Keresés

Részletes keresés

Sony Black Creative Commons License 2008.05.06 0 0 845

Ha nincs indok miért hajtanának be a immagraison Officerbe?

Mondom hogy egy árva lelket sem küldtek oda...

Mindegy...ne feszegessük  témát szerintem. Te hajtod a te igazad én meg az enyémet :)

A kutya kibirta semmi baja nem lett. Hála az istennek...

A nagy gép fedélzetén hallotam az ugatását 1 órát de utána ráunt...

meg is ilyedtem nehogy elpusztuljon nekem...

kérdeztem is a csajszit lemehetek e hozzá de nem lehetett sajnos....

A vámosok kicsit szarakodtak a reptéren de nem volt az sem veszélyes...

Tényleg gyönyörű BC le a kalappal...

Előzmény: longbow (844)
longbow Creative Commons License 2008.05.06 0 0 844
Arrol nem irtal, hogy hogyan birta a kutyus az utat?:)
Előzmény: Sony Black (841)
longbow Creative Commons License 2008.05.06 0 0 843
Mindamelett tiszteletben tartom a velemenyed a dologgal kapcsolatban.
Előzmény: longbow (842)
longbow Creative Commons License 2008.05.06 0 0 842

Majd azutan beszelgessunk a paraztatasrol miutan legalabb egyszer behajtottak a bevandorlasi hivatalhoz.A vamosokon atjutni tenyleg setagalopp:)

Sony Black Creative Commons License 2008.05.05 0 0 841

Jólvan na! A vigyorokat azért raktam oda...:))

Jó ha van nálad papír de nem kell "beleverni" mindenkinek a fejébe aki ide akar jönni hogy márpedig itt szemetek és gyakori a szarakodás is!

Biztosan vannak ellenpéldák, mint ahogy az ábra is mutatja...na de egyáltalán nem jellemző! Én úgy gondolom mindennek megvan az oka, és ha valakit vissza forditanak akkor ahoz nagyon komoly indok kell.

Pontosan erre céloztam akkor is amikor először beszéltünk erről!

Akkor is leirtam hogy nem tartom valószínűnek hogy kb 1500 embert tételes ki vennének. Ez igy is lett...

Senkit nem vettek ki és senkit nem ért atrocitás még csak erősebb szóváltás sem!

Minden ment mint a karikacsapás...:)

Nem vonok le messzemenő következtetést sem ebböl. De hogy többet engem nem paráztat be senki ezzel az biztos...

Én azt tudnám minden kedves idelátogatónak mondani!

Hozzatok dokumentumokat, a megnyuktatás végett, de NO para!

Nem lessz semmi gond! Az első kukába kidobhatjátok...

(ha csak nem vagy bűnöző) :D

Előzmény: longbow (840)
longbow Creative Commons License 2008.05.05 0 0 840

Ha jol emlekszem pont te mondtad regebben, hogy senki nem vonjon itt le a forumon kovetkezteteseket a szemelyes tapasztalatai alapjan.Most te megis ezt teszed.Akkor most hogy is van ez?:)

Hidd el, hogy akar most tudnek neked ellen peldat mondani(sajnos) nem egyet beleptetesnel tortent "incidensel" kapcsolatban az elmult kb. egy honapbol(teged valoszinuleg ezek sem gyoznenek meg).

Szoval ha lehet szeretnelek megkerni, hogy ne vezess felre senkit itt a forumon a beleptetessel kapcsolatban csak azert mert neked konnyeden sikerult.Orulj neki, hogy te igy bejutottal de ez pont nem jelent semmit:))

(csendben jegyzem csak meg, hogy ezentul bejeztem segitsegnyujtast itt a forumon, ezentul tolem mindenki ugy intezi a dolgait ahogy akarja)

Sony Black Creative Commons License 2008.05.04 0 0 839

Tegnap este érkeztem meg Vancouverba!

Neked azt tudom mondani, Logbow...hogy soha többet ne paráztass senkit a belépéssel kapcsolatba! Három havi bankszámla kivonat meg minden sz@r mi????

az ég világon SEMMIT NEM KÉRTEK és nem is kérdeztek!!!!!!!

