Keresés

Részletes keresés

druzsba Creative Commons License 2010.05.16 0 0 100
Amennyire Én tudom, akkor a Kvassay és a Tassi zsilip nem a Fővárosi Hagyó/Demszky Csatornázási Művekhez tartozik, tehát ott lehet, hogy foglakoznak a karbantartással is nem csak a lopással.
Előzmény: Törölt nick (98)
Derek Creative Commons License 2010.05.16 0 0 99
"Szerintem lesznek itt még komoly problémák ezzel a céggel, mint ahogy a hazájában is kirugták Őket és Orbán is nyilatkozott ezzel a cégcsoporttal szemben Pécsen, amikor a vizművekhez látogatott."

Van egy lenyeges kulonbseg Fro-ban lejart a szerzodesuk es nem ujjitottak meg veluk,nagy kulonbseg ,mint amit Pecsett csinALTAK. Nagyon sokba fog az meg Pecsnek kerulni,csak ido kerdese. Pecs onkormanyzata ma a CIB bank engedelye nelkulk egy guriga WC papirt nem tud venni.
Előzmény: druzsba (97)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 98
De azon múlik több ezer Csepel-szigeti tanya és nyaraló sorsa, mert a Kvassay és a Tassi zsilip közé van szorítva az egész sziget, úgy, hogy akár egy fél méteres - nem kívánt vízszint emelkedés már milliárdos károkat okozhat, ha véletlenül elszabadulna...
Előzmény: druzsba (94)
druzsba Creative Commons License 2010.05.16 0 0 97
Annyi különbséggel, hogy 1946-ban még nem külföldi kézben volt a főváros árvízvédelme!

Szerintem egy ilyen közfeladatot, nem tud és nem is akar megfelelően ellátni 1 profitorientált külföldi cég!

Szerintem lesznek itt még komoly problémák ezzel a céggel, mint ahogy a hazájában is kirugták Őket és Orbán is nyilatkozott ezzel a cégcsoporttal szemben Pécsen, amikor a vizművekhez látogatott.
Előzmény: Derek (96)
Derek Creative Commons License 2010.05.16 0 0 96
1946 ota van igy
Előzmény: Derek (95)
Derek Creative Commons License 2010.05.16 0 0 95
Ok,igazad van utananeztem!
Előzmény: druzsba (93)
druzsba Creative Commons License 2010.05.16 0 0 94
Amennyire én tudom, akkor a Kvassay zsilip nem tartozik a fővárosi árvizvédelemhez pedig onnan 200 méterre sincs a központi telepük az árvizvédelmiseknek. :D
Előzmény: Törölt nick (89)
druzsba Creative Commons License 2010.05.16 0 0 93
Csak szólok, hogy a főváros árvizvédelme a Fővárosi Csatornázási Művekhez tartozik és abban nyakig ott vannak Hagyó elvtárs helytartói. :D

Előzmény: Derek (88)
Flatus Creative Commons License 2010.05.16 0 0 92
Ha

ARVIZ - MSZP = POFATLANSAG,

akkor atrendezessel kaphatjuk, hogy

MSZP = ARVIZ - POFATLANSAG,

vagyis az MSZP meg pofatlansag nelkul is egy termeszeti katasztrofa. QED.

druzsba Creative Commons License 2010.05.16 0 0 91
Ebbe inkább ne menjünk bele, mert én talán jobban tudom, mint Te, hogy a fővárosi árvizvédelem melósai 100% gőzerővel Hagyó elvtárs WC-s cégébe vannak beállitva.
Előzmény: Derek (88)
Derek Creative Commons License 2010.05.16 0 0 90
Nem tudjuk elkepzelni,hogy a viz milyen iszonyu erovel rendelkezik,koszonhetoen osszenyomhatatlansaganak.
Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 89
A Kvassay zsilipet épp most újítják fel, ezért nem tudok kizsilipelni az RSD-ről a nagy Dunára - pedig atom harcsaszezon van és árad a víz ezerrel...
Előzmény: druzsba (86)
Derek Creative Commons License 2010.05.16 0 0 88
BP arvizvedelme nem Hagyo es az onkormanyzat kezeben van ahogy sehol sem az onkormanyzatok kezeben ,hanem a vizugy feladata ,igy van ez Szegeden is es mas varosoknal is.A gat es a folyo kozotti terulet biztositasa nem is a varose hanem a vizugye,megha a fovaroshoz vagy Szegedhez tartozik is.
Előzmény: druzsba (86)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 87
bizony bejon a pincekbe a viz ,ha van pince,mert sok helyen eppen ezert nem is epitenek,vagy teljesen kibetonozva,mint egy uszomedencet.

Ez is csak egy bizonyos vízszint különbségig megoldás.
Egy ismerősöm alacsony talajvíznél gyorsan lebetonozta a pincéjét, örült, hogy majd tudja használni a pincéjét.
Két múlva a víznyomás felszaggatta a betont, pedig piszkosul meg volt vasalva.
Előzmény: Derek (83)
druzsba Creative Commons License 2010.05.16 0 0 86
Nem is Ővelük van a gond, mert a rendszer most is működne,
ha nem egy francia/Hagyó cég kezében lenne budapest árvízvédelme, amelyik évek óta nem foglalkozik az egésszel csak a pénz kivitellel és a zsilipek életveszélyes állapotba kerültek!
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 85
A dilettáns emberi tényező mindig is kockázatot fog jelenteni. Még a metróépítés miatt is lehet pár álmatlan éjszakánk.
Előzmény: druzsba (81)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 84
Ne erőlködj, nem eszem meg a provokációdat!

