Rég hallottam felőled. Reméltem, hogy visszatérsz, mert az írásaid - bár sokszor nagy port kavarnak - élményszámba mennek.
Gratulálok a csapatod rájátszásbeli szerepléséhez őszintén, hisz tudod veletek kapcsolatban mindig kissé elfogult voltam, mert úgy vélem a Körmend lenne az akinek a hiányát a magyar élvonal leginkább megérezné.
Viszont ebben a hozzászólásodban van valami ami szerintem pontosításra szorul:
"a hangulat biztosan, de szerintem a színvonal is jobb volt akkor"
Mondatod első felével teljesen egyetértek, de a másodikkal egyáltalán nem.
OK tudom az idő sok mindent megszépít, de amit írsz akkor is túlzás:
1. Az akkori magyar válogatott a közelébe sem ért a mostaninak (pedig ez is elég szar). Berkics és Zsebe valóban remek játékosok voltak magyar szinten Gulyás és Dávis viszont szintén nagyon jók európai szinten. Ez nagy különbség!
2. Sokkal kevesebb légiós volt akkor a magyar ligában és akik játszottak sem értek fel a maiakkal (persze van kivétel). Hol volt ennyi amerikai? Hol volt ilyen iram, ilyen gyorsaság, ilyen dinamika?
3. Európai kupákban akkor semmit nem értünk el, viszont az utolsó 5-7 évben a Körmend, az ASE, az Albacomp és a Kaposvár jóvoltából valós sikereink vannak.
Szerintem nézd vissza az akkori idők meccseit és rá fogsz jönni, hogy bár rendkívül izgalmasak és szívet melengetőek, de színvonalban azért elmaradnak a maiaktól.
Vasárnap szurkoljál, mert nagyon ráfér a csapatotokra!
Én is emlékszem még a nagy csatákra ( a hangulat biztosan, de szerintem a színvonal is jobb volt akkor), sőt én egyetemistaként gyakran jártam fel Pestről Szolnokra (is) meccsekre, pl a Honvéd (pfujj) ellen.
Megkapott a szolnoki hangulat, amely annyira hasonlít(ott) a körmendihez. Az Olajból nekem mindig Taki volt a kedvencem,egy csupa szív játékos.
Tényleg jó lenne, ha ti is nyitnátok egy hasonló topicot! (meg a zetések is megtehetnék...)
A tegnapi ZTE-KÖRMEND már a régi szép időket idézte, azon vagyunk mi szurkolók, hogy legalább egy hagyományos csapat (MTE) jusson be a 4-be vagy akár a döntőbe!
JUBILEUM!
Figyelem!
A tegnapi volt a Körmend 500. élvonalbeli győzelme!
Tetszik nagyon a "nosztalgiatopikotok", ha lesz időm, nyitok én is 1 szolnoki "szép időkre emlékezzünk"-öt... Sajnos nagyon ritkán jutok haza -Szolnokra- kosármeccsre, (ez most vasárnap megadatik) de azért a neten/tv-ben nyomon követem az eseményeket... Én a '80-as években, még nb1/b csoportban kezdtem az őrjöngést, majd az A-ban, "bajnokként" vannak erről az időszakról kellemes emlékeim... Emlékszem a nagy csatákra, a zte, sólymok, és legfőképpen a körmend ellen... Tyubin, Kuzmin (de utáltam a ronda oroszt) Bell... Qrva nagy szurkolás ment! Remélem az Olaj, megint nagy lesz holnap (bár ez csak álomnak tűnik...:-((( )
Miután, ez 1 körmendi topik, hadd tegyem még hozzá: Mi szolnoki szurkolók, 95%-ban a Körmendieket kedveltük a legjobban, színük, és szívük miatt!!! (a maradék 5% csak az ellenfél anyázásáért járt ki, az mte-t pedig nem illett):-)
Fantasztikus győzelmet arattunk, és a szurkolás is király volt. Olyan volt, mint a régi szép időkben, legalábbis a második félidő. (néha nem is hittem a szememnek-fülemnek!)
A Zete-tábor is dícséretesen szurkolt, nem volt ott az Armada, így a hangerő kisebb volt a túloldalt, de az egy főre jutó iq magasabb értéket mutatott.
Volt egy igényes Torcida-drapi, és ott is volt rudas zászló. A fényképész meg alig győzött fényképezni bennünket, egy szó mint száz, ez a szurkolás, a kosárlabda és a Körmend diadala volt!
Mindenesetre a keddi meccs borzasztó nehéz lesz, a ZTE nagyon jó csapat, mindent feltesznek majd egy lapra!
Ha nyerünk, bejutunk a 4 közé (2-0-ról nem áll fel a Zete), ha nem...:-(
Sajnálom, hogy nem sikerült kupaarannyal gazdagítani a "tárlatot". A sansz megvolt rá, egy erőtlen Pakssal játszottuk a kupaelődöntőt, meg lehetett volna őket verni!
Volt az az időszak, amikor feljöttünk 6 pontra, azzal a hozzáállással talán lett volna kersnivalónk a meccs egészében!
A döntőben pedig ezt a gyenge Debrecent mi is megvertük volna.
Mindegy, a sportban nincs "ha".
Most már a Zetére kell hangolni, jegyek elővételben Körmenden a klubirodában, mindenki Egerszegre!!!!
Nagyon bízom benne, hogy egy kupagyőzelemmel lehet még szebbé tenni a dicsőségtáblát!
A bajnoksághoz közünk sincs, a 4-be jutás sem valószínű, a kupához viszont hozzásegíthet minket a körmendi szív, a szurkolótábor, és az, hogy "csak" 2 meccs kell hozzá-nem, mint a bajnokságban...
Körmendi parádé, gálaelőadás a játékos, látványos kosárlabdából, töménytelen Madison-zsákolás, Isti-Eddy kínai figura, rengeteg könnyű kosár egy szétesően játszó Szolnok ellen, "remek" hazai pályán (enélkül is jobbak voltunk).
Ezekután tényleg lehetetlen csúnya dolgokat írni!
Gratula a csapatnak a 2. helyhez, rájátszás kezdetéig tessék megőrizni (lehet tovább is).
Holnap meglesz.
Nem akartam egy vereség után megírni, mivel az akkor csak a pillanatnyi hangulatomra fogható. Igaz, valószínű, hogy egy kicsit optimistább hangvételű lesz a dolog :)))
Mégiscsak sikerült kialudnod a csalódottságot?
Pedig úgy vártam a beolvasgatósdit. :-)
A nemzetközi topikba talán én is nyomok egy szolidat az utolsó két meccsünkről.
Isti, Nick elfogadható volt, helyenként Eddy is.
Egyébként esély az nulla, hiába nyertünk három negyedet (de ez se biztos). Nagyon megérdemeltük, bár fáj ezt kimondani.