Kizárólag az útlevelet meg a meghívólevelet kellet oda adnom! 1 perc sem volt az egész! Lehúzta az útlevelem és köszöntött hogy itt vagyok! Azt sem kérdezte meddig maradok... SEMMIT NEM KÉRDEZETT!!!! de ahogy elnéztem mástól sem kérdezgettek nagyon....

Legalább 3 gép futott be mikor megérkeztem igy vagy egy óra volt mire az ablakhoz kerültem. Senkit nem vettek ki nem küldtek félre! Nagyon gyorsan ment a sor. A világ összes népe szerepeltette pedig magát...:))) Roma egy darab nem volt!

Innentől kezdve szeretnélek megkérni hogy a paráztatást el lehet felejteni itt is és más fórumon is. Máskor ne legyél ilyen negatív és "rosszindulatú" :)))

Előzmény: longbow (829)
Sony Black Creative Commons License 2008.04.23 0 0 838
Előzmény: Billus (837)
Billus Creative Commons License 2008.04.23 0 0 837

Hi,

hol találom pontosan ezt a forumot? Nézegettem, de nem találtam meg.

kösz

G

Sony Black Creative Commons License 2008.04.22 0 0 836

Nem "mindenhol" kell nézni csak a hivatalos oldalt!

http://geo.international.gc.ca/canada-europa/hungary/right_nav/magyar-en.asp

Előzmény: Billus (835)
Billus Creative Commons License 2008.04.22 0 0 835

Sziasztok,

Hogy is van ez? Ha látogatóba megyek 3 vagy 6 hónapig maradhatok Kanadába ?(mindenhol össze-vissza írnak róla)

Nem kell semmi csak megvenni a repjegyet és irány?

Gabo

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.21 0 0 834
Igen.
Előzmény: Sony Black (833)
Sony Black Creative Commons License 2008.04.20 0 0 833
Előzmény: Törölt nick (832)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 832

Vita folyik a szövetségi parlamentben egy új bevándorlási törvényjavaslat ügyében. A törvényjavaslat célja az hogy a bevándorlási eljárásokat felgyorsitsák. 

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.08 0 0 831

Ma indult ez BC kormány által fenntartott honlap. Nagyon sok hasznos információ és link található itt. Itt megtalálod, milyen szakmákban van munkaerő hiány, de állást még mindig saját magadnak kell találnod (ezzel kapcsolatban is vannak itt linkek). Ha hiányszakmában találsz állást, az eljárásokat (munkavállalási engedély ill. letelepedés) felgyorsitják.

http://www.welcomebc.ca/en/index.html

Sony Black Creative Commons License 2008.04.07 0 0 830

Jóvan már olvastam...

El vagyok keseredve...lehet beszopok a határon. Ennyi

longbow Creative Commons License 2008.04.07 0 0 829

A canadahun forumon most irta le valaki a szemelyes tapasztalatat a beleptetessel kapcsolatban.Olvasd el milyen kerdeseket kapott es milyen papirokat kertek tole a hataron.Utanna olvass vissza itt a forumon mit irtam en ezzel kapcsolatban amivel te nem ertettel egyet:)

Előzmény: Sony Black (826)
Sony Black Creative Commons License 2008.04.05 0 0 828

Kössz Kat63!

Oda megyek tudod :) (springfield)

Megnézem őket!

Előzmény: Törölt nick (827)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.05 0 0 827

Vegetál... :) 

A "Kanada" topikban, (Utazás) tettem fel egy csomó Brit Kolumbia képet a leendő túristáknak...

Előzmény: Petterson20 (824)
Sony Black Creative Commons License 2008.04.05 0 0 826

Hali!

Ment már valaki ki amióta megszűnt???

Irja már le ide legyen kedves hogy zajlott a beléptetés, mit kértek, sokat szaroztak e stb...

