Keresés

Részletes keresés

Nesoka Creative Commons License 2007.07.02 0 0 108
Totopad, az hogy eddig még nem volt problémád semmit nem jelent:) Attól még fürödhettél pisis vízben:)) Csak arról van szó, amit az ember megtehet, hát tegye meg:)
Robogóval nem sokra mész Évián, rettentő hegyes-völgyes és óriási a sziget. Ha jól tudom nem is lehet bérelni, de nem vagyok benne biztos.
Előzmény: totopad (107)
totopad Creative Commons License 2007.07.02 0 0 107
Nyílván egész héten nem fogunk tudni autót bérelni, de amikor tehetjük, úgy is az elhagyatott partokat választjuk, amúgy idáig még nem volt problémám a városi strandokkal Görögországban, pedíg már voltam pár helyen. Tényleg, már akartam kérdezni, robogóbérlésre van lehetőség a közelben, vagy csak autót lehet?
Nesoka Creative Commons License 2007.07.01 0 0 106
Totopad, hacsak tehetitek NE fürödjetek a falun belül tengerben. Minél messzibb annál jobb, mert annál tisztább. Az, hogy nem látszik benne semmi, nem azt jelenti, hogy a falu szennyéből nem szivárog bele semmi. Ez minden falura vonatkozik, nemcsak A.G.-ra.
Előzmény: totopad (105)
totopad Creative Commons License 2007.07.01 0 0 105
Köszi a sok infót meg a képeket! Kicsit megilyedtem, mert elsőre azt hittem, hogy csak Agios Georgios-on kívűl lehet fürdeni a tengerben, de ezek szerint nem! Bár mondjuk, mi a Papas-ba megyünk, de gondolom ott is hasonló a part! Szúnyogírtót viszünk mindenképp, megmaradt tavalyról :D! Amúgy már kezdem számolni visszafelé a napokat, már csak 22! :D
Előzmény: Nesoka (103)
Nesoka Creative Commons License 2007.07.01 0 0 104
Hid
Ez meg Chalkidát a szárazfölddel összekötő híd. Az új híd, nem a régi, mely az irányát változtató tenger fölött van.
Nesoka Creative Commons License 2007.07.01 0 0 103
Part

Ez meg part bent a faluban, ha jól emlékszem az Antonisék előtt.
Nesoka Creative Commons License 2007.07.01 0 0 102
Kanyar

Ez a Gialtra-i kanyarulata a szigetnek, gyönyörű kis öböl, szemben egészen közelinek tűnik Edipszó. Edipszú és Agios Jorgos egy jó kis óra út kocsival, kényelmes tempóban.
Nesoka Creative Commons License 2007.07.01 0 0 101
Szia!
Agios Jorgos kicsit messze van a látnivalóktól. Arrafele nincs igazán semmi érdekes, csak szép tenger, kis öblök, falucskák, és a Med Club szuper homokos strandja. Érdemes megnézni Edipszó városát, ez egy meleg termálforrásokban bővelkedő város, már az ókorban is ismerték. Itt nagyszámú idős emberrel lehet találkozni, ilyenkor mindenki igyekszik az éves karbantartást elvégezni:) Edipszóhoz közel van Istiaia (ejtsd: Isztiéa), ez tk. kereskedelmi központ, itt vannak a sziget északi része orvosainak a 90%-a, valamint a nagyobb szuper marketek LIDL, Galaxias, stb., bankok és egyéb közintézmények. Mellette a Kanatadika nevű szép, hosszú, durva homokos strand, kellemes kis tavernákkal a parton. Pefki uo. tengerparttal rendelkezik mint a Kanatadika, így vagy egyikre, vagy másikra nézzetek el. Gyönyörű finom homokos strand Ellinika, egy picuri kis szigettel elérhető távolságban, itt viszont a part kevés, nem hosszú, ezért ált. sokan vannak. Pszaropouli, Ahladi, Agali egyforma jellegű strandok, az első kettő vadabb, szelesebb, sztem. Agalit érdemesebb megnézni. Mantoudi mellett van Kria Vrisi, homokos, de vad vízű strand eszement csodálatos sziklákkal, itt volt az ókori Kirinthos városa. Mantoudiban és Istiaiabn hetente egyszer piac is szokott lenni, ha lementek Mantoudiig, akkor csütörtökön menjetek piacot is bámulni. Limni egy festői kisváros, esti nyüzsivel, építészeti stílusa hasonlít a Kikládokéra, azoknak szegényebb rokona. Rovies és Ilia kellemes vacsorázó helyek, remek kis halas tavernákkal, esti nyüzsivel. Rovies és Agia Anna között a hegyen van a Szent Dávid kolostor és a Drimonas természeti park, télen vízeséssel, most minden ki van száradva. A kolostorban szerzetesek laknak, gyönyörű kis udvara van, a vendégeket kávéval és lukumadesz-el várják:) Jó hely még Istiai-tól 12 km-re a hegyekben a Kamatriades, egy kis extrém sport központ lovakkal, kis erdőt járó négykerekűekkel.
Mindezekrők sok kép van itt
http://www.eviagreece.com
Halkida a főváros, mellette van eretria, fontos város az ókorban, és egészen szép nagy romkerttel, érdemes megnézni. A sziget déli része száraz, kopár, a sziget nagy hegyeinek legnagyobbjával, az OHI-val, amin a dragon házak érdekesek, de ilyen melegben nem ajánlom a hegymászást. Kimiből át lehet hajózni Szkyros-ra, északon Pefkiből minden szombat vasárnap reggel fél 10-kor fejenként 20 euróért Szkiathosz szigetére.
Szervezett túrákat szerveznek Edipszóból turistairodák mindenfele, de a fent említett honlaposok is szerveznek fakultatív kirándulásokat magyaroknak. Ja a déli részen a legszebb rész a Karisztoszi, de ez már tényleg k!%/a messze van onnan ahová mentek. Mantoudi és Halkida között ugyanis van egy jó órás eszement kanyargós, hegyes út.

