Honnan vegyek arra példát, aminek éppen az ellenkezőjét állítom? Marakodtak egymással az MSzP-SZDSZ koalición belül a kormánypártok is, Tizenkét évet éltünk meg békés marakodás között.
Nem vagyok a MIÉPnek sem tagja, de tárgyilagosan el kell ismerni, hogy ebben a ciklusban először fordult elő konstruktív hozzáállás a parlamentben.
A helyesírási hibát gépíró balom követte el, mert valószínüleg nem ütötte le elég erősen a másodok "t"-t, jobbszememmel meg nem vettem észre, Bárcsak más betűt hagytam volna ki! Mosz szent lenne a béke közöttünk.
Az SZDSZ tényleg nem kertel. Inkább kartel.
Kartellbe tömörülnek az elvtársak.
Hogy milyen célért? Ki tudja?
A magyarokhoz (magyarsághoz) biztos nincs semmi köze. Ettől elhatárolódnak az elvtársak.
Légyszíves mondj egy példáz, amikor az előző ciklus ellenzéki pártjai konstruktívak voltak!
A gyűlölködést én sajnos a kormányoldalon és a MIÉP-nél látom.
Egyébként helyezettje, nem pedig helyezetje, no mindegy, tudom, hogy a magyar nyelvtant csak a hazaáruló liberálbolsevikok erőltetik.
Ugyan, ugyan. Vajon mennyivel durvábbak az SZDSZ nyilatkozatai, minzt a négy évvel ezelőtti FIDESZ-éi? Vajon mi súrolja a demokráciaellenességet. Talán az a baj, hogy neked nem tetszenek az SZDSZ nyilatkozatai? Ez ugyanis még nem demokráciaellenesség. Egy kampány általában úgy szokott működni, hogy a különböző pártok nyilatkozatai csak egy olyan rétegnek szoktak tetszeni, amelyik támogatja is g azt. Ez persze még nem ellenkezik a demokrácia játékszabályaival, az ugyanis nem arról szól, hogy mindenkinek egyet kell értenie. Mindemellett egy ellenzéki pártnak az a feladata, hogy bírálja a kormányt, nem pedig az, hogy hajbókoljon neki. Ezt olyan nehéz megérteni?
Az szdsz nyilatkozatai tulzó felhívások a fennálló kormány elleni minél erősebb gyűlöletre - ebből próbálnak szavazatokat szerezni... mindhiába - és nem valódi bírálatok. Bírálni kell. Van is miért! Na de amit az SZDSZ művel az súrolja a demokráciaellenességet!
Ha hiszed, ha enm, jelenleg választási kampány van. Ilyenkor az ellenzéki pártok képviselői bizony ilyeneket szoktak nyilatkozni, természetesen a kormány leváltását parlamenti választások útján elképzelve. Esetleg szerinted egy ellenzéki politikusnak úgy kellene fogalmaznia,hogy a választásokat a kormánypártok fogják megnyerni, ezáltal nem lesz kormányváltás? Azért ez egy állítólagos parlamenti demokráciában meglehetősen furcsa lenne.
Miről beszél Fodor? Nem arról hogy pár hiba van a kormány működésében hanem azt hogy ő leváltja. Ok nincs is tehát. Ő azért akarja ezt mert ő akar kormányozni. Hatalomszomját nem is leplezi. Ez nem törekvést fejez ki hanem ez egy egyértelmű kijelentés. És egyértelműen demokráciaellenes. Hisz erről Fodor Gábor nem rendelkezhet egymaga. Erről csak is a választók dönthetnek. És mivel az SZDSZ-nek törvényesen 0 esélye van a kormányra kerülésre ezért nyilánvalóan nem törvényes módszerre gondolt amit meg is nevez a továbbiakban!
módszer:
"nem kell a törvényeket betartani, klientúrát kell építeni"
Kár, hogy senki nem mondta, hogy törvénytelen eszközökkel akarja megbuktatni a magyar kormányt, sőt a parlamenti választások azt hiszem a törvényes eszközök közé tartoznak. Esteleg te elkézelhetetlennek tartod, hogy választások útján meg lehet buktatni egy kormányt? Különös.
Mármint, hogy azzal indult a topic, hogy az SZDSZ törvénytelen eszközökkel le akarja váltani a kormányt? Én nem ezt olvastam, ez csak egy feltételezés volt az egyik SZDSZ ellenes asztaltársunk részéről. Az 50-es évek pedig már megint, hogy kerül ide az SZDSZ kapcsán? Tudtommal az SZDSZ 1989-ben alakult és most 2002-t írunk...
A fidesz a kartell, s a törvénytelenségben is profi.
Fodor pedig ígért valamit a választóinak, remélem be is tudja váltani.
Oszt négy évig gyülölködhetek majd ellenzékben, vagy még tovább.
Nem tudtok olyan forrást mutatni, ahol bármely SZDSZ-es politikus törvénytelen eszközökkel történő kormánybuktatásra buzdított volna. Innen kezdve pedig minden hazugság, amit fröcsögtök.
Hát persze, hogy csak törvénytelenül tudja, a törvényeshez semmi esélye nincs.
Miskakancsótok ma az ATV-n szánalmas volt, kerítsetek már valakit aki szerényen segiti a pártotokat, mert ezzel a módszerrel sehol nem lesztek.