CáPeti.
Szóban lefoglalóztam 25e Ft- bán egyeztünk ki de most vagyok egy házvásár közepében és nem tudom hová rakni, egyelőre ott maradt még ,meg egy falat tesznek a nappaliban és oda szeretném befalaztatni.:)Külső szűrőnek én egy DIY félé szűrőt használok, mostani sügéres akikban is saját készítésű külsők vannak és szuperül működnek.
CáPeti
Nagyon szuper ! A fölöző hol van? Az aki ki van fúrva mint látom és szűrés milyen van. Én átemelősre csinálom ,kivágtam plexiből és ragaszatom össze ,az lesz az előszűrő és alul lesz a szürő + fölöző.
Jasi.
CáPet
Szia! Hogy áll az akid ?Én most kaptam egy jó ajánlatot van egy használt 500l-es aki ami nagyon olcson van és azt szertném megcsinálni tengerinek.Készülöben a fölöző ,és most kaptam bermicid csövet is az Uv sterilizálónak.Te egyben csináltad a szürőt a fölözővel?Ha van valami fejleményed írj.Jasi
Ott az oldalon van a rajz 2db kis szivattyú-ból lesz, vagy négyből.MSN használom vagy online címem a mail is mert pp mailcheck van.Az elektronikát azt én csinálom majd fent lesz a www.qsl.net/ha8rd
CáPeti
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog beindulni az akid , ha tudsz csinálni róla képet remélem küldesz egy párat. Most találtam egy jó oldalt én egy hullám-keltő nek elektronikát csinálok és párhuzamban a fehérjefölöző is készülget.
http://www.kingvinnie.dynip.com/aquaria/diy/ na ezt nézegesd át.
Jasi
A technika és a felszerelés adott. A múlt héten készült el a saját gyártmányú fehérje fölözőm.
Ha minden jól megy, akkor a jövő hétem megyek előkövet venni. Halam talán majd karácsonyra lsz.
Szia!
Nagyon nem kapkodom el a dolgokat ,most készül egy 300 l-es, aki ,afrikai sügéreim vannak, és azoknak készítek polcrendszert szaporító medencékkel. Neked már vannak halaid?Semmi tapasztalatom a tengeri akvarisztikáról, neked??
Én itt vagyok.
Amit az adriai élőkővel kapcsolatosan felvetettél, állítólag azért nem túl jó ötlet, mert a trópusi tengeri élőköveknél sokkal változatosabb előlényeket viszel be az akváriumba.
Amúgy hol tartasz ?
Cápeti!
Van egy barátom búvárkodik és a sógora búvár oktató sűrűn járnak az Adriára talán a tavasszal tud hozni élő köveket. Addig megkellene építeni az egész felszerelést és vizet stabilan egy pár kővel tartani.Szerinted?Én még nem foglalkoztam tengeri akival de valahogy bele kell fogni. Átlátszó csövet hol kaptál a fölözőhöz?
Laci
CáPeti!
Én is próbálom beszerezgetni a csöveket ,és az akit is megkellene ragasztani, de most vannak aranysügér ivadékok és nekik kell előbb valami új lakást építenem. Élő köveket te honnan szerzel? Meg valami olcsó tengeri hal forrást nem tudsz?
Jasi.
Szia CáPeti
A plexi csővel kapcsolatban ,hát igen egy kicsit maceráns de van egy vízvezeték és kút szaküzlet Kiskunhalason ott nézelődöm majd de valami műanyagos boltban hátha talál az ember valami hasonlót. Neked vannak tengeri halaid? Én most szeretnék vele foglalkozni, ahogy megvan csinálva az oldalon az akik én is hasonlóképpen szeretném.
Valami véleményed?
Jasi.
Igen, én néztem. A fehérjefölöző szerintem meg is építhető, azonban nem tudom, honnan lehetne beszerezni plexi csövet. Van valami ötleted ?
Tudom a PVC is tökéletesen megfelel, de mégis jobb, ha bele is látunk.
Hii!
Van valaki itt a fórumon ?
Nézzétek meg azt az oldalt, amit küldtem, és egy kezdő tengeri akvarista saját maga elkészítheti a kis felszereléseket. Én most gyűjtögetem a hozzávalókat, majd elkészül lassan.
Olvastam egy korábbi hozzászólásod. Működik még az a akid ? Én most akarok beruházni egy tengeri akváriumba, ezért szívesen veszek minden információt ezzel kapcsolatosan.
Ha most úrja kezdenéd, akkor mit csinálnál másképp ? Írtál itt a szűrőkről, hogy talán nem így kellett volna, élőkövet máshonnan, stb.
Tudsz mondani olyan helyet, boltot, ahol érdemes "bevásárolni" ?
A fénycsöves megoldásod érdekelne részletesebben is. Milyen típusú, hol vetted, és kb. mennyiért ?
Sajnos tényleg ilyen árakon van az élőkövek kilója, de én ha legközelebb megyek merülni (április)
szivesen hozok neked olcsóbban.
Ha érdekel, irj email-t!
Én is most szeretnék belefogni egy tengeri akvárium összerakásába. Az szeretném kérdezni, hogy élőkövet hol érdemes venni, mert nekem a Korallszírt-be 3200 Ft/kg-ot mondtak, az azért egy kicsit sok!?
Loaktinia vagyok szintén a búvárkodás topicból (azt hiszem DicK rám is gondolt mikor az alábbiakat irta.Vagy?).
Szóval én 5 éve akvarizálok és kb. 3 éve van tengeri akváriumom. Azt iszem valamennyit konyitok a dologhoz, ugyhogy kérdezzetek bátran, legfejebb nem tudok válaszolni:-)
Nekem is vannak elefántfül anemónáim, és tényleg nagyon szaporodnak, de csak ha már beállt az aksi, és nem hiszem, hogy irtani kellene öket!
A vörös mészalgám szépen fejlödik (mióta elpusztult a sünöm), és erre rém büszke vagyok.
Nekem sincs csepegtetö szüröm, de nem is érzem a hiányát. Egy nagy teljesitményü MARATHON külsö szüröm és egy belsö szüröm van. A külsö szüröben perlonvatta van, és élökövek. Továbbá egy fehérjefölözö, és világitásnak én is csak neont használok.
Ami a telepitési sorrendet illeti elöször mindenképpen az élökövek, majd tengeri rózsák (kezdésnek jó a biborrózsa ), majd a tüskésbörüek,hatosztatú virágállatok pl.lapanemónák,elefántfül anemónák, nyolcosztatú virágállatok pl.kehelybörkorall, gombabörkorall,lobophytum-ok stb..Igyekeztem könnyen tartható, kevésbé igényes fajokat felsorolni (igénytelen élölény számomra nem létezik!!). Végül jöhetnek a halak. Ennek minimum fél évet kell igénybe vennie, de le lehet lassitani, ha már beállt, müködö akiból tudsz szerezni élövizet, élö aljzatot, és sok az élö köved.
Nekem van egy eladó tengeri akim (210L), ha valakit érdekel, magánban tárgyalhatunk róla.
Bocsi, ha túl hosszú voltam!
Tengermély üdv.Loaktinia
Ui.: a búvárkodás topicban gyakran elérhetö vagyok!