Melegitsd elo a sutot 175 C fokra. Vajazd ki a muffin format. Keverd habosra a vajat es a cukrot, add hozza a tojasokat egyenkent. Szitald bele a lisztet a sutoporral, szodabikarbonaval, soval - add hozza a vaj keverekhez. NE keverd agyon. Toltsd meg a muffin sutot 2/3-ig, susd 25-30 percig, amig a proba tu tisztan jon ki belole.
12-16 muffin lesz belole, tepsitol fuggoen (ebben a kicsi formaban 20 lett).
Szerintem igen, én nemrég láttam Intersparban. (Előtte viszont vagy 1 évig nem volt, nekem is csak ez jó a minibe, mást ebben a méretben nem találtam.)
Sziasztok! Valami jó gyors muffin recept ami ki is lett próbálva nincs valakinek? Hőlégkeverősben sütném, a sima kakaós-csokis recept kellene. Köszönöm.
Kedves népek, nem tudjátok, a Spar-Kaiser's árulja még a Papstar minimuffin-papírokat? Mostanában nem találkozom velük (régen sem a sütőrészlegen, hanem a szülinapi dekorpapíroknál voltak :)) Lassan újra fel kéne töltenem a készleteimet. Esetleg valahol máshol találkoztatok velük?
Megszárad ez perceken belül. Ez az a krém amivel a tükrös mézesbábokat díszítik.
Értem amit írsz, nálunk sem engedik az oviban hogy olyat vigyünk be szülinapra amiben van valami nyers.
Ugyanezt megcsinálhatod porcukor+víz, vagy porcukor+citromlé keverékével, csak nem lesz olyan habos , és telt színe. A lényeg viszont hogy a folyadékból tényleg csak nagyon nagyon kevés kell, és utána az ételfesték.
Mostanában nem nagyon sütök muffint, de vannak jó szilikonosok is. Ilyenek voltak a Tefalosak, de azok már eltűntek a magyar piacról. Persze, azt nem lehet várni, hogy ropogós legyen a süti.
Nincs taspasztalatom a kúpossal, de sztem nem te vagy a hibás - én eleve bizalmatlan vagyok ezzel a formával (kúppal). Ezt a tervező valszeg a fagyisoktól leste el - gondolta, hogy milyen érdekes lesz, közben sztem nem praktikus.
Mindenesetre érdekesek ezek a kapszlik, kösz, hogy belinkelted.
Az 1-2 évvel ezelőtti fellángolás :-) után egyre hátrébb pakolom a szilikonos cuccaimat. Muffinosom nem is volt, a margheritast + minikuglófost csak birsalmasajthoz használom, a sima kerek és szögletest is egyre ritkábban. Nem lesz a süteménynek olyan finom kemény, ropogós külseje, mint normál fémtepsiben - és ahogy azt mi szeretjük.
Van egyébknt vmi weboldaluk is, a lányom anno hozott egy szórólapot, csak most nem találom. :-(
A vásár Syma csarnokban van, mint mindig (azaz évente kétszer), és ez a stand ott amolyan kakukktojás.
Az ár különböző, mert vannak különálló formák (kisebbek, nagyobbak), kis pralinésak és aztán a különböző muffin-jellegű. Muffinos van két ezért, két és félért, de lehet, hogy háromért is.
Aztán volt olyan, hogy számok-betűk - nem tudom, hogy abban sütit sütnek-e, vagy fagyit csinálnak, vagy esetleg pudingot? Az mondjuk olyan 1400 körül volt, de a Boldog születésnapot szögletes torta az olyan 4 körül.
A Moszkva téri karácsonyi vásáron is árultak. Nekem a lányaim vettek egy "hosszúkás" muffin formát. Csonkakúp alakúak a mélyedések.
Még csak 1x sütöttem benne olyan muffint, ami piskóta-szerű volt, de a liszt helyett diót tettem bele, meg aszalt gyümölcsöket. Vagy nem sütöttem elegendő ideig (bár a teteje már barna volt), vagy a szilikon tulajdonsága ez, de a kúpos része sajnos olyan "főtt" jellegű lett.
OFF: lehet kapni különleges formájú praliné-bonbonformákat is. Egy gyakorló bonbonkészítő ismerősöm panaszkodott, hogy nagyon nem praktikus, hogy ezek sötétbarnák! Ui. a töltött bonbonoknál először vékony rétegben kell "kikenni" a formákat, és éppen a barnaság miatt nem látszik, hogy nem maradt-e lyuk.
ON:
Tegnap voltam az IKEA-ban, és most már lehet kapni kapszlit az újfajta hosszúkás muffinos tepsihez is.
hol van ez a cipövásár???és milyen árkategóriában vannak a muffin sütök??
nekem hóemberem és jégvirágos muffin sütö formám van csak ami kicsit extrább.. és karácsonyi csillagok..ez utobbi 12darabos tepsi az elöbbiek egy darabos ngyobb méretüek..
Valszeg mindenkinek megvan már a szükséges muffin-tepsije, de nem tudom megállni, hogy milyen szépeket, érdekeseket láttam a napokban.
Lehet, hogy nincs új a nap alatt, de én még itt olyan muffinforma választékot nem láttam, mint amilyen most, ezen a héten van a Cipő-vásárban (nem tévedés!, ott van egy, sütőformákat árusító stand). Van kocka, félgömb, kicsi kuglóf, normál kuglóf, ilyen virág, olyan virág, rózsaforma. Szilikonosak.
Én nem vettem, mert most nincs rájuk szükségem, csak gyönyörködtem. Kíváncsi vagyok, hogy valaki vett-e, és milyet és mennyire vált be.
köszi... eddig ikeásat használtam és ránézésre nem ugyanaz, azért voltam kiváncsi,mert felébe kerül, és jó lenne egyszerre nagyobb fordulókat sütögetni