Szóval: jó nyaralást nektek!:)
Előzmény: totopad (99)
betadin3 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 100
Szúnyogriasztót mindenképpen vigyetek, mert tavaly is elég sok szúnyog volt. Bogarakkal nem találkoztunk az apartmanokban.
A Papusban találkoztunk pici rózsaszín gyíkkal, de csak kint a kertben és a ház külső falán sütkérezett a napon. A kertben voltak még ciripelő kabócák, de ők is csak a kertben.
Tavaly a második héten az Antonis II-ben voltunk, ott szúnyogon kívül más állat nem volt. Az apartmanokkal kapcsolatban ne számítsatok egy 5*-os szállodára, de célnak megfelelnek, legalábbis nekük.
A szigeten sokkal több látnivaló nincs a közelben, mint amit már leírtam (Edipsos). Kb 150-200 km-rel lejjebb Halkida még érdekes, az a fővárosa a szigetnek. Ott a hídnál fordul meg időnként a tenger és folyik ellenkező irányba. A monda szerint Archimedes próbálta megfejteni a jelenséget, de addig bámulta a tengert, míg a végén belefulladt.
Kint a szárazföldön több a látnivaló és viszonylag közel vannak. (Delfi, Athén, Korintosz).
Melyik apartmanban lesztek?
Előzmény: totopad (99)
totopad Creative Commons License 2007.07.01 0 0 99
Készüljünk valami extrával amúgy? Szúnyogok,  bogarak? Bár tavaly Lefkadán is beharangozták, mégse volt egy szem se! :D Tényleg, írhatnátok pár dolgot, hogy a városokon kívűl még mit érdemes megnézni a szigeten!
Nesoka Creative Commons License 2007.07.01 0 0 98
Pili, észak Évia
Pili
betadin3 Creative Commons License 2007.06.28 0 0 97
Igérem az utolsó, de ezt akartam legelőször feltenni!

Evia - Agios Georgios
Előzmény: totopad (96)
totopad Creative Commons License 2007.06.27 0 0 96
Köszi! Jók a képek!
betadin3 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 95
Utsó!

Agios Georgios központja!

Agios Georgios
Előzmény: betadin3 (94)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 94
Még két képet felteszek. Az első a halászok reggeli tevékenységét mutatja. Este indulnak kirakni a hálókat, majd reggel (hajnalban) érkeznek vissza a kikötőbe. Kikötés után rendbe teszik a hálókat.

Karbantartás
Előzmény: betadin3 (93)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 93
A falutól kb. 5 km Edipsos felé, a francia üdülő után közvetlenül, egy földúton kell lemenni a partra! Isteni, selymes homok! Reggel 9-10 között (ekkor még üres) lementünk és este 5-6 volt amikor nagy nehezen eljöttünk. (Agios Georgios és Gregolimano között félúton)

Strand no1
Előzmény: betadin3 (92)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 92
Még kikötő!

Halászhajók
Előzmény: betadin3 (91)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 91

Edipsos - Forrás

Na!
Előzmény: betadin3 (90)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 90
Még egy kis nézni való!

Ha végig mész Edipsos tengerpartján, majdnem a kisváros végén fakad a melegvízű forrás (ezekből több is van Evia eme környékén). Van fizetős strand is, a kép a szabadstrandrészt mutatja!

Előzmény: betadin3 (89)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 89
Belejöttem! ;-)))

Edipsos-ból AG felé, az egyik kanyarban bukkant elénk a látvány!

Evia - tengerparti naplemente
Előzmény: betadin3 (88)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 88
A kép a kikötő melletti pizzázó teraszáról készült!

A partról pedig ez a halászhajó!

AG halászhajó
Előzmény: betadin3 (87)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 87
Hali!

Tegnapra 44-46 fokot mondott a TV!

