Keresés

Részletes keresés

ligetszépe Creative Commons License 2002.03.13 0 0 214
Kedves Dudith András,
A lobotómia és a leukotómia közt valószínűleg az a különbség, hogy az utóbbinak semmi értelme...

ligetszépe

Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 213
Kedves ResetGomb, talán őrizője vagyok én mások tudatalattijának? :)
Előzmény: Törölt nick (210)
ligetszépe Creative Commons License 2002.03.13 0 0 212
Légyszíves magyarázza el nekem valaki, hogy a baloldali miért egyenlő a liberálissal?? Persze manapság a ballib teljesen közkeletű kifejezés, de nem túl logikus. Pl a kommunisták egyáltalán nem voltak liberálisak (csak szélsőségesen baloldaliak...)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 211
Kedves Pethor, tehát Szerinted is kommunista az mszp-frakció. Rendben. :)
Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 210
Kedves András!

Sajnos ebben az a trükk és az a veszélyes, hogy az illetőben esetleg nem is tudatosul a dolog.

De ezt szerintem te is jól tudod. :-)

Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 209
Kedves Követ Úr !
Megfigyeltem, ha véletlenül Kövérről kezdek el beszélni, Te rögtön kommunistázol. Ez látens vagy tudatos asszociáció ? :o)
Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 208
Kedves ResetGomb, csináljunk egy próbát!

Kérem tegye fel a kezét az a jobboldali topiclakó, akiből valamiféle indulatot váltott kifele Kövér dr. strigázása. Utána számoljon befele az indulat természetéről.

:)

Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 207
Hátpersze. Akkor, mint szakember, igazán elárulhatnád, hogy ki a Főnéni idehaza? :)

Nem lobotómia volt az? Mi a különbség a lobotómia és a leukotómia között?

Murdock a McMurphy volt.

R. P. McMurphy
A con man who becomes a modern-day rebel and hero cast in the mode of the cowboy hero of the American Western. Charming and manipulating, he is a forceful character living a generation too late. He challenges authority. Using a strong sense of humor and comic exaggeration, he instigates the changes at the sanitarium and teaches the inmates to be sane. In the end, Nurse Ratched teaches him the ultimate lesson on authority.

Íme egy jó interjú, mulatságos, lazításképpen, két striga között:
http://www.fargonebooks.com/kesey.html

Előzmény: psycho-pata (204)
psycho-pata Creative Commons License 2002.03.13 0 0 206
A vicced félelmetesen aranyos:-)))) Nem ismertem.
Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 205
Kedves Andris!

Kövér szerepe semmi más, mint állandó provokációval hibára kényszeríteni a ballib elitet.Amíg az érzelmeké a terep, addig mindig vissza lehet élni a másik indulataival.

Egy dologban tévedsz. Kövért nem csak a ballibek hallgatják. Lehet, hogy őket provokálni akarja. De másokból a szavai más indulatokat válthatnak ki.

Előzmény: Törölt nick (203)
psycho-pata Creative Commons License 2002.03.13 0 0 204
Ravasz vagy:-))) Ott a főnénit tartottam betegnek, s Murdock (azt hiszem, tán igy hívták) jó fej volt. Át is esett a frontális leukotomián....
Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 203
Kedves kwijibo, hogy valami ijesztő vagy mulatságos: a nézőponttól függ. Nekem cseppet sem humoros a gulágrevizionista Krausz, a gyűlölködő Kende, a karhatalmista Horn. Más pedig hangosan kacag ezen.

Népszabadság kolumnistái pedig provokatív üzemmódban működnek, ez a dolguk, teszik is rendesen, hullámzó színvonalon. Mint már említettem, Kövér kábé 1989 óta a megmondó ember a Fideszben, 1992-ig pl. pont azok imádták a benyögéseit, akik mostanság túlfélik ezt a cirkuszt. Tehát strigázásban Kövérnek meglehetős nagy rutinja van.

Nekem egy kicsit konfúz a logikád, hiszen a Te egyenletedben Kövér a miéppel való koala szellemi atyja, aki a koala megvalósulásakor visszavonul és trappista szerzetes lesz? Ha nincs koala, akkor jelentkezik szolgálattételre a valamikor jobb napokat látott drámaírónál? Nekem ez nem gömbölyű.

Röviden: Kövér szerepe semmi más, mint állandó provokációval hibára kényszeríteni a ballib elitet. Amíg az érzelmeké a terep, addig mindig vissza lehet élni a másik indulataival. Nézd meg a polfórumot, egy mikróvilág, de hasonlatos a kinti élethez. Aki nem bírja a folyamatos provokációt, megpattan benne a húr: letiltják. Ideges embernek az ujja megcsúszik a ravaszon...

Előzmény: kwijibo (202)
kwijibo Creative Commons License 2002.03.13 0 0 202
Kedves Andras,

ez nem valtoztat a dolog szomoru es ijesztö voltan annak VALOSAGOSSAGA miatt.

es nem ertem miert jo (ha erre celzol) kolumnat kiprovokalni a nepszabadsagban. ha KL csak azert kap teret OV-töl, hogy az mszp-t provokalja (amint erre celoztal), akkor ez a lufi hamar kipattan, hiszen nem lehet eveken keresztül uszitani/gyülöletet kelteni/strigazni. mi lesz utana Köverrel?

