1. Miért indítottam ilyen hülye névvel topikot?
Röviden: tele van a tököm azzal, hogy olyan nevekkel vitatkozzak, akik mögött nincsen ember. Minden értelmes eszmecsere gátoltatik a fikanikkek beírásai miatt a legtöbb helyen. Borzalmas, amikor értelmes témákat boncolgatva csupa ocsmány, bornírt baromságot kénytelen olvasni az ember. Meggyőződésem, hogy ennek legfőbb oka az arctalanságban keresendő.
2. Ki akarom-e rekeszteni azokat a vitából, akik nem mutatják meg az arcukat?
Nem. Természetesen egyrészt semmi jogom megszabni, hogy ki írhat ide. Másrészt mindenkit szeretettel látok, aki úgy érzi, hogy hajlandó gondolkodni és érvelni egy adott téma kapcsán. Mindössze annyit szeretnék kérni, hogy az érzelmi túlfűtöttségtől vitázóak inkább írjanak a rengeteg egyéb topikba. Annak is megvan a helye.
3. Mi értelme van egy ilyen topiknak? Nem valószínű-e, hogy véleményegyezések tömkelege miatt érdektelenné válik?
Röviden: nem valószínű. Azt tapasztaltam, hogy közöttünk éppen úgy léteznek a véleménykülönbségek, dacára annak, hogy egy politikai tömörülést támogatunk. Motivációnk sokféle, és sokszor a legalapvetőbb kérdésekben sem értünk egyet. A topiknak éppen az az értelme, hogy fontos kérdéseket vitassunk meg, de érveljünk közben és ne anyázzunk.
4. Elittudat vezérel-e, amikor ilyen topikot nyitok?
Azt gondolom, nem. Tényleg annyiról szól ez, hogy gyakran érzem úgy, hogy nincs kedvem véleményt nyilvánítani még egy engem érintő, foglalkoztató kérdésben sem az alpári stílus(talanság) miatt.
5. Van-e egy ilyen kezdeményezésenk jövője?
Kiderül. Megadjátok rá a választ majd ti.
-----------
Az első vitára bocsájtott kérdésem: diktátor-e Orbán Viktor? Komoly veszélye volt-e a diktatúra bevezetésének, a komoly jogtiprásnak Mo-on mostanában? Meg lett-e vezetve a ballib tábor?
Az én válaszom: nem, Orbán nem diktátor. Igen, meg lettünk vezetve. Nem, Mo-on nem volt komoly veszélye a valódi diktatúra kialakulásának.
És szerintetek?