Pasa
Nekem azzal semmi bajom, hogy a politikusok veszekednek egymás közt. Ez a dolguk. (Mikor túllépnek egy határt, akkor kikapcsolom a tv-t.)
De azt nem gondolhatod komolyan, hogy az emberek annyira hülyék, hogy kinyitják rtl, megnézik azt, és az alapján döntik el kire szavaznak!
Viszont nem szeretik ha politikusok vele veszekednek.
Most meg azt közvetíti minden Orbán beszéd, hogy hülye voltam az urnánál. Ezzel gondolod megnyer magának?
Korábban mondták (mostanában ilyesmire már nem is jut idejük): aki Magyarországon akar dolgozni, annak van munkája, vaan muunkája.
Ismerősöm fia (tavaly végzett jogász, munkanélkül), ettől pipult be. A gyerek nagyon szeretne dolgozni, még sose tette, kiképezték egy olyan szakmára (állam) amire nincs kereslet, és most belevágják a képébe: Te nem akarsz dolgozni fiam!
Ellenben korrekt kutatások vannak arra vonatkozólag, hogy a nagyon pici falvakban sokkal magasabb az m1 nézettsége, mint a kisvárosokban, pláne Budapesten. Tessék utánaolvasni.
a szélsőjobboldali veszélyt nem csak az itthoni ellenzék látja így, hanem külföldi lapok is érdekes módon. Persze ilyenkor lekommunistázzátok azokat :)) Bár én már azt se értem, hogy hogy nem látja valaki a MIÉP-et szélsőjobbnak... Persze ahogy Viktor kedd esti megnyilvánulását néztem, lassan Szarházy Csurka kapkodhatja a fejét, mert jobbről beelőzi a Fidesz, aztán átveszi a szélsőjobboldali jelzőt :))
Azért voltak egyéb dolgok is, amiért tiltakozott az ellenzék, de be is jött. Lásd 3-hetenkénti országgyűlés, alultervezett infláció, nemzetközi konfliktusok (lassan már minden szomszéd ország utál minket, Bush nem fogadja Orbánt), autópályaépítés, adórendőrség, stb-stb. Ezeket nehezen lehetne rémhírkeltésnek nevezni. Az a rémhír bennük, hogy igazak.
A kritika és a rémhír között az a különbség, hogy a kritikának van alapja, a rémhírnek nincs. Na innen aztán fogva lehet vitázni, hogy melyiknek van, melyiknek nincs. Nekem pl. idegrángásom lesz, amikor a fidesz laza mozdulattal rémhírnek minősít dolgokat nyílvánvaló tényeket letagadva, elferdítve, a kritikát gyakorlót minősítgetve. Az aztán főleg kiakaszt, amikor kritikának próbál beállítani elferdített "tényeken" alapuló rémhíreket... Mint amiket pl. most, a "kampány" során.
Szóval gondolkodni kell, mindjárt szétválnak a rémhírek a kritikáktól, kiderül mi igaz, mi nem. Na ez alapján a Fidesz elhúzhat a rákba részemről :)
Na mielőtt összemosnátok a falut a "vidékkel", felhívnám kegyes figyelmeteket, hogy városok is vannak kicsiny hazánkban, és nem olyanok, mint amilyeneket a fővárosi rendezők által készített filmekben láthatunk, hanem teljesen normális városok, kifejlett infrastruktúrával, "Tesco-stol", "Plaza-stol" ;), szóval nem mindenki túrja a földet és rohangál a templomba és a kocsmába és m1-et néz, mert nincs kábel-tv :))
Az ellenzek nem remisztget.
Ezt Kovacs Laszlo teszi, meg meg par kiemelt koponya.
>az ellenzék nem rémisztget, hanem szóvá teszi azt, amit szóvá kell tennie
Az, hogy miep meg szelsojobboldali veszely van folyamatosan, vagy hogy jon 23 millio roman, vagy hogy a gazdasag csodbe megy a minimalber-emelestol az nem "szovatetel", hanem amellett, hogy szemenszedett hazugsag, REMITGETES. Plane minduntalan ismetelgetve.
