Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy 10 m hosszú pincém a ház mögötti domboldalban de valamilyen oknál fogva csak a hátsó 6 m van kirakva téglából boltívesre az első 4 m az magát tartja ott csak föld van. Na ezt a 4 m szeretném téglával felrakatni. Szerintetek mi az a reális ár amiért ezt a 4 m-t felrakják?
a terepviszonyok miatt csak kézi ásás jöhet szóba, de
nem tudom, mitől kell tartani, illetve hogy a csapadékvíz mekkora gond lehet. azt szerentém elkerülni, hogy a tervezett pince fölötti 30-40 köbméter földet kiásassam csak azért, hogy vissza lehessen tölteni majd aztán éveken át töltögetni a süppedés miatt.
persze, ha ások egy bazi nagy gödröt, megcsinálom teknőszigetelést, annak a közepébe a pincét, majd visszatemetem, akkor lehet. De ha én úgy építeném a pincét, mint az alagutat (fél métert ások, kifalazom, fél métert ások, kifalazom), és a fölötte levő 1-2 méter földöt nem bolygatnám -- ilyen kivitelezésnél nem tudom, hogyan lehet szigetelni.
valójában egy agyagos domboldalba akarok pincét építeni (száraz föld alatti garázsom van), fúrt kutak 40 méteren találnak talajvizet, tehát inkább a beszivárgó csapadék, hóolvadék, zápor ilyesmi ellen védekeznék. amit alább leírtál, a barlag típusú csapdák egy laikusnak nem jutnak eszébe...
Azt szokták problémának felvetni, hogy ha kis erecskén csordogál be a víz és Te azt elszivattyúzod, akkor abból csermely, majd patak, majd folyó, folyam és végül barlangi tó lehet.
Persze nem mindegy, hogy Szegedről írsz-e (ami talajvízre épült), vagy valami dombtetőről, ahol az évi egyszeri zápor nyomait akarod kiszivattyúzni.
pince szigetelése HELYETT működő megoldás a pince olyan kialakítása, hogy az összegyűlő víz a falak tövében levő csatornába majd egy zsompba gyűlik és onnan elszivattyúzom?
Üdv mindenkinek. Nálam is ez a helyzet ,vagy én még ne szóljak semmit?
KB 21 nm a pince amit meg kellet erősíteni.
A ház 80 nm alapterületü szintén 80-100 éves lehet. Beton alapja nincs ,homokra épült, az oldalsó,szabadon álló fal a padlástól- pincéig végig megrepedt.
A szakember szerint a pince padlózatát fel kell törni,az alatta lévő homokot el kell távolitani ugy egy méteres mélységben .
Ezek után kizárólag fokozatosan,hol az egyik oldalon, hol a másikon( hogy a ház ne dőljön össze ) egyméteres sávokban behatolni a ház téglával készült alapja alá,és ugy elvégezni a betonozást.
a munka végeztével igy ezzel az eljárással,az egész pince alá lessz betonzva .
Ezért az elvégzett munkáért bruttó egymilliót kért a vállalkozó.
Szerintetek verjem a fejem a falba, vagy ne szóljak semmit ha ott akarok lakni, és fizessek ?!!
Én idáig nem írtam ide, de úgy döntöttem MEGSZÜNTETEM a pincémet, az időszakos víz miatt. 13 négyzetméter. Van valamennyi sitt is, és még lessz is amit bele tudok rakni, de ha teljesen feltöltöm, akkor nem fog felszivárogni a víz? Hogy érdemes betemetni egy pincét? Mire kell figyelni? Van e veszélye?
Pincénk utólagos vízszigetelésre készülünk. Ránézésre kaptam egy árat, és hanyattestem.
Pár hozzászólással ezelőtt írt valaki egy négyzetméterárat, felszoroztam az enyémmel.... szóhoz sem jutok....
Szóval, 100 éves épület, 50-es falakkal, felszín alatt kb 160-ra megy le a pince, kb ahogy az ábrán itt lenteb...
Sajnos nálam nem 20 centis a víz, hanem 2010-ben 20 alá sem ment, maximum 80-90 cm volt. Kb 120 m2 a pince. Semmilyen szigetelés nincs, kívülről nem is lehet, belőlről kéne valami és a padlót is. Az alja homok, ahol símán jön fel a víz. A ház falainak szigetelését terveztük el, de ekkora belvíznél meg kellene oldanunk a pince teljes vízmentesítését. Nekem amit mondtak, 4,5 millió volt, alábbi hozzászóló árával számolva több mint 8 millió lenne...