se látta; A titokzatos Kék Vonat; A váratlan vendég; Az álmok háza (novellák); Feketekávé; Gloriett a hullának; Gyilkosság a csendes házban (novellák); Gyilkosság meghirdetve; Gyilkosság méretre (novellák); Gyöngyöző cián; Hétvégi gyilkosság; Miért nem szóltak Evansnak?; Mrs. McGinty halott; N vagy M; Poirot karácsonya; Tizenhárom rejtély (novellák); Zátonyok közt

20 kötet

Maradék (főként a HungaLibri által kiadott művek):

"Balhüvelykem bizsereg..."; A barna ruhás férfi; A frankfurti utas; A láthatatlan kéz; A Listerdale-rejtély (novellák); A Pollensa-öböl (novellák); A Sittaford-rejtély; A sors kapuja; A titkos ellenfél; A titokzatos Mr. Quin (novellák); A titokzatos Négyes; Az elefántok nem felejtenek; Az ijedt szemű lány; Bagdadba jöttek; Ellopott gyilkosság; Halál a felhők fölött; Harmadik lány; Ház a világ végén; Királyok és kalandorok; No. 16 (novellák); Parker Pyne nyomoz (novellák); Úti célja ismeretlen; Végtelen éjszaka

23 kötet

II. Egyéb művek:

A Partvonal Kiadónál jelentek meg:

Az óriás kenyere

Befejezetlen képmás

Távol telt tőled tavaszom

A rózsa és a tiszafa

A lányom csak a lányom

Az élet súlya

Így éltünk Mezopotámiában (Partvonal Kiadó)

Önéletrajz – magyarul Életem címmel jelent meg (Partvonal Kiadó)

Christianus-OMC kiadónál jelent meg:

Csillag Betlehem felett (versek és mesék)

Róla vagy vele kapcsolatosan kiadott könyvek:

Osvát Katalin: A krimi királynője

Hadnagy Gábor - Molnár Gabriella: Agatha Christie krimikalauz

Bunson, Matthew: Agatha Christie világa

III. Még nem jelent meg magyarul:

Az álmok útja (verseskötet)

Akhnaton (történelmi dráma)

Egérfogó (színpadi mű)

Hármasszabály (3 egyfelvonásos)

Ítélet (színpadi mű)

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.07 0 0 3362

Üdvözletem!

Hála Istennek-illetve az illetékeseknek:-) gőzerővel folytatódnak az A.C könyveiböl készült filmalkotások:

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=63682

Én személy szerint ennek csak örülni tudok mert bár ezek az új-az utóbbi években készült filmek nem igazán hasonlítanak A.C könyveire...dehát egyrészt a film az film-míg a köny az könyv másrészt pedig végülis az a lényeg hogy az írónő által létrehozott"krimivonal"ne menjen feledésbe hanem megállás nélkül folytatódjon.

Magyarán a rajongók ellegyenek látva egyrészt az A.C könyvekkel másrészt az A.C filmekkel.

Na és persze ott van még(illetve lenne...)az internet is(A.C honlap)dehát ez már lerágott csont...

Egyébként A.C úgymond világa(békebeli kisváros...stb.)manapság leginkább a Hallmarkon"futó"Foyle háborúja című sorozatban érhető tetten.

A Foyle háborúja úgy tipikus A.C stílusú(érzetű)hogy nem is A.c írta.

Kitünő sorozat!

Ma lesz a harmadik rész(ism:Vasárnap).

Arrak Creative Commons License 2008.11.04 0 0 3361
Én sem értem.
Ráadásul pár hónapja erősítették meg, hogy egyelőre nem tervezik kiadni.
Előzmény: Jesper Olsen (3358)
nagysolyi Creative Commons License 2008.11.04 0 0 3360
Nekem nagyon tetszett. Alig bírtam letenni. Igazán szórakoztató, pihentető olvasmány volt. :)
Előzmény: MiJu (3359)
MiJu Creative Commons License 2008.11.03 0 0 3359
Nem ért meglepetés a Pókhálóval, épp olyan gyenge, mint a Feketekávé és a Váratlan vendég, végtelenül unalmas, alig bírtam végigolvasni, csak Agatha iránti tiszteletből küzdöttem meg vele.Nem lett volna szabad Osborne-t odaengedni!
Előzmény: Törölt nick (3347)
Jesper Olsen Creative Commons License 2008.11.03 0 0 3358
Mit szóltok hozzá: az Európa Kiadó honlapján olvasható, hogy januárban megjelenik a Függöny. - Ez már a vég? (Korábban arról volt szó, hogy csak akkor jelenik meg, ha már mindegyik korábbi mű megjelent.)
fluber Creative Commons License 2008.10.27 0 0 3357
Meg is jelent. :)
Előzmény: Törölt nick (3356)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.25 0 0 3356
Agatha Christie-től ebben a hónapban jelenik meg a Gyilkolni könnyű című krimi az Európa gondozásában. Korábban ez a mű A gyűlölet őrültje címmel jelent meg a 90-es években. Érdemes megvenni!
Taira Creative Commons License 2008.10.21 0 0 3355
Az angolban a közismert scone szerepel. :-)
Előzmény: fimre1975 (3354)
fimre1975 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 3354
Sziasztok! A Bertram szálló című krimiben egy fenséges vajassütemény is megjelenik, nem tud valaki receptet hozzá? Nem a hagyományos "butter cake", ebből szó szerint csorog a vaj!
Jesper Olsen Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3353
Ezen a héten (péntekig) az Alexandránál 40%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg az Európa Kiadó könyvei, köztük az Agatha Christie által írtak is!
nagysolyi Creative Commons License 2008.10.09 0 0 3352
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.05 0 0 3351
Az ÉLETEM-et tényleg lehetett volna keménykötésben... :(((
Bmatyas_81 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 3350
Csak a Partvonal kiadó újra átszokhatna a kemény kötésre...
Előzmény: Törölt nick (3344)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3349
Te kis kötekedő! De azért köszi a helyesbítést! :)
Előzmény: Yreg (3348)
Yreg Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3348
De a nevében még mindig nincs 'u' betű. :)
Előzmény: Törölt nick (3347)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3347
Megjelent a Pókháló című mű, melyet Charles Osbourne írt meg Agatha színdarabjából...
MiJu Creative Commons License 2008.10.01 0 0 3346

Az Éjféltájt egészen jól sikerült, Az alibi is emlékeztetett a könyvre, bár miss Marple teljesen feleslegesen lábatlankodott ott, de a Nemezis nagyon gyenge volt, Agatha forog a sírjában!

Azért kiváncsi lennék, a 10 kicsi négerben milyen szerepet találnának ki Jane néninek!

Előzmény: Törölt nick (3336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!