Kísérletet teszek még egy képpel ;-)

AG kikötő este
Előzmény: totopad (86)
totopad Creative Commons License 2007.06.25 0 0 86
Látom még ilyenkor is a 36fokot veri a hő! Mi lehet napközben? :D
Nesoka Creative Commons License 2007.06.23 0 0 85

Látogassatok el ide is:

http://eviagreece.blogspot.com/ , itt nézzétek meg az Agia Anna bejegyzést (a második, legalábbis ma). Ez egy 9 km-s homokos part, szuper klassz!

Jó utat mindenkinek! Évián a 40-t ütögeti a hőmérő már lassan 10 napja!

betadin3 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 84
Mi 2 hét múlva megyünk, 31-ig leszünk ott, lehet, hogy összefutunk.
Megpróbálok majd a homokos strandokról is képeket feltenni, ha lesz egy kis időm megkeresni. Azért is szeretjük,mert a helyiek nem nagyon foglalkoznak a túristákkal, nem ebből élnek, amellett meg nagyon barátságosak. Az egyik tavernással összehaverkodtunk már az első évben, ugyan csak kézzel-lábbal értjük meg egymást, de tavaly pl. megkért, hogy főzzünk neki a tavernájában gulyáslevest. Ő meg meghivott minket muszaka vacsira. A helyi öreg horgászok meg megmutatták mivel lehet zargánát fogni (olyan mint a kardhal), úgyhogy elég sokat fogtunk és egyik este megsütöttük. Nagyon jól szoktuk érezni ott magunkat, kicsi a falu nincs nagy élet, de ez nekünk pont megfelel. Ha nyüzsire vágyunk bemegyünk Edipsosba.
Ja! Majd el felejtettem, van még egy homokos rész, bár kicsit messzebb, Isteia felé, hosszú homokos parttal, a tengerben beljebb meg hatalmas sziklákkal. Isteiaban meg van egy Lidl, kb. olyan árukkal meg árakkal mint itthon. Meg még egy homokos part, kicsit messzebb Gregolimanotó, elég nehéz is megtalálni, mert csak földút vezet oda, viszont szinte alig találkozol ott emberekkel, legfeljebb csak a helyiekkel. Mi metánosnak hivjuk, mert az egyik helyi mesélte (kézzel-lábbal), hogy ott időnként metángáz tör fel és már kisebb hajók is elsüllyedtek ott miatta. Az is még a hátránya, hogy kb 3 méter után már egy nagy szakadék van a tengerben, úgyhogy csak a nagyon jól úszóknak ajánlom, viszont a partja igazi aranyhomok.
Autót lehet, hogy csak Edipsosba lehet bérelni, de ezt majd a helyi idegenvezető elmondja.
Előzmény: totopad (83)
totopad Creative Commons License 2007.06.21 0 0 83
Szuper! Köszi, pont ilyet kerestem! Már csak 1 hónap!
Előzmény: betadin3 (82)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 82
Bocs ez egy kép szeretett volna lenni. Nem sikerült.

Ide feltöltöttem egy clippet:

http://www.indavideo.hu/video/Agios_Georgios_halaszfalu
Előzmény: betadin3 (81)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 81
Falu központ
Előzmény: totopad (79)
betadin3 Creative Commons License 2007.06.20 0 0 80
Szia totopad!

Mi már 2x voltunk Ag. Georgioson, idén is megyünk. Van homokos part a falu közelében, kettő is. Az egyik Edipsos felé a "francia telep" mellet, Gregolimano a falu neve, kb. 5 km-re Ag.Georgiostól. A másik ellenkező irányba, szintén kb. 5 km-re, Kavos van kiírva, ez fekete homokos ugyan, de nem rossz ez sem, itt is van a strandon büfé.
Szerintem azért Gregolimano jobb, kultúrált a strand, lehet bérelni pálmaleveles napernyőt napággyal és egy asztallal, ez tavaly három napággyal kb. 8 € volt egész napra. A strandon a helyi taverna (büfé) pincérei járnak körbe, lehet tőlük mindenféle italt, kaját rendelni, nem olyan vészes áron. Hétvégenként lehet banánozni és fánkozni is.

A faluból a közlekedés kicsit macerás, ha nem autóval mentek. A templom mellől ugyan járnak buszok Edipsosba, ami megáll Gregolimanonál is, ha szólsz a sofőrnek. Azt hiszem, hogy a helyi idegenvezető is elvisz kocsival a strandra, ha kérik, de ezt nem tudom mennyibe kerül.

De a faluban is van homokos rész, a Panoráma apartman előtt. Ott is vannak napágyak, napernyők, de ott az apartman büféjében illik venni valamit.
Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült, de ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Ha gondolod képeket is megpróbálok küldeni.
Előzmény: totopad (79)
totopad Creative Commons License 2007.06.20 0 0 79
Eviáról találtam párat, de Agios Georgis-ról nincs túl sok! Amúgy Görögországban (7-8 helyen jártam idáig) és egy-két partot leszámítva csak köves vagy aprókavicsos volt a part, bár nekem egyikkel sincs gondom. Csak a fránya sünik! :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!