>Ha ezek után az emberek esetleg félni kezdenek, akkor ez nem az ellenzék bűne, hanem a kormányoldalé
Tokeletes erv. Figy, en meggyozok egy csomo embert iss korulottem, hogy te egy nagy [akarmi] vagy. Majd csodalkozol, amikor az emberek kopkodnek, meg elvernek emiatt. Es raadaskent te leszel a bunos is.
>Valószínűleg olyan dolgokat művel, amitől az emberek megrettennek.
Persze, kezenfogva hoz 23 millio romant, meg szelsojobbot meg mindenfelet.
Latod, nalad jol mukodik a dolog. Hogolyo a szomszed farmon rejtozkodik. Es ejjel besurrant es lelepett a bevetellel. A recept nagyon regi.
Persze egy hazug tolvajnak is egyszerűbb ráfogni mindenféle negatívumot arra, aki szóvá teszi a tolvajlást, addig se magáról és a lopásairól van szó. Terelésnek hívják ezt a köznyelvben. Csakhát normális ember ilyenkor "zavart érez az erőben"...
Pont errol beszeltem. Az emberekben rogzodik, hogy felni kell. Nem azert, mert alapja van, hanem mert sokszor halljak, es nem zorog a haraszt ugye ha nem fuj a szel. A megzelzott szemely belekeveredett egy kabatlopasi ugybe, ezt mar mindenki tudja, beszeli, es evek ota.
De amugy egyetertek, csak maskent fogalmazva: a videki emberek kevesebbet neznek rtl es mszp2 hiradasokat. Es kevesbe atverhetoek, mert beszelnek elo emberekkel. Meg tudod, a "jozan paraszt esz". :-)))
A media manipulaciokban naiv modon en sem hittem ugy 3 hettel ezelottig. Most meggyozodhettem roluk kozelrol, a kover-beszed megvagott valtozata a tv2-n vagy a 13-i tuntetes kozvetitese a rtl-en magaert beszel.
az ellenzék nem rémisztget, hanem szóvá teszi azt, amit szóvá kell tennie - ezért ellenzék. Ha ezek után az emberek esetleg félni kezdenek, akkor ez nem az ellenzék bűne, hanem a kormányoldalé. Valószínűleg olyan dolgokat művel, amitől az emberek megrettennek. (Vegyük példának az idegbeteg paranoiás Kövért a Titkosszolgálatokat felügyelő miniszteri poszton.. elég rémísztő, tényleg) Azért ezt ügyesen megfordítjátok folyton ;)
Persze egy hazug tolvajnak is egyszerűbb ráfogni mindenféle negatívumot arra, aki szóvá teszi a tolvajlást, addig se magáról és a lopásairól van szó. Terelésnek hívják ezt a köznyelvben. Csakhát normális ember ilyenkor "zavart érez az erőben"...
Ügyesen keresitek - néha szítjátok - az ellentétet a főváros és "vidék" között. Sokkal egyszerűbbnek tűnik a dolog: talán nem kellett volna 4 éven keresztül cseszegetnie Viktoréknak a fővárost csak azért, mert Demszky vezeti, talán nem lenne ekkora az ellenszenv. Hát így jártak Viktorék. Kellett annyit okoskodniuk.
>Sajnos valóban szakadék van a két oldal közt. De ez nem magától lett. Ezt, bizony a Fidesz tette ilyenné.
Ez speciel kovacs ur erdeme.
O remitgetett folyamatosan, es teszi ezt azota is.
Egyszeru tamaszkodni arra az ismert elvre, hogy ha sokszor mondod, hogy felni kell, akkor az emberek elkezdenek felni. Es ha mar felnek, jon az osszes tobbi indulat.
