Kis ember vagyok én a zsűrihez képest. Zenekarom meg még nincs, hogy futassam de majd így fogom tenni ígérem. A P.O.T.-sekkel jó viszonyban vagyok de nem elfogultságból írtam amit írtam. Egyedül a Vöröstől informálodtam egy kicsit előbb. Ő nem tudom honnan de mindegy. Leszarom. A lényeg az, hogy tipikus magyar rendezvényről volt szó. Drága belépő, "hozzáértő" szakemberek, és olyan siránkozó zenekarok akiknek közük nem volt a stílushoz. Amúgy minden oké.
tényleg, te nem a zsűriben voltál? Mert ha igen, basszus, akkor nagyon vakfoltom volt, igaz inkább a Biharival és a Viclazzal dumáltam...a zenekraod meg ne futtassad, jó?:)
Khm! Nos! Én is ott voltam a tehetségkutatón és egy haverom miatt eléggé a kulisszák mögé leshettem. Kezdjük ott, hogy nagyon sokáig a Subscribe volt behírdetve elsőnek. Tehát nem lehetette előre semmit sem tudni... A másik dolog! Kár vitatkozni, hogy ki az első. Az első 4 zenekar zeneileg már profi volt. Itt már csak a frontembereket nézték. Az meg nem vitás, hogy a mezőny legjobb frontembere (kiállás és énekhang) a Hybridé volt. Gratula nekik! Nekem tetszett! Egyedül a P.O.T.-t sajnálom. Az ének szintén színvonalas volt csak a zene bátortalan kissé.
"sajnos már a koncertünk elött tudtam a győztes"--ezt hogy érted???? tényleg?
ez azért már sok, hol a francban van most ez az andonegyerek? nagyon szeretnék neki gratulálni, de legalábbis remélem, tanult ebből a fosból
HI. Örülök, hogy ennyi embernek tetszett a bulink, sajnos már a koncertünk elött tudtam a győztes, ezért elég dühössen játszottunk, kifejezetten sajnálom, hogy nem olyan banda nyert aki megérdemelte volna...
Amúgy sokan mondták hogy a zsűriben többen is az 1. helyr eraktak minket, igy elég fura a 4. hely, de természetesen ennek is örülünk.
1. Subscribe (rengeteget fejlődtek, nagyon jól megszerkesztett dalok, sok ötlet, a legtutibb szípadkép)
2. Hybrid (az énekes megakirály, közepes dalok, profik)
3. Insane (nagyon együtt vannak, de fogós refrének nélkül)
4. Mind The Gap (zeneileg ötletes, jó dalok, a gitáros a csapat erőssége, az énekes a gyengéje)
Szerintem is abszolút korrekt volt a dolog. Én mondjuk az Insanet raktam volna első helyre, dehát nekik van lemezük,tehát ők nem lehettek volna. Második helyre raktam volna vagy a Mind Controlt vagy a Hybridet aztán a Mind The gapet majd a semrokot(nem tudom, hogy pontosan hogy írjátok,bocsi!). Egyébként pedig a legprofibb csapat talán a Newborn volt csak ők nem igazán nu metal.
A Hybrid megérdemelten nyerte meg a NU-METÁL hangsúlyozom NU!!-Metál tehetségkutatót.Ott voltam, végignéztem pont.Az Insane jó volt de ők ugye most lemezesek, a Subscribe jól mutat a színpadon de nem durran a zene, a MindTheGap aranyos és fiatal, a rövidítésbandák hmm..., Space M. fain de disco, aztán volt még prog.metál csapat meg hardcore banda kettő, meg a Mind Controll.Igen ők nagyot nyomtak, ki is jött az újszülött, csak éppen a köznépnek nem lehet agresszív malackákat adni mégha vérprofik is.Ja.Ott van még a Shame-Rock (nemtom hogyan kell írni.) Na ők a maguk 16évével engem nagyon meggyőztek, bár nem lennék a zenekar pszihológusa.ULTRABRUTÁL.Összegezve a Hybrid habár néha eröltetetten, de mindenképpen a műfajt tekintve megérdemelten győzött, nagyon jó az énekes, és van raszta is meg szöghajú is. :))
Ufff.
a legjobb a watch my darling volt :-))) de tényleg, szvsz nekik kellett volna nyerniük. igaz, a hangzás senkit sem kényeztetett el, hát komolyan, ennyi erővel lehetett volna a voodooban is, ott jobban szól a cucc, szinte... méginkább a rocktogonban.
meg azért 1600-ért, nem is tudom.
azzal viszont nem értek egyet, hogy nem jártak jól. csinálnak egy felvételt, legalább szereznek nagystúdiós tapasztalatot, meg egyszerűen jól érzik magukat ettől. inkább reméljük, hogy nem mennek bele az elkurvításba, szépen csendben megköszönik, és valamilyen előnyt kovácsolnak ebből a nem túl nagyszabású győzelemből.
abban meg semmi rossz nincs, hogy a zenekarok meg tudták mutatni magukat.
