Namég1x, az előző válaszom nem ment át.
Szóval a fix részre teszed rá, és a csőben van hely a mozgó résznek. Nem fujin volt ugyan, de egy olyan kodakon láttam, aminek ugyanígy van fix része az objektívnek, meg van egy kitolódó része, ami a csőben mozgott. Tehát rá lehet tenni és rajta is lehet hagyni, nem zavar semmit.
Na, egyel?re annyit sikerült megtalálnom, hogy létezik egy olyan megoldás, hogy fém gy?r?, aminek az egyik végén belül gumi vagy textil van, ezt rá kell húzni az objektívre, a másik végén pedig ott a menet. Viszont Magyarországon egyel?re nem találtam ilyet.
Már lassan 1 hete megvan a gép, kezdem megszokni. :O) Érdekelne, hogy használ-e vki hozzá el?tétlencséket, s ha igen, hogyan. Elvileg ugye nem lehet rá tenni, de olvastam, hogy lehet kapni univerzális lencsehordozókat, amiket többek között erre a gépre is fel lehet csiptetni. Hogy is van ez?
Eladtam a 2800-asomat, de megmaradt a táskám hozzá (valószínű tökéletesen megfelel a z S304/3800-hoz is): Hama Track Pack 1. A bolti ára 3e Ft környékén van, én 1500 Ft-ert megvalok tole.
A taskaba belefer meg a tolto is.
Köszi. azért egy tesztet megér. Mondjuk sokat számított, hogy elolvastam a használati utasítást, hogy hogy fakasszam fel a webkamerát. Hazamegyek, kipróbálom és a következö az az lesz, hogy a haverral létrehozunk a neten keresztül egy kis video konferenciázást.
Szert tettem egy ilyen fényképezöre és kipróbáltam. Tetszik, már régebben is használtam, de most került a tulajdonomba. Amit szívesen kipróbálnék, az a web kamera funkció. Van valamelyikőtöknek tapasztalata ebben az ügyben?
Szóval. Nekem 3 napja van meg a 3800-as (R-Design, 150k, és le nem tudom tenni! Az összes 3 megapixeles kamerák közül egynek nincs ilyen szép képe!!! A moirét pedig nem észleltem. Lehet, hogy egyedi hiba (CCD transmitter elcsúszott?).
Hát nem tudom én nézegettem képeket a Fuji 3800-zal de szerinem nagyon zajosak és moiré-sak. Nem tudom miért. Még a 2800-hoz hasonlítva is zajosabb.
Persze nem olyan nagyon vészes a dolog, de én szebbet vártam. Néztem pl. a Nikon 3500 képét (ami most nettó 104 ezer forint és ebben benne van a töltő ára is) és az mintha jobb lenne.
Persze a hatszoros zoom az akkor is hatszoros zoom :o)
Az Olympus 7xxUz-knak milyen képe van a Fujikhoz képest?
Najólvan, B++!
Az összes http: után kimaradt a két slash (/), szóval ne is kattints a hülyeségekre, amit linkeltem, minden hivatkozásnak így kellene kezdődnie:
glacibacsi Jó képek, nagyon jó kis gép ez! :)
Hivatkozás: <a href="http:lacibacsi.fw.hu/fujis304/001.jpg">első kép</a>
Eredménye: első kép
Nekem már ajánlották, hogy az idézőjeleket hagyjam ki, mert a fórum anélkül is megeszi, ha meg elfelejti az ember bezárni, akkor elvitte a fórumot a csuda, jöhetnek a moderátorok takarítani (én speciel ezt nem tartom be, mert a weboldalakat is kézzel kódolom, és már megszoktam a dolgot).
Udvarias az ember, ha berakja rögtön azt is, hogy a kép (hivatkozás) új ablakban nyíljon meg:
Hivatkozás: <a href="http:lacibacsi.fw.hu/fujis304/001.jpg" target="new">első kép</a>
Eredménye: első kép
Magánügy ugyan, de először az áttöltési problémámról két szót:
Partíció le, partíció fel, WIN98 újratelepítés és....
...és továbbra sem sikerül az áttöltés. Ez már hardver hiba, méghozzá a számítógépem alapvetően három éves alapjai nem képesek kezelni az új fényképezőgépem.
No comment.... irány a PIV...
Itthon csak ingyenes (és lassú) kapcsolatom van, de mutatóba íme kettő kép. Makró módban készültek, 2048-as felbontásban, normal tömörítéssel. Lehet anyázni...
/P.S./
Lehet hogy csak én szeretném így, de nem lehetne hogy ezentúl a Fuji 3800-asnak nyitott topicot használjuk a 3800-hoz? Akit érdekel a 3800 úgyis benéz majd oda, és legalább nem keverednének a hozzászólások.
Megoldódott a problémám. Azaz már tudom hogyan fog megoldódni.
A szomszéd srácnak is Win98 van a gépén, de a meghajtóprogram telepítése és a gép csatlakoztatása után szó nélkül áttöltötte a képeket WinCommanderrel. ACDSee-vel is meg tudtuk nézni. Szóval teljesen jól működött minden.
A megoldás tehát: format c: aztán remélem nekem is működni fog a dolog. De adig még sok adatot kell lementenem a vinyómról. Viszont már tudom, hogy nem a fényképezőm a hibás.
Köszönöm az eddigi hozzászólásaitokat!
Ha lesznek normális tesztképeim majd feltöltöm őket valahová.
Az nem kérdés, hogy mit szólnak hozzá. Azt fogják szólni, hogy szemétdomb a számítógéped (hard- vagy szoftverileg), és arról ők nem tehetnek. De annak van igaza, aki azt mondja, hogy vissza kell vinni a boltba, és ott kipróbálni a letöltést. Ha ott is szaraxik, akkor már gyanús a fényképező is.