Orban speciel pont az ellenkezojet mondja, a gyulolet ellen szol, amivel nem nyerni, hanem vesziteni lehet.
kovacs jol megmondta, hogy _HA_ nyerunk, betemetjuk a loveszarkokat. Ok astak ki, hogy hatalomra keruljenek, ha ez megvan, nylvan be lehet temetni, nincs ra tobbet szukseg.
Ha veletlenul nem, akkor persze folytatjak ahogy eddig. Amig csak az emberek hallgatnak rajuk.
>Én csak abban bízom, hogy minél gazdagabb ország leszük, minél jobban élünk, minél több pénz lesz, annál kevésbé fog ez az egész számítani.
En is ezt hittem, hogy az emberek inkabb hisznek a sajat tapasztalataiknak, mintna tv-nek, de mint lattuk nem igy van. Illetve igy -- videken, ahol az amberek latnak mas embereket, viragzo fakat, szivnak levegot ott sokkal tobben szavaztak a fideszre. Szemben akinek az eletet a negy fal hatarozza meg es a tv keszulek inkabb a mszp-t ikszelte. Nezd csak meg a terkepet.
magyarpolgar, mi van, nem tetszik a kritika? A sok fideszes hazugsággal, félelemkeltéssel telefosni az internetet, utcákat, metrót, médiát azt lehet, ha valaki mer rájuk válaszolni, már ideges vagy? Nem baj. Idegeskedj csak. Te díszmagyarpolgár, te. A kokárdád nem lóg bele a levesbe?
Mivel a fórum címe "MEGVÁLTOZOTT A VÉLEMÉNYEM", szeretnék valamit mutatni, ami talán segít, hogy megváltozzon a véleményetek Orbán Viktor múlt keddi TF-es beszédéről:
Tegnap láttam a Viktort a Csiga TV-ben.
Azt mondta hogy ebben az egész hisztériában nincsen semmi különös és ez így van rendjén, mert nyugaton is ez megy.
Ha a Viktor mondja...
Ezt nem a Fidesz kezdte. A Fidesz mikor mondott olyat, hogy neki nincs alternatívája, hogy a másik oldalon pszihopaták ülnek, mikor tette meg a kampány vezérfonalává a másik lopását stb. Soha. Soha nem magyaráztuk úgy a Velünk az ország. szlogent, hogy akkor mi nem vagyunk az ország részei. De még itt az INDEXEN is volt olyan aki azt mondta, hogy Pokorni azt mondta rá, hogy tetű, csak azért mert kijelentette, hogy az emberek ránk szavaztak. A Fidesz akárhányszor mondta ki, hogy Mi a másik oldal annyiszor monta rá: szóval mi nem. Alig várták, hogy bizonyítékot találjanak a és általánosíthassanak. Kövér minden kijelentését azonnal kiterjesztették az összes választóra, és közben csuklóból lefasisztáztak mindenkit, aki nem maszopos. A fidesznek az összes hasonlat, névmás és a másik oldalra mondott negatív jelző aláaknázott terület lett. A sajtó segítségével napirenden volt tartva, míg kuncze meggy vígan, minden bizonyíték nélkül közölték: Orbán emberei betörtek hozzánk, mindenki tudja, hogy lopnak stb. Semmi kepcsolat nem bizonyítható Orbánnal de nyomták. Szóval nem mi kezdtük ez tény.
Sajnos valóban szakadék van a két oldal közt. De ez nem magától lett. Ezt, bizony a Fidesz tette ilyenné. Ő azonosította magát a nemzettel, ő nevezte hazaárulónak az ellenzéket, ő éreztette azt híveivel, hogy a másik oldal a gonosz, a démon (mint a Hit Gyülekezetében).
Én csak abban bízom, hogy minél gazdagabb ország leszük, minél jobban élünk, minél több pénz lesz, annál kevésbé fog ez az egész számítani.