Thanks! :)

Előzmény: gambl-R (825)
gambl-R Creative Commons License 2008.04.05 0 0 825
Miután már nem kell vízum ...
Előzmény: Petterson20 (824)
Petterson20 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 824
Kihalt az oldal???????
nyman Creative Commons License 2008.03.29 0 0 823
Szerintem meg forditani kellene :)

Elobb a nyelvet rendbe tenni, ez Magyarorszagon olcson kihozhato, de heti 2 ora vagy 2x2 ora nem eleg.

Sajnos azt latom a kornyezetemben, hogy sokan elmentek 'nyelvtanulaskent' kulfoldre dolgozni es sokan vannak akik irodai munka utan bevalaltak mosogatast, gyari munkat, segedmunkat. Eltelt egy-ket ev es a nyelvet sokkal jobban nem beszelik, mivel akikkel egyutt vannak, azok is ilyen szinten vannak illetve kiestek a 'szakmabol' is, ugyhogy oda visszamenni sem konnyu.

Termeszetesen vannak ellenpeldak is, ott a szorgalom, az igyekezet nagyon sokat szamitott.

Vegul is egy probat mindenfelekeppen meger. Az hogy van mingyart hol laknod, kapsz segitseget a rokonoktol, az egy oriasi elony.
Előzmény: Billus (821)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.29 0 0 822

Melyik tartományba jönnél? Ahogy Nyman is irta, Albertában toboroznak, munkaerőhiány van, főleg az olajmezőkön, épitkezéseken, de annyira fellendült ott az ipar, hogy az összes többi ágazatot húzza. BC-ben is most gazdasági fellendülés van... nagyon cikkeznek, hogy igy meg úgy kell a bevándorlókat ide csalogatni (persze a bürokrácia ezzel még egyáltalán nem tart lépésben, akkora egy tortúra a bevándorlás).

A nyelvtanulással kapcsolatban: ha szereted a filmeket, akkor kikölcsönözhetsz amerikai filmeket és angolul, felirat nélkül nézd őket. Sokat fel lehet igy szedni, pláne ha már ismerős filmről van szó. Ha kijössz, érdemes egy ESL (English as a Second Language) tanfolyamra beiratkozni - ez szinte minden "college"-ben megtalálható, nem túl drága és nagyon intenziv, mivel állitom egy tanár sem fog veled magyarul beszélni!!

Egyetértek veled, ha a rokonok ilyen rendesek, és tudnak rád áldozni, nem lehet ezt a lehetőséget elhalasztani. Nekem anno annyit mondtak hogy "gyere, várunk" én már hagytam is csapot-papot, repültem ki - na jó, más idők voltak, még szept. 11-i események előtt. Csak az a lényeg, hogy legyen lehetőség a vissza útra, ha arra lenne szükség (szerintem).

Ha kapsz munkavállalási engedélyt egy bizonyos álláshoz, és itt kint találsz egy másikat, akkor az engedélyt meghosszabbithatod, Kanadán belül - de az új álláshoz is kell a munkáltatónak azt a biz. "positive labour market opinion"-t beszerezni.

Akkor nem zavarlak tovább, mert tudom, hogy szorgalmasan olvasod a  honlapot! :)

Előzmény: Billus (817)
Billus Creative Commons License 2008.03.28 0 0 821

A nyelv miatt nem merek bevállalni nagyobb felelősséggel bíró munkát. Miután a nyelv nem lesz akadály, természetesen bevállalok mást.

Előzmény: nyman (820)
nyman Creative Commons License 2008.03.28 0 0 820
Ha jol ertem van diplomad es munkatapasztalatod is. Akkor miert ilyen 'segedmunkat' szeretnel csinalni?
Előzmény: Billus (819)
Billus Creative Commons License 2008.03.28 0 0 819

Takarítás, konyhai kisegítő, ilyesmire gondoltam. A rokonok nagyon kedvesek és intézik nekem a melót. A nyelvtanfolyammal az a baj, hogy addig amíg ki nem megyek melóznom kell, mert nem akarok üres zsebbel kimenni, illetve úgy szeretnék kimenni, hogy a mostani cégemnél elmegyek fizetetlen szabira. A főnök ragaszkodik hozzám, hogy visszajöjjek :) Igy meló mellett angol órára csak heti 2 órára van időm és energiám, tudom ez nagyon kevés, otthon tanulok amennyit csak tudok, bár februárig a 2 államvizsgámmal együtt nem volt egyszerű. :(

