A traffipaxot hatósági közeg használja, ő jogosult rá hidd el. De az hogy a parkolóbácsiknak adnak dig. fényképezőgépet nem jogosult.
Gondolj bele ennyi erővel odaállnék meggyesi autója mellé körben jól körbefényképezném, belülről is kívülről is hogy a lopósoknak átadva tudják mi hol van... Azért ez nem így megy.
Ja és még egy délelőtti adalék. Még mindig húzott a flamó, lementem az autómhoz ami centire ugyanott áll mint legutóbb, és az elmúlt hónap összes érvényes parkolócetlijét (mindegyik 8-16h) felraktam jól látható módon a szélvédő mögé (na meg persze a mait). huszonvalahány cetli (természetesen döntve, fejjel lefelé az utastér felé fordítva stb), remélem kitörik a nyakuk mire az érvényeset megtalálják.
(Nem annak örülök, hogy szopattak téged a parkolósok)
Valaki megértte (vagy rájött magától), hogy mit írkálok már egy ideje itt. A parkolási díj be nem fizetését szerintem hitelt érdemlően bizonyítani senki nem tudja, mert ehhez kéne:
- hitelesített dátumozású és órájú fényképezőgép (mondjuk ilyet biztos lehet csinálni, de azt is át lehet állítani menüből)
- olyan ügyes parkolóőr, aki ezt használni is tudja
- úgy képes fényképet csinálni, hogy:
* bizonyíthatóan nincs restaurálva (ez a leggyengébb, de azért beírtam)
* egész műszerfal látszik a képen ÉS rendszám ÉS környék
* ráadásul el sem bassza a fotózást, pl. nappal szemben nem csinál képet (én próbálkoztam egy időben, el kell lőni néhány képet ahhoz, hogy jól látszódjon egy autó)
Az a non plusz ultra, ha kiteszek egy papírfecnit az ablakba. Na azt próbálja meg úgy lefényképezni, hogy teljesüljenek a fentiek, (rendszám+környék+egész műszerfal+dátumozás stb.) ÉS az is látszódjon, hogy az nem egy érvényes parkolójegy.
Egyetlen valamire való módszert tudok, nem túl bonyolult, de inkább nem írom ide, hátha olvassa valaki, akinek nem kéne.
Ja, az kapja be.
Azért is 1500% -ig kéne tudnia bizonyítania a parkolási társulásnak a vétkességemet, mert ugyebár elemi érdeke, hogy rajtam büntetést verjen be. (Koncesszióba adják fix összegért az önkormányzatok, a többi a parkolócég baja/pénze).
Nem vagyok egy rebellis típus, de a belvárosi parkolódíjat gyűlölöm (habár kevésszer akadok össze vele).
Zordon!
"hozzájárulásomat adtam autóm rendszámmal együttes fényképezéséhez"
Ez biztos nem áll meg. Gondold el, akkkor b@szhatnák a traffipaxot.
Na az imént épp adtam tanácsot, vesztemre. Tegnap én is kaptam Mikuláscsomagot.
(kicsit hosszú lesz, de sokat okultok talán belőle...)
Ehhez tudni kell hogy a cégem a kezembe nyom egy 30e Ft-os (nem intézményi) parkolókártyát, és azzal parkolok 8-4-ig 240 ft/órás parkolóövezetben.
Így történt ez tegnap is. Az autóm szélvédőjén direkte van egy parkolócetli tartó, abba szoktam tenni a jegyet.
Most nem így tettem, odatettem a szélvédőre, és a tegnapi jegyet pedig LEFORDÍTVA otthagytam a másiktól kicsit távolabb (a műszerfal másik sarkában).
Kettő körül (még bőven 2 órával a jegyen belül) ott virít a Mikuláscsomag aszongya lefordított jegy, lefényképezve.
4-kor felhívtam nagy bőszen a parkolási társulást, hogy mondom nekem van jegyem csak nem nézték körbe az autót. Nem érdekelte őket.
Ezután első idegemben írtam egy faxot, hogy mellékletként elfaxolom a jegyet mert ismerősöm vezette, két jegy volt, stb stb.
Hívom a társulást, faxhangot nem adhat.. Mondom kivel beszélek, a nevét adta mellé (gyk Szalai Ildikó) hogy ő márpedig faxhangot nem adhat de van faxuk, vigyem be a jegyet eredetiben (naná és fizetnek 10e ft órabért), adjam le, és majd esetleg (!!!) törlik a büntit.
Mondom ha leadom a jegyet és holnap véletlenül vki ráborítja a kávét akkor hogy fogom tudni bizonyítani a dolgot ha nekik az eredeti jegy kell?
