(Bocs, hogy OFF leszek és hogy nem közvetlenül Gary-ről szólok most, de ebben a körben is megkérdezem hátha épp innen tudja valaki; mivel igen nagy repülésmániákus vagyok igazán érdekelne: az este 7-8 körül a helyszínről többször is felszálló Gazelle helikopter vajh'mit keresett ott? (sajnos nem láttam a jelzéseit mert pont a fejem fölött ment mindkétszer és oldalról nem láttam a felszálláskor a nagy nyárfák miatt - így tippem sincs "eredetére" vonatkozóan...de mintha katonai változat lett volna, ezért is böki úgy a "csőrömet". Köszi...)
Igen, akkor ez akkor volt, amikor Cry Free nyomult a sátorban. Kinn voltam a kisfiammal a feszten délután, és éppen pisilni indultunk, egyszercsak látom, hallom, valakik zenélnek a nagyszínpadon, ahogy közeledtünk, egyre ismerősebb lett a színpad baloldalán gitárizó figura a narancsszínű gibson les paullal. Közel nem mehettünk a színpadhoz, mert egy kötéllel meghúzták a határt, meg egy jó pár gorilla is ott állt, így messziről kagylóztuk Gary Bácsi tekeréseit. Végig én sem voltam ott.
Üdv.! Örülök a setlist-nek, jómagam már kicsit összekevertem milyen sorrendben jöttek a számok. Az 'All your love' a tavalyi Mayall koncerten is lement Pilisszántón, bár ezt biztosan tudod hiszen ott voltál:-)) ( remélem nem probléma, ha tegező formulát használok ) Mayall 70 éves születésnapi koncertDVD-jén tetszik igazán ez a szám, amint a vendég Eric Claptonnal játsszák Liverpoolban. Az az egyik kedvenc koncert DVD-m... Sorry, hogy egy kicsit eltértem a topic témájától.
Ez tényleg nagyon jó volna! Tesóm a mobiljával ügyködött egy keveset, de annyira kevés volt a fény (még a színpadon is gyakorlatilag), hogy értékelhetetlenek lettek. Pár szép kép tényleg nagyon jó volna emlékbe, kérem aki rendelkezik ilyennel segítsen és küldjön már át a mailemre (bituman1@gmail.com), előre is nagyon köszönöm! (Csak a gépemen lenne meg, semmi másra nem fogom felhasználni.)
Köszi Lacának a kisegítést! A keverőpult előtt álltam és az a lassú első rész bizony bezavart.
De örülök, hogy ezzel megemlékezett néhai Phil Lynott-ról.
Amúgy délután 4-től játszottak a színpadon beállásként úgy 40 percet - sajnos ennek csak a végére értem oda, így a többiek elbeszélésből tudom ezt. Az "Oh Pretty Woman" volt, aminek a végét elkaptam.
Ha már az imént John Mayall felemlítődött: három olyan darabot is játszott Gary, ami a Mester repertoárjában is szerepel. A "Have You Heard" Mayall kompozíció, míg az "All Your Love" Otis Rush eredetije és a "Bluesbreakers John Mayall with Eric Clapton" albumon tűnt fel feldolgozásként. Az utóbbit Gary mellett még sokan eljátszották, mint az Aerosmith, Robben Ford, Luther Allison, vagy az itthoniak közül a szombathelyi Natur Blues Band... És az első szám is szerepelt Mayall 1967-es "Crusade" albumán.
Amúgy a Gary által Alsóörsön játszott számok:
1. Oh Pretty Woman, 2. Since I Met You Baby, 3. Bad For You Baby, 4. Down The Line, 5. Have You Heard (J. Mayall), 6. Mojo Boogie, 7. Thirty Days (Ch. Berry), 8. All Your Love, 9. I´ll Love YOu More Than You´ll Ever Know (Al Kooper), 10. ??? (sajnos ezt nem ismertem fel: egy lassú darab, ami egy kiállás után begyorsult), 11. Still Got The Blues, 12. Walking By Myself, 13. Blues Is Allright, 14. Parisienne Walkways.
--- Csatlakozom az előttem szólóhoz: nagyon szimpatikus volt Gary, szuper jó koncertet adott és a közönség is kitartott végig az eső ellenére. (Igaz, volt már ennél nagyobb eső és kitartó közönség egy Santana-koncerten 1987-ben az MTK-pályán...)
Zseniális volt a koncert! Gary láthatóan jól érezte magát, de én még Nála is jobban éreztem magamat!:-)) Kit érdekelt, hogy esik az eső... Most láttam Őt élőben először, és nagyon remélem, hogy nem utoljára. Az "All your love"-ot remélem július 13-án Mayall mester is eljátssza, azon szintén jelenésem van:-)
Nem egészen, mert vagy háromszor is megfordult a Lizzyben, közreműködött egy-két más studio albumon is, no meg a Night Life koncert album is vele készült, sőt koncert DVD is létezik vele.
Akkor most csak így tömören az információ, amit ma végre Gary oldaláról is megerősítettek! Mai nappal bekerült Gary hivatalos koncertnaptárába a következő esemény:
2008. június 14. (szombat) - 9th International Harley-Davidson Festival, Alsóörs, Magyarország
Gary Moore rajongók!Nektek mi a véleményetek az over the hills and far away,a parisienne walkways,és a still got the blues gitárszólójáról?Ezt elsősorban olyan gitárosoktól kérdezem akik már megpróbálták lejátszani ezeket a számokat.
Köszi szétnéztem még azt sem tudtam hogy a Skid Rowal is zenélt de amúgy többet játszott a Thin lizzybe mert hét albumot számoltam ezen az oldalon amit megadtál.
Nézz szét itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Gary_Moore a diszkográfia részen (mondjuk én úgy tudtam, h a Thin Lizzy-vel csak a Black Rose - The Rock Legend-en zenélt)
A Colosseum egy új együttese Gary Moorenak mert még nem hallottam róluk?Amúgy az utóbbi években kiadott albumai is jók pl:Scars,Power of the blues,de a régi számai sokkal jobbak voltak pl:out in the fields,wild frontier,emerald,parisienne walkways vagy az over the hills and far away.
Október 6-án szombaton - AZAZ MA!- 21.00 órától Gary Moore Jam Band koncert lesz Budapesten az Orczy-kert Faházban a Nagyvárad téri metrómegállónál. Belépő: 700.- http://www.garymoore.hu/hun_gmjb.htm