Pedig segítettem is: felállítottam neked azt a logikai láncot (mert neked láthatóan nem ment), ami mentén igazolhatod az állításodat.
De továbbra sem sikerült semmi konkrétummal előhozakodnod, ami az állításod szempontjából releváns. Csak beszélsz a levegőbe, konkrét tények nélkül, jogi nonszensz érveléssel ("részvényesi felelősség" ... egy részvényesnek semmi felelőssége nincs a társaság működésével kapcsolatban).
Nem az LMP-ről és Ungárról szól ez (én a másik óbudai körzetben vagyok érdekelt és ott sem az LMP-sre fogok szavazni), hanem az ostoba propagandáról, amit itt tolsz.
Ami miatt ennek mégis kisebb kockázata, az az, hogy még egy olyan többkulcsos szja-ból is, aminek a második kulcsa már az átlagbér környékén kezdődne, néhány tízmilliárdnál több extra nem folyna be az államkasszába.
Annyit meg kockázatmentesebb és széles körben népszerű intézkedésekből is be lehet szedni. Mondjuk néhány nagy közbeszerzés leállításából és újratárgyalásából.
És még ide vehetnénk az "okosba" számolt inflációt, a számtalan új adót, az állami alkalmazottak számának hihetetlen méretű növekedését.
A nem termelő látvány beruházásokat, amiknek már az átadás pillanatától kezdve hiányzik a forrás az üzemeltetésre (fűthető füves focipálya amit 1 percig nem fűtöttek).
Kezdünk eltérni a topic témájától, hiszen ezek mind általános gazdaság politikai kérdések.
Próbáld meg kicsit távolabbról nézni, ne kizárólag a jelenlegi élethelyzetedből.
>>az biztos hogy az ellenzéki pártok egyik első ígérete a kétkulcsos szja. na, köszi
Az igazi kérdés, hol vannak a határok. Itt a jóga oktató pl. aki nemzetközi szakmai titkárként dolgozott munkabére bruttó 1 730 000 Ft., nettó 1 150 450 Ft. volt. Szerinted emögött van ennyit érő valódi teljesítmény ? Tőlem lehet 2 kulcsos pl. 1 mió felett.
>>a cégek adója engem nem érint.
Én viszont kimondottan sérelmeztem az EVA emelést :)
>>alkalmazott vagyok
Meddig ? Én is az voltam 36 évig de váltanom kellett.
>>nem igazán aggódom a cégek adózási "morálja" miatt.
Segíthetnél, hogy tudnék "optimalizálni", én még nem jöttem ár
Az autókra meg a wellness-re meg csak annyit, hogy részben szomszédbosszantó persze hitelből, részben meg Szép kártya.
Az ellenzéki pártok sem egységesek, de egy kicsit is baloldali párt számára az egyértelmű, hogy a szegényektől kevesebbet akar elvenni, mint a gazdagoktól. És ha a gazdagok alatt a valóban gazdagokat érti, és pl. a második kulcs téged már nem is érintene, akkor azt hiszem, te is együtt tudnál élni a rendszerrel. A baj az, hogy jelenlegi kampányban ilyen kérdések fel se merülnek, így tényleg nem lehet tudni, pontosan mi is a cél. Megkockáztatom, hogy ezek a pártok sem tudják.
A cégek adója annyiban érint téged, hogy a munkaadód kevesebb pénzt tud a cégre és fizetésekre fordítani.
A gazdaság romokban alatt nem azt értem, hogy leállt volna. A fejlődés valós, a fejlődés mértéke maradt el attól, amennyi lehetne. Hogy mennyi lehetne, azt mutatják a környező országok. Másrészt a gazdaság szerkezete és belső folyamatai azok, amik romokban vannak. A magas állami (közvetlen és közvetett) beavatkozás, a célzott, egy-egy piacra kitalált törvények, a cégek "megszerzése", a kiszámíthatatlan törvénykezés és főleg a kapcsolatokra és nem a teljesítményre épülő megbízási-támogatási rendszer egy olyan félfeudális gazdaság felé hajtja az országot, amely nem lesz soha versenyképes. És ez sajnos egy nehezen visszafordítható folyamat.
(2) pontosan milyen kötelezettséget jelent a hivatkozott rendelet;
(3) ehhez képest az a cég ennek hogyan nem tett eleget; továbbá hogy
(4) ezzel a céggel pontosan milyen viszonyban van az LMP-s jelölt,
(5) ezen viszony alapján mennyiben lehet őt a cég bármilyen tevékenységéért felelőssé tenni.
Ezek nagyon egzakt dolgok, semmi szükség nem lenne erre az óriási habosításra ... ha lenne alapja annak, amit állítasz, már rég konkrétumokkal rukkoltál volna elő.
Tehát annyit kellene mondani, hogy X kft. (adószám) számára konkrétan ezt és ezt írta elő a rendelet, ezt nem végezte el (amire az a bizonyíték, hogy ...). Ebben a cégben Ungár Y tisztséget tölt be, ennek alapján felelős (mert mondjuk vezető tisztségviselő).
Ez akkor lenne igaz, ha a legkisebb jövedelem nettója is elérné a megélhetési minimumot. És nem véletlenül vezették be a világban a progresszív adózást. Egy progresszív adózás a családi kedvezményekkel, két vagy inkább 3 kulcsos szja-val azt eredményezné, hogy azok fizetnének arányosan nagyobb terheket, akiknek erre módjuk van: a gyerektelen magasabb jövedelműek.
Az összes kutatás, még a kormányközeliek is azt mutatják, hogy a jelenlegi adózás eredménye az, hogy a gazdagabbaknál több pénz marad a korábbiakhoz képest, miközben az alacsonyabb jövedelműeknél (szegényebbeknél) kevesebb. Vagyis a jelenlegi rendszerben a szegényeket túl-, míg a gazdagabbakat alul terheli a rendszer.
Ha te nem látod az összefüggést,hogy a saját városrészében nem tartotta be a rendelet előírását az LMP-s jelölt cége,ne engem hibáztass és vádolj. Mindenesetre ebben a választókerületben mi szavazunk és ezért rá nem!
Ige belinketem a rendeletet és idéztem a pontos szöveget,amit az LMP-s jelölt cégének kellet teljesíteni.Víz pedig még sincs a csúcshegyen! Ez a tény,a többi mese tőled származik!