Előzmény: mavtelep (67)
Derek Creative Commons License 2010.05.16 0 0 83
Sajnos ez ellen nem lehet gatakkal vedekezni, ha magas a viz a gatakon kivul megno a talajban a retegmnyomas es a viz feljon.Ez igy van mindenhol ahol a viz magasabban van egy arhullamnal ,mint a lakott teruletek a gatakon kivul. Szeged Petofi telepen pl magas tiszai viznel bizony bejon a pincekbe a viz ,ha van pince,mert sok helyen eppen ezert nem is epitenek,vagy teljesen kibetonozva,mint egy uszomedencet.
Előzmény: druzsba (81)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 82
Nem azt írtam. Csak a történelem árvízvédelmi nagyjai előtt próbáltam virtuálisan meghajolni. Azt én is tudom, hogy nem sikerült még Vásárhelyiéknek sem a későbbiekben - a totális biztos árvízvédelem, végig a két nagy folyónk mentén.
Előzmény: Törölt nick (76)
druzsba Creative Commons License 2010.05.16 0 0 81
Ebben azért ne legyél annyira biztos!

Amióta elkezdték a főgyüjtő vezetéket megépiteni a budai oldalon, olyan helyeken is betört az árvíz, ahol eddíg még nem is hallottak róla. :)

Például az egyetem rakparton eddíg még soha sem kellet szivattyúzni, de tavaly egy akkora szivattyú is kevés volt, mint a Te házad, mert az egyetem pincéje mennyezetig telt vizzel.
Előzmény: Törölt nick (74)
Derek Creative Commons License 2010.05.16 0 0 80
Alljon meg a menet nem az allam feladata, a tulajdonos felelossege ,hogy biztositast kosson a hazara nem az allame.Az mas ha az allam is hozzajarul,de nem kotelessege. Ez azert nem egy Katrina meretu hurrikan volt ami kovetkezteben atszakadtak a gatak es elarasztott olyen teruleteket amelyek elvileg vedett teruleten voltak. De ott egyertelmu volt hogy a gatszakadasok emberi mulasztasok miatt voltak.M<eg ilyen meret eseten nem is lehet allami segitseg nelkul ujjaepiteni ahogy a szegedi nagy arviz utan sem lehetett
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 79
66. hsz
Előzmény: Törölt nick (71)
mavtelep Creative Commons License 2010.05.16 0 0 78
Kormányozni nem fognak az biztos, -  persze, nem is arra készülnek.
Előzmény: druzsba (70)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 77
Kizárólag abban tévedtél, hogy az állítottad: nem ismerem a kottát.
Előzmény: Derek (69)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.16 0 0 74
Egyetértünk. Max. 900-as budapesti vízállásig védve van a belváros.
És azt hiszem ez az a bölcs előrelátás ami előtt leborulok, ha jól tudom még a Batthyányi kormány tervei alapján készült Budapest árvízvédelme...
Előzmény: Derek (66)
druzsba Creative Commons License 2010.05.16 0 0 73
Szerintem ezt Én jobban tudom, mint Te! :D

Már a tavalyi árviznél is volt olyan zsilip, ami szétesett záráskor éppen pont a XXII kerületben. :)
Búvárok, zsákolás.
Előzmény: Törölt nick (64)
druzsba Creative Commons License 2010.05.16 0 0 70
:D

Amióta a FIDESZ nyert mégjobban szarnak bele a feladataikba és 1. számú feladatuk lett Hagyó elvtárs WC-s cégének a felfuttatása állami pénzből.
2. meg a csepeli szennyviztisztitóból elszállitandó iszap elsumákolása.
Előzmény: mavtelep (58)
Derek Creative Commons License 2010.05.16 0 0 69
Miert tevednek te feltetelezel valamit AMINEK SEMMI ALAPJA NINCS .1970-ben is ujjaepitettek allami penzekbol az akkori Maros es Koros menti karokat. Mellesleg en sokmindenben nem ertettemn egyet a fidesz akkoir ujjaepitesevel mert olyan helyekre is engedelyeztek ahova azota sem kot a biztosito biztositast mert olyan teruleten fekszenek. Nem is lett volna ezeket ujjaepiteni.Sot el;otte mar oda epitkezni.Mas dolog ha gatszakadas miatt azik el a haz .Az kivul van az arteren
Előzmény: Törölt nick (65)
keverke Creative Commons License 2010.05.16 0 0 68
Nem kell már rinyálni. Itt a FIDESZ, jön a kánaán, lesz gát.
Előzmény: druzsba (57)
mavtelep Creative Commons License 2010.05.16 0 0 67

Esetleg kicserélsz egy ht magyarra ?

Előzmény: Törölt nick (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!