1. mszp nyer: együtt ugatjak Orbannal az mszp/szdsz kormanyt
2. fidesz nyer de nincs koala: csalodik Orbanban es atall a miephez
3. fidesz nyer es van koala: meghasonul es kivonul a politikabol??

remelem az elsö jön be, amugy egyik verziot sem hinnem, szerintem ettöl többröl van szo :(

Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 201
Kedves kwijibo, csak viccelődünk Pata kartárccsal. Szvsz ő érteni is fogja a poént. Egyébként valóban, mint ahogyan a topicban több ízben rámutattam, számos különbség létezik. Míg az egyik változatban a főszereplő Oscar-díjat kap, a másikban legfeljebb egy kolumnát a Népszabadságban (+ a topicod). Míg az egyiknek az irodalmi adaptációját Ken Kesey (Isten nyugosztalja szegényt) írta, addig a másikat egy team a Lendvay uccából. Míg az egyiknek Májkl Döglesz volt a producere, a másiknak szerény személyem.

Előzmény: kwijibo (198)
kwijibo Creative Commons License 2002.03.13 0 0 200
neked = nekem, sorry.
Előzmény: kwijibo (198)
Póli Creative Commons License 2002.03.13 0 0 199
OK.
Rögzítve.

Előzmény: Törölt nick (197)
kwijibo Creative Commons License 2002.03.13 0 0 198
Kedves Andras!

Tudom, nem neked intezted a kerdest, azert irok csak, mert nem ertem miert ragaszkodsz a KL szerepjatszo elmelethez. Tevedesed igazolja a Jack Nicholsonos peldad: Mig JN egy FILMBEN jatszik egy FIKTIV szerepet, addig KL a VALOSAGBAN alakitja VALOSAGOS önmagat. Megjegyzem mindkettö eleg meggyözö alakitas, KL-e azonban ijesztöbb es szomorubb.

Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 197
Rögzítsük a jegyzőkönyv kedvéért: nem válaszoltál a kérdésemre.

Előzmény: Póli (196)
Póli Creative Commons License 2002.03.13 0 0 196
Tényleg utoljára: mellékvágány a kérdésed.

(Megyek megkeresni azokat a topicokat...)

Előzmény: Törölt nick (192)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 195
Kedves Póli, nem hiszem. Egyébként az is lehet, hogy a háttérből én irányítom Kövért.

Előzmény: Póli (194)
Póli Creative Commons License 2002.03.13 0 0 194
Kedves András !

Azt írod: "a legnagyobb vitákat éppen a kömény fideszes csapattal szoktam vívni (pl. velem ellentétben sokan hajlamosak a "mi" kommunistáinkkal megengedőbbek lenni, ami számomra elfogadhatatlan).

Szerintem Kövér Laci funkciója, hogy jobbról minél nehezebben lehessen "beelőzni" a Fideszt.
Nálad ezek szerint felsült ezzel a szándékával...

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 193
Kedves Pata kartárcs!

"Kövér Lászlót pedig a politikai stratégiától függetlenül beteglelkű embernek tartom."

És minek tartod Jack Nicholson alakítását a "Száll a kakukk fészkében"?

Előzmény: psycho-pata (182)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 192
Na utoljára (van erről topic, nem is egy).

Van-e morális különbség a két gyermek halála között?

Igen --- Nem

Előzmény: Póli (191)
Póli Creative Commons License 2002.03.13 0 0 191
Akkor szerinted nincs különbség az Auswitzban elgázosított kislány és az Ugandában éhhalálba kergetett kisfiú (mert utóbbi országban a diktátot lenyúlta a nemzetközi segélyeket) között sem.

Mert szerintem óriási különbség van, s nem azért, mert az egyik gyermekhalál kevésbé elítélendő, mint a másik.
Nem egyszerű moralitás kérdés ez...

(Nincs erről ill. Curtois könyvéről egy topic ? Nehogy már újra "felfedezzük" mindkét oldal érveit...)

Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 190
Kedves Pethor, vándorviccről nem hallottál még?
Megvan már a végeredmény, van-e még mszp-frakció?

NB a vicc eredetije Monarciabeli.

Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 189
Kedves András !
Ma nem keltél elég korán:

Én is olvasom a Hadikrónikát. A vicc 1938-ból származik, színhelye Németország, szereplői: idős néni, Hitler, Göbbels és a nácipárt.

Lépjen vissza két mezőt, egy dobásból kimarad !
:-P

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 188
"Egyébként engem is érdekelne:)"

Micsoda? A kórképem vagy a striga? Mer' nem mindegy.

Előzmény: lerr (185)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 187
Kedves Resetgomb, mindvégig morális kérdésként volt erről szó. Egyébként technikai értelemben természetesen van. De ez a vita nem az én világom.

Morálisan nincs különbség, ahogyan Curtois írta az előszavában (fejből): "nincs különbség az Auswitzban elgázosított kislány és az Ukrajnában éhhalálba kergetett kisfiú között.

Előzmény: Törölt nick (181)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 186
Az a baj, hogy túl nagy jelentősége van a magánéletben a politikának. Nem élek izolációban, de kétségtelen: viszonylag jól körülhatárolt politikai mezőben létezem. A családi és a baráti kör mindenhol ilyen (ahogyan a magadét leírtad) ma, Magyarországon, nem tulajdonítanék ennek oly nagy jelentőséget. Van miépes és szdsz-es barátom is, de a legnagyobb vitákat éppen a kömény fideszes csapattal szoktam vívni (pl. velem ellentétben sokan hajlamosak a "mi" kommunistáinkkal megengedőbbek lenni, ami számomra elfogadhatatlan).

Az idő mindent megold. Egyszer lesz konzervatív, liberális és szociáldemokrata párt is Magyarországon.

A szerepjáték kérdését továbbra is fenntartom.

Előzmény: teevee (179)
lerr Creative Commons License 2002.03.13 0 0 185
"Kedves Pethorom, van egy rögeszmém."

Kérdezd meg psycho-pata-t, mi a helyzet a rögeszmékkel.:)))
Biztosan szívesen válaszol, hosz Te is elmondtad neki a striga jelentését.

Egyébként engem is érdekelne:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!