Hybrid, meg nem érdemelten. Mindcontrollnak kellett volna. A felhozatal egyébként tragikus volt, tornametál, kliséhalmaz, mégha egyeseknél elég energikusan is előadva. Hol a faszban voltak a tehetséges és igéretes zenészek? Bihari, Viclaz és Pierrot kedvence a Mindcontrol volt, dehát a divatteremteni akaró többieknek, jól formálható, egyéniség nélküli bagázs kellett. megkapták.
A yneremény vicces: opció előszerződés MEGBESZÉLÉSÉRE!És a kislemez felvétele, de nem a KIADÁSA! Szóval tartok tőle, a Hybrid inkább rosszuljárt.
Kevesen voltak, szar volt a hang, a konferanszié, gondolom Andone mérhetetlen vidámságot okozott a köreinkben, de ezt ne vegyük pozitív dícséretnek. Tényleg jó zenekar három volt: Newborn, Very Bad Things, Mindcontrol. Első kettő egyértelműen nem nyerhetett, és numetál tehetségkutató, valamint szigorúan szakmai szempontból, zenei tudás, szinpadi show, a klónozás mellé becsúszó eredetiség, koncepció és énektémák tekintetében abszolút vert mindenkit a Mindcontrol. Pont.
Szar volt az egész. Sajnos. De legalább egyes zenekarok meg tudták mutatni magukat 190 fizetőnek és a tv2-nek. Hurrá.
ZENEI OFF
"elég a jó hallás, és az, hogy tudd, mit akarsz hallani."
Egyszeru rock/metalban ugy van ahogy mondod. Ezt nalam okosabb ZENESZEK mondtak (en meg csak palantanak tartom magamat), amint agy jon a dologba, ott viszont bejon az elmelet. Ott van pl. egy Sun Workshop, ahol az arc, aki a temakat irja leszarja es nem is tudja mit csinal (mar), de azert elvegzett egy jazzszaxofon tanfolyamot es a fuleben van a dolog. Tehat a hallasat (amit kepzett evekig!) hasznalja.
Szoval az elmeletet egy kurva hasznos segedanyagnak, egy eszkoznek tekintem, amit nem muszaj ismerni, de azert megis, alapszinten ismerni kell (mar csak alapmuveltseg miatt is).
"te 22 éves korodra oda fogsz kilyukadni, hogy már csak komolyzenét, klasszikusgitárt és jazzt fogsz hallgatni"
:) Hat, valoban fenyeget :)). Ezt az egyik (klasszikus gitarozott, aztan megunta) tesom is mondta, hogy az embert atalakitja a zeneles, meg majd csak mosolyogni fogsz a metalon stb. Igaza is lett, mert mar hallgatok jazzot is meg ezeket, de ugyanakkor egyre szelsosegesebb, durvabb dolgokat tudok befogadni, pont azert mert jobban vagom a zenet.
Azt meg mindig csusztatasnak ereztem, ha valaki arra hivatkozott mikor otthagyta ezt a stilust, hogy nem tud zeneileg kibontakozni... Gondolok itt egy DT-re vagy Meshuggahra vagy itthon a kereszeletu Inner Smilera.
Egy szo mint szaz, lehet hogy ez a zene nem tudasarol hires, de a hangulatot, feelinget meg a sulyt, azt nem lehet tanulni (csak segiteni egy kis elmelettel).
tegnap este megyek suliba (KOTK, szövetség utca), ballagok fel a lépcsőn másodikra, a lépcsőfordulóban meglátok egy plakátot, hogyaszongya A! a nu metal új sztárjai! cédén és kazettán!"
Persze, ok. Láttam én is a Born Annoyingot az MCD-ben, de még nem tudom. Megvan kazin az album, de még nem tudtam vele zöldágra vergődni, nem tudom eldönteni igazán, hogy tetszik-e. A címadó dal állat, az egyik legjobb Helmet szám, de a többi valahogy egyelőre túl emészthetetlen.
VOlt ott az MCD-ben egyébként Strap It On is, 1699-ért.
Mostanában egy új yuppie sportot űzök, a hulladékszortírozást, de még csak a házihulladék szinten vagyok, ha akarsz, csatlakozhatsz. Tudom, az atomhulladék szint izgalmasabb, de az sok gyakorlást igényel, mert nem könnyű kikerülni a rád támadó irídium atomokat.