Előzmény: nyman (818)
nyman Creative Commons License 2008.03.28 0 0 818
Milyen teruleten szeretnel munkat vallalni? Mar irtam, hogy amikor Irorszagban dolgoztam folyamatosan jottek a szorolapok a hegesztoknek, csoszereloknek albertai munkakkal kapcsolatban, ugy hogy az ugynoksegek inteztek volna mindent. De szerintem ha bekopogsz a McDonaldsba nem fognak szoba allni veled.

Ami meg a nyelvtudast illeti tessek beiratkozni egy intenziv nyelvtanfolyamra, heti 15-20 oraban es 2-3 honap es rendbejon. Megeri.
Előzmény: Billus (817)
Billus Creative Commons License 2008.03.28 0 0 817

Kedves Kat63

Nagyon köszi a tanácsokat.

Megbírkozok én a Kanadai honlappal, azzal nincs különös gond, csak gondoltam talán van valami frankó magyar honlap is, amin egyéb tanácsok, lehetőségek vannak. Az angolom ugyan nem mondható jónak, megérteni megértek sokmindent, csak a beszédben vagyok bátortalan, és a rokonok már évek óta nyúznak, hogy menjek ki, majd meglátom ott teljesen másak a körülmények, más a helyzet (nekik jól megy dolguk, persze keményen meg is dolgoztak érte) így most megpróbálok kapva kapni az alkalmon, hátrányomra nem válhat, csak segíthet az angol tudásom fejlesztésében, legalábbis én így gondolom. Úgy vagyok vele, hogy teljesen mindegy milyen munkát tudnak adni nekem, csak az angolt tudjam tanulni...

A meghívólevéllel nem lesz gond, más rokonoknak is segítettek már, sőt már munkát is szereztek nekik.

Mit gondolsz/gondoltok, ha tegyük fel sikerülne minden lenne meló, de kinnt találnék jobb munkát, lehet váltani?

Most belevetem magam a kanadai honlap rejtelmeibe :)

Nagyon köszi a segítséget.

Előzmény: Törölt nick (816)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.28 0 0 816

Sajnos az a helyzet, ha valaki nem tud a kanadai honlappal megbirkózni, annak nem sok esélye lesz az itteni boldoguláshoz. Persze lehet hogy te tudsz, szóval én is azt ajánlom, vesézd ki a kanadai honlapot!

Amúgy:

A munkavállalási engedélyt Mo-ról kell intézni. Először is munkajánlat kell. Ezután a munkáltató megszerzi és elküldi neked az igazolást, hogy külföldivel töltheti be az állást.  Ezt a munkáltató a Human Resources Canada-val intézi közvetlenül.

Ha kijössz ide látogatóba, nem tudsz munkát vállalni és nem fogsz az országon belül munkavállalási engedélyt kapni. Maximum  megismerkedhetsz olyanokkal, akik hajlandók neked munkát adni és a fent emlitett bürokráciával megküzdeni. Mo-ról tudod csak az engedélyt kérelmezni.

A munkavállalási engedélyhez nem kell meghivólevél - de ahhoz hogy beengedjenek, személyenként 10 ezer CDN-t fel kell  mutatni. (Közeli rokonok szponzorálhatnak, de ez csak a bevándorlásnál érvényes, a munkavállalásnál nincs szerepe).

Bár meghivólevél csak a túrista vizumhoz kellett, ha hat hónapra jössz mint látogató, és nincs elég pénzed, akkor talán azért nem árt valami levél a rokonoktól amit az Immigration Officernek oda tudsz adni a reptéren, mert elképzelhető hogy megkérdezi, hogy miből fogsz itt addig megélni. A levélben az álljon, hogy a költségeidet fedezik. (Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy erre szükség van, ez csak az én logikám, nem akarok "pánikot" kelteni! :))

Nem valami biztató, tudom, de kb. ez a valóság. 

Előzmény: Billus (808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!