"Ez van, kész, mindenki ezt teszi".
Nade nem hagytam magam. Mondom oké, de a cégemnél csak úgy tudom igazolni, hogy a méregdrága parkolókártyával nem a barátnőmnél parkoltam, hogy összegyűjtve le kell adni a parkolójegyeket a 0 ft-os kártyával együtt, és ellenőrzik hogy a jegyeken a parkolás helye hol szerepel.
"megértem, küldjön faxot".
Na itt már nyeregben voltam, mondom a jó francba hogy küldjek faxot ha nem ad faxhangot. Jééé mégis kaptam, és elfaxoltam miszerint.
Ismerősöm vezette az autót, ha bizonyítani tudják hogy bűnös, minden bírságot vállalok.
Beleírtam hogy érvényes jegyem volt előre megvéve, két jegy volt stb stb.
Mellékeltem a jegyet és a bírságcetlit.
A fax végén két kulcsmondat:
Ezen faxot pótdíjfizetés szempontjából halasztó hatályúnak tekintem, mert nem befolyásolhatom az Önök adminisztrációjának sebességét. Amennyiben ezen fax ellen 24 órán belül írásban (faxszám) nem emelnek kifogást, fenti faxot és abban foglaltakat az önök részéről elfogadottnak tekintem.
Alásszolgája, k*pjátok be.
ja igen fénykép.
Legyenek szívesek igazolni hogy a digitális elven készült kép
- nincs retusálva
- a gép időpontja hitelesített és a parkolóőr által nem átállítható (hiszen este hatkor cetli nélkül lefényképezhette az autómat).
- az egész műszerfal látszik a képen
- a rendszám ÉS a műszerfal egyszerre látszik a képen
- a rendszám ÉS a műszerfal ÉS az is látszik a képen hogy az egy fizető övezet
- hozzájárulásomat adtam autóm rendszámmal együttes fényképezéséhez.
Szóval nyugodjatok meg. NEM fényképeznek, csak az új parkolási társasági trükk, hogy ráragasztanak egy 0.1 filléres sárga papírfecnit hogy fényképezve.
Ha mégis, a digitális kép nem bizonyíték.
Ha mégis, akkor a dátum nem hiteles.
Ha mégis, akkor nem tudják bizonyítani hogy a kép nem manipulált.
Ha mégis, akkor a rendszám, az egész műszerfal + az hogy hol parkolsz egy képen nincs rajta.
Szóval szívassuk a r*hadt b*rmokat. Megérdemlik, én minden hónapban majd' 20e ft-ot kártyázok el egyazon helyen, az ellenőrök jól ismerik az autót, mégis megbírságoltak.
Ja és pechjük volt, mert az az ember, aki a kerületi társaság feje, az épp a mi cégünktől elment, közvetlen munkatársam volt.
Tegnap este beszéltem vele, azt mondta 30 napon belül a kedvemért elintézi hogy kirúgják őket. Előzetes figyelmeztetésként az elküldött fax másodpéldányát az autóm ablakával odacsíptettem hogy legyen min gondolkodniuk.
És elnézést a hangnemért de mint itt mindenki elegem van a rablókból.
Ja és nem is beszélve arról hogy a harmadik automata működik csak az utcában, látótávolságon kívül kell gyalogolnom érte majd 500 métert, közben 6x megbüntethetnek.
Lefényképezik a szélvédő felől a műszerfalat, ha nincs ott, pech. Ha csak leesett, az sem érdekli őket. Ha nálad van - lusta voltál visszamenni - akkor jön a magyarázkodás.
Tudom felhasználói oldalról borzasztóan rosszul van kitalálva az egész. Sajna nem tehetünk ellenük semmit.
Bocs, hogy beleszólok :-)), de törölniük kellett volna a büntit! Ugyanis nem az számit, hogy Te mennyit voltál ott valójában, hanem a büntető cetlin szereplő időpont és a parkoló jegyed megvételének időpontja közötti különbség, nem lehet több 10 percnél. Tehát ha pl.: látod amikor ráteszik a csomagot az autódra, érdemes gyorsan venni, akár egy 10-20 perces jegyet is, mert azzal simán bemehetsz a központba és nekik kötelességük törölni a büntetést! (erre van valami rendelet is ha jól emlékeszem) Ha valahol parkolsz és nem vezsel jegyet (persze ott ahol amúgy kellene), és nem veszik észere az a Te szerencséd, de a parkolási cégnek kell bizonyítani, hogy Te ott voltál parkolójegy nélkül, és nem neked, hogy nem voltál ott! :-))
Úgyhogy menj vissza hozzájuk nyugodtan a mikuláscsomaggal és a 2 percel későbbi jegyeddel és mond azt fapofával, hogy pont akkor álltál oda és csak az autómatáig mentél a jegyért (a mikuláscsomag és a parkolójegy is ezt fogja bizoyítani!) nekik kötelességük lesz bizonyítani azt, hogy Te már elöbb is ott voltál vagy törölniük a büntetést.
A választ meg is mondtad: le van fényképezve, sajnos.
Megálltam reggel egy helyen. A kártyám 8.45-kor járt le. Ez idő előtt elhagytam a helyszint, nem dobtam ki a cetlit az autóból, csak letettem az ülésre. Mivel a munkámból adódóan rengeteget autózok a városban visszamentem oda 5 órával később. Parkolás, séta a pénznyelőig, várakozás 3 emberre, séta vissza autóhoz. Hát nem ott figyel a mikuláscsomag. A büntetés kiszabása és a cetil váltása között 2 perc telt el. A büntetés indoka lejárt jegy! Gondoltam bemegyek az irodába és töröltetem a büntit. Hát nem sikerült. Állítják én ott voltam végig. Kérdeztem: nem tűnt fel a mandrónak aki a csomagokat osztogatja, hogy a büntetés kiszabása előtti 5 órában nem volt ott az autóm, ha annyira figyelnek mindenre? Kíváncsi volnék azon a helyen ahol én álltam hány darab másik autóra tettek csomagot? Válasz: ne kíváncsiskodjak, nem tudják.
Tegyük fel, hogy ma kapok egy levelet, miszerint xxx-xxx rendszámú gépkocsimmal ebben és ebben az utcában munkanap 8:50 - kor fizetés nélkül parkoltam.
Tegyük fel azt is, hogy lefényképezték, dátum rajta van, hiteles a dátumozás, stb-stb, tényleg munkanap, törvény szerint fizetnem kéne.
Hogy bizonyítják rám, hogy nem fizettem ki a parkolási díjat? Hogy a francba bizonyítják, hogy nem volt a szélvédő mögött parkolójegy?
Ha tértivevényes levelet kapsz - ha átveszed, ha nem - a törvény szerint értesítettnek minősülsz. Ha nem veszed át előbb utóbb ügyvédi felszólítást kapsz a fizetésre. Ha ekkor sem, akkor per jön...
Parkolókártya, Bp I. ker. 240 Ft / óra. Full kártyám van (30e Ft, cég fizeti).
Benyomom a kártyát, kék gombbal léptetem az összeget. 17:55 anyád, biztos hogy hat után maradok, rittig az utolsó 5 percben büntetnek meg. Léptetek még egyet (40 Ft), aszongya másnap reggel 8:xx perc. Sirály. Aztán mielőtt megnyomnám a zöld gombot, mondom áhh mégse, mert ha egy zsír új egy hónapos autóra még ki is plakátolom hogy holnap reggel 8-kor nézek csak rá, hát elviszik még ma este 6 előtt az tuti.
Vazz piros gomb megnyom, kártya kitol.
Kártya újrabetol, kezdeném léptetni hát b*zdmeg a jó k*rva anyjukat hát nem levonta a kártyámról az összeget?
Persze parkolócetlit nem nyomtatott. Szóval figyeljetek arra lehet hogy "bugos" vagy rabló üzemmódú a szoftvere, ha napon túl léptetitek, és utána piros gomb storno, akkor csak a második napra eső 40 forintot írja a kártyára vissza. Aztán bizonyítsd be hogy egy egész napot belenyomtál cetlit meg nem adott.
Nem baj, fogtam a kocsikulcsot és beleb*sztam az LCD kijelzőbe, szépen kifolyt cseréljék ki. Van rá 1900 Ft az automatában, mást legalább nem vág át.
Hát szerintem az egész ott kezdődik, hogy miért kéne akárkinek átvennie egy tök ismeretlen nevű Kft.-től tértivevényes levelet... :) Nemtom, mit tudnak utána csinálni, gondolom mennek bíróságra, ha elég hülyék :))
Kaptam én is egy tértivevényes levelet az EURO INFORD IRODA KFT-től( Centrum park. ). Még nem vettem át! Szerintetek segít az ha nem is veszem? Meddig lehet elodázni?
"Én nem vagyok feledékeny, emlékszem az egyik főpolgármester jelöltünk ígéretére, hogy a parkolás nem lesz a parkoló vállalatok harácsolása a nulla-szolgáltatásért: a parkolási díjak a közlekedést, vagyis a parkoló autók normális és egészséges cserélődését fogják szolgálni. Ehhez képest a most
készülő közlekedési és parkolási törvénytervezetben csak
drákói szigorításokról olvashatunk. A BM a tiloson való áthaladás és a gyorshajtás szankcióit szigorítaná, ezt még értem, de a 240-szeres parkolási büntetés már, elnézést, rossz vicc!
Az autó ma tömegek számára hétköznapi munkaeszköz, ugyanúgy, mint a személyi számítógép, az internet s a mobil telefon, és púpnak a hátunkon épp elég a benzin jövedéki adója. A kultúrát úgy teszik hozzáférhetővé számunkra, hogy bevezetik a késő esti parkolási díjat a színházi zónákban, mert meg kell oldani az ott lakók problémáját is. Támogatják a P+R (parkolj és utazz) mozgalmat, de parkolót nem létesítenek a HÉV és a metróállomások körül. Általános alapelv: az Intézmény sohasem áldoz, áldozzon a lakos ! Az állampolgár. Egy biztos: a lakos, vagyis én, arra fogok szavazni elveimtől függetlenül, aki a helyzetemen javít és nem arra, aki ront. "
Áprilisban kaptam tavalyi három alkalomról felszólítást (9360 Ft). Ebből kettőt jogtalannak érzek, nem sunyításból mondom!
Az egyik alkalommal lehetetlen, hogy ott álltam volna, a másik esetben nem működött az automata, elnyelte a pénzemet. a harmadik OK. Rögtön leírtam ezeket válaszban.
Közel négy hónap után ma kaptam felszólító levelet 28080 Ft-ról és hogy bizonyítsam, hogy tényleg ezért nem fizettem. 10 napos fizetési határidőt szabtak, a levelet pedig aug. 7-ével dátumozták, de csak ma kaptam meg.
Az idei csomagjaimról még nem kaptam részletezett felszólítást. Mit csináljak és hogy duzzadhatott meg ennyire a számla? Ennyi késedelmi kamat nem lehet, ráadásul ők ültek a válaszon három hónapig.
Hajlandó leszek ezek után fizetni, de csak azért a tartozásért, amit nem jogtalanul írnak bele.
30 napig lehet várakozni mellékút melett és 1 napig főút mellett:)
De aki még így is parázik...:
tépőzár a rendszámra hogy gyorsan levehető legyen
, és vásárolni kell 1 db amerikai rendszámot a gagyiboltban majd tépőzárat illeszteni arra is:)
így van is rendszám meg nincs is:)))
Uraim vegyenek elö egy kresszkönyvet ott le van irva a kozteruleten frsz nélkul hogy lehet tárolni szgk-t.
HJa jol emléxem akkor foutvonalon tilos,mellékutvonalon 30 napig lehet tárolni.de ez nem biztos, utána kellenne nézni, de én most lusta vagyok hozzá:))
vagyis rendszám nélkul 30 napig parkolhatsz:))
Amugy az nem menne hogy az anyosulésre kidobni pár gyertyakábelt (vagyis muszaki hibás szgk) és a hátso ablakba elakadásjelzö 3szög?Persze ez csak öregebb Ladákon , Trabikon és Skodrikon mukodik, mert pl egy zsiruj S osztályos merdzson szerintem nem tul hihetö:)))elvileg a muszaki hibás szgk-t még elszállitani se lehet,de ez se 100 %.
Lehet, hogy tévedek, de az autó rendszám nélkül - forgalmi engedély hiányában - 2 azaz két napot állhat egyazon helyen. Ez természetesen közterületre vonatkozik.
Mondjuk ha aztán alrébb tolod 5cm-t azt nem tudom hogy mérik le... :-))
Hogyhogy senkié? És ha én leadom a rendszámomat, mert nem használom az autómat? Akkor elvihetik? A levétel egyébként kb. fél perc, csak ki kell csúsztatni a keretből. :-))
Mi van akkor, ha parkoláskor leveszem a rendszámokat? Kerékbilincset nem igazán raknak rá (gondolom), mert ha esetleg hazaviszem, kin hajtják be az árát? :-)
Azt tapsztalom (egyelőre) hogy, ha válaszolsz valamit, akkor tagadod a dolgot (mert sokszor el sem követted) és ez automatikusan jogi útra viszi a dolgot, ami bizonyos összegeknél nem éri meg. Főleg, ha hamis mikuláscsomagok alapján akarnak valamit behajtani. Látjuk, hogy ezt szinte